پیش بینی فولادگر از نرخ رشد اقتصادی ۹۳
رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه تحریمها عوارض منفی بسیاری برای کشور داشت، اما نشان داد اقتصاد وابسته به نفت چقدر شکننده است.

به گزارشامیدبه نقل از ایسنا، حمیدرضا فولادگر روز سهشنبه در هشتمین نشست تخصصی همایش ملینفتو توسعه اقتصادی در دانشگاه اصفهان با اشاره به وابستگی بودجه سالانه کشور به درآمد منابع نفتی اظهار کرد: طبق برنامه باید این وابستگی تا پایان برنامه چهارم توسعه به صفر برسد.
وی از پیش بینی درآمد ۱۳۸ هزار میلیاردی نفت در بودجه ۹۳ خبر داد و تصریح کرد: طبق برنامه از این مقدار ۱۴.۵ درصد در اختیار وزارت نفت برای سرمایهگذاری جدید، ۲۹ درصد در اختیار صندوق توسعه، دو درصد تکالیف مختلف بودجهای و بقیه در اختیار بودجه عمومی کشور قرار میگیرد.
فولادگر رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه ۹۳ را به نسبت خوب توصیف کرد و افزود: در سال جاری ۵۱ هزار میلیارد دلار درآمد مالیاتی پیشبینی شده بود که بیش از ۹۰ درصد آن محقق شد و این رقم در سال ۹۳ به ۶۶ هزار میلیارد رسیده که البته اندکی خوش بینانه است.
وی جایگزینی منابع نفتی در بودجه عمومی را حرکت رو به جلویی پیشبینی کرد و ادامه داد: در تولید ناخالص ملی نفت هنوز نقش بسیاری دارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم منابع مالی جایگزین درآمدهای نفتی بکنیم باید با کمک بخش خصوصی به سمت بخشهای دیگر برویم.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم به هدف چشم انداز ۱۴۰۴ برسیم باید کشورهایی چون عربستان، ترکیه و گرجستان را که اکنون سالانه ۲۵۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص ملی دارند را پشت سر بگذاریم در حالی که تولید ناخالص ملی در کشور بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
فولادگر به نرخ رشد اقتصادی در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: تا پایان سال ۸۹ کشور متوسط رشد ۴ درصد را داشته، در سال ۹۰ رشد ۳ درصد و در سال ۹۱ با توجه به تحریمها و سوء مدیریتها رشد منفی ۵.۸ درصد را داشتهایم.
وی پیش بینی کرد: نرخ رشد اقتصادی کشور در سال جاری با توجه به فعالیتهای دولت جدید این رشد به ۸ دهم درصد و در سال آینده به ۳ درصد برسد.
فولادگر تحریمها و مشکلات اقتصادی امروز را اگر چه همراه با عوارض منفی و متضرر شدن دولت و تولیدکنندهها دانست، اما هشدار وابستگی اقتصادی کشور به درآمد نفتی را مهمترین دستاورد این تحریمها دانست که با دهها همایش و سمینار قابل فهم نبود و گفت: باید بدانیم چقدر اقتصاد کشور شکننده است تا به دنبال اصلاح ساختارها و بازسازی ساختار پولی و سرمایهای کشور باشیم.
به گزارش ایسنا؛ هشتمین نشست تخصصی همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی با موضوع بهبود نظام نظام مالی و جایگزینی منابع مالی نفتی به همت سازمان بسیج علمی، پژوهشی استان اصفهان در دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی و اساتید دانشگاه و دانشجویان برگزار شد.