طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر، پدیده ای است که مختص به کشور خاصی نمیباشد و در همه جای دنیا وجود دارد و در سال های اخیر شاهد رشد آن در جامعه بودهایم. گسیختگی خانواده و طلاق، باعث بروز مشکلات زیادی برای فرد و جامعه میشود، در آموزههای دینی نیز طلاق به شدت مورد نکوهش قرار گرفته است.
حانیه شوقعلی نیری در این موضوع یادداشتی ارائه کرده است.
عوامل زیادی باعث بوجود آمدن مشکلات در بین زوجین و وقوع طلاق شده است. از جمله این عوامل که از گذشته تا به امروز وجود داشته میتوان به اعتیاد، فقر، بیماری و نازایی، اختلافات تحصیلی و خانوادگی، اختلالات روانی و شخصی و غیره اشاره کرد. این روزها توجه افراد به فضای مجازی بیشتر از فضای حقیقی شده و همین عامل، مشکلاتی را بوجود آورده . شبکه های مجازی در کنار کاربردهای بسیار مفید و موثری که دارند، بدلیل استفاده نادرست و وابستگی افراد، آسیب های شدیدی به روابط زناشویی وارد کردهاند.
خیانت زوجین از طریق فضای مجازی به دلیل ایجاد حس تنوع طلبی عاطفی و جنسی از جمله عوامل موثر در پدیده طلاق به شمار میرود. اما در بین مراجعه کنندگان به دادگاه خانواده، شاهد افرادی هستیم که نه به خاطر خیانت مجازی، بلکه به دلیل اعتیاد همسر خود به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی درخواست طلاق دادهاند.
در این نوشته به معرفی و بررسی علتی جدیدتر خواهیم پرداخت با عنوان ((نوموفوبیا)).
تلفنهای همراه بی شک دستگاه های مفیدی هستند، اما وابستگی بیش از حد به دستگاههای دیجیتالی ممکن است باعث ایجاد
ترس در افراد شوند.
واژه نوموفوبیا مخفف [ no mobile phone phobia] و درواقع نوعی از بیماری فوبیا یا همان ترس است. در این نوع فوبیا، شخص مبتلا با دور بودن از گوشی همراه خود یا حتی شکستن، گم کردن، تمام شدن باطری آن و یا قطعی اینترنت، دچار استرس، اضطراب و ترس میشود.
افراد مبتلا به این نوع از فوبیا، دائما تلفن همراه خود را حتی اگر پیغامی نداشته باشند، چک میکنند و در روز زمان زیادی را صرف استفاده از آن میکنند. در حال حاضر بسیاری از مردم درگیر ترس جدایی از تلفن همراه هستند.
نوموفوبیا همانند انواع دیگری از فوبیا، مشکلات زیادی را برای زندگی فرد ایجاد میکند، بنابراین چنان چه این بحران حل و فصل نشود
میتواند به اشکال مختلف خود را نشان دهد و باعث اختلال در زندگی مشترک و حتی جدایی شود.
در حال حاضر درمان قطعی برای این پدیده وجود ندارد، اما میتوان با انجام اقداماتی تا حدی از افزایش آن جلوگیری کرد، مانند:
_ تعیین زمان استفاده از تلفن همراه در خانه
_استفاده نکردن از تلفن همراه هنگام صرف غذا
_انجام فعالیت های دیگری مانند پیاده روی، ورزش، و کتاب خواندن
جمع بندی کلی:
همیشه خراب کردن راحت ترین کار ممکن است، پس اگر همسر شما نیز دچار اختلال نوموفوبیا میباشد، بهتر است قبل از اقدام به جدایی، با مشاوره گرفتن از افراد متخصص و روانشناسان و ریشه یابی مشکل در رابطهای که دارید، آن را درمان کرده و با استفاده از راهکارهای درست، زندگی مشترک خود را نجات دهید.
ارسال نظر