جلالی در دیدار با رئیس و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران:
مرکز پژوهش های مجلس مسائل اقتصادی کشور را به طور لحظه ای پایش می کند
خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه در مرکز پژوهش های مجلس پایش هایی لحظه ای درباره مسائل اقتصادی انجام می شود، افزود: مرکز پژوهش های مجلس به صورت جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی فعال است.
به گزارش گروه پارلمانیخبرگزاری تسنیم، رئیس و نمایندگان گروه های مختلف مهندسی جامعه مهندسان مشاور ایران، با حضور در مرکز پژوهش های مجلس با کاظم جلالی رئیس این مرکز دیدار و گفتگو کردند. کاظم جلالی در این دیدار در تشریح عملکرد مرکز پژوهش های مجلس، گفت: مرکز پژوهش های مجلس، یک مرکز پژوهشی کاربردی حکومتی است که کار عمده آن تلاش در جهت ارائه مشورت به نمایندگان مجلس در دو حوزه قانونگذاری و نظارت است.
وی با اشاره به گزارش های مختلف منتشر شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس، افزود: از سوی کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس گزارش های کارشناسی و نظارتی، به صورت نوبه ای در حوزه های مختلف تهیه و در اختیار نمایندگان قرار داده می شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس درخصوص بخشی از گزارش های کارشناسی تهیه شده در مرکز پژوهش های مجلس گفت: در این مرکز پایش هایی لحظه ای درباره مسائل اقتصادی انجام می شود که منعکس کننده وضعیت بازارهای انرژی، نفت، ارز، سکه و دلار و بیانگر زیرساخت ها و فضای کسب و کار است که در بازه های زمانی کوتاه مدت تهیه و در اختیار نمایندگان محترم مردم در مجلس قرار می گیرد.
جلالی با اشاره به سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: پس از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، مرکز پژوهش های مجلس به صورت جهادی وارد این عرصه شد و در نخستین گام دبیرخانه ویژه ای در ارتباط با این موضوع در مرکز ایجاد شد که این دبیرخانه فعالتر از گذشته در حال انجام وظایف خود در جهت تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه در این مرکز تا حد امکان از بدنه کارشناسی کشور در بخش های مختلف استفاده می شود، تصریح کرد: مرکز پژوهش های مجلس جهت ارتقا فعالیت های پژوهشی خود با بیش از ۴ هزار نفر از پژوهشگران و کارشناسان کشور در تعامل پژوهشی است و با برخی از مراکز علمی و دانشگاهی نیز تفاهم نامه هایی امضا کرده است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه باید به سمت حکمرانی خوب حرکت کنیم، گفت: حکمرانی خوب مولفه هایی دارد که باید آنها را شناسایی و اجرا کنیم.
جلالی ادامه داد: برای حکمرانی خوب باید قوانین، برنامه ها و مجریان خوبی داشته باشیم که برای دستیابی به چنین هدفی لازم است تا از نظرات کارشناسی و علمی در کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی هم فهمی مشترکی که از شرایط کشور به وجود آمده می تواند عاملی برای رفع مسائل و مشکلات باشد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس همچنین با تاکید بر لزوم حفظ و ارتقا همکاری مرکز پژوهش ها و جامعه مهندسان مشاور ایران، گفت: جهت همکاری و تعامل بیشتر مرکز و جامعه مهندسان مشاور ایران بهتر است تفاهم نامه ای تهیه شود و به امضا دوطرف برسد.
**رامینه: جامعه مهندسان به دنبال همکاری با مرکز پژوهش های مجلس است
هرمزد رامینه رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران، در این نشست با بیان اینکه این جامعه به دنبال همکاری با مرکز پژوهش های مجلس است، گفت: جامعه مهندسان مشاور ایران از ۲۰ گروه تخصصی تشکیل شده که کمیته های تخصصی نیز در زمینه های مختلف در این جامعه فعال هستند.
وی با بیان اینکه ۴۰ سال از فعالیت جامعه مهندسان مشاور ایران می گذرد، گفت: حرفه مهندسی مشاور در ایران سابقه ای ۶۰ ساله دارد که امروز تقریبا تمام مهندسان مشاور ایران از اعضای این جامعه هستند.
نماینده گروه سد سازی جامعه مهندسان مشاور ایران با بیان اینکه امروز ۸۶۰ شرکت در این جامعه عضو هستند، تصریح کرد: این جامعه را می توان مجموعه ای دانش بنیان نام نهاد که با حضور افراد دانشگاهی در کارهای نظارتی و مطالعاتی کار می کند.
رامینه با بیان اینکه جامعه مهندسان مشاور ایران نماینده انجمن بین المللی مهندسان مشاور است، توضیح داد: فیدیک یا انجمن بین المللی مهندسان مشاور با ۱۴۰ عضو، مرجع بین المللی برای تمامی کارهای مهندسی در جهان است که انجمن مهندسان مشاور نیز نماینده ایران در این انجمن است.
وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا با هماهنگی های به عمل آمده نشست جهانی انجمن فیدیک را در اواخر بهمن یا اوایل اسفند سال ۹۳ در تهران برگزار کنیم که این امتیازی برای جامعه مهندسان مشاور ایران به حساب می آید.
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران تاکید کرد: جامعه مهندسان مشاور ایران با گروه های تخصصی که در اختیار دارد امیدوار است تا همکاری و تعامل نزدیکی با مرکز پژوهش های مجلس داشته باشد.
**حقوقی: سالانه ۴۰۰ میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی در ایران داریم
مرتضی حقوقی دبیر شورای مدیریت و نماینده گروه کشاورزی و محیط زیست جامعه مهندسان مشاور ایران، در این نشست درباره مشکلات حوزه های آبی ایران، گفت: شرایطی که برای دریاچه ارومیه، تالاب گاوخونی و سایر تالاب های کشور به وجود آمده زنگ خطر بزرگی را برای محیط زیست کشور به صدا درآورده است.
وی درباره مشکلات کشور در حوزه آب های زیرزمینی، تصریح کرد: برداشت از آب های زیرزمینی در ایران بیش از تغذیه این سفره هاست که باعثشده بیشتر سفره های زیرزمینی کشور با بحران کم آبی مواجه باشند.
حقوقی، با بیان اینکه در ایران از گذشته قوانینی در حوزه آب وجود داشته است، افزود: در قانون مدنی ایران، قانون قنوات، قانون حفظ و حراست از آب های زیرزمینی، قانون آب و نحوه ملی شدن آن، توزیع عادلانه آب، قانون تثبیت آب بهای زراعی، جزء قوانینی هستند که درباره آب مصوب شده اما از نظر مدیریت اجرا با مشکلاتی روبرو است.
وی با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی در ایران داریم، تصریح کرد: از این میزان ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به صورت رودخانه برای استفاده در اختیار مردم قرار می گیرد.
حقوقی یادآور شد: باوجود مشکلات کاهش منابع آبی ایران باید برنامه ریزی هایی برای رفع مشکل کم آبی کشور درنظر گرفته شود.
محمد جعفر صادقی پناه نماینده گروه معادن و زمین شناسی جامعه مهندسان مشاور ایران با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: در زمینه اقتصاد ایران سه حوزه نفت و گاز، کشاورزی و صنعت و معدن تعریف می شود.
وی با بیان اینکه باید برای حوزه نفت و گاز کشور جایگزینی پیدا کنیم، تصریح کرد: منابع معدنی ایران می تواند جایگزین خوبی برای نفت در اقتصاد ایران باشد.
صادقی پناه افزود: صنایع معدنی جهت کاهش مصرف نفت، استفاده بهینه از آن و برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این محصول، می توانند نقش مهمی را بازی کنند.
وی یادآور شد: در تمام دنیا به جای نفت از انرژی های نو به بهترین شکل استفاده می کنند اما در ایران منبع انرژی بیشتر بر نفت متکی است.
صادقی پناه اظهار داشت: اگر مواد معدنی در ایران به خوبی شناخته شود و روی آنها سرمایه گذاری شود درآمدزایی آن حتی بیشتر از نفت خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر شناسایی پتانسیل ها در بخش معادن ایران براساس ماده ۱۵۷ قانون برنامه پنجساله پنجم کشور انجام گیرد، بخش خصوصی کار خود را در این زمینه انجام خواهد داد.
**شکوفی: قانون نظام مهندسی قانون خوبی نیست
منوچهر شکوفی نائب رئیس شورای مدیریت و نماینده گروه معماری جامعه مهندسان مشاور ایران، در این نشست درباره مشکلات معماری و شهرسازی، گفت: با گذشت ۱۹ سال از تصویب قانون نظام مهندسی ایران تجربه نشان داد که قانون نظام مهندسی قانون خوبی نیست.
وی افزود: به دلیل نبود قانون تا قبل از تصویب قانون نظام مهندسی، فعالیت این حوزه برمبنای کار عادلانه بین مهندسان کشور تقسیم شده است و امضا فروشی را بین مهندسان کشور ایجاد کرده است.
شکوفی تاکید کرد: اصلاح قانون نظام مهندسی در مجلس در حال اجرا است و امیدوارم تا در این حوزه به نظرات ما نیز توجه شود. ضوابط معماری و شهرسازی ایران برای ۵۰ تا ۶۰ سال پیش است که باید این شرایط تغییر پیدا کند.
جلیل شاهی نماینده گروه راه و راه آهن جامعه مهندسان مشاور ایران، در این نشست، گفت: در کنار مبالغ میلیاردی که در تاسیسات زیربنایی کشور هزینه می شود باید به این موضوع توجه کنیم که این هزینه ها برای یک سیستم حمل و نقل و نه برای ساختن راه به کار گرفته می شود.
وی ادامه داد: متاسفانه هنوز قانون جامعی جهت حمل و نقل کشور نداریم و براین اساس درصد بالایی از سرمایه گذاری ها در این بخش، صرف اتلاف هزینه می شود.
شاهی تصریح کرد: متاسفانه در ادغام دو وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، بخش ترابری مغفول ماند در حالیکه در دنیا وزارت حمل و نقل وجود دارد نه وزارت راه.
ادموند میرزاخانیان دبیر و نماینده گروه مدیریت و سیستم جامعه مهندسان مشاور ایران، در این نشست درباره پشتیبانی از اقدامات انجام شده در یک کشور، گفت: در تمام دنیا نگاهی که روی کلان شهرها وجود دارد تامین و پشتیبانی نیازهای آن است به طوری که باید به مسئله لجستیک به عنوان یک اصل نگاه شود.
وی، افزود: آنچه که در دنیا تجربه شده و زیرساخت توسعه را فراهم می کند نگاه به ایجاد مراکز و شبکه لجستیکی و پشتیبانی است در حالیکه هنوز قانون مدونی در این موضوع مصوب نشده است.
**مسگر پور: هنوز آئین نامه قانون بهبود فضای کسب و کار نوشته نشده است
اسماعیل مسگر پور نماینده گروه تاسیسات شهری جامعه مهندسان مشاور ایران، با تاکید براینکه برخی قوانین کشور فاقد پایه تئوریک است، توضیح داد: سال ها است به دنبال خصوصی سازی حرکت می کنیم اما هنوز به این مقوله دست پیدا نکرده ایم چون تئوری این موضوع را به خوبی مشخص نکرده ایم.
وی افزود: قانون بهبود فضای کسب و کار دو سال است که مصوب شده اما هنوز آئین نامه آن نوشته نشده است.
مسگرپور، تاکید کرد: قانون حمایت از تولیدات داخلی با گذشت یک سال از تصویب آن هنوز به جدی مورد توجه قرار نمی گیرد.
وی با بیان اینکه برای برنامه ششم توسعه نیازمند طرح آمایش سرزمین هستیم، تصریح کرد: طرح آمایش سرزمین با سابقه بیش از ۴۰ سال در ایران مطرح شده اما هربار فراموش شده است در حالیکه باید باور کنیم انجام این طرح یک ضرورت است.
مسگر پور با تاکید براینکه آمایش سرزمینی باید جدی گرفته شود، یادآور شد: دلیل به وجود آمدن موضوع بحران آب نداشتن طرح صحیحی برای آمایش سرزمینی است.
مهرداد اشتری نماینده گروه سازه جامعه مهندسان مشاور ایران در خصوص لزوم همکاری های دوجانبه مرکز و انجمن مهندسان مشاور، گفت: جامعه مهندسان مشاور ایران و مرکز پژوهش های می توانند در تکمیل و اجرای قوانین موجود همکاری کنند.
وی ادامه داد: آئین نامه ها مربوط به قانون مناقصه نقص دارد که باید این نقص ها برطرف شود.
اشتری تاکید کرد: قانون مستمر محیط کسب و کار که در بهمن سال ۹۰ مصوب شد به هیچ عنوان اجرایی نشده است در حالیکه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور که در شهریور ماه ۹۱ مصوب شد، موادی دارد که لازم است آئین نامه های مربوطه آن نوشته شود.
محمدرضا محمدخانی معاون پژوهش های زیربنایی و تولیدی مرکز پژوهش های مجلس با تاکید براینکه حمل و نقل کشور طرح جامعی ندارد، تصریح کرد: حمل و نقل بیش از ۳۰ درصد انرژی کشور را به خود اختصاص داده است.
غلامحسین محمدی مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست، تصریح کرد: امید است تا با همکاری مستمر مرکز پژوهش های مجلس و جامعه مهندسان مشاور ایران به دستاوردی خوبی برسیم و قوانین جدید را در مجلس به تصویب برسانیم یا مشکلات قوانین موجود را برطرف کنیم.
انتهای پیام /
ارسال نظر