|
|
کدخبر: ۱۵۲۶۷۶

وزیر بهداشت:

خبرگزاری تسنیم: وزیر بهداشت با اعلام ۹ بسته سلامت، از کاهش ۱۵درصدی هزینه درمان ایرانیان در سال ۹۳ خبر داد و گفت: پوشش داروهای نازایی بیشتر می شود، بیماران دیگر نباید به دلیل هزینه های کمرشکن درمان، فقیر شوند. اورژانس هوایی کشور نیز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار سلامتخبرگزاری تسنیم، سید حسن هاشمی با حضور در برنامه تلویزیونی نگاه یک درباره آخرین وضعیت سلامت کشور اظهار داشت: بنده اگر بخواهم عملکردی از وضعیت چند ماه گذشته درباره سلامت کشور عنوان کنم باید به این مطلب توجه کرد که در شروع کار دولت معضل کمبود دارو بسیار عیان بود که دولت در این زمینه هزار و ۸۶۰ میلیارد برای دارو اختصاص داد تا توانستیم یک آرامش به بازار دارو برگردانیم و قول داده بودیم قبل از پایان سال این کار را انجام دهیم که فکر می کنم این آرامش به بازار دارو برگشت به طوریکه تمام داروها از گمرک ترخیص شد و برخی اقلام دارویی نیز تا دو سال آینده ذخیره مناسبی برای آن وجود دارد.

وی در ادامه افزود: امیدواریم در ۶ ماهه نخست سال ۹۳ نیز واردات دارویی کمتر شود و بتوانیم در راستای اقتصاد مقاومتی برنامه های وزارت بهداشت را به سمت تولید داخل و خودکفایی پیش ببریم. در این زمینه برخی قیمت های دارو به سال ۹۱ برگشت ولی هنوز بیماران روانپریش، صعب العلاج و برخی بیماری های دیگر هزینه های دارویی آنها برای اقشار آسیب پذیر بالا است و می طلبد مجلس و دولت کمک بیشتری کنند.

هاشمی تصریح کرد: برای برطرف کردن این مشکلات خشت اول را رهبر معظم انقلاب برداشتند زیرا در جلسات خصوصی که با وی داریم ایشان تاکید می کنند که سلامت باید در اولویت قرار گیرد. بنده نیز به عنوان یک شهروند افتخار می کنم که رئیس جمهور کشور در زمینه سلامت اطلاعات خوبی دارد و به ما کمک می کند. بر این اساس در هیئت دولت همه وزرا تقاضاهایی دارند ولی رئیس جمهور از اول شروع فعالیت دولت سلامت را در اولویت فعالیت ها قرار داد.

وزیر بهداشت گفت: بحثسلامت نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان پیچیده و مهم است مثلا در آمریکا دو هفته این کشور به دلیل مباحثبیمه ای در قرن ۲۱ تعطیل می شود. کشورهای اروپایی، افریقایی و آسیایی نیز یک نظام سلامت برتر برجسته ندارند هر کدام معضلات و گرفتاری های خاص خودشان را دارند.

وی اظهار داشت: سلامت همیشه در اولویت های ۹ و ۱۰ دولت ها بود ولی خوشبختانه در این دولت به اولویت های نخست و دوم تبدیل شده است زیرا سلامت حق مردم است و در قانون اساسی نیز به آن قید شده است، خوشبختانه به جز بدهی های ۳،۴ ماه اخیر بدهی های دیگر را پرداخت کرده ایم که مجلس و وزرای دولت در این زمینه به ما کمک کرده اند. به طور مثال تاکنون سابقه نداشته است که پرداختی های داروخانه ها به بروز شود و در این راستا ۸۰۰ میلیارد پرداختی داشتیم.

خبرهای خوش درباره تولید واکسن و دارو

هاشمی با اشاره به اینکه در یکی دو سال آینده خبرهای خوشی در راستای تولید واکسن و دارو خواهیم داشت عنوان کرد: ما در ماه های گذشته آسیب شناسی حوزه سلامت را انجام دادیم هفت ماه از این زمان گذشته است و دیگر دوره صحبت کردن نیست و باید عمل کرد.

وی درباره تغییرات گسترده وزارت بهداشت به عنوان دومین وزارتخانه ای که در دولت یازدهم تغییرات بسیاری داشته است و آیا این تغییرات سیاسی بوده است عنوان کرد: گستردگی وزارت بهداشت و واحدهای تابعه آن بسیار است ما حدود ۶۰ دانشگاه، دانشکده و بیمارستان های زیادی داریم، در مدیریت نباید رودربایستی داشت باید آن را کنار گذاشت باید پاسخگو بود بنابراین ایجاب می کند که افرادی که توانمند و پیشرو هستند چرخه مدیریت را برعهده بگیرند بنابراین تغییر این مدیران به نظر من ایرادی ندارد و ما باید از جوان ترها بیشتر استفاده کنیم و این را نیز بدانید که در وزارت بهداشت زیاد کسی مشتاق نیست که مدیریتی را برعهده بگیرد چون کار در وزارت بهداشت سخت است.

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به عنوان متولی اصلی حوزه سلامت مهمترین برنامه های شما در سال ۹۳ چه خواهد بود بیان داشت: بهداشت مقدم بر درمان است یکی از وظایف ما پیشگیری و ارتقاء بهداشت است. مثلا رئیس جمهور در بازدیدی که از بیمارستان امام خمینی(ره) داشتند مشاهده کردند که بسیاری از بستری ها را می توان جلوگیری کرد چون دلیل آن سکته، فشار خون و افزایش وزن بود بنابراین برنامه دولت ارتقاء بهداشت و توانمندی مردم خواهد بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در سه دهه گذشته شبکه روستایی ایجاد شد که امروز فرسوده است و به بازسازی احتیاج دارد و یا اینکه بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر تغییر کرده است و ما نیز باید آموزش هایمان را در این راستا ارتقاء دهیم، حاشیه شهرها تقریبا خبری از مراکز بهداشتی نیست که بر این اساس بسته ای پیش بینی کرده ایم که تا در دو سال آینده با اقبال مردم تامین مالی و ایجاد تولیت وزارت بهداشت بتواند یک شبکه یکپارچه بهداشت را ایجاد کند.

هاشمی ادامه داد: ما واقعا نمی توانیم کشور را در حوزه سلامت اداره کنیم مگر اینکه به پیشگیری اهمیت دهیم. زیرا درمان گران است، هر روز یک دارو و دستگاه جدید به بازار می آید و رشته های فوق تخصصی روز به روز بیشتر می شوند درآمد وزارت بهداشت نیز معلوم است. بنابراین رسانه ها نقش مهمی در توانمندسازی مردم دارن. البته می دانم که رسانه ملی روزانه ۳۰ ساعت برنامه سلامت تولید می کند ولی باید این برنامه ها به سمتی پیش رود که مردم توانمند شوند. البته مردم امروز بیشتر به ورزش و سلامت اهمیت می دهند.

وزیر بهداشت بیان داشت: مردم نمی پذیرند که ما کاری را انجام دهیم و ۲ سال بعد نتیجه آن را مشاهده کنیم شاید ما تا آن موقع نباشیم. باید اثرات فعالیت هایمان را مردم در ۲،۳ ماه آینده ببینند البته این مبحثبه استقبال مردم اهمیت دارد زیرا جدا از اعتبارات که باید درست هزینه شود در این دولت ابتکاراتی نهادینه خواهد شد. متاسفانه همیشه عنوان می شد که سلامت یک چاه ول است که حتی همکارانمان نیز این مسئله را عنوان می کردند ولی امیدواریم بتوانیم با تامین منابع مالی مناسب خدمات شایسته ای را به مردم ارائه دهیم. البته مردم منتظر تحولات آنچنانی نباشند. رئیس جمهور قول دادند که ۱۰ درصد از هزینه های درمانی مردم کاهش یابد که امیدواریم این مسئله محقق شود.

هاشمی درباره مسئله اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها عنوان کرد: به هر حال کشور باید ساخته شود و ساخته شدن یک کشور نیاز به فداکاری دارد چطور انقلاب کردیم و جنگ اداره شد با همین فداکاری ها این کار صورت پذیرفت. باید آنهایی که نیازمند به یارانه هستند آن را دریافت کنند و باید این مسئله به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود. ما در روستاها و مناطق محروم و حاشیه شهرها در حوزه سلامت واقعا مشکل داریم بنابراین کسانی که به این ۴۵ هزار تومان نیاز ندارند بهتر است آن را دریافت نکنند و حتی در قالب خیرین سلامت به مردم و بیماران نیازمند کمک کنند تا کی باید در بیمارستانی مانند امام خمینی یک اتاق دارای ۶ تخت باشد و بیماران کنار هم قرار گیرند. کمبودهای دیگری نیز داریم که باید خودمان آنها را برطرف کنیم.

وزیر بهداشت گفت: مثلا در هر استانی یک بیمارستان امام وجود دارد و واقعا این بیمارستان ها حیف است. متاسفانه یک مقداری به حوزه سلامت در دولت های گذشته کم لطفی شد که امیدواریم جبران شود. نمایندگان مجلس نیز به این مقولات حساسیت دارند و می دانند که بیشتر نمایندگان ملی فکر می کنند و منطقه ای فکر نمی کنند.

وی درباره پرداخت یارانه ها و هزینه کرد آن در حوزه سلامت عنوان کرد: دولت در سال ۹۲ برای پرداخت نقدی یارانه ها مشکل داشت. ولی توانست ۱۵۰ هزار میلیارد درآمد کسب کند در حالیکه در روزهای نخست صحبت از ۱۱۰ هزار میلیارد بود. خوشبختانه دولت تورم را کنترل کرد و تورم از بالای ۴۰ درصد به ۳۲ درصد کاهش یافت. بنابراین برای ادامه این روند به کمک مردم و دولت برای ارتقاء سلامت نیاز داریم.

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه پس از ثبت نام یارانه ها سهم بهداشت و درمان چقدر خواهد بود عنوان کرد: آن رقمی که قطعی شده است ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که ۲ هزار میلیارد آن را از یک جایی اضافه شده است ولی ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد دیگر از ۱۰ درصد یارانه ها اختصاص می یابد. البته این رقم کف پرداخت است هر چقدر مردم کمک کنند بیشتر می توانیم به خانواده های بی سرپرست و بیمه درمانی و بیکاری کمک کنیم ولی اگر این کمک صورت نپذیرد شاهد مشکلات سال ۹۲ خواهیم بود که دولت به دلیل مشکل در پرداخت یارانه ها نمی توانست پول طلبکاران که همان تولیدکنندگان بود را بپردازد و کار پیمانکاران زمین می ماند.

وزیر بهداشت در توضیح چگونه هزینه کرد اعتبارات هدفمندی یارانه ها در حوزه سلامت گفت: بر این اساس ۹ بسته در حوزه سلامت تعریف کرده ایم که بیشتر آن مربوط به ویزیت و فرانشیز بیماران و بیمه کردن ۵ تا ۶ میلیون نفر از افرادی است که بیمه ندارند مثلا ۵۴۴ میلیارد به این مبحثاختصاص می یابد یا اینکه ۹۸۰ میلیارد برای کمک به بیمارانی که هزینه درمان های آنان کمرشکن است اختصاص یابد.

هاشمی با اشاره به اینکه در حوزه مددکاری تجدیدنظرهایی صورت خواهد پذیرفت عنوان کرد: در گذشته رقم ۲۰۰ میلیاردی برای مددکاری ها اختصاص می یافت که آن نیز به درستی پرداخت نمی شد به هر حال ما ۵۵۰ بیمارستان داریم و با کمک مددکاری ها می توانیم یک ارزیابی مناسبی از تعداد افراد نیازمند به کمک در حوزه سلامت داشته باشیم. بر این اساس یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز به این حوزه ها اختصاص یافته است تا مردم به دلیل بیماری به خط فقر سقوط نکنند در حالیکه آمار سقوط بیماران به خط فقر ۱.۵ برابربیشتر شده است. بر این اساس با تعریف بسترهای نظارتی این سازوکار را انجام می دهیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در این مقوله کشور را به ۱۰ قطب تقسیم کرده ایم عنوان کرد: دو سیستم نظارت بیمه و وزارت بهداشت بر این مقوله نظارت خواهد کرد. بنده معتقد هستم اگر بتوانیم مانند برطرف کردن مشکلات دارویی در سال ۹۲ عمل کنیم می توانیم برای ارتقاء بودجه سال ۹۴ همیاری دولت، مجلس و مردم را بیشتر داشته باشیم و مردم مطمئن باشند که پولشان را هدر نمی دهیم.

وی با بیان اینکه به هر حال بیمه ها چون ناتوان بودند و منابع مالی خوبی نداشتند هر از چندگاهی مشاهده می شد که حمایت های بیمه ای آنان از بیماران کمتر می شد و شاهد بارز آن این است که در بیمارستان وقتی بیمار به وسایل درمانی نیاز دارد مجبور است از بیرون تهیه کند مثلا پرتز، چاقوی جراحی و وسایل دیگر را امروز بیمارستان ها بیمار را مجبور می کنند با هزینه خودش تهیه کنند در حالیکه بیمار فقط باید ۱۰ درصد این هزینه ها را بپردازد ولی وقتی بیمار مجبور است حتی دستکش بیمارستانی را خودش تهیه کند این هزینه ها از جیب مردم به بالای ۳۷ درصد رسیده است بنابراین یکی از بسته های تعریف شده ما در بخش فرانشیز است که رقمی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تعیین شده است تا پرداخت از جیب مردم به ۱۰ درصد کاهش یابد.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه در سالم سازی خدمات درمانی بسیار مهم است و باید رابطه مالی بین پزشک و بیمار وجود نداشته باشد و مردم بر این اساس دچار سرگردانی نشوند گفت: متاسفانه شرکت هایی در این راستا سودجویی هایی می کنند و ما قول داده یم بعد از اتمام ثبت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به این مشکلات سروسامان داد ولی وعده درازمدت نمی دهیم و امیدواریم بعد از دو ماه ۹۰ درصد اقلام بیمارستان ها را به صورتی تامین کنیم که دیگر مردم برای تهیه آن با مشکل مواجه نشوند.

وزیر بهداشت درباره یکی دیگر از بسته های حمایتی از جمله رواج زایمان طبیعی گفت: امیدواریم با این روش شیوع سزارین را پیشگیری و جلوگیری کنیم البته به کمک ماماها و متخصصان زنان و زایمان نیز نیاز داریم و باید در این موارد یک فرهنگ سازی صورت گیرد زیرا علم سزارین در زمان کوتاهی صورت می پذیرد و همه به طرف آن سوق داده می شوند ولی راه حل برطرف کردن آن واقعی کردن تعرفه ها است مردم نیز باید در این زمینه خودشان تصمیم بگیرند تا ما بتوانیم بر اساس سیاست های بالادستی جمعیتی پیش رویم که البته در این باره در جلسه ای دیگر صحبت خواهم کرد.

وی درباره مبحثاورژانس ها نیز گفت: پوشش هوایی اورژانسی مان در یکی دو نقطه بیشتر نیست بر این اساس با کمک ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح هزینه قابل توجهی برای آن تعیین کرده ایم که بتوانیم در ۲۴ نقطه کشور از خدمات پوشش هوایی اورژانس بهره مند شویم.

هاشمی در ادامه عنوان کرد: یک بخش دیگر از مباحثبسته های سلامت مسئله هتلینگ بیمارستان ها است تا کی باید یک اتاق بیمارستان ۸ تخت داشته باشد. بنده بیش از ۱۰ استان سفر رفته ام تخت هایی دید ه ام که ۵۰ سال عمر داشتند. اتاق ها تهویه مناسب نداشتند بنابراین ایجاد بیمارستان های جدید نیز از دیگر برنامه های ما است که باید مردم نیز کمک کنند زیرا در شان کشور ما نیست که در استان ها بیمارستان های ۵۰۰ تا ۶۰۰ تختخوابی وجود داشته باشد زیرا این بیمارستان ها همه زیان ده هستند. همین الان بیمارستان با ۱۲۰۰ تخت زیان ده است یا بیمارستانی که در شیراز ۹۰۰ تخت دارد کلی بدهی و زیان ده شده است. در حال حاضر به سمت بیمارستان های بالای ۲ تا ۳ هزار تخت باید پیش برویم و نقاط کم برخوردار نیز باید با مشارکت بخش های خصوصی و خیرین در این مقوله رشد کنند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: نظام درمان باید طوری طراحی شود که ما تصدی گریمان کم شود البته مردم الان دید خوبی نسبت به بخش های خصوصی ندارند در این دولت سعی می کنیم بخش خصوصی به سمتی پیش رود که بتواند با تعرفه های دولتی ارائه خدمت دهد و ما نیز متوسل به زور نشویم که یکی از ملزومات آن این است که بخش های درمانی دولتی را ارتقاء دهیم زیرا بهترین متخصصان سلامت در بخش های دولتی حضور دارند ما در زمینه علم و دانش در این مقوله مشکلی نداریم.

وی در این باره مثالی زد و گفت: مثلا در وزارت بهداشت هیچ هولدینگی ما را حمایت نمی کند ولی وزارت نیرو را هولدینگ های اقتصادی حمایت می کنند و مردم نیز آن را نمی بینند چه اشکال دارد برای وزارت بهداشت نیز این کار صورت گیرد. بنده در این برنامه از خیرین تشکر می کنم. اقدامات آنها بسیار بی نظیر بوده و باید ادامه یابد.

هاشمی درباره چگونه هزینه کرد اعتبارات هدفمندی یارانه ها در بخش دارو گفت: دارو هر سال گران می شود دولت نیز در سال ۹۳ پیش بینی تورمی ۲۰ تا ۲۵ درصدی کرده است البته آقای دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرده اند هیچ افزایش قیمت دارو در سال ۹۳ نخواهیم داشت که رسانه ملی نیز مصاحبه وی را نشان داد البته نیمی از مصاحبه را نشان دادند ولی ما سعی می کنیم در مسئله مصرف داروهای خارجی با کمک همکارانمان صرفه جویی کنیم چون صرفه جویی در مصرف دارو بسیار مهم است و قطعا آن را کنترل می کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه متاسفانه قاچاق دارو در کشور وجود دارد البته دستگاه های نظارتی تلاش خودشان را می کنند ولی این قاچاق دارو در مراکز دولتی نیست. البته خیلی کم است عمدتا مربوط به غیر از بیمارستان ها است به هر حال وقتی یک داروی خارجی ۱۳ میلیون تومان هزینه آن است و با کمک دولت ۲ میلیون تومان می شود مثلا اتفاقاتی رخ می دهد مسلما تقویت نظارت ها الزامی است.

وی عنوان کرد: سال گذشته فراوانی و دسترسی دارو از مطالبات مهم مردم بود. بنابراین امسال از مطالبات مهم کاهش هزینه دارو است که سعی می کنیم این مسئله را خارج از هدفمندی یارانه ها به صورت یک کار مدیریتی محقق کنیم. بنابراین تعداد داروهای بیمه ای افزایش می یابد. مثلا بیمه داروهای نازایی افزایش خواهد یافت. زیرا هنوز برخی داروها کمرشکن هستند و بیمه ها نیز برخی از این اقلام را پوشش بیمه نمی دهند به هر حال وقتی اقتصاد ناسالم باشد باید بر اساس فرمولی که وجود دارد این مسئله برطرف شود که این کار شدنی است که متاسفانه در گذشته نمی خواستند این کار صورت پذیرد ولی عزم آن در حال حاضر وجود دارد.

هاشمی ادامه داد: اگر برنامه های دولت خوب پیش رود و این اعتبار ۶ هزار و ۸۰۰ میلیاردی اختصاص یابد که البته بنده به این مسئله نیز بسیار امیدوارم زیرا بنده اخلاقم به طوری است که جایی پا نمی گذارم که زیرش سفت نباشد و این را در دولت و به رئیس جمهور نیز گفتم بنابراین رئیس جمهور نیز به سخنگوی دولت عنوان کرد که مبلغ ۴ هزار ۸۰۰ میلیاردی سلامت را واریز کند و آن ۲ هزار میلیارد دیگر نیز در حساب دانشگاه ها بلوکه و وجود دارد.

وزیر بهداشت درباره کاهش هزینه های درمان مردم تصریح کرد: سال دیگر شاید بنده اینجا نشسته باشم و یا تغییر کرده باشم ولی مطمئن هستم با این روشی که پیش می رویم هزینه درمان مردم به ۵۵ درصد کاهش یابد به هر حال در فرهنگ ما این مسئله وجود دارد که همیشه دعا می کنیم پولمان را برای دوا و درمان خرج نکنیم البته ما نیز هیچ وقت نمی توانیم رضایت کامل مردم را کسب کنیم ولی اگر مقایسه ای نسبت به اردیبهشت سال ۹۲ کنیم کمبود داروها در کشور کمتر شده است و برخی قیمت های داروها نیز به سال ۹۱ برگشته است بنابراین وقتی یک دارو در کشورمان مشابه تولید داخلی دارد دیگر اجازه نمی دهیم داروی خارجی آن وارد شود زیرا هزینه آن ۵ تا ۶ برابر ایرانی است البته کیفیت تولیدات داروییمان را نیز باید افزایش دهیم.

وی درباره اینکه طب و دارو را نمی توانیم مجانی کنیم، گفت: وقتی چنین مواردی مجانی شود دیگر پیش بینی و مقوله ارجاع رشد نمی کند ولی این مقوله را نیز باید در نظر بگیریم که افراد به دلیل سکته، تصادف و سرطان نباید به زیر خط فقر سقوط کنند و فرش زیر پایشان را بفروشند. بنابراین سعی می کنیم در سال جدید ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه های درمانی مردم کاهش یابد.

هاشمی ادامه داد: درباره ماندگاری پزشکان نیز در مناطق محروم برنامه داریم مثلا هم اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ پزشک در مناطق محروم کمبود داریم باید به سمتی پیش برویم تا مردم در هر نقطه از ایران در حوزه سلامت احساس امنیت کنند.

وزیر بهداشت در توضیح بیشتر بسته های سلامت عنوان کرد: یکی از بسته ها در مورد هتلینگ و جبران کمبودها است جامعه پیراپزشکی و پرستاری کمبودهای زیادی دارند و از آن طرف نیز تعداد پرستاران نیز کم است مثلا پزشک در کشور کم نداریم ولی در مناطق محروم پزشک کم داریم زیرا درآمد و پرداختی پزشکان در این مناطق کم است که امیدواریم بتوانیم با استفاده از دانشجویان و کسانی که بازنشسته شده اند و با اجرای خرید خدمت آن را انجام دهیم. البته بدون تصدی گری ما ما ۴۲۰ هزار نفر در وزارت بهداشت نیرو داریم نباید آن را به یک میلیون نفر و به اندازه آموزش و پرورش برسانیم. چون همین را هم نمی توانیم اداره کنیم.

وی با بیان اینکه بنده به جد به تقویت استقلال دانشگاه ها و هیئت امناها اعتقاد دارم گفت: بنده درباره پرداخت های پایین به پزشکان باید به شما مثالی را عنوان کنم مثلا در بوشهر یک خانم متخصص به من مراجعه کرد و عنوان کرد که دو سال است که پول وی را نپرداخته ایم در حالیکه همین خانم برای فعالیت از ۷ صبح تا ۷ شب فقط ۲ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می کرد که این مبلغ نیز از پول آژانس وی بیشتر بود که آن را نیز پرداخت نکرده بودیم و یا در شهر تبریز یک متخصص داخلی به بنده مراجعه کرد و گفت پرداختی وی ماهی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است بنابراین مجبور شده است برود و مطب دایر کند ولی اگر بتوانیم به چنین فردی ماهی ۵ میلیون تومان بدهیم مطب خود را می بنندد و در بیمارستان خدمت می کند و این گوشه هایی از پرداختی های پزشکان در بخش های دولتی است در حالیکه همین متخصص باید سال ها درس بخواند و دوره های متعدد و سخت دستیاری را بگذراند. همانطوری که امتحان دستیاری سال جدید در روز ۱۱ اردیبهشت برگزار می شود.

هاشمی درباره دیگر هزینه های سلامت در بخش دولتی گفت: بر اساس تعرفه های کنونی دولتی هزینه یک شکستگی ۱۲ هزار تومان است و عمل جراحی آپاندیست ۳۰ هزار تومان حساب می شود در حالیکه فقط ۴۰ درصد آن را به پزشک می دهند و آن را نیز با ۷ - ۸ ماه تاخیر پرداخت می کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به دیدارهایش با رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: خدمت رهبری هم که می رسیم یکی از دغدغه های مهم ایشان این است که سلامت در اولویت قرار گیرد بنابراین مشکلات کنونی حوزه سلامت در بخش دولتی باعثلاغر شدن بیمارستان های دولتی شده است و این مسئله باعثمی شود افراد به طرف مقابل سوق پیدا کنند در حالیکه باید بیمارستان های دولتی تقویت شوند و یکی از برنامه های ما این است که تجهیزات پیشرفته را در مراکز دولتی ارتقاء دهیم.

وی با اشاره به افزایش تعرفه ها و پرداخت آن از طرف دولت به بیمه ها که تاکنون ۴۵ تا ۵۰ درصد از این حمایت ها صورت پذیرفته است تا بیمه ها نیز بیماران را حمایت کنند گفت: تعرفه ها به صورتی افزایش می یابد که مردم پرداختی بیشتری نداشته باشند بلکه بیمه ها آن را جبران کنند و با این کار بخش دولتی جان بگیرد زیرا امروز ما شاهد آن هستیم که یک شب بستری در بیمارستان دولتی برای هر تخت ۴۵ هزار تومان هزینه می برد در حالیکه هزینه تمام شده آن ۱۱۸ تومان است بنابراین عدم پرداخت این تعرفه ها باعثورشکستگی بیمارستان ها میشود.

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره عملکرد بیمه ها گفت: عملکرد پایین بیمه ها به دلیل آن بوده است که بیمه ها نیز همین گرفتاری های ما را داشته اند ولی در مجموع هیچ کس از بیمه ها هم اکنون راضی نیست و بیمه فقط ۱۸ درصد پوشش هزینه های درمان را می پردازد. آرزوی ما نیز این است که بر اساس قانون بیمه ها ادغام شوند و پوشش آنها نیز بسته شود و مردم فقط یک کار داشته باشند و بتوانند با این کار درمان خود را انجام دهند ولی این منوط به آن است که قیمت هزینه های درمان را واقعی ببینیم و اگر وزارت بهداشت نیز تولیت را برعهده دارد وظایف این مقوله به این وزارتخانه سپرده شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: قانون گفته است که بیمه ها باید تجمیع شوند البته برای تامین اجتماعی و نیروهای مسلح را یک استثنا و وقفه ای دو ساله عنوان شده است که پس از تحقق تجمیع بیمه ها ادغام آنان نیز امکانپذیر است. امروز متولی تجمیع بیمه وزارت رفاه است ولی مردم همیشه ما را می بینند و فکر می کنند وظایف هلال احمر و بیمه ها به ما مربوط است البته همیشه اختلافات بوده است ولی هم اکنون این رابطه ها صمیمانه شده است ولی هنوز هم می گویم که باید تولیت یکپارچه شود و بیمه ها تجمیع شود و این پول ها در یک جا ریخته شود. البته این یک آرزو است ولی مطمئن هستم که محقق شدن آن امکانپذیر است.

هاشمی ادامه داد: تجمیع بیمه ها برای کمک به بیماران صعب العلاج کاهش هزینه های درمان و ارتقاء سلامت در مناطق محروم تاثیرگذار است به هر حال ما باید سلامت پایه را تقویت کنیم و کسانی که می خواهند عمل جراحی زیبایی انجام دهند و یا دندان طلا بکارند از یک بیمه دیگر استفاده کنند زیرا بنده معتقد هستم که کاشت دندان معمولی نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرد ولی امروز شاهد آن هستیم برخی از مجموعه ها با بودجه عمومی بیمه تکمیلی درست کرده اند که رقمی بالغ بر ۶ هزار میلیارد است که فقط ۵ میلیون نفر از آن بهره می برند. در حالیکه امروز وقتی وارد یک داروخانه می شوید مبلغ ۶۰ هزار تومانی یک نسخه را باید ۵۲ هزار تومان بپردازید و این مسائل باید اصلاح شود.

وی درباره بودجه حوزه سلامت در سال ۹۳ عنوان کرد: امیدواریم این مسئله محقق شود که رسانه ها نیز نقش مهمی در آن خواهند داشت زیرا عزم عمومی با مطالبه صورت می پذیرد، بنابراین مسئله اصلی کشور باید هدفمندی یارانه ها باشد و آدرس اشتباه ندهیم امسال فرصت طلایی دولت برای اجرای این کار است مردم نیز احتیاج به امید دارند نمایندگان و کمیسیون اجتماعی و بهداشت مجلس نیز دغدغه های اصلیشان حوزه سلامت است تا مردم گرفتاری درمان نداشته باشند ما نیز برایمان مهم نیست بیمه در کجا باشد فقط باید تجمیع آن صورت پذیرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: بیمه جزو وزارت بهداشت نیست ولی تلاش داریم پول هدفمندی یارانه ها را به بیمه ها بدهیم تا بیمه قوی شود تا بتواند هزینه های خود را بپردازد شاید الان یک بدبینی هایی وجود داشته باشد ولی درخواست داریم کمی اعتماد کنند زیرا مهمترین سرمایه همین اعتماد است و امیدواریم همزان با هدفمندی یارانه ها اعتبارات لازم به بیمه ها پرداخت شود ما نیز علاقه مند نیستیم پولی را نگه داریم زیرا مدیریت آن سخت خواهد بود و سعی می کنیم این اعتبارات را به بیمه ها بپردازیم تا قوی تر شوند.

هاشمی درباره وضعیت اورژانس های کشور به خصوص حادثه ای که برای شهید ناهی از منکر رخ داد و بسیاری از بیمارستان ها از پذیرش وی در زمان مصدومیت پرهیز کرده بودند گفت: بنده در این باره گزارشی نداشتم در دولت نهم توجه به اورژانس صورت پذیرفت پول خوبی نیز اختصاص یافت در دولت هفتم و هشتم نیز وضع اورژانس ها بهتر شد و طب اورژانس ارتقاء یافت ولی هنوز کم است و با توجه به ترافیک های زیادی که داریم خیلی از بیمارستان ها هنوز پاسخگویی مناسبی ندارند و در ارائه خدمات مشکل دارند به طوریکه در تهیه آمبولانس یک وقفه دو ساله ایجاد شد در حالیکه آمبولانس تابلوی اورژانس است که برای این مقوله نیز یک بسته مناسب تعریف کرده ایم.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چقدر مواد غذایی و محصولات کشاورزی در شیوع بیماری های سرطان دخیل هستند گفت: این مسئله وجود دارد و موثر است و مفاد علمی دارد البته طب نیز پیشرفته کرده است ولی یکی دیگر از دلایل شیوع سرطان در کشو رما رشد سن است به هر حال قبل از انقلاب سن متوسط ایرانیان ۵۵ سال بود البته افراد بالای ۱۰۰ سال نیز داشتیم اما امروز میانگین متوسط سنی ایرانیان به ۷۳ سال رسیده است بر این اساس ما یک دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی ایجاد کرده ایم در این رابطه خانم ابتکار نیز تلاش های مستمری داشته اند دو نوبت در هیئت وزیران در این مقوله صحبت کرده ایم و با همت رئیس جمهور توانستیم بنزین های آلوده را حذف کنیم البته هزینه داشت ولی وزارت نفت همکاری کرد در این رابطه خواسته های زیادی داریم که امیدواریم در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رئیس جمهور این مسئله محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: البته در جلسات شورای عالی سلامت که امیدواریم اردیبهشت ماه برگزار شود همه وزارتخانه ها در مقوله پیوست سلامت مسئولیت هایی را برعهده خواهند گرفت. مثلا وزارت کشاورزی باید در اصلاح سموم محصولات کشاورزی اقدام کند زیرا یک زمانی سفارش می شد مثلا سیب را با پوست بخوریم ولی امروز دیگر نمی توانیم آن سیب را با پوست بخوریم چون پوسته سیب دارای سم است در مقوله روغن نباتی و لبنایت نیز حرف ها و مطالبات زیادی داریم.

رای مردم برای کاهش هزینه های درمانی

به گزارش تسنیم در پایان برنامه نگاه یک با حضور وزیر بهداشت سوال پیامکی به عنوان نظرسنجی عمومی مطرح شده بود مبنی بر اینکه به نظر شما مهمترین اولویت وزارت بهداشت برای تخصیص منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها باید چه باشد که بینندگان از ۴ گزینه تخصیص به بیمه ها، ارتقاء خدمات درمانی، حمایت از بیماران صعب العلاج و کاهش هزینه های درمانی، گزینه ۴ را که کاهش هزینه های درمانی بود را با آمار ۵۹.۲ درصد موافقت کردند.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار