مزایای حذف ارز ۱۲۲۶ برای صنعت
دبیر انجمن صنایع نساجی با تشریح آثار مثبت حذف ارز مرجع برای بخش صنعت، گفت: این مسئله، سهم صنعت از ارز مبادلهای را افزایش میدهد.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از فارس، علیرضا حائری با بیان اینکه حذف ارز مرجع در کل به نفع بخش صنعت است، اظهارداشت: تا پیش از این، بخشی از درآمد ارزی کشور به عنوان ارز مرجع لحاظ میشد که تخصیص آن به بخشهای مختلف شفاف نبود.
وی ادامه داد: در این شرایط، ارز مرجع، یک ارز با ارزش محسوب میشد که وجود رانت در تخصیص آن غیر ممکن نبود.
دبیر انجمن نساجی تصریح کرد: با حذف ارز مرجع، مشکل عدم شفافیت در تخصیص ارز مرجع از بین میرود و علاوه بر این، بخشی از ارز که به عنوان ارز مرجع تلقی میشد، حال باید با نرخ مبادلهای در اختیار اقتصاد کشور قرار گیرد و به این ترتیب، سهم صنایع از ارز مبادلهای افزایش خواهد یافت.
حائری افزود: تاکنون سه نوع ارز مرجع، مبادلهای و آزاد در کشور داشتیم که حال به دو نوع یعنی مبادلهای و آزاد تغییر پیدا کرده و امیدواریم در نهایت به ارز تک نرخی برسیم و فاصله میان ارز مبادلهای و آزاد از بین برود.
وی با بیان اینکه تا پیش از حذف ارز مرجع، فاصله بین ارز مرجع و آزاد حدود ۲۲۰۰ تومان بود، گفت: در حال حاضر با حذف ارز مرجع، فاصله بین حداقل نرخ ارز یعنی ارز مبادلهای و حداکثر نرخ ارز یعنی ارز آزاد حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان است که این یک حرکت به سمت ارز تک نرخی محسوب میشود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به کمبود منابع ارزی کشور، آیا تک نرخی شدن ارز امکانپذیر است، گفت: اگر دولت جدید به وعدههایش عمل کند و روابط بین الملل و تجاری کشور بهبود پیدا کند، تعامل با دنیا باعثثبات اقتصادی، افزایش درآمد نفتی و رشد منابع ارزی کشور خواهد شد.
دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه بازگشت به عقب در مورد نرخ ارز، کار اشتباهی خواهد بود، افزود: نرخ ارز باید با مقدار قابل قبولی کاهش یا افزایش، به ثبات برسد.
وی با اشاره به صادرات ۲۴ درصدی صنعت نساجی طی سال گذشته نسبت به سال ۹۰، گفت: این صادرات طی سه ماهه امسال ۱۴ درصد افزایش یافته است که رشد نرخ ارز تأثیر زیادی در این زمینه داشته است.
وی با تأکید بر لزوم واقعی بودن نرخ ارز، گفت: افزایش نرخ ارز باعثافزایش درآمدهای صادراتی صنعت نساجی شده و علاوه بر این، کاهش واردات پوشاک و در نتیجه کاهش ارزبری این بخش را نیز به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: در این شرایط، قاچاق محصولات نساجی نیز صرفه اقتصادی ندارد و این موضوع به نفع صنعت داخل است.
به گفته حائری، اگر این مسئله با بهبود روابط سیاسی همراه شود، رشد بیشتری را در بخش صنعت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه صنعت نساجی، یک صنعت قاچاقپذیر است، گفت: افزایش نرخ ارز باعثشد قاچاق موجود در این صنعت کاهش یابد و این به نفع تولید داخل بود.