بودجه ۲هزار میلیارد تومانی برای پزشک خانواده
نشست تدبیر و امید در نظام سلامت، با حضور متخصصان و صاحب نظران نظام سلامت، در سالن همایشهای بیمارستان میلاد برگزار شد.
به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، عباس کامیابی در این نشست، اظهارداشت: هدف ما از برگزاری این نشستها آشنایی انجمنها با یکدیگر و اتحاد بین آنهاست و با استمرار برگزاری این نوع گردهمایی ها وفاق و اتحاد بیشتری را بین انجمنهای تخصصی پزشکی انتظار داریم.
رئیس انجمن پزشکان عمومی با اشاره به حضور پررنگتر انجمنهای پزشکی در دولت آینده، افزود: در دولت جدید باید افرادی متصدی امور شوند که توانایی حل مشکلات را داشته و ازنظرات تخصصی انجمن ها برای رفع چالشها بهره مند شوند.
در ادامه این نشست دکتر اکرمی بااشاره به شاخصهای رئیس جمهور منتخب در انتخاب وزرای خود بیان کرد: اعتدال حرف اول را در میان شاخصهای مورد نظر ایشان میزند و توانایی، سابقه، کارنامه مناسب و به روز بودن نیز از مولفه هایی است که برای تولیت بخشهای مختلف حوزه بهداشت و درمان در نظر گرفته خواهد شد.
در ادامه دکتر محمد شریف زادگان، با اشاره به نگاه اقتصادی و اجتماعی به حوزه بهداشت و درمان گفت: این دیدگاه شامل عرضه و تقاضا است و دو سوی این رابطه رضایت ندارند.
وزیر اسبق رفاه و تامین اجتماعی ادامه داد: شرایط کشور از لحاظ مسائل مختلف، خاص بوده و دولت نیز قدرت مانور ندارد لذا باید کاری کنیم که هر دوگروه ارائه دهنده خدمت و هم گیرنده آن راضی باشند.
وی به هزینه های بالای دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: به دلیل هزینههای بالای دندانپزشکی مردم سراغ درمان نمیروند و در چنین شرایطی باید راهکارهای مناسب را به دولت ارائه داد تا در انتخاب وزرا و سازمانهای مرتبط با امر سلامت، حساسیت و دقت بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه باید از همه امکانات موجود به ویژه انجمنها در نظام سلامت استفاده شود اظهار داشت: نقش انجمن ها در سیاستگذاری مهم بوده و باید خودشان فعالانه به سراغ دولت بروند تا استراتژی ها درست انتخاب شود.
دکتر غلامرضا انصاری در ادامه نشست اظهار داشت: چالشهای عظیمی در بخشهای مختلف داریم که با نگاهی سطحی متوجه سیاستهای غلط اقتصادی در بخشهای مختلف میشویم.
رئیس اسبق سازمان بهزیستی افزود: به دلیل نبود متولی واحد در حوزه اجتماعی چالشها مدیریت نشده بطوری که در بخش سلامت فردی و اجتماعی دچار مشکل هستیم و اکثر صندوقهای بیمه از نقطه سربه سر گذشته و زیان ده هستند.
عضو منتخب شورای چهارم بیان کرد: در سه بخش زیستی، بهزیستی و فرا زیستی باید فعالیتهای اجتماعی را سازماندهی کنیم و برنامه ریزی ها به سمت نهادهای عمومی و سازمانهای مردم نهاد هدایت شود.
دکتر سیدتقی نوربخش در ادامه این نشست گفت: در سال جاری کل بودجه درمان ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۱۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه جاری بوده و ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد اختصاصی است که ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای پزشک خانواده در نظرگرفته شده است.
رئیس انجمن علمی ارتوپدی ایران با بیان اینکه بودجه سال ۹۲ در بخش درمان ۵ درصد کمتر از سال گذشته است افزود: سطح تعهدات درست بالا نرفته و بحثتغییر نرخ ارز ارز مشکلاتی را در بخشهای مختلف ایجاد کرده است. ضمن اینکه برای واردات دارو ۲۵ برابر نقدینگی نیاز است و به دلیل سیاستهای نادرست ارزی معضلاتی در حوزه دارو وجود دارد که ریشه یابی آن ساده است.
وی گفت: اصلاح تعرفه ها، ارائه درست خدمات سطح پایه و تشکیل شورایعالی بیمه سلامت می تواند راهگشای بسیاری از معضلات بهداشت و درمان کشور باشد.
دکتر علیرضا زالی در این نشست با بیان اینکه سلامت به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است اظهار داشت: باید از ظرفیت سرشار اجتماعی برای مطالبات نظام سلامت استفاده شود.
رئیس کل منتخب سازمان نظام پزشکی ایران افزود: حضور و نظرات ۱۶۴ انجمن علمی تخصصی به عنوان پیوست نظام سلامت و استفاده از ظرفیتهای کارشناسی موجود می تواند راهگشا بوده و با توجه به مدیریت دانش و متانت اجرایی باید عدالت در سلامت را محقق کنیم.
ارسال نظر