کاهش خطر ابتلا به عفونتهای قارچی در زنان با استفاده از لباس مناسب
یک جراح و متخصص زنان گفت: برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی، پوشیدن لباس زیرنخی، خشک کردن و تعویض لباسهای زیر خیس یا نمدار به هنگام رفتن به دستشویی و استفاده از لبنیات به ویژه ماست توصیه میشود.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از ایسنا، دکتر الهام السادات هاشمیان نایینی با اشاره به اینکه خارش در خانمها یکی از مشکلاتی است که با شروع فصل گرما و استفاده از استخر یا در سفر ایجاد میشود، گفت: این مشکل گاه غیرقابل تحمل است ولی با استفاده از راهکارهای ساده درمانی تا قبل از رسیدن به پزشک قابل تحمل می شود.
وی با بیان اینکه خارش ناحیه تناسلی اغلب ناشی از عفونتهای قارچی این ناحیه است، گفت: این عفونت با علایمی مانند ترشحات سفید رنگ و پنیری شکل بروز می کند.
این جراح و متخصص زنان در ادامه افزود: در مواردی که دسترسی به پزشک امکان پذیر نیست، خانم ها می توانند با استفاده از کرم موضعی هیدروکورتیزون و کرم واژینال کلوتریمازول که به راحتی و بدون نسخه پزشک در هر داروخانهای قابل تهیه است، به طور موقت از این مشکل، خلاصی یابند.
دکتر هاشمیان نایینی با تاکید بر اینکه ممکن است بعضی از بیماران نسبت به درمان مذکور مقاوم شده باشند، تصریح کرد: در بسیاری از موارد ممکن است خارش زمینه عصبی داشته باشد، در این صورت استفاده از داروهای آرام بخش ضعیف موجب بهبودی میشود.
وی گفت: علی رغم بهبودی نسبی با این داروها، خانم ها حتما باید جهت انجام معاینات و بررسی های لازم، به پزشک متخصص مراجعه کنند.
این جراح و متخصص زنان همچنین گفت: در مواردی که خارش زمینه عصبی دارد، اغلب پس از یک روز پر استرس ایجاد میشود، در این حالت با استفاده از داروهای گیاهی آرام بخش مانند گل گاوزبان همراه با سنبل الطیب می توان آرامش نسبی را بدست آورد تا پس از آن با استفاده از درمانهای دارویی موقتا با این مشکل کنار آمد و سپس با مراجعه به پزشک و معاینه، علت اصلی بیماری برطرف شود.
دکتر هاشمیان نایینی یادآور شد: استفاده از لباس های نخی و گشاد خصوصا در فصل گرما در پبشگیری از عفونتهای قارچی بسیار موثر است.
وی با اشاره به استفاده روزانه برخی خانمها از مواد شوینده جهت رعایت بهداشت ناحیه تناسلی گفت: استفاده مکرر از این مواد موجب برهم زدن محیط طبیعی واژن شده، افزایش زمینه بروز عفونتهای قارچی را به همراه دارد.
این جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه عفونتهای قارچی و کاندیدایی واژن می تواند از طریق تماس جنسی منتقل شود، گفت: ابتلا به عفونتهای قارچی شیوع بالایی دارد ولی در عین حال درمانهای آسان و دسترسی برای آن وجود دارد، عدم درمان به موقع این بیماری موجب مزمن شدن عفونت و طولانی شدن روند درمانی می شود.
دکتر هاشمیان نایینی در پایان یادآور شد: برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی، پوشیدن لباس زیرنخی، پرهیز از دوش واژینال به غیر از موارد ضروری، خشک کردن و تعویض لباسهای زیر خیس یا نمدار به هنگام رفتن به دستشویی و استفاده از لبنیات به ویژه ماست توصیه میشود.