|
|
کدخبر: ۱۴۵۸۹۴

اختصاصی تسنیم

خبرگزاری تسنیم: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که تحت نظارت سید حسن خمینی اداره می شود، نامه مهم حاج احمد خمینی به آیت الله پسندیده را به صورت تحریف شده در آثار خود منتشر کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسیخبرگزاری تسنیم، بررسی اسناد موجود از نامه حاج احمد خمینی یادگار امام خمینی(ره) به آیت الله پسندیده که در آن مطالبی علیه نهضت آزادی نیز بیان شده، نشان می دهد که متن این نامه در مجموعه آثار منتشر شده توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که تحت نظارت سیدحسن خمینی اداره می شود، تحریف شده است.

موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) تاکنون در موارد بسیاری از جمله فتنه ۸۸، از سوی منتقدان به عملکرد جانبدارانه به نفع یک جریان سیاسی خاص به دلیل ارتباطات خانوادگی و همچنین عدم تلاش جدی برای حفظ خط و مشی اصیل امام(ره) متهم شده است.

این موسسه در جریان فتنه ۸۸ و در موضوع به آتش کشیده شدن عکس امام خمینی(ره) در تجمع فتنه گران، هیچ واکنشی علیه این اقدام از خود بروز نداد.

همچنین در جریان خاطره گویی های هاشمی رفسنجانی از امام خمینی(ره) درباره مسائل مختلفی از جمله رابطه با آمریکا نیز این موسسه واکنش مشخص و شفافی نشان نداده است.

خبرگزاری تسنیمبرای پیگیری موضوع تحریف نامه حاج سید احمد خمینی به آیت الله پسندیده و حذف بخش هایی از این نامه، با موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تماس گرفت، که یکی از مسئولان این موسسه که تاکید داشت از ذکر نام وی در این خبر خودداری شود، خاطرنشان کرد:بعضی از بخش های نامه به دلایل مسائل امنیتی و مصلحت کشور با صلاح دید مسؤلین فعلی مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) حذف می شود و به جای آن «سه نقطه» می گذارند. این مورد نیز به دلیل اینکه مربوط به نهضت آزادی است، شاید اینگونه باشد. البته به دلیل همین مباحثهنوز نامه هایی را از امام(ره) داریم که منتشر نشده است!

* ماجرای نامه حاج احمد خمینی به آیت الله پسندیده چه بود؟

ماجرای نامه حاج احمد خمینی به آیت الله پسندیده از این قرار است که، سید علی اکبر محتشمی پور وزیر وقت کشور در ۳۰ بهمن ۱۳۶۶نامه ایرا به امام خمینی(ره) نوشت و در این نامه برای نحوه برخورد با نهضت آزادی از امام(ره) کسب تکلیف کرد. محتشمی پور وضعیت کشور را در آستانه انتخابات دور سوم مجلس شورای اسلامی حساس می دانست و معتقد بود «نهضت آزادی ها که اکنون تریبونی در دست شان نیست و در مجلس نیستند، این گونه با آرمان مردم می ستیزند، اگر به مجلس راه یابند، چه خواهند کرد.»

امام خمینی نیز در پاسخ به نامه وزیر وقت کشور به صراحت می گوید:«نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند». پس از انتشار این نامه، نهضت آزادی مدعی شد که نامه امام خمینی جعلی است و دست خط امام نیست. اعضای نهضت آزادی تلویحاً حاج احمد خمینی را متهم کردند و از یادگار امام(ره) در قوه قضائیه شکایت کردند.

یادگار امام نیز تصمیم به پیگیری این موضوع در دستگاه قضایی گرفت و با ارئه اصل نامه به دستگاه قضایی، به طور جدی شکایت خود را پیگیری کرد تا اینکه کارشناسان دادگستری پس از بررسی دست خط، نظر کارشناسی خود را اعلام کردند و مشخص شد این نامه توسط شخص حضرت امام(ره) نوشته شده است.

*** نامه یادگار امام(ره) به آیت الله پسندیده

بار دیگر در سال ۶۹ آیت الله پسندیده برای درخواست آزادی یکی از اعضای ملی گراها خطاب به حاج سیداحمد خمینی نامه ای نوشت و یادگار امامنامه ایرا با موضوع «نهضت آزادی و ملی گراها» خطاب به آیت الله پسندیده نوشت و در این نامه حاج احمد خمینی علاوه بر اینکه بر صحت نامه مذکور تأکید می کند، بار دیگر نظر امام خمینی(ره) را در رابطه با نهضت آزادی مطرح می کند.

اما این نامه یادگار امام خمینی(ره) در صفحه ۶۳۲ جلد اول «مجموعه آثار یادگار امام(ره) " که توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) منتشر شده، درج شده است که در بعضی از قسمت های نامه «سه نقطه» هایی مشاهده می شود. اولین چاپ این کتاب اسفندماه سال ۷۴، یعنی یک سال بعد از درگذشت مرحوم سیداحمدخمینی منتشر شده است.

البته با توجه به اسناد نهضت آزادی اولین بار نامه یادگار امام(ره) به آیت الله پسندیده در نشریه هنگام منتشر شده است، زیرا در یکی از اطلاعیه های نهضت آزادی در تاریخ ۷ بهمن ماه سال ۷۸ با عنوان " پاسخ به اظهارات آقای محتشمی پور در خصوص نامه منسوب به رهبر فقید انقلاب اسلامی "، آمده است: «در اسفند سال ۷۴ نشریه هنگام با مسؤلیت آقای ری شهری نامه ای از حاج احمدآقا به آیت الله پسندیده، برادر رهبر فقید انقلاب منتشر ساخته است.»

با این حال، در اولین چاپ کتاب مجموعه آثار یادگار امام(ره) مشاهده می شود قسمت هایی از نامه حاج سیداحمد خمینی به آیت الله پسندیده «سه نقطه» گذاشته شده است و این رویه در جدیدترین چاپ های انتشار کتاب «مجموعه آثار یادگار امام(ره)» همچنان ادامه دارد.

*** متن اصلی نامه یادگار امام خمینی(ره) به آیت الله پسندیده

نامه مرحوم حاج سیداحمد خمینی خطاب به آیت الله پسندیده در شماره ۲۷ ماهنامه بصائر، زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی، منتشر شده است ولی در همان دوران نیز مؤسسه حفظ و نشر امام خمینی(ره) واکنشی نسبت به انتشار کامل این نامه نداشتند. بخش هایی از این نامه که توسط مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) حذف شده است، به شرح زیر است:

«سه نقطه» اول:«و امیدوارم فرد مذکور آزاد گردد تا به وظیفه ای که بر گردنم نهادید».

«سه نقطه» دوم:«از شما تقاضا دارم برای دفاع از امام و آرمان های پاک او و برای خاطر دفاع او از اسلام عزیز و به خاطر تحمل رنج و زحمت و مرارت های بسیاری که از آخوندهای درباری و متحجرین و مقدس نما ها و ملی گرا ها و چپ ها و منافقین کشید، حضرت عالی طی نامه ای آنان را محکوم کرده و صحت خط امام و پیشوای ملی و دینی مان را اعلام فرمایید و روح بزرگ امام را از خودتان شاد کنید و مطمئن باشید که با این کار اجر بزرگی را خواهید داشت و نامه را من منتشر نمی کنم ولی برای ثبت در تاریخ نگه می دارم».

«سه نقطه» سوم:«که بعد از ارتحال ملکوتی برادر عزیزتان امام بزرگ فرمودید: آنها که می گفتند امام محبوب نیست تشییع جنازه امام را دیدند و فهمیدند اشتباه می کنند».

«سه نقطه» چهارم:«مقصودم از دین، دین امام است نه دین مخالفان امام که یزید و معاویه هم داشتند اما دینِ مقابل دینِ امام حسین علیه السلام. تقاضایم این است که شما در مقابل آنان بایستید و از آرمان های امام دفاع کنید و از تمامی مصدقی ها که امام آنان را مسلمان نمی دانست، تبری جویید و دل امام را شاد فرمایید».

«سه نقطه» پنجم:«بار دیگر از شما تقاضامندم که اگر این نامه یعنی نامه امام به آقای محتشمی خط امام است که هست، مرقوم فرمایید و کسانی که به دروغ چنین نسبتی را به من داده اند، خائن بدانید».

خبرگزاری تسنیمسعی داشت در این رابطه با حمید انصاری، قائم مقام مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) نیز گفت وگو کند ولی موفق به برقراری ارتباط با وی نشدیم. بر این اساس،خبرگزاری تسنیمآمادگی دارد هر گونه توضیح مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) را منتشر کند و خبرنگار تسنیم بتواند گفت وگویی با قائم مقام مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) داشته باشد.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار