|
|
کدخبر: ۱۷۰۹۳۸

استاندار قم هفته پیش گفته بود «برادر عزیزم سیدحسن نصرالله هفته گذشته هیئتی را فرستادند و من پذیرای ایشان بودم و از من خواستند که برخی از شبکه های ماهواره ای که از قم تغذیه می شوند، کنترل شوند» این شبکه ها چه شبکه هایی هستند؟

گروه فرهنگی مشرق- هفته پیش بود که حجت الاسلام محمدصادق صالحی منش استاندار قم در سخنان خود در آیین افتتاح استودیوهای پخش زنده مسجد مقدس جمکران از نگرانی سیدحسن نصرالله از اوضاع در قم سخن گفت.

او این نگرانی را چنین بیان داشت: برادر عزیزم سیدحسن نصرالله هفته گذشته هیئتی را فرستادند و من پذیرای ایشان بودم و از من خواستند که برخی از شبکه های ماهواره ای که از قم تغذیه می شوند، کنترل شوند و گله مند بودند که چرا چنین زمینه ای در قم فراهم شده است تا برای ایشان مشکل ایجاد شود.

تغذیه، پخش و ادامه فعالیت برخی شبکه های ماهواره ای از قم اگرچه مسئله جدیدی نیست اما اعلام رسمی این نکته از زبان بالاترین مقام دولتی در قم خود معنای دیگری دارد.

چه اینکه پیش از این شاهد بودیم که شبکه ماهواره ای «اهل بیت» توسط فردی به نام حسن اللهیاری در قم تاسیس شد اما توهین های او به اهل تسنن آنچنان گسترش یافت که وی را از ایران و قم اخراج کردند.

او نیز این روزها به واشنگتن و به دامان سردمداران سیاست «تفرقه انداز و حکومت کن» رفته است تا اختلاف اندازی های خود را در آمریکا ادامه دهد.

اما در قم شبکه های دیگری هم یا تاسیس و یا اداره و یا تغذیه فکری می شوند که برخی از آنها کم و بیش همان مشکل شبکه «اهل بیت» را دارند.

بنابر اطلاعات موجود بر روی ماهواره ها ۱۱ شبکه شیعی مختلف به زبان فارسی در حال فعالیت است و در کنار آنها شبکه های مختلف عربی و انگلیسی نیز فعالیت می کنند که در این میان شبکه های عرب زبان آنها بیشتر از دیگر شبکه هاست.

در این میان برخی از این شبکه ها از قم تغذیه و تولید برنامه دارند که موجب نگرانی بسیاری از جمله سیدحسن نصرالله شده است که بر اساس اطلاعات به دست آمده از جمله آنها شبکه «امام حسین(ع)» به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است که مرکزیت آن در کربلاست اما برنامه سازی هایی نیز در واشنگتن و قم دارد چه اینکه چندی پیش رئیس دفتر این شبکه در قمبه دلیل ترویج قمه زنیبرای مدتی بازداشت شد.

این شبکه یکی از مهمترین شبکه هایی است که توسط «موسسه فرهنگی رسول اکرم(ص)» وابسته به یکی از مراجع تقلید ساکن قم به روی آنتن می رود.

شبکه امام حسین(ع) در یکی از مهمترین اقدامات خود سال گذشته «هفته برائت» را به مناسبت عید خرافی موسوم به عیدالزهرا از نهم ربیع الاول لغایت ۱۹ ربیع الاول تبلیغ کرد؛ دهه ای که تماما همزمان با «هفته وحدت» تاسیس شد تا لعن بزرگان و نمادهای اهل سنت را جایگزین تلاش برای وحدت زیر سایه نام مبارک حضرت محمد(ص) بکند.

سایت رسمی شبکه امام حسین(ع) با اعلامیه «هفته برائت»

شبکه دیگری که از قم تغذیه فکری می شود شبکه «سلام» است که دو شبکه مجزا به این نام وجود دارد و علیرغم آنکه این شبکه در کالیفرنیا به ثبت رسیده استدر مشهد و اصفهان دارای دفاتر رسمی است.

دیگر شبکه از این زنجیره شبکه ها، شبکه «ابالفضل العباس» است که علیرغم اینکه مرکزیت آن معلوم نیست اما در سایت این شبکه به صراحت به داشتن دفاتری در مشهد، قم، اصفهان و تهران اشاره شده است و اکثر راه های ارتباطی این شبکه در فضاهای مجازی موبایلی اعم از واتس آپ، وایبر و… با کد ۰۰۹۸ متعلق به ایران معرفی شده است.

سایت رسمی شبکه ابالفضل العباس و شماره تلفن دفاتر آن در ایران

شبکه دیگر در این زمینه «شبکه مدرسه جهانی امام صادق(ع)» است که در سایت رسمی آن به صورت رسمی از قم به عنوان دفتر مرکزی یاد شده است و در اساسنامه آن این شبکه که در آن دروس حوزوی ارائه می شود زیر نظر و حمایت شبکه جهانی امام حسین(ع) که پیشتر درباره آن سخن گفته شد معرفی شده است چه اینکه در اساسنامه آن آمده است: این مدرسه در ربیع الثانی سال ۱۴۳۱ توسط شبکه جهانی امام حسین «علیه السلام» پیشنهاد شد…

بنابر این گزارش این در حالی است که بنابر اطلاعات موجود شبکه های «بقیع» و «مرجعیت» به زبان فارسی و همچنین شبکه های الانوار ۱ و ۲ به زبان عربی دارای دفاتری در قم هستند که همه این شبکه ها که نام آنها برده شد توسط «موسسه فرهنگی رسول اکرم(ص)» وابسته به یکی از مراجع ساکن قم هدایت می شود.

حضور این شبکه ها در ایران و در قم که اکثر آنها در خارج از ایران و چه بسا در آمریکا و انگلستان ثبت شده اند در حالی است که چندی پیش مقام معظم رهبری از اقدامات موهن علیه اهل سنت ابراز ناخرسندی کرده و فرمودند: نباید کینه ورزی های مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کرده ایم؛ بعضی حاضر نیستند[گوش کنند]. شما اگر بخواهید آن کسی را که موافق مذهب شما نیست و عقیده ی حقّ شما را قبول ندارد هدایت کنید، چه کار میکنید؟ اوّل شروع میکنید به مقدّسات او بدگویی کردن و دشنام دادن؟ اینکه بکلّی او را از شما دور خواهد کرد و امید هدایت او را به صفر خواهد رساند.(۳۱/۱ / ۹۳)

ایشان پیش از این مهری پایانی بر تسامح با افراطیون شیعه زدند و فرمودند که «از آن طرف هم یک عدّه مزدور را به راه بیندازند که برای این آتش هیمه فراهم کنند، بنزین روی آتش بریزند؛ که می بینید، میشنوید، یا خبر دارید. وسائل ارتباط جمعی و رسانه در اختیار اینها میگذارند؛ در کجا؟ در آمریکا! در کجا؟ در لندن! آن تشیّعی که از لندن و از آمریکا بخواهد برای دنیا پخش بشود، آن تشیّع به درد شیعه نمیخورد.»(۲۰/۶ / ۹۲)

حال با توجه به مجموع این نگرانی ها از سوی مقام معظم رهبری و سیدحسن نصرالله و با توجه به اینکه مسئولان جمهوری اسلامی هنگامی که متوجه اقدامات خلاف شرع اینگونه شبکه ها شده اند آنها را همچون شبکه «اهل بیت» تعطیل کرده و از کشور اخراج کرده اند و با توجه به اشاره استاندار قم مسلما در آینده خبر بسته شدن این شبکه ها در ایران را خواهیم شنید.

و نکته پایانی که باید به آن توجه کرد ضرورت همکاری ایران با برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان و هند برای جلوگیری از ادامه کار برخی از شبکه های تندروی شیعی در این کشورهاست که می تواند از سوی سازمان صداوسیما و همچنین اتحادیه بین المللی رادیو تلویزیون های اسلامی دنبال شود.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار