نماینده مجلس شورای اسلامی از آزمون وکالت میگوید
طرح تسهیل اجحاف به علاقمندان وکالت است
کاهش سطح نمره برای قبولی در آزمون وکالت اقدام مناسبی نبود وچند سال بعد آثار آن را در جامعه با وکلای بی سواد خواهیم دید

نهاد برگزار کننده آزمون وکالت باید دانشکده های حقوق باشند .
جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره طرح تسهیل :
طرح تسهیل اجحاف جدی درحق کسانی است که میخواهند وکیل بشوند زیرا نظر نهادهای تخصصی در آن لحاظ نشد . در این طرح سقف تعداد وکلا را برداشته اند ولی این سقف در استان ها توسط مدیر کل دادگستری نماینده دادگاه انقلاب و نماینده کانون وکلا تعیین میشد در واقع دو رای برای قوه قضائیه بود .
شرایط ورود به شغل وکالت هم اکنون سخت است و این را قبول داریم ولی برای اصلاح این رویه باید در شورای سه نفره استانی تغییراتی ایجاد می گردند و سقف پذیرش را در آنجا بالا میبردند .
رحیمی جهان آبادی :
پایین آوردن سطح حداقلی نمره برای ورود به عرصه وکالت اقدام مناسبی نبود و چند سال بعد آثار آن را در جامعه با وکلای بی سواد خواهیم دید .خیلی از اختیارات کانون وکلا در برگزاری آزمون وکالت گرفته شده است .
کانون وکلا یکی از دلایل مشکلات ما در حوزه کمبود وکیل است ، ولی اینکه بگذاریم فردی با هر شرایطی وکیل شود هم درست نیست و هم باید حداقل های علمی را کسب کنند .
انحصار کانون وکلا در برگزاری آزمون وکالت و تعیین ظرفیت را قبول دارند و همواره یکی از معترضان به این موضوع بودهام . آزمون صلاحیت سنجی باید در سال حداقل دو بار برگزار شود و تعداد پذیرش وکلا باید بالا ببرد تا تعداد زیادی از جوانان فارغ التحصیل و شایسته ما ردای وکالت برطرف کنند .
گران بودن تعرفه وکلا موضوعی است که در جامعه مطرح است ، ولی این تعرفه مشخص شده است و میتوان این گران بودن را با بحث و رایزنی حل و فصل کرد ، ولی قانون مجلس به حق الوکاله و حق تعرفه وکلا ورود نکرده و آن را حل نمیکند . در این زمینه باید نظارتها هم بیشتر شود .
نهاد برگزار کننده آزمون وکالت در حال حاضر ذی نفع است و نوعی خطا و در واقع تعارض منافع میباشد و تاکنون همین مسئله آسیب زیادی به ما زده و برای حل این معضل نهاد برگزار کننده این آزمون باید دانشکده های حقوق باشند و متولی برگزاری هم سازمان سنجش باشد .
خبرنگار :زینب محمدی