نصب سکوی فاز ۱۸ پارس جنوبی در خلیج فارس / آغاز تولید گاز از آبان ۹۳
در نخستین روزهای بهار سال جاری سکوی فاز ۱۸ پارس جنوبی در آب های خلیج فارس نصب شد و پیش بینی می شود از آبان ماه امسال تولید گاز از این سکوی فراساحلی آغاز شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با برنامه جدید شرکت ملی نفت ایران برای بهره برداری از طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، حفاری چاه های دریایی این فاز مشترک گازی در ایام نوروز به پایان رسید.
از این رو با تکمیل حفاری ۱۱ حلقه چاه دریایی فاز ۱۷ پارس جنوبی در خلیج فارس، در نخستین روزهای بهار عرشه فاز ۱۸ پارس جنوبی هم در خلیج فارس نصب شد.
عرشه فاز ۱۸ پارس جنوبی دارای ۴ طبقه به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع شامل ساخت سازه اصلی، عملیات لوله کشی، عملیات کابل کشی، ابزار دقیق و مخابرات در مدت ۲۴ ماه انجام شده است.
آمارهای منتشر شده از سوی شرکت تاسیسات دریایی نشان می دهد، ۴۰ درصد تجهیزات سکوی فاز ۱۸ از سازندگان داخلی تامین شده و ساخت آن با استفاده از توانمندی پیمانکاران داخلی انجام شده است.
این عرشه پس از بارگیری و مهاربندی آذرماه سال گذشته در اختیار کارشناسان بخش پیش راه اندازی قرار گرفت و پس از گذشت سه ماه روی جاکت چهار پایه خود در آب های خلیج فارس نصب شده است.
همچنین پل ارتباطی بین این عرشه و سکوی مشعل نیز، به طول ۹۷ متر و وزن ۲۴۰ تن پس از سکو نصب شد. پس از نصب عرشه و پل، تکمیل اتصالات نهایی این سازه ها و انجام مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی در مدت ٥ ماه آینده انجام و سکو آماده بهره برداری و ارسال گاز به پالایشگاه خشکی خواهد بود.
سکوی فاز ۱۸ پارس جنوبی متشکل از یک جاکت چهار پایه(همراه شمع ها) به وزن ۲۹۶۰ تن، عرشه به وزن تقریبی ۲۳۲۰ تن و متعلقات(شامل یک پل، یک سه پایه، عرشه و پایه مشعل) مجموعا به وزن ۹۰۰ تن است. چهار پایه این سکو در سال ۸۸ در خلیج فارس نصب و به منظور انجام عملیات حفاری در اختیار کارفرما قرار گرفته که در حال حاضر کلیه چاه های آن تکمیل و آماده تحصیل گاز میباشد.
مطابق با برنامه زمان بندی تعریف شده پیش بینی می شود با توجه به روند مناسب ساخت این سکو راه اندازی سکوی فاز ۱۸ تا پیش از آبان ماه سال جاری تکمیل شود و گاز دریافتی را به خشکی ارسال شود.
به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ میدان گازی پارس جنوبی تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن اتان و بیش از یک میلیون تن گاز مایع(پروپان و بوتان) است.