توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی ۷ ساله شد
با گذشت بیش از ۴.۵ سال از آغاز ساخت سکوهای دریایی فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در نهایت ساخت این سازه ۲۷۰۰ تنی به پایان رسید و قرار است بهار سال جاری در خلیج فارس نصب شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تیر ماه سال جاری هفت ساله می شود و با گذشت هفت سال از آغاز توسعه این فاز مشترک گازی در نهایت ساخت اولین سکوی دریایی آن به پایان رسید.
بر این اساس با تکمیل مراحل طراحی و ساخت سکوی فاز ۱۶ پارس جنوبی به وزن تقریبی دوهزار و ۷۰۰ تن پیش بینی می شود تا چند هفته آینده این سازه گازی برای نصب در دریای روانه آب های خلیج فارس شود.
ساخت این سکوی گازی در مدت بیش از ۴.۵ سال با سرمایه گذاری حدود ۲۶۰ میلیون دلاری انجام گرفته است که برآورد می شود هزینه ساخت آن حدود ۳۰ درصد ارزان تر از نمونه های خارجی است.
طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در بخش دریایی از دو سکوی حفاری تولید هرکدام شامل ۱۱ حلقه چاه، دو رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز به طول ۱۱۵ کیلومتر، دو خط لوله ۴.۵ اینچی انتقال گلایکول به طول تقریبی ۱۱۵ کیلومتر، واحدهای شیرین سازی گاز تشکیل شده است.
بر اساس برنامه زمان بندی شرکت ملی نفت ایران قرار بود تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی سال گذشته اغاز شود که با توجه به تاخیرها در بخش های مختلف وزارت نفت متعهد شده که تولید گاز از این فاز مشترک را در سال جاری اغاز کند.
بیژن زنگنه وزیر نفت یکی از اهداف بخش بالادستی صنعت نفت و گاز کشور را تکمیل و راه اندازی پنج فاز قدیمی و افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز در سال جاری اعلام کرده است.
هدف از طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد گرانول، سالانه در مجموع دو میلیون تن گاز مایع و اتان است.