پیشبینی رشد اقتصادی صفر برای امسال
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد منفی ۵.۸ درصدی اقتصاد در سال گذشته، گفت: پیشبینی میشود رشد اقتصادی در سال ۹۲ با برنامهریزیهای بهتر و کارآمدتر به صفر برسد.
به گزارشامیدبه نقل از وابط عمومیبانک مرکزیجمهوری اسلامی ایران، ولی الله سیف در مراسم افتتاح صندوق قرضالحسنه بانک پارسیان با اشاره به نقش بسیار مهم نظام بانکی در رشد اقتصادی، اشتغال و تولید اظهارداشت: با توجه به رشد منفی ۸/۵ درصدی و همچنین رشد چشمگیر حجم نقدینگی و تورم بالای ۴۰ درصد پیش بینی میشود رشد اقتصادی در سال ۹۲ با برنامهریزیهای بهتر و کارآمدتر به صفر برسد.
وی افزود: با دقت نظرهایی که توسط دولت تدبیر و امید اعمال میشود تورم و رشد نقدینگی کنترل خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به برخی گلایه مندی های مردمی از نظام بانکی تصریح نمود: نارضایتی مشتریان از نظام بانکی همواره وجود داشته و اگرچه ممکن است همکاران نظام بانکی در این اشکالات مقصر نباشند؛ اما عمده این ایرادات و اعتراضات بدلیل تناقضها و ابهامات بخشنامههای صادره بانک مرکزی در دو سال اخیر است.
وی تصریح کرد: ابهاماتی که حتی من هم در تشریح و توضیح آن برای فعالان اقتصادی مستاصل بودم؛ دلیل ابهام در بخشنامههای صادره نیز این بود که تصمیمات در جایی غیر از بانک مرکزی اتخاذ میشده است.
سیف، با بیان این که اوج موفقیت بانک مرکزی این است که در صورت مراجعه فعال اقتصادی به بانکها، بتوانیم ضوابط، بخشنامه ها و دستورالعملهای صادره را به صورت شفاف به وی ارایه نماییم، اضافه نمود: بانک مرکزی موظف به ابلاغ بخشنامههای شفاف و بدون ابهام به نظام بانکی است، اگرچه در سال های اخیر این موضوع انجام نگرفته است ولی دولت تدبیر و امید به این امر توجه ویژهای دارد.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به این موضوع که برداشت از حساب بانکها نیز غیرقانونی بوده است، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل سیاست های غلط دولت گذشته، فعالیت های غیرقانونی همچون برداشت از حساب بانکها به امر عادی و طبیعی تبدیل شده بود و تلاش فراوانی در دولت جدید برای اصلاح این امور در حال انجام است.
رئیس شورای پول و اعتبار ضمن صحیح ندانستن برخوردهای دستوری در نظام بانکی، ایجاد انتظام در سیاست های بانک مرکزی را پیش نیاز نظم بخشیدن به کل نظام بانکی خواند و افزود: این انتظام در سایه ارتباط دو سویه بانک مرکزی و نظام بانکی حاصل خواهد شد و قطعاً در رشد و پیشرفت شبکه بانکی موثر خواهد بو؛. سیاست بانک مرکزی، ایجاد رابطهای دو سویه با نظام بانکی است.
وی افزود: بر این اساس، ابتدا پیش نویس بخشنامههای مهم که تاثیرگذار است، برای بانکها ارسال و در مورد آنها نظرخواهی شده و پس از توجه به نظرات ارائه شده، اصلاحات نهایی اعمال و ابلاغ میشود.
سیف با انتقاد از پایین بودن سرمایه پایه بانکها بر خلاف حجم رشد اقتصاد تصریح کرد: برای بهبود وضعیت نظام بانکی لازم است تلاش و کوشش فراوانی صورت گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی تفکیک فعالیت قرض الحسنه از فعالیت اقتصادی بانکها را اقدامی پسندیده خواند و اضافه نمود: همواره در مورد نظام بانکی این شبهه وجود داشته است که منابع جمع آوری شده قرض الحسنه توسط بانک ها در کجا صرف می شود.
*بانک یک بنگاه اقتصادی است و بنگاه اقتصادی در صدد کسب سود است
وی ادامه داد: بانک یک بنگاه اقتصادی است و بنگاه اقتصادی در صدد کسب سود است و تداخل این دو موضوع خود موجد ایجاد شبهه است لیکن با تفکیک این دو از هم، شبهات نیز برطرف خواهد شد. البته نوع تبلیغات در رشد این صندوق ها موثر است و می تواند شبهات را از نظام بانکی بزداید.
وی همچنین ضمن اشاره به دستورالعمل مصوب دولت برای ۳۵ بندیخاطرنشان کرد: نظام بانکی بیشترین و سریعترین اقدامات در این زمینه را انجام داد که نمونه آن گشایش اعتبار اسنادی با ۳۰ درصد نقدی معادل ریالی است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: زمانی که در بازار ارز عدم تعادل بوجود آمد، بانک ها بر اساس بخشنامه ی بانک مرکزی گشایش اعتبار اسنادی را با ۱۰۰ درصد ارز خریداری شده انجام می دادند و این امر یک الزام بود، در حالی که قبل از آن با توافق بانک و مشتری یک پیش دریافت اخذ میشد؛ در حال حاضر با بخشنامهای بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ نموده است گشایش اعتبار اسنادی با پیش دریافت ۳۰ درصد معادل ریالی قابلیت انجام دارد و الزام گذشته برداشته شده است.
سیف در پایان از مدیران عامل بانک ها و مسئولین ذیربط درخواست نمود با اشراف کامل بر بخشنامه مذکور مبادرت به اظهارنظر نمایند چرا که عدم اشراف بر موضوع و ابهام ذهنی، در جامعه ایجاد شک و شبهه میکند.
گفتنی است در این مراسم اولین دفترچه قرض الحسنه ی پس انداز به نام رئیس کل بانک مرکزی افتتاح شد.
ارسال نظر