|
|
کدخبر: ۱۶۱۳۵۷

رئیس سازمان انتقال خون ایران در گفت وگو با تسنیم:

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان انتقال خون ایران از شکست پروژه خون مصنوعی پنتاگون و ارتش آمریکا خبر داد.

علی اکبر پورفتح اله رئیس سازمان انتقال خون ایران در گفت وگو با خبرنگار سلامتخبرگزاری تسنیم، درباره مبحثخون مصنوعی که چند وقتی است که در دنیا مطرح شده است، اظهار داشت: بر روی خون مصنوعی مطالعات مختلفی صورت پذیرفته است و سرمایه گذاری عظیمی شده است و بیشترین تحقیقات و حجم سرمایه گذاری را پنتاگون و ارتش آمریکا انجام داده است اما مطالعات مرتبط با خون مصنوعی هیچ زمانی مطالعات موفقیت آمیزی نبوده است و هیچکدام از مطالعات نشان نداده است که خون مصنوعی می تواند جایگزین اهدای خون شود.

وی ادامه داد: البته دستاوردهای دیگری در حوزه های تخصصی خون های مصنوعی صورت پذیرفته است، مثلا در دنیا؛ هورمون رشد و محرک ساخت و ساز گلبولهای قرمز به صورت نوترکیب ساخته شده است و برای بیماران کلیوی که کلیه آنان از کار می افتد و هورمون رشد و محرک ساخت و ساز گلبولهای قرمز را تولید نمی کند و دچار کمبود می شوند برای درمان شان این روش به اجرا در می آید.

رئیس سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: این روش درمان موفقیت آمیزی داشته است و بیمارانی که دچار نقص کلیوی هستند، با این روش دچار کم خونی نمی شوند و نیاز به خون و فرآورده های خونی نخواهند داشت که در ایران نیز این روش اجرا می شود.

پورفتح اله در ادامه به تسنیم گفت: در همین زمینه امروزه ترکیباتی تولید می شود که ترکیبات منقبض کننده عروق است و در عمل های جراحی مورد استفاده قرار می گیرد تا خونریزی کاهش یابد، بر این اساس حجم خون کاهش می یابد و کاهش حجم خون نیز جلوی مصرف خون را می گیرد.

خودرو رئیس جمهور آمریکا که حاوی کیسه های مخصوص و تجهیزاتی خونی است تا برای استفاده در مواقع بحران مورد استفاده قرار گیرد

رئیس سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: براین اساس حجم مطالعات و تحقیقات زیادی در زمینه خون مصنوعی صورت پذیرفته است. بعضی از این مطالعات مانند هورمون رشد و محرک ساخت و ساز گلبول های قرمز وارد فازهای عملیاتی شده است و برخی نیز در حال مطالعه بالینی است، ولی در مجموع این دستاوردها، برای کاهش مصرف خون منتهی می شود تا بتوان فرآورده های خونی کمتری در آینده مصرف شود اما هرکدام از این مباحث، مصرف و روش خاص خود را دارد.

پورفتح اله ادامه داد: ولی هرگز نمی توان سیستم بیولوژیی خلق کرد که خودش خود به خود از بین برود، یعنی اینکه اگر امروز خون مصنوعی درست شده است و حتی تزریق می شود، ولی در انتها باید آن را از بدن حذف کرد در حالیکه این کار را نمی توان انجام داد.

رئیس سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: بنابراین بسیاری از موارد از جمله تولید گلبول قرمز بعید است تا سالهای آینده دستاوردهای ویژه ای داشته باشد، ولی در موارد جزئی دستاوردهای صورت پذیرفته است، ولی خون مصنوعی هرگز نمی تواند جایگزین اهدای خون طبیعی قرار گیرد.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار