حداد عادل از نگاه مسئولان و فعالان رسانه
در مراسم نکوداشت مرد تقوا و تدبیر از غلامعلی حدادعادل به پاس بیش از چهار دهه حضور مخلصانه و خداپسندانه وی در صحنههای دفاع از ارزشهای اسلامی و اثبات اینکه ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت تقدیر به عمل آمد.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از فارس، مراسم نکوداشت غلامعلی حدادعادل به عنوان مرد تقوا و تدبیر در حوزه هنری تالار سوره با حضور اصحاب رسانه، جامعه دانشگاهی و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزار شد.
این مراسم به دعوت جامعه رسانهای کشور اعم از خبرگزاریها، روزنامهها، سایتهای خبری، خبرنگاران، انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران، انجمن روزنامهنگاران مسلمان و همچنین جامعه دانشگاهیان کشور اعم از اساتید، دانشجویان، اتحادیههای بزرگ دانشجویی(جامعه اسلامی دانشجویان) و انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل برگزار میشود.
مدیریت متعادل گواه شخصیت حدادعادل است
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم نکوداشت مرد تقوا و تدبیر، اظهار داشت: در نمایشگاه بینالمللی قرآن در رونمایی ترجمه قرآن کریم از شخصیت حداد عادل تقدیر به عمل آمد اما این کافی نبود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هجمهای که رسانههای بیگانه و افراد معاند و کسانی که روزی همراهی میکردند با نظام و امروز مطرود و رانده شدهاند و در صحنههای آمریکایی حضور پیدا میکنند و در نهایت علیه شخصیت غلامعلی حداد عادل موضع میگیرند لازم میدارد تا از شخصیت مرد تقوا و تدبیر تقدیر به عمل آید.
وی ادامه داد: در جلسات فراوانی که غلامعلی حداد عادل در شورای انقلاب فرهنگی، مجلس مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، فرهنگستان، بنیاد دایرهالمعارف اسلامی و … حضور داشتند و اشراف ایشان در همه این امور ما را بر آن میدارد که از شخصیت ایشان تقدیر به عمل آوریم.
وی یادآور شد: مرد تقوا و تدبیر اشراف قابل ملاحظهای در مباحثفرهنگی، ادبی، فکری و هنری دارند.
وزیر ارشاد در ادامه بیان داشت: مرد تقوا و تدبیر در میدان سیاست هم وارد شد و ورود وی یک ضرورت بود.
به گفته حسینی، مدیریت متعادل و آرامشبخش همراه با اخلاق و تدبیر حداد عادل کاملاً گواه شخصیت وی است.
وزیر ارشاد به فتنه ۸۸ اشاره کرد و گفت: در سال ۸۸ نیز حداد عادل مواضع خود را به روشنی بیان کرد.
وی متذکر شد: اینکه ایشان مصالح نظام و کشور را بر منافع فردی خود ارجح نمیداند بسیار ارزشمند است.
وزیر ارشاد اضافه کرد: در مواضعی که در مناظرهها و تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری توسط مردم تقوا و تدبیر بیان شد کاملاً گواه خلوص نیت وی است.
حسینی در پایان متن لوحی را خطاب به غلامعلی حداد عادل قرائت کرد که در بیت اول آن آمده است:
به کورههای خرد آب دیده حداد است / به روزهای تعالی رسیده حداد است
حدادعادل مصداق روشنی از فعالان بیداری اسلامی است
حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم گفت: این نکوداشت در جایگاه زمانی بسیار خوبی برگزار میشود. بنده از شاگردان حداد عادل هستم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: قدرت و سیاست در اسلام به عنوان وظیفه و تکلیف است.
وی بیان داشت: در مواضع مختلف از جمله مهندسی فرهنگ، مسائل دانشگاهها و سایر مسائل فرهنگی کشور شاهد حضور موشکافانه غلامعلی حداد عادل بودیم.
وی ادامه داد: اینکه غلامعلی حداد عادل هر پنجشنبه سال به ترجمه قرآن کریم میپردازد و اینکه وی نبود ترجمه را یک نوع خلاء میداند بسیار حائز اهمیت است.
حجتالاسلام خاموشی اضافه کرد: مرد تقوا و تقدیر در این میان بسیار خالصانه برای تمامی صاحبنظران مینویسد اگر ایرادی در ترجمه آیات وجود دارد این ایراد را اعلام کنم تا در جهت رفع آن حرکت کند.
وی متذکر شد: این رفتار عالمانه برای خداوند متعال و در جهت هدفمندی آخرت است.
حجتالاسلام خاموشی یادآور شد: در انتخابات ریاست جمهوری به چشم دیدم که اشک از چشمان غلامعلی حداد عادل در مواجهه با نام انقلاب اسلامی جاری شد.
وی بیان داشت: امروز وقت بیداری اسلامی است و زمان کمک رساندن به مظلومان فلسطین و همچنین حمایت از رفتار دینی مردم است.
به گفته وی در این میان حقوق مردم و زندگان و همچنین حقوق اموات باید رعایت شود.
وی بیان داشت: یکی از مصادیق روشن فعالان در عرصه بیداری اسلامی غلامعلی حداد عادل با عنوان مرد تقوا و تقدیر است.
حداد عادل مصداق آرامشآفرینی است
محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم نکوداشت مرد تقوا و تدبیر غلامعلی حداد عادل گفت: حداد عادل دلهایی را به دست آورد که به دست آوردن آنها مشکل است از جمله جماعت اهل رسانه که خیلی مشکل پسندند و مته روی خشخاش میگذارند مجذوب ایشان شدهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من به عنوان یک عضو رسانهای کشور میگویم شاید این یک سنت غیرمقبول باشد سنت رسانهای ما که دست روی نقاط منفی و ضعف و کمبودها میگذاریم ولی هر چه باشد جامعه رسانهای و جمعی دیگر از صاحبنظران بانی برگزاری این جلسه باشکوه هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی شدهاند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: زمانی که بنده توفیق خدمت در وزارت فرهنگ و ارشاد را داشتم برخی از کار آن حوزه که مربوط به هدایت جریان حج و زیارت بود و یک اصطلاحی در آن زیرمجموعه است که عیار مدیریت برای حج و زیارت را در دو، سه روزی که زائر را در منا میبرند مقیاس میکنند و آنجاست که معلوم میشود مدیر، مدیر است یا نه.
وی افزود: برای سنجش عیار یک مدیر سیاسی باید او را در بحبوحه حوادثو شرایط رصد کرد و گرنه در شرایط عادی همه میتوانند رئیس باشند و در رأس.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: آنجایی که سلامت نفس یک انسان او را از حق طبیعی خود بر حذر میدارد از آنجا عیار ریاست کشف میشود.
حداد عادل به گوهر وجودش و آن چیزی که ما انسانها او را با آن میشناسیم بارها در شرایط خاص تجلی شده و انتخابات اخیر نمونه بارز آن است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد ادامه داد: حداد عادل شأن و تراز مدیریت کلان کشور است و آن روزی که مدرسه فرهنگ را راه انداخت و خود را ملزم به انجام کارهای بر زمین مانده دانست این عمل صالح ایشان دست کمی از هدایتهای سیاسی و اجتماعی ایشان ندارد.
این عضو رسانهای تصریح کرد: حداد عادل به واسطه نوشتن مجموعه اقداماتی که موجب باروری حوزه فرهنگی شده سابقه تمدنی ما را ارتقا داده است چرا که ایشان مدیریت دانشنامه جهان اسلام را عهدهدار بوده است.
صفار هرندی تصریح کرد: حداد عادل را به واسطه داشتن روحیات نرم و لطیفی که در کنار مسئولیتهای سخت و سنگینی که داشته باید شناخت چرا که طبع سیاست که معطوف به قدرت است خشن و سخت است اما سیاست آمیخته به اخلاق و شعر ایشان از سختی سیاست کاسته و قابل تحمل شدن سیاست را گواهی داده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: وقتی من در حوزه فرهنگ بودم و فراخوان به کمیسیون فرهنگی که - محل حسابکشی است - میشدم محیطی که ایشان در هنگام مسئولیت خود برای محاسبه سنجیده بودند برای بنده تبدیل به فرصتی بود تا شاهد لطافت و زیبایی برخورد و مواجهه با مدیریت ایشان باشم چرا که ایشان در حین طرح مباحثبرگه کاغذی حاوی دو بیتی نوشته و برای من میفرستادند که مسلماً این رویه را در جاهای دیگر هم داشتهاند.
صفار هرندی ادامه داد: آن چیزی که سیاست را آرام میکند گرمی در اوج سختی است که مولای ایشان و مولای ما نیز در اوج سختی سیاست نرمی را نشان میدهد و مولای ما همان کسی که سختترین برخورد را با دشمن خدا داشته است و ایشان نیز راه مولای خود را در پیش گرفتند و حداد عادل مصداق آرامشآفرینی است.
دفاع از اسلام از سرفصلهای ارزشمندحداد عادل است
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان امروز در مراسم نکوداشت مرد تقوا و تدبیر اظهار داشت: سخن گفتن درباره استاد بزرگ و فرهیخته، غلامعلی حداد عادل کار آسانی نیست.
مدیر مسئول روزنامه کیهان افزود: به اعتقاد من جدایی دین از سیاست را میتوان به دو بخش تقسیم کرد.
وی اظهار داشت: جدایی دین از سیاست در مفهوم جاری این است که دین در ساختار نظام حکومتی وجود نداشته باشد خوشبختانه این خطر به همت امام راحل(ره) و مردان بزرگ این مرز و بوم رفع شده است.
وی اضافه کرد: بعد دیگر این مطلب را میتوان اینگونه تفسیر کرد که سیاستپیشگان و سیاستمداران در سیاستورزی خود از خاستگاه دین برخوردار شوند انسانهایی که سیاست میورزند باید از این خاستگاه پیروی کنند.
وی بیان داشت: یکی از ویژگیهای برجسته استاد حداد عادل همین مسئله است چرا که وی به سیاست از زاویه دین نگاه میکند.
شریعتمداری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرماید که کسی که نقشه راه نداشته باشد به بیراهه میرود از ویژگیهای غلامعلی حداد عادل این است که به نقشه راه توجه میکند که در این زمینه میتوان به یکی از بااهمیتترین و مثالزدنیترین برخوردهای وی در ماجرای فتنه ۸۸ اشاره کرد.
وی یادآور شد: در آن فتنه همه آمده بودند که به عنوان مثال میتوان به حضور جریانات صهیونیستی اشاره کرد در این شرایط کسانی که از ارزشهای اسلام دفاع کردند بسیار ارزشمند حضور یافتند این امر قابل تقدیر است.
این فعال عرصه رسانه ادامه داد: یکی از با اهمیتترین سرفصلهایی که استاد حداد عادل واقعیت خود را بروز داد این بخش بود البته در مناظرهها نیز همین مسئله را از جانب وی شاهد بودیم.
حداد بسان «حدید» به برقراری «عدل» میاندیشد
فاطمه موسوی به عنوان نماینده خبرنگاران در مراسم نکوداشت مرد تقوا و تدبیر غلامعلی حداد عادل گفت: سخن را با نام خدا آغاز میکنم و با احترام به قلم؛ را از آن جهت در این دلنوشته به شهادت گرفتم که خبرنگارم و بزرگواری هم که امروز برای تقدیر از او جمع شدهایم اهل قلم است و فکر و اندیشه؛ معلمی فرهیخته و سیاستمداری بصیر، دکتر غلامعلی حداد عادل.
نماینده خبرنگاران در ادامه گفت: استاد فرزانه بیشتر شما را با عنوان استادی مسلط به فلسفه میشناختیم؛ بانی تحول در کتابهای درسی پس از انقلاب؛ دغدغهمند درباره زبان فارسی؛ شاعری که شعرهایش به سبک خراسانی نزدیک است و اندیشمندی فرهیخته که برهنگی فرهنگی تحمیل شده به ملت را فریاد برآورد. وی افزود: بعدها شما را در قامت وکیل ملت دیدیم؛ نمایندهای که اوج بصیرت و نهایت شجاعت را در فتنه ۸۸ به نمایش گذاشت.
موسوی ادامه داد: آنجا که عمل به تکلیف را بر همراهی با غافله دنیاطلبان ترجیح دادی و در کوران شبههها عمارگونه به دفاع از حق برخواستی.
نماینده خبرنگاران در ادامه این سخنرانی گفت: اما از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بگوییم فکر نمیکنم هیچ وقت صحنهای که در برابر میلیونها چشم آفریدید فراموش کنیم، روزهای مناظرههای داغ انتخاباتی، روزهایی که مقتدایمان، نامزدهای انتخابات را از سیاهنمایی بر حذر داشت و شما مثل همیشه مثل یک انقلابی راستین تکلیفمدارانه از آرمانهای انقلاب دفاع کردید و ما بیشتر و بیشتر شیفته مشی و مرام شما شدیم. شیفته مرامی که میگوید «ما حرف میزنیم و عمل نیز میکنیم».
موسوی ادامه داد: این روزها که مردم از شعار دادنها و خودنمایی و خودبینیها خسته شدهاند با عزمی بسان حدید به برقراری عدل میاندیشید و ما امروز گرد هم آمدهایم تا قدردان این همت استوار و این زبان گویای عدالت باشیم.
رسانهها آرامش را در کشور حفظ و تقویت کنند
د ادامه این مراسم غلامعلی حدادعادل، مرد تقوا و تدبیر، گفت: حداد عادل را فراموش کنید آنچه که باید ماندگار باشد فکر و اندیشه امام راحل(ره) است که امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای آموزگار بزرگ آن اندیشه است.
وی با بیان اینکه، بنده کار مهمی را صورت ندادهام تا این مراسم گرامیداشت برگزار شود اظهار داشت: حرفهایی که در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری گفتهام سخنان مردم است و من مواضع درست مردم را در فرصت مناسب ابراز کردم.
وی با بیان اینکه من خودم را با جانبازان و شهدا مقایسه میکنم ادامه داد: بنده در مقابل جانبازانی که ۳۰ سال به دلیل عارضه قطع نخاع حرکتی ندارند هیچ کار مهمی را صورت ندادم.
وی یادآور شد: عنوان تقوا و تدبیر شعار انتخاباتی بنده بوده است من نگفته بودم خودم مرد تقوا و تدبیر هستم بلکه درصدد بودم تا دولت تقوا و تدبیر را برپا کنم.
حداد عادل یادآور شد: آرامشی که در انتخابات این دوره ریاست جمهوری بود در عین رقابت جدی معنا و پیام خاصی را داشت.
به گفته وی در این انتخابات خون از بینی کسی نیامد این نشانه عزت، فرهیختگی و رشد ملت بزرگ ایران است.
وی همچنین با بیان اینکه سلامت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز بسیار حائز اهمیت بوده است ابراز داشت: هیچ شکایتی از هیچ نامزدی حاصل نشد و هیچ تقلبی صورت نگرفته بود و نگرفته است.
به گفته وی، نظام جمهوری اسلامی اهل تقلب در انتخابات نیست.
حداد عادل بیان داشت: معتقد هستم کسانی که در سال ۸۸ نظام اسلامی را متهم به تقلب کردند در حق این ملت جفا کردهاند و کسانی که در سال ۸۸ یک موضع گرفتند و در سال ۹۲ نیز موضع متضاد گرفتند آنها نیز جفا کردند، ملت این رفتار دوگانه را فراموش نمیکند.
حداد عادل خاطرنشان کرد: ما از اعتدال رئیس جمهور منتخب دولت یازدهم حمایت میکنیم در این میان همه مسئول هستند به خصوص رسانهها سعی کنند آرامش را در کشور حفظ و تقویت کنند.
در پایان این مراسم تابلوی یادبود به مناسب نکوداشت مرد تقوا و تدبیر به امضای جمعی از مسئولان از جمله مدیران مسئول رسانهها و مطبوعات کشور رسید.
در این مراسم مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، مدیر مسئول روزنامه جوان، مدیر مسئول روزنامه کیهان، مدیر عامل و معاون خبر خبرگزاری تسنیم، مدیرعامل، معاون خبری خبرگزاری فارس، مدیرعامل و سردبیر خبرگزاری مهر، مدیر مسئول روزنامه رسالت، مدیر مسئول مشرق و … حضور داشتند.