در مان نظام سلامت در روز نخست
سلامت > درمان - طرح تحول نظام سلامت در ۵۵۷ بیمارستان دولتی ایران کلید خورد.
طرحی که شامل ۷ محور اساسی است و مهم ترین وظیفه آن کاهش سهم پرداختی مردم از هزینه های بیمارستان تا سقف ۱۰درصد است. فرمان اجرای این طرح را حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان دولت یک شب قبل تر صادر کرده و گفته بود از دوشنبه سهم پرداختی مردم برای بستری در بیمارستان های دولتی، ۲۷درصد کمتر از سال گذشته خواهد بود. صبح دوشنبه رئیس جمهور به وزارت بهداشت و درمان رفت تا از نزدیک در جریان اجرای این طرح قرار بگیرد. خبرنگار همشهری هم در نخستین روز اجرای طرح تحول نظام سلامت به بیمارستان های دولتی رفت.
اینجا بیمارستان مدرس تهران است. بیماران از اینکه فقط ۱۰درصد هزینه های درمان و بستری را می پردازند ابراز خرسندی دارند. از برخورد پزشکان و سایر کادر درمانی ابراز رضایت می کنند. برخی بیماران اما از اینکه برای تهیه برخی از داروها و یا انجام برخی اقدامات پاراکلینیکی و تشخیصی باید به بیرون بیمارستان مراجعه کنند، ناراضی هستند. بخشی از طرح تحول نظام سلامت در این بیمارستان قابلیت اجرا ندارد. البته هنوز اول راه است و زیرساخت ها آماده نیستند. یکی از بیماران از نبود دستگاه ام. آر. آی در بیمارستان گلایه دارد: اینجا دستگاه ام آر ای ندارد. دیگری می گوید: دستگاه اندو سونوگرافی نیست. سومی هم می گوید: به نظرم دارویی که تحویل گرفتم دولتی است اما با من آزاد حساب کردند.
دکتر سیدامیرحسین خادمی، مدیر بیمارستان از قسمت ترخیص می خواهد اطلاعات لازم درباره پرداختی های روز دوشنبه مردم را در اختیار همشهری قرار دهد. به گفته مسئول این قسمت با اجرای این طرح در روز اول میانگین پرداختی افراد در این مرکز یک چهارم شده است. مدیر بیمارستان هم توضیحاتی درباره هزینه داروها قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت می دهد: تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت، هزینه یک استنت دارویی معمولی برای بیمار حدودا ۲میلیون و۴۴۰ تومان محاسبه می شد درحالی که از روز دوشنبه و با اجرای این طرح برای بیمارانی که در این مرکز این عمل را انجام دادند، ۱۷۰هزار تومان محاسبه شد. همچنین یک بیمار برای عمل بازکردن یک رگ با بالون تا قبل از روز دوشنبه باید ۵میلیون و۵۰۰هزار تومان پرداخت می کرد درحالی که همین عمل برای چند بیمار در روز دوشنبه اعمال شد و آنها ۷۸۰هزار تومان پرداخت کردند.
اودر عین حال گفت: این طرح قطعا به نفع مردم خواهد بود به شرط آنکه در تمام بیمارستان ها ی تحت پوشش این طرح، زیرساخت های لازم فراهم شده باشد. به عنوان نمونه هنوز برنامه نرم افزاری این طرح برای محاسبه تکمیل نشده است. در برخی از بیمارستان ها، تمام اقدامات پاراکلینیکی و مشاوره ای موجود نیست. برخی از بیمارستان ها دستگاه ام آر ای، سی تی اسکن و سایر تجهیزات پزشکی را ندارند، برخی از بیمارستان ها تمام تخصص ها را هم ندارند. معوقات بیمارستان ها بالاست. بیمه ها حمایت نمی کنند. البته برای اجرای این طرح قرار است پول به حساب دانشگاه ها ریخته شود که تا این لحظه هنوز واریز نشده است. در هرحال این طرح به منابع پایدارتر نیاز دارد.
بیمارستان شریعتی تهران هم بسته های خدماتی خود را از یک روز قبل تر به تدریج در اختیار بیماران قرار می دهد. احمدرضا سروش رئیس این بیمارستان درباره اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان شریعتی می گوید: همواره بین تئوری و عمل کردن به یک طرح، فاصله وجود دارد، اجرای این بسته خدمتی نیازمند تغییر عادت مراجعان و پرسنل بیمارستانی است اما نباید فراموش کرد که ظرفیت بیمارستان ها محدود است. وی ادامه می دهد: اگر نظام های پشتیبانی کننده مانند دانشگاه های علوم پزشکی و بیمه ها به موقع پول به بیمارستان پرداخت کنند، بیمارستان ها نیز دچار مشکلات نمی شوند و می توانند خدمات بهتری به مردم ارائه دهند.
بیماران به ۱۵۹۰ شکایت کنند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این نقص ها را می پذیرد. هاشمی می گوید: در اجرای طرح ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که باید در یک ماه اول دائم اصلاحات صورت گیرد. در دانشگاه ها هم شماره ای اعلام خواهد شد تا بیماران درصورت دیدن مشکل و حل نشدن آن به مسئول مربوطه در بیمارستان یا مسئولان بیمه در محل، تماس بگیرند. وزیر بهداشت افزود: شماره۱۴۹۰ را از قبل برای دریافت اشکالات داشتیم و شماره۱۵۹۰ هم برای همین منظور به زودی شروع به کار می کند.
ارسال نظر