اندیشکده کاتو بررسی کرد
مراقبتهای پزشکی پرخرج از نوزاد سلطنتی
تولد نوزاد سلطنتی انگلیس به غیر از مخارج دیگر تنها شبی ۹۶۰۰ دلار در بیمارستان هزینه داشته و این در حالی است که بیشتر زنان این کشور در بیمارستانهایی وضع حمل میکنند که فاقد استانداردهای لازم است.

به گزارشامیدنیوربه نقل از فارس، اندیشکده کاتو در مطلبی به قلم «میخائیل دی تانر» مینویسد: در حالی که انگلیس و تعداد دیگری از کشورهای جهان تولد شاهزاده جدید کمبریج را جشن میگیرند، نمیتوان به این نکته اشاره نکرد که «کیت میدلتون» قدیم و همسر کنونی شاهزاد ویلیام انگلیس مراقبتهای پزشکی بسیار بهتری نسبت به دیگر اقشار این کشور دریافت کرد. وی فرزندش را در بیمارستان «سنت مری» که مرکزی خصوصی و بسیار گرانقیمت است به دنیا آورد. خدماتی که به وی داده میشد شبی ۹۶۰۰ دلار هزینه داشته و دارای اتاقهای زایمان خصوصی و یک استخر زایمان بود. هر اتاق این بیمارستان دارای تلویزیون ماهوارهای، رادیو، اینترنت، روزنامه و یک گاوصندوق است. اما در حالی که خانواده سلطنتی در پی تولد این شاهزاده در حالی عیش و نوش هستند، بیشتر هموطنانشان در بیمارستانهایی وضع حمل میکنند که فاقد استانداردهای لازم است.
از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۱۳ هزار نفر در بیمارستانهای انگلیسی جانشان را از دست دادهاند
پس از جنجالی که بر سر مخفی کردن مرگ ناشی از زایمان در بیمارستانهای دولتی در انگلیس برپا شد، گزارش مرکز خدمات بهداشت ملی در حال جاری اعلام کرد که از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۱۳ هزار مرگ در بیمارستانهای وابسته به این مرکز گزارش شده است. این مرگها همگی مربوط به زایمان نبودند اما شواهد روشنی را از مشکلات موجود در سیستم مراقبتهای پزشکی دولتی انگلیس بدست میدهند. مرکز خدمات بهداشت ملی همچنین فهرستهای بلندبالایی از افراد در حال انتظار برای درمانهای مختلف را در اختیار دارد. در واقع، بر اساس گزارش سال گذشته انجمن بیماران که یک گروه دیدهبان انگلیسی است، زمان انتظار برای درمان از سال ۲۰۱۰ تاکنون ۶ درصد افزایش یافته و بیشتر بیماران به صورت گزینشی درمان شدهاند. گزارش دیگری نیز نتیجهگیری کرد که تعداد بیمارانی که بیش از ۱۸ هفته در صف پذیرش بیمارستان در انتظار بودهاند بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ بیش از ۹ درصد افزایش پیدا کرده که این رقم برابر با ۱۵۵ هزار انگلیسی میشود. همچنین گزارش شده ۳۵۰۰ انگلیسی بیش از یک سال است که در صف انتظار بیمارستانها هستند که این رقم ۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
بیش از ۲ هزار کودک انگلیسی به دلایلی قابل پیشگیری جانشان را از دست میدهند
«نرمن ویلیامز»، رئیس کالج سلطنتی جراحان انگلیس هشدار میدهد: «بیماران در بخشهایی خاص بیش از زمان مورد نیاز انتظار میکشند و بیماران کمتری تحت عمل جراحی مورد نیازشان قرار میگیرند.» همچنین طبق آمار، انگلیس از نظر بسیاری شاخصهای سلامتی مانند نرخ بیمارانی که از سرطان نجات یافتهاند پایینتر از کشورهای اروپایی دیگر و بسیار پایینتر از آمریکا قرار گرفته است. چند ماه پیش، مجله پزشکی انگلیس با نام «لنست» دریافت که تقریبا دو هزار کودک انگلیسی به دلایلی قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند زیرا پزشکان خانواده از آموزش کافی در زمینه مراقبت از کودکان بهره نبردهاند و این آمار انگلیس را در میان سه کشور آخر اروپایی از نظر حفظ سلامت کودکان قرار میدهد.
افراد ثروتمند نیز باید مراقبتهای پزشکی دولتی را تجربه کنند
انگلیس بسیار کمتر از آمریکا برای خدمات بهداشتی هزینه میکند، حقیقتی که اغلب از سوی طرفداران سیستم دولتی مراقبتهای بهداشتی اعلام میشود. اما این صرفهجوییها هزینهای قابل توجه را به بیماران تحمیل میکند. احتمال اینکه شاهزاده کوچک با این مشکلات روبرو شود، وجود ندارد. البته هیچ کس به طور جدی انتظار ندارد که دوشس کمبریج در صف انتظار بیمارستانهای دولتی که در آن ۳۶ درصد از بیماران بیش از چهار ساعت بدون توجه پزشکان مینشینند، انتظار بکشد. اما همه حامیان سیستم مراقبتهای بهداشتی دولتی که فکر میکنند این سیستمها به طور مساوی خدمات میدهند باید در عقاید خود تجدیدنظر کنند.
یکی از اصول بهداشت رایگان این است که افراد ثروتمند، قدرتمند و خاص نیز باید آن را تجربه کنند. در واقع در آمریکا نیز شاهد منظره ناخوشایندی بودیم که کنگره تلاش داشت نمایندگان و کارمندانش را از ملزومات سیستم بهداشت عمومی مستثنی کند. همینطور که جلوتر میرویم و به سوی مراقبتهای بهداشتی دولتی حرکت میکنیم باید این نکته را نیز به خاطر داشته باشیم که چه منابع دیگری برای فرار از آن در اختیار داریم. اما کیت میدلتون لازم نیست درباره مشکلات مربوط به مراقبتهای بهداشتی دولتی نگران باشد.