|
|
کدخبر: ۱۷۶۱۲۱

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

خبرگزاری تسنیم: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تحول بهزیستی در سال ۹۳ از تسهیل نظام فرزندخواندگی خبر داد.

به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی همزمان با روز جهانی خانواده از سرای احسان(موسسه خیریه مرکز نگهداری و توانمندسازی بیماران روانی مزمن) بازدید کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همزمان با روز جهانی خانواده ضمن بازدید از سرای احسان(مرکز نگهداری و توانمندسازی بیماران روانی مزمن) در نشست صمیمی با مسئولان این مرکز اظهار داشت: سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کشور اوج همدلی میان آحاد جامعه وجود داشت، اما در برخی از دوره های تاریخی اعتماد عمومی در جامعه صدمه خورد و همدلی کمتر شد.

وی ادامه داد: متاسفانه در سالهای اخیر برخی از ارزشها تداوم نیافت و فردگرایی در جامعه تبلور بیشتری یافت و به همین خاطر بحران آتی جامعه این است که چگونه افراد در کنار یکدیگر زندگی کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری این که، برخی از ارزشها در جامعه تغییر یافته است، گفت: در شرایط فعلی بیش از هر زمانی به یاری هم نیاز داریم و باید روح معاضدت در جامعه ارتقا یابد، در چنین شرایطی است که انسانها درون جامعه احساس امنیت بیشتری خواهند کرد.

روح خیر جمعی در جامعه بر گرفته از فرهنگ ایرانی است

ربیعی با بیان اینکه، متاسفانه در جامعه احساس تنهایی افزایش یافته و نیاز داریم که گفت و گوهای اجتماعی را در حل آسیب های اجتماعی افزایش دهیم، تاکید کرد: روح خیر جمعی در جامعه که بر گرفته از فرهنگ ایرانی است باید در جامعه گسترش یابد، چرا که مشارکت اجتماعی احساس اعتماد را در جامعه ارتقا می دهد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه متاسفانه در حال حاضر همدلی، و… در جامعه کم رنگ شده است، گفت: در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب همدلی، تعاون و وحدت اوج گرفت و این روحیه در بین مردم ایران اسلامی بی بدیل بود.

وی افزود: در هیچ کجای دنیا نمی توان مردمی یافت که برای پیروزی انقلابشان جان بدهند. دوران دفاع مقدس نیز شاهد بودیم که مردم غیور ایران اسلامی برای پاسداری و حراست از ارزش های اسلام و آرمان های والای انقلاب جانفشانی کردند.

ربیعی اظهار داشت: خدمت به خلق خدا برکات فراوانی را در زندگی دنیوی و پاداش فراوانی را در آخرت برای انسان به همراه دارد و یقیناً خدمات زحمت کشان سرای احسان نزد باری تعالی محفوظ است.

وی بر ضرورت امنیت روانی در جامعه تاکید کرد و افزود: مردم باید برای دستیابی به امنیت روانی به هم اتکاء کنند و یقین داشته باشند که پشتوانه دارند و زمانی که دچار مشکل می شوند احساس کنند که حامی دارند.

ربیعی در ادامه به تحقیقی که چهار سال گذشته در فضای دانشگاهی انجام داده بود اشاره کرد و افزود: بر اساس جمع بندی نتایج تحقیق و پژوهشی که چهار سال گذشته در فضای دانشگاهی انجام داده بودم این چنین تلقی می شد که انسان ها احساس تنهایی می کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تاکیدات امام خامنه ای مبنی بر تعاون و همدلی تصریح کرد: باید نگرش ها تغییر کند و روح همدلی و مودت در جامعه حاکم شود.

وی ادامه داد: باید روند به گونه ای پیش برود که مردم همانند گذشته زمانی که احساس می کنند تنها هستند بدانند در جامعه کسانی هستند که از خودشان می گذرند تا دیگران احساس آرامش و امنیت کنند.

مشارکت مردم در امور مختلف از اولویت های دولت تدبیر و امید است

ربیعی مشارکت مردم در امور مختلف را از اولویت های دولت تدبیر و امید برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز باید روح تازه اسلامی ایرانی همچون دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس در جامعه احیاء شود.

وی با بیان اینکه ما باید به فرهنگ و داشته های خود برگردیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه روز به روز زندگی ها سخت تر می شود و آسیب های اجتماعی بیشتر ما باید با احیای فرهنگ اسلامی ایرانی خود و همدلی و تعاون بر مشکلات فائق آئیم.

ربیعی گفت: امروز در جامعه به پیام با هم بودن و کار جمعی احساسی نیازمندیم، زیرا هر وقت که احساس تنهایی در جامعه فزونی یابد، بی تردید آسیب های اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت.

وی اظهار داشت: همچنین ضروری است ساختار مناسب در سازمان بهزیستی ایجاد کنیم و به همین خاطر راه اندازی سایت گفت و گوهای اجتماعی از سوی این وزازتخانه برای بکارگیری از اندیشه های گوناگون و رفع مشکلات اجتماعی، از جمله اقدامات ارزشمند در دولت تدبیر و امید است.

وی گفت: افرادی که دغدغه اجتماعی دارند می توانند از طریق سایت یادشده دیدگاههای خود را ارائه دهند که به طور یقین این دیدگاهها سئولان اجتماعی را در تصمیم گیریها کمک می کند.

ربیعی بیان داشت: در بهزیستی رویکرد ما این است که حتی کودکانی که دارای خانواده نزدیک هستند برای نگهداری به آنها سپرده شوند، زیرا این نو نگهداری نزد نزدیکان بهتر از مراکز نگهداری است.

وی با اشاره به کمک های مردمی در فعالیت های خیرخواهانه، گفت: خوشبختانه کمک های یادشده حتی بیشتر از بودجه ای است که دولت برای بهزیستی در نظر می گیرد.

بیمه مکمل معلولان ذهنی بررسی می شود

ربیعی در خصوص اجرای بیمه پایه برای بیماران روانی که در این مجتمع نگهداری می شوند، گفت: می توانیم در خصوص بیمه مکمل معلولان ذهنی هم اقدام کنیم.

وی خطاب به مسئولان مجتمع سرای احسان گفت: افرادی که بی هویت هستند، اما در این مرکز نگهداری می شوند، می توانید برای آنها هویت ایجاد کنید تا از بیمه پایه برخوردار شوند.

سال ۹۳ سال تحول بهزیستی است / سعی می کنیم که نظام فرزندخواندگی را تسهیل کنیم

ربیعی با اشاره به اینکه رویکرد بهزیستی در سال جدید باز گرداندن مددجویان به کانون خانواده است، گفت: سال ۹۳ سال تحول بهزیستی است. بنابراین سعی می کنیم که نظام فرزندخواندگی را تسهیل کنیم و با افزایش قدرت مالی خانواده ها از آن ها برای نگهداری فرزند مددجویشان حمایت کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تلاش ما این است که بتوانیم تشکیلات منظمی را برای ارتباط با جریان های نیکوکار در وزارتخانه، بهزیستی برقرار و سایت گفتگوی اجتماعی ایجاد کنیم.

ربیعی با اشاره به اینکه حدود نیمی از بودجه بهزیستی توسط کمک های مردمی تامین شده است، گفت: رویکرد بهزیستی در سال جدید بازگرداندن آسیب دیدگان اجتماعی و معلولان به محیط خانه است. سال ۹۳ برای ما سال تحول بهزیستی است.

وی ادامه داد: کمکهای مردمی باید از طریق NGOها در مسیر حل معضلات اجتماعی استفاده شود و همچنین NGO باید پویا و سالم سازی شود.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: ما امسال برای بیمه مکمل معتادین بهبود یافته مبلغی اختصاص دادیم و امیدواریم که بتوانیم برای معلولان هم این کار را انجام دهیم.
۲۵ درصد باقی مانده از معلولان که هنوز شناسایی نشده اند در سال ۹۳ شناسایی و تحت پوشش قرار می گیرند

وی در حاشیه بازدید خود از مجتمع نگهداری از آسیب دیدگان اجتماعی گفت: در راستای رویکرد بهزیستی برای بازگرداندن مددجویان به محیط خانواده در صدد هستیم که نظام فرزندخواندگی را تسهیل کنیم.

ربیعی با اشاره به برنامه های حمایتی این وزارت خانه از معلولان و آسیب دیدگان اجتماعی ادامه داد: سعی ما این است که ۲۵ درصد باقی مانده از معلولان را که هنوز شناسایی نشده اند در سال ۹۳ شناسایی و تحت پوشش قرار دهیم.

وی در پایان افزود: از تمامی مردمی که می توانند به این مددجویان کمک کنند به ویژه پزشکان درخواست می کنم که ساعاتی از وقت فراغت خود را به این افراد اختصاص دهند ما نیز تلاش می کنیم با ایجاد نهادی در وزارت خانه برای نیکوکاران شرایط ارتباط آنها با مدد جویان را تسهیل کنیم.

سرای احسان با کمبود ظرفیت روبروست

در ادامه این مراسم مدیر عامل سرای احسان با بیان اینکه این مرکز در سال ۷۷ پس از جمع آوری متکدیان سطح شهر به دلیل برگزاری اجلاس سران با ظرفیت ۴۰۰ نفر ایجاد شد، گفت: ما در این مرکز با مشکلات زیادی از جمله کمبود ظرفیت، بودجه و نیروی انسانی روبرو هستیم و مددکاران ما نیز با امکانات و هزینه های بسیار کم اقدام به کمک به این آسیب دیدگان اجتماعی می کنند.

وی با بیان اینکه هر مددجو ماهیانه ۲۳۰ هزار تومان هزینه دارد، ادامه داد: برخی از مدد جویان ما دفترچه بیمه ندارند و برای تهیه دارو و دیگر ملزماتشان با مشکل روبرو هستیم.

سازمان بهزیستی از دولتی بودن خارج شود و به دست خود مردم اداره شود

در این جلسه تعدادی از اعضای هیات مدیره جامعه خیرین حامی معلولان نیز حضور داشتند که حبیب الله بور بور بنیانگذار این انجمن با اشاره به اینکه اعتقاد ما بازگرداندن مددجویان به خانواده هایشان است، گفت: هرگاه که در مشکلات اجتماعی از مردم کمک خواسته شده مردم توانسته اند خودشان مشکلات را حل کنند بنابراین تقاضای ما این است که سازمان بهزیستی از دولتی بودن خارج شود و به دست خود مردم اداره شود.

در ادامه غلامرضا حیدری کرد زنگنه یکی از مسئولان مجتمع سرای احسان گزارشی در خصوص این مجتمع ارائه داد و گفت: در این مرکز ۴۵۱ بیمار روحی نگهداری می شوند که ۳۵۱ نفر مرد و ۱۱۰ نفر زن هستند.

وی اظهار داشت: برخی از افراد در این مجتمع نزدیک به ۱۵ سال است که در این جا نگهداری می شوند.

بیماران روانی بی بضاعت ترین افراد جامعه هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند

علیرضا طاهری مدیرعامل سرای احسان نیز با بیان اینکه، مسئولان مجتمع تنها نگهداری این افراد را بر عهده ندارند، بلکه درصدد هستند که این افراد را معالجه و به جامعه برگردانند، بیان داشت: بیماران روانی که در این مجتمع نگهداری می شوند از افراد سرگردان جامعه هستند که به طور عام خانواده ای ندارند و دچار اختلالات روانی شده اند.

طاهری با انتقاد از برخی مشکلات که با هدفمند یارانه ها در جامعه اتفاق افتاد، گفت: افزایش قیمت داروها پس از هدفمندی رخ داد که کار درمان بیماران روانی را با مشکل مضاعفی مواجه کرد.

وی تاکید کرد: متاسفانه کمک قابل توجهی به این مجتمع نمی شود و این در حالی است که این مجتمع نیاز شدیدی به پرستار، دارو، اورژانس و بسیاری از موارد دیگر برای نگهداری بیماران این مجتمع دارد.

طاهری بابیان اینکه، نمی توانیم مسئولیت اجتماعی خود را در خصوص بیماران روانی که در جامعه سرگردان هستند رها کنیم، گفت: ظرفیت این مجموعه ۴۰۰ نفر است، اما پنج تا شش سال است که ۴۶۱ نفر بیمار را نگهداری می کنیم.

وی یادآور شد: بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب در کشور می گذرد، اما به رغم تمام کارهای ارزنده ای که در این سالها شده هنوز حقوق مشخصی برای بیماران روانی تدوین نشده است.

طاهری با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۵ درصد از افراد جامعه از بیماری روحی و روانی رنج می برند، اظهار داشت: اگر برای بیماران روانی کاری نکینم این بیماری مزمن می شود و کمک به آنها مشکل تر خواهد شد.

به گفته مدیرعامل سرای احسان، دو بیماری روانی و سوختگی پر هزینه ترین بیماریها هستند و متاسفانه برای بیماران روانی تعرفه بیمه ای نداریم.

وی سرانه هر بیمار روانی را ۲۳۰ هزار تومان ذکر کرد و گفت: بیماری روانی باید بیماری خاص محسوب شود و نیروی انسانی که از این بیماران نگهداری می کنند باید تقویت شوند.

طاهری افزود: هم اکنون ۸۰ نفر پرسنل در این مجتمع کار می کنند که هیچگونه کمکی به آنها نمی شود، در حالی که افزایش ۵۰۰ هزار تومانی برای مددکاران بهزیستی در نظر گرفته شده است، اما برای مددکاران ما این افزایش تعریف نشده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان از بخشهای مختلف مراکز نگهداری این بیماران دیدن کرد و با آنان به گفت و گو پرداخت.

در این مرکز کارگاههای قالی بافی، دوخت و دوز و اطو وجود دارد که برخی از بیماران در آنها فعالیت می کردند. همچنین در این مجتمع امکانات ورزشی برای بیماران وجود دارد.

گفتنی است موسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در سال ۱۳۷۷، با اهداف بلند توسعه اجتماعی، مهار ناهنجاری های اجتماعی و حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی(بی خانمان های ناتوان، افراد بی سرپرست، خانواده های نیازمند و…) توسط گروهی از فعالان اجتماعی و نیکوکاران کشور تاسیس شد. این موسسه با حمایت خیرین و فعالان اجتماعی، مرکزی برای نگهداری، درمان و توانبخشی بیماران روانی بی سرپرست و کم بضاعت به نام «سرای احسان» را احداثنموده که توانسته بیش از ۱۴ هزار نفر زن و مرد بی خانمان ناتوان را ساماندهی و توانمندسازی نموده و به دامان جامعه بازگرداند. هم اکنون سرای احسان میزبان ۴۵۱ بیمار مبتلا به اختلال روانی مزمن است. ۳۵۱ مرد و ۱۱۰ زن که سال هاست سرای احسان خانه آن هاست. در این خانه زندگی می کنند به این امید که روزی دوباره به میان خانواده خود، شهر خود و هموطنان خود بازگردند.

سرای احسان موسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در جاده قدیم قم - بعد از کهریزک - جاده دوتویه بعد از روستای قلعه نوچمن واقع شده است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار