دلایل استعفای پژویان
پژویان گفت: علت استعفا من از ریاست شورای رقابت صرفا مربوط به اعمال فشار از سوی برخی از دولتیها و فشارهای اعمال شده از سوی برخی شرکتهای بزرگ اقتصادی است و به هیچ عنوان مربوط به هلدینگ خلیج فارس نیست.

به گزارشامیدبه نقل از باشگاه خبرنگاران، جمشید پژویان گفت: علت استعفا من از ریاست شورای رقابت صرفا مربوط به اعمال فشار از سوی برخی از دولتیها و فشارهای اعمال شده از سوی برخی شرکتهای بزرگاقتصادی است. وی در رابطه با این موضوع که آیا تاکنون از سوی دولتیها درخواستی برای پس گرفتن استعفا به شما ارائه شده یا نه اظهار داشت: تاکنون مسئولان دولتی هیچ اظهار نظری در رابطه با اعلام استعفای من از ریاست شورای رقابت مطرح نکرده اند.
* استعفای من ربطی به " هلدینگ خلیج فارس " ندارد
وی در پاسخ به این موضوع آیا هلدینگ خلیج فارس باعثاستعفای شما شده است یا خیر عنوان کرد: به هیچ عنوان استفعای من از ریاست شورای رقابت ارتباطی به هلدینگ خلیج فارس ندارد.
وی در رابطه با بحثهلدینگ خیلج فارس گفت: این موضوع مصوبهای بوده که حدود بیش از هفت تا هشت ماه گذشته در رابطه با بحثواگذاری هلدینگ خلیج فارس به خصوص در رابطه با نحوه فروش آن جلساتی در شورا برگزار شده بود.
وی افزود: این مصوبه به دلیل شکایت برخی از شرکتهای پتروشیمی که در عسلویه در حال فعالیت هستند و این شرکتها از خدمات UTVT شرکت هلدینگ فجر و مبین استفاده میکنند به شورای رقابت به منظور رفع نگرانیهای آنها در خصوص جلوگیری از بوجود آمدن بازار انحصار در صنعت پتروشیمی ارائه شد.
پژویان تصریح کرد: به همین علت طبق مصوبه شورای رقابت مقرر شد که هیئت واگذاری قبل از فروش اقدامات لازم را برای مجزا کردن این دو شرکت به مرحله اجرا گذاشته و آنها را به طور جداگانه به فروش برساند به طوری که مالکین این دو شرکت به هیچ عنوان تحت هیچ شرایطی مشترک نباشند.
* واگذاری انجام شده به هیچ عنوان براساس مصوبات شورای رقابت انجام نشد
پژویان در ادامه با بیان آنکه هیئت واگذاری سعی کرد که این موضوع را از طریق درج آگهی رسما به مرحله اجرا بگذارد عنوان کرد: شورا بعد از بررسی های لازم به این نتیجه رسید که مصوبه قبلی کفایت لازم را برای بحثجداسازی و فروش مجزا شرکتهای مجموعه هلدینگ خلیج فارس ندارد.
وی افزود: به همین علت مصوبه جدیدی را به منظور تاکید بیشتر بر جداسازی و فروش مجزا شرکتهای پتروشیمی مجموعه مربوطه به تصویب رساند اما متاسفانه شورا بعد از این مصوبات متوجه شد که واگذاری انجام شده به هیچ عنوان براساس مصوبات صادر شده از سوی شورای رقابت انجام نشده است.
پژویان ادامه داد: این شورا بعد از فروش سهام شرکتهای فجر و مبین به علاوهی سهام سایر شرکتهای پتروشیمی اقدام به فسخ معامله فروش سهام هلدینگ خلیج فارس کرد زیرا از نظر این شورا همانطور که گفته شد باید ابتدا این شرکتها تفکیک و بعد سهام آنها به صورت جداگانه به فروش میرسید.
*اما و اگرهای ابطال واگذاری هلدینگ خلیج فارس
در ادامه این گزارش؛ مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ۵ آذرماه ۹۲ در هفدهمین نشست صبحانه کاری بازار سرمایه با محوریت تأثیر تصمیمات اقتصادی دولت بر بازار سرمایه در خصوص ابطال هلدینگ خلیج فارس از سوی شورای رقابت گفت: براساس قانون اصل ۴۴ واگذاری واحدها، در زمان واگذاری هلدینگ خلیج فارس بدلیل اینکه فجر و مبین انحصار ایجاد میکنند تصمیم برای جداسازی این دو شرکت شد که این موضوع به شورای عالی واگذاری رفت و تصمیم برعدم جداسازی آن شد که اگر آن زمان این امر محقق می شد هماکنون واگذاری هلدینگ خلیج فارس زیر سوال نمیرفت.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در ادامه در خصوص پرداخت یک درصد عوارض آلایندگی پالایشگاه ها گفت: هفته پیش طرح استفساریه مشمول عوارض آلایندگی به پالایشگاه های نفت و واحدهای پتروشیمی در صحن علنی مجلس مطرح شد که این امر خلاف قانون تشخیص داده شد اگر این امر صورت می گرفت یک درصد فروش برابر با ۱۰ درصد سود پالایشگاه ها بود.
وی افزود: دولت باید تصمیماتش منطقی و براساس واقعیت های جامعه صورت گیرد و باعثافزایش اشتغال و همچنین امنیت در بازار سرمایه شود.
وی تصریح کرد: امنیت در بازار یعنی ثبات، شفاف سازی و اطمینان است که اگر ایجاد شود باعثرشد خواهد شد.
مهدوی ابهری در پایان با اعلام تدوین طرح تسهیل سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و انرژی گفت: تسهیل سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و انرژی طرح جامع و خوبی است که در مجلس در حال تدوین است که اگر ابلاغ شود بسیاری از مشکلات حل و برخی مسائل شفاف میشود.