الزامات تحقق طرح تحول نظام سلامت
سلامت > عمومی - از ۱۵ اردیبهشت قرار است طرح تحول نظام سلامت در کشور اجرا شود، طرحی که با اجرای کامل آن می توان امیدوار بود که بیماران دیگر جز درد و رنج بیماری، مشکلات دیگر، همچون هزینه های سرسام آور دارو و درمان، تجربه از این بیمارستان به آن بیمارستان و از این داروخانه به آن داروخانه رفتن را به دلیل کمبود یا نبود دارو و امکانات تشخیصی و درمانی، نداشته باشند؛ چرا که از امروز قرار است بیماران بستری ساکن شهرها تنها ۱۰درصد هزینه ها و بیماران روستایی و عشایر که به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند تنها ۵درصد هزینه های درمان خود را بپردازند.
علاوه براین، بیمارستان ها هم موظف شده اند تمام داروها و لوازم پزشکی بیماران را تهیه کنند. اما آیا بیمارستان های دولتی در کشور برای چنین تحول مهمی آماده هستند؟ آیا امکانات و تسهیلات تشخیصی ودرمانی و همچنین داروهای مورد نیاز مردم به حد نیاز بیماران در بیمارستان های دولتی کشور فراهم است؟
دکترعلی مردانی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان معتقد است که برای اجرایی شدن هر تصمیمی، ابتدا باید زیرساخت های لازم آن تصمیم فراهم شود. به گفته او، ابتدا باید کمبودهای بیمارستان ها چه از لحاظ دارو و چه از لحاظ تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی فراهم شود.
او از کمبود تخت های آی سی یو در بیمارستان های دولتی سخن گفت و اینکه بیمارستان ها از لحاظ سایر امکانات تشخیصی و درمانی و دارویی نیز همچنان مشکل دارند. مردانی تأکید کرد: در آمد هدفمندی یارانه ها باید به جای درمان صرف پیشگیری شود. به گزارش همشهری، گرچه وزیر چند وقت قبل هم اذعان کرد که ممکن است این اتفاقات به طور صددرصدی و عالی اجرایی نشود، اما به تدریج عملی خواهد شد.
اما هم سیدحسن قاضی زاده هاشمی، با روسای بیمارستان ها نشستی ترتیب داد و با بیان اینکه سرمایه اصلی، محبت، احترام و توجه به بیماران است، گفت: از ۱۵اردیبهشت، تمام روسای بیمارستان ها می توانند نخستین بسته کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های تحت پوشش وزارتخانه را اجراکنند. البته این کار آسان نیست و مردم انتظار ندارند بلافاصله شاهد ثمربخشی تمام اجزای این بسته در روز اول باشند.
به گزارش ایسنا، او به روسای دانشگاه ها توصیه کرد با برگزاری جلسات متعدد با پزشکان، پیراپزشکان و پرسنل بیمارستان در مورد این بسته خدمتی توضیحات لازم را ارائه دهند تا هر کس از ظن خودش در مورد خدمات مربوط به آن قضاوت نکند، او از ارتقای تسهیلات زایمان طبیعی هم مجددا سخن گفت. در عین حال، دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هم در گفت وگو با همشهری اظهار داشت:
وقتی بیمارستان های دولتی با کمبود دستگاه های سی تی اسکن، ام آرآی، رادیو لژی، تخت های آی سی یو و کمبود دارو مواجه هستند چگونه می توانند دارو و ملزومات پزشکی بیماران را تأمین کنند؟ فتاحی خاطرنشان کرد: بدون مهیا کردن شرایط و زیر ساخت های لازم نباید بی جهت توقعات و انتظارات مردم را افزایش داد.
تأمین دارو در بیمارستان های دولتی به حد نیاز بیماران هم یکی از دغدغه های جدی این طرح است اما رئیس سازمان غذا و دارو بر تشکیل کمیته دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها تأکید دارد و معتقد است که سازمان غذا و دارو به این موضوع ورود کرده است. به گفته او در زمینه قلب کمیته قلب تشکیل شده است تا قیمت تمام برندها و وسایل را استخراج کند. همچنین فراخوان به شرکت ها داده خواهد شد و در مورد آن تصمیم گیری می شود. به گفته او مسئولان تهیه دارو و لوازم مصرفی بیماران در هر بیمارستان باید مشخص باشند تا درصورت نبود احتمالی موارد تجویزی در داروخانه بیمارستان، به سرعت نسبت به تهیه این اقلام اقدام کنند.
ارسال نظر