گزارش فارس از شیوع ویروس بازیکن سالاری در شنا
وقتی شناگری خلاف جریان آب شنا می کند / «رهام» رها می شود؟
حضور پیروانی در مسابقات بین المللی دوبی حاشیه هایی به همراه داشت؛ برخی موفقیت وی را تحسین کرده و بسیاری به او خرده گرفتند و نسبت به شیوع ویروس بازیکن سالاری هشدار دادند.

به گزارشخبرگزاری فارس، مسابقات بین المللی شنا در دوبی به پایان رسید و شناگران ایران کارنامه موفقی از خود به جا گذاشتند؛ کسب سهمیه المپیک نانجینگ که برای خوش بینانه ترین کارشناسان هم قابل پیش بینی نبود، توسط جوانان مستعد ایران به ارمغان آمد، اما در میان همه شناگران جوان ایران رهام پیروانی به چهره ای خبرساز تبدیل شد.
برادرزاده شاغلام معروف فوتبال(غلامحسین پیروانی) این بار توانایی های خود را در شنا به رخ همه کشید. او با ثبت یک رکورد عالی، جواز حضور در مسابقات المپیک نانجینگ را به دست آورد، اما موفقیت وی برخلاف سایر ملی پوشان در سایت خبری فدراسیون شنا انعکاسی نداشت. همین موضوع موجب شد تا بسیاری دلیل نادیده گرفته شدن موفقیت این شناگر را جویا شوند.
ماجرا از این قرار بود که رهام مدتی را طبق دستور یک مربی شنای خارجی(والری اوکراینی) و زیر نظر پدرش تمرین کرده و به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یافته بود. عملکرد خوب او در طول یکی دو سال گذشته موجب شد تا به اردوی تیم ملی دعوت شود؛ پوشیدن لباس تیم ملی که هر کس آرزوی آن را دارد، افتخار کوچکی نیست. بسیاری شبانه روز برای رسیدن به چنین جایگاهی تلاش می کنند و همواره با افتخار از مسابقه دادن برای کشورشان یاد می کنند، با این حال رهام پیروانی حاضر به حضور در اردوی تمرینی تیم ملی شنا نشد.
بعد از رسیدگی مسئولان فدراسیون و جویا شدن دلایل غیبت او، پدرش متعهد شد که فرزندش در تمرینات تیم ملی پیش از اعزام به مسابقات دوبی شرکت کند، اما بعد از چند بار دعوت، رهام پیروانی حاضر به تمرین در تیم ملی ایران نشد. کادر فنی تیم ملی هم بعد از اینکه دید که این شناگر مستعد حتی حاضر نیست یک روز در اردوی تیم ملی حاضر شود، نام او را خط زد.
این در حالی بود که مسئولان ارشد فدراسیون از مدت ها قبل تدارک سفر رهام پیروانی را در کنار سایر ملی پوشان به مسابقات دوبی دیده بودند؛ آنها علاوه بر اخذ ویزا و خرید بلیط برای رهام پیروانی حتی برای او آی دی کارت شرکت در مسابقات را هم تهیه کردند، اما رهام پیروانی به هیچ شکل حاضر به شرکت در اردوی تیم ملی شنا ایران نشد.
در نهایت ملی پوشان شنای ایران در امارات رهام پیروانی را دیدند که به همراه خانواده خود و از طرف یک باشگاه ایرانی، با هماهنگی مسئولان اماراتی و نه تیم ملی شنای ایران در این مسابقات حاضر شده بود.
پیمان پیروانی پدر این شناگر که در مسابقات بین المللی دوبی وی را همراهی می کرد در گفت وگو با خبرنگار ورزشیخبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که چرا پسرتان در قالب تیم ملی ایران در این مسابقات شرکت نکرده است، تصریح کرد: از رهام برای حضور در تیم ملی دعوت کردند، اما پسرم سه سال است که زیر نظر یک مربی خارجی فعالیت می کند و فکر نمی کنم منطقی باشد که آن شرایط را رها کرده و پسرم را به اردوی تیم ملی بفرستم. والری اوکراینی سرمربی پسرم است و در شرایطی که فدراسیون در چند سال اخیر پنج رئیس و سیستم تغییر داده است صلاح نبود که رهام را به اردوی تیم ملی بفرستم. هزینه این مربی را شخصاً پرداخت می کنم و ماهی یک تا ۲ هزار دلار به وی می دهم؛ والری از راه دور شرایط رهام را زیر نظر دارد و به وی برنامه می دهد.
رهام پیروانی هم پس از موفقیت در کسب سهمیه المپیک جوانان گفت: تنها کمک فدراسیون به من این بوده که از روش مهندسی معکوس استفاده کنم، به این معنی که برای موفقیتم هر کاری که فدراسیون گفت مخالف آن را انجام بدهم و تا به حال این شیوه موفقیت آمیز بوده است!
از آن جایی که رهام پیروانی بدون مجوز شورای برون مرزی وزارت ورزش به این مسابقات رفته بود و برای حضور در این بازی ها با مسئولان کشور امارات هماهنگی های لازم را انجام داده بود، خیلی زود موضع گیری ها نسبت به حضور وی در امارات آغاز شد؛ موافقان و مخالفان وقتی رهام پیروانی موفق به کسب سهمیه المپیک شد، با شدت بیشتری در فضای مجازی و رسانه های جمعی برای هم شاخ و شانه کشیدند. منتقدان فدراسیون با حمایت از رهام پیروانی ابتدا عنوان کردند که مسئولان هیچ کاری برای او نکرده اند. آنها رفتار پیروانی را در شرکت کردن به صورت مستقل در مسابقات تحسین کرده و تلویحاً صلاحیت فنی کادر مربیان تیم ملی و همچنین مدیریت فدراسیون را زیر سوال بردند.
از سوی دیگر فدراسیون شنا با انتشار اطلاعیه ای عنوان کرد که رهام پیروانی با وجود اصرار زیاد و تعهد پدرش حاضر نشده در اردوی تیم ملی شنا ایران شرکت کند و برای تیم ملی شنا ایران مسابقه دهد. بسیاری هم با تقبیح رفتار رهام پیروانی استدلال می کردند که هر چقدر هم او ورزشکار نخبه و شایسته ای باشد، اما چون حاضر نشده برای تیم ملی ایران مسابقه دهد، رکوردش ارزشمند نیست.
در این میان خیلی ها منتظر شنیدن نظر رئیس فدراسیون بودند؛ به ویژه پس از آن که مصاحبه هایی از سوی پدر رهام پیروانی در رسانه های مختلف منعکس شد که انتقادهای شدیداللحنی را نسبت به شخص اول فدراسیون مطرح می کرد و در مواردی او را به کارشکنی علیه فرزندش متهم می ساخت. در نهایت اما فدراسیون شنا به تبعیت از رفتار محسن رضوانی تصمیم گرفت تا برخورد نرمی با این موضوع داشته باشد. فارغ از هر نوع رفتار تلافی جویانه درباره نسبت های نادرستی که از سوی پدر رهام به مربیان و مدیران فدراسیون مطرح شد، محسن رضوانی سعی کرد تا فضا را مدیریت کند. او که به کمک روابط بین الملل و نفوذش در کنفدراسیون شنا آسیا از ابتدا می توانست جلوی شرکت رهام پیروانی را در مسابقات بگیرد و پس از آن نیز می توانست با اعمال محرومیت مانع از حضور رهام پیروانی در المپیک نانجینگ شود، ترجیح داد نسبت به این موضوع برخوردی پدرانه داشته باشد.
رضوانی در موضع گیری کوتاهی گفت: آریا نسیمی شاد، محسن مهمان نواز، نیما عبداللهی، شایان عظیمی و رهام پیروانی همه از سرمایه های این آب و خاک هستند. ای کاش رهام پیروانی هم مثل سایر شناگران ایران در مسیر قانونی تیم ملی حرکت می کرد. وظیفه ما حمایت و مدیریت برنامه همه شناگران مستعد و با انگیزه است. بار دیگر موفقیت این عزیزان را تبریک می گویم و امیدوارم در آینده شاهد دستاوردهای بزرگ تری از تیم های ملی شنا ایران باشیم. فدراسیون شنا هم در نهایت اعلام کرد که تصمیم گیری درباره رهام پیروانی و اینکه آیا او با این شرایط می تواند نماینده ایران در المپیک نانجینگ باشد را در جلسه کمیته انضباطی بررسی می کند.
حال انگار موضوع فراتر از حضور یک بازیکن شنا در تیم ملی جوانان است؛ بار دیگر بحثبازیکن سالاری مطرح شده است، اینکه رهام پیروانی تعیین کند با کدام مربی باید تمرین کند و یا تمرینات کادر فنی تیم ملی را برای خودش مناسب نداند، موضوعی است که دامنه آن می تواند فراتر از رشته ورزشی شنا برود. اظهار نظر درباره تعیین صلاحیت و دانش مربیان تیم ملی امری نیست که ورزشکار بتواند درباره آن نظر دهد. اساساً تعیین مربی و یا مدیر ورزشی در حیطه اختیارات یک ورزشکار حرفه ای نیست. اگر فدراسیون شنا به هر دلیلی از رفتار رهام پیروانی چشم پوشی کند، هیچ بعید نیست که سایر ورزشکاران حتی در سایر رشته های ورزشی هم اعلام کنند که حاضر به تمرین با مربیان تیم های ملی نیستند. ویروس بازیکن سالاری که این روزها به جان برخی از رشته های ورزشی نظیر هندبال افتاده و شاهد هستیم بازیکنان تیم ملی هر روز برای رئیس فدراسیون خط ونشان می کشند هم چنین شرایطی را دارد.
باید دید رئیس فدراسیون شنا چگونه این فضا را مدیریت می کند؟ آیا رهام پیروانی به دلیل امتناع از حضور در تیم ملی ایران از شرکت در المپیک نانجینگ محروم می شود و یا اینکه فدراسیون شنا برخوردی با این موضوع نمی کند و تبعات احتمالی بازیکن سالاری در شنا را می پذیرد؟
انتهای پیام / ن