خبرگزاری فرانسه گزارش داد

پایان ماه عسل روحانی

خبرگزاری تسنیم: خبرگزاری فرانسه ضمن اشاره به پایان یافتن ماه عسل روحانی با گذشت ۸ ماه از عمر دولتش نوشت: هرچند اقتصاد کشور حرکتی رو به جلو داشته است، اما مردم ایران همچنان تحت فشار اقتصادی قرار دارند و می گویند وضعشان بهتر نشده است.

پایان ماه عسل روحانی

به گزارشخبرگزاری تسنیم، فرانس پرس طی گزارشی نوشت: مردم ایران در انتخابات ژوئن سال گذشته با این امید حسن روحانی را به ریاست جمهوری برگزیدند که او بتواند اقتصاد آسیب دیده کشور از تحریم ها را احیا کند، اما نظر مثبت افکار عمومی نسبت به وی ظاهرا رو به کاهش گذارده است.
روحانی که انتظارات در مورد مدیریتی اعتدال گرایانه تر را پس از دوره ۸ ساله احمدی نژاد افزایش داده است، از زمان روی کار آمدنش در ماه آگوست، اقدام به تشنج زدایی محتاطانه با غرب کرده است.
وی در داخل نرخ تورم را که ناشی از برنامه اقتصادی دولت قبلی بود، کاهش داده است.
بیشتر تلاش های دولت وی در عرصه بین المللی صرف دستیابی به توافقی نهایی با غرب شده است، اما اکنون فشارهای داخلی در حال افزایش است.
هرچند اقتصاد کشور در دوره مدیریت روحانی حرکتی رو به جلو داشته است، اما مردم ایران همچنان تحت فشار اقتصادی قرار دارند و می گویند اوضاعشان نسبت به زمانی که دولت وی روی کار آمده بهبود نیافته است.
یک کارمند بازنشسته در یکی از مناطق فقیر نشین جنوب تهران گفت: «اوضاع به همان شکل سابق است. اکثر تحریم ها همچنان پابرجا هستند و اقتصاد کشور هنوز در وضعیت رکود قرار دارد».
اما مهم نیست که دارو چقدر تلخ باشد، کابینه روحانی مصمم است تا اصلاحات اساسی شامل اصلاح یارانه برق، سوخت و مواد غذایی اساسی را که بیشترین آسیب را به اقشار فقیر جامعه خواهد زد، اعمال کند.
وی افزود: «شکاف عمیقی در جامعه وجود دارد. هزینه های بالا بدین معناست که اقشار فقیر جامعه نمی توانند گوشت، مرغ و دیگر کالاهای اساسی را تهیه کنند.»
بر اساس اعلام بانک مرکزی، در حال حاضر نرخ تورم سالیانه ۳۴.۷ درصد است که ۵.۷ درصد نسبت به ۱۲ ماه قبل کاهش یافته است.
به رغم تاثیرات فوری کاهش یارانه ها، تحلیلگران می گویند اقدامات ریاضتی پس از سوءمدیریت اقتصادی دولت قبلی ایران، کاری ضروری است.
رامین ربیعی، تحلیلگر مسائل اقتصادی در این باره گفت: «ما در شرایط بسیار سختی هستیم، یک وضعیت رکود تورمی و اعمال سیاست اقتصادی در این وضعیت بسیار سخت است، زیرا هر اقدامی برای افزایش رشد اقتصادی، تبعات تورمی خواهد داشت.»
ربیعی افزود، هرچند مهار تورم همچنان اولویت اصلی اقتصادی روحانی است؛ اما افزایش قیمت برق و بنزین بدان معناست که برای یک دوره کوتاه مدت دیگر، قیمت ها افزایش خواهد یافت. وی تصریح کرد که دولت گزینه های زیادی پیش روی خود ندارد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: «اکنون زمان صبر کردن است.» وی هشدار داد که در عین وجود خوش بینی نسبت به توافق هسته ای، امیدواری بیش از حد به آن اشتباه خواهد بود.
در همین حال، تجار غربی حاضر در تهران از وقوع چشم اندازی منفی در صورت عدم حصول توافق هسته ای نهایی قبل از انقضای مهلت شش ماهه سخن می گویند.
سرمایه گذاران خارجی همچنین از فشار اقتصادی وارده بر مردم و کاهش قدرت خرید آنها مطلع هستند که می دانند که در صورت عدم بهبود وضعیت اقتصادی این فشارها می تواند به اهرم فشاری علیه دولت روحانی توسط حزب رقیب تبدیل شود. آن وقت دیگر اهمیتی نخواهد داشت که موضوع هسته ای حل شده باشد یا نه.
با کاهش یارانه ها، اکنون نگرانی از افزایش قیمت ها در بین مردم در سطح بازار و نقاط فقیر نشین تهران به موضوع اصلی تبدیل شده است و سخن گفتن از پایان موضوع هسته ای موضوعی تقریبا نامربوط به نظر می رسد.
یک مغازه دار می گوید: «قیمت ها همچنان در حال افزایش هستند و میزان فروش من دارد کم می شود.»
وی افزود: «زندگی بهتر نشده است.»

انتهای پیام / /

ارسال نظر

خبر‌فوری: عکس های جدید از آرشیو کاخ گلستان