|
|
کدخبر: ۱۸۱۷۵۸

یک اقتصاددان با اشاره به اینکه دود افزایش نرخ سود بانکی به چشم تولید کنندگان خواهد رفت، گفت: با افزایش نرخ سود بانکی نرخ تسهیلات نیز به نسبت افزایش خواهد یافت و این موضوع به نفع تولید کنندگان نخواهد بود و در شرایط فعلی افزایش نرخ سود کارساز نیست.

به گزارش امیدنیوز ،

نرخ سود بانکی طی سال‌های 1392 تا 1397 با توجه به روند نزولی در شیب کاهشی قرار گرفت و نرخ سپرده‌های بانکی از 30 درصد به 15 درصد کاهش یافت و در این میان سود تسهیلات بانکی نیز 16 درصد در نظر گرفته شد.

این در حالی است که در نیمه دوم سال گذشته بانک مرکزی دستورالعملی مبنی بر رعایت نرخ سود حداکثر 15 درصدی برای بانک ابلاغ کرد که در این راستا بانک‌های عامل موظف شدند تا نرخ‌های بالاتر را حذف کنند که این موضوع موجب شد تا نقدینگی مردم از بانک‌ها خارج و به سمت بازار‌های موازی روانه و نشانه‌های ابتدایی از نوسان و تحولات در بازار ارز مشاهده شود.

البته در ماه‌های اخیر با توجه به شرایط بازار ارز و افزایش قیمت آن تقاضا برای خرید افزایش یافت و برخی کارشناسان و مسولان برای کنترل شرایط موضوع افزایش نرخ سود بانکی را مطرح کردند که در این راستا بانک مرکزی می‌تواند با افزایش هر چند اندک نرخ سود سپرده‌های بانکی نقدینگی در دست مردم را جمع کند، اما در این بین برخی دیگر از کارشناسان افزایش نرخ سود بانکی را تنها مسکنی برای کنترل شرایط فعلی می‌دانند و معتقدند این روش کار ساز نیست.

نکته قابل توجه اینجاست که همزمان با افزایش نرخ سود بانکی نرخ سود تسهیلات نیز به نسبت افزایش خواهد یافت و این موضوع به ضرر دریافت کنندگان تسهیلات و تولید کنندگان خواهد بود و نه تنها در شرایط فعلی مورد قبول فعالان نیست بلکه موجب دامن زدن به شرایط خواهد شد.

در این راستا غلامسحین طاهری کارشناس اقتصادی بیان کرد: افزایش نرخ سود بانکی با چند هدف ممکن است پیگیری شود؛ در حال حاضر حجم نقدینگی در کشور بالا رفته و به یک آفت تبدیل شده و این آفت به هر بازار حمله کند، آن بخش از اقتصاد دچار مشکل و بحران می‌شود. همانطور که دیده شده در بازار‌های ارز، طلا، مسکن، خودرو و …. این اتفاق افتاد و این آفت در حال ورود به بازار مواد اولیه است.

وی در ادامه افزود: افزایش نرخ سود از سوی مدیریت بانک ها، سهامداران آن‌ها و کسانی که می‌خواهند پول‌های خود را در بانک گذاشته و از سیستم بانکی سود دلخواه خود را دریافت کنند، وجود دارد، اما در شرایط کنونی این کار به نفع اقتصاد و متناسب با برنامه ریزی‌های اقتصادی کشور نیست و باید با هدف گذاری صحیح به سمت اجرایی کردن این طرح حرکت کرد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به انتزاعی نبودن نرخ سود بانکی گفت: موضوع افزایش سود هم یک موضوع انتزاعی نیست و در تمام جهت گیری‌های اقتصادی نقش دارد و بحث نرخ سود است که تعیین می‌کند مردم پول خود را در بانک‌ها سپرده گذاری کنند یا به بازار‌های دیگر بروند.

طاهری خاطر نشان کرد: اقداماتی از قبیل افزایش نرخ سود بانکی، فروش اسناد پیش فروش سکه در بورس، نمی‌تواند پول‌های سرگردان را به بازار برگرداند و حتی ممکن است تقاضا برای استفاده از ارز را بالا ببرد.

براساس گزارش میزان، حال باید منتظر ماند و دید با وجود تغییر سکاندار بانک مرکزی و جایگزینی همتی به جای سیف، رئیس جدید این بانک چه سیاستی در خصوص نرخ سود بانکی در شرایط فعلی اقتصاد در نظر خواهد گرفت؛ آیا هم نظر با سیف مخالف افزایش نرخ سود بانکی خواهد بود یا این موضوع را در روز‌ها و ماه‌های آتی بررسی مجدد خواهد کرد.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار