فدراسیون فوتبال تعلیق می شود ؟
در حالی که روسای بازنشسته فدراسیون های ورزشی از سمت خود استعفاء کرده اند و وزارت ورزش و جوانان هم برای این فدراسیون ها سرپرست تعیین کرده اند هنوز این اتفاق در فدراسیون فوتبال رخ نداده است!
به گزارش امید نیوز ، طبیعی است که وزارت ورزش و جوانان در اجرای این قانون در فدراسیون فوتبال کمی با احتیاط عمل کند چرا که فدراسیون فوتبال در تیراس نگاه ها قرار دارد و با کوچک ترین دخالت از سوی دولت با تعیلق فیفا مواجه خواهد شد. اتفاقی که پیش تر یک بار رخ داده بود.
عادل فردوسی پور در برنامه این هفته نود به طور تلویحی اشاره ای به این موضوع داشت و با نشان دادن نامه فاطما سامورا، دبیر کل فیفا برای محمد رضا ساکت، دبیر کل فدراسیون فوتبال نوید داد در یکی دو هفته آینده این موضوع را با دعوت قاضی زاده هاشمی از مجلس شورای اسلامی و یک نفر از فدراسیون فوتبال بررسی خواهد کرد.
مجری برنامه نود در این آیتم و درابتدای صحبت هایش به این نکته اشاره کرد خیلی ها نگرانند که نکند برکناری مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال به استناد قانون منع بکارگیری بازنشسته ها در نهادهای دولتی منجر به تعلیق دوباره فوتبال ایران از سوی فیفا شود.
آنطورکه عادل فردوسی پور نشان داد در نامه فاطما سامورا خطاب به دبیر کل فدراسیون فوتبال آمده است:« احتراما از طریق مطالب منتشره در سایت ها و رسانه های مختلف ایران متوجه شدیم که سوالات بدون پاسخی در مورد ارتباط بین فدراسیون فوتبال و دولت جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. با توجه به محتویات و گزارش های منتشره شده و قابل دسترس به نظر می رسد دولت جمهوری اسلامی ایران مدعی این حق شده که می تواند روسای فدراسیون های ورزشی که فدراسیون فوتبال هم شامل آن می شود را برکنار کند. در این ارتباط و به منظور بررسی دقیق موضوع خواهشمند است رسما و در سریعترین زمان ممکن جزییات وضعیت کنونی فدراسیون فوتبال را اعلام کنید. فرصت را مغتنم شمرده و مفاد یک ماده 14 و 19 اساسنامه فیفا را مطالعه کنید که در آن اشاره شده فدراسیون فوتبال باید بدون دخالت نهادهای دولتی و به طور مستقل به فعالت خود ادامه دهد.»
عادل فردوسی پور بعد از خواندن این نامه قصد داشت که ماده 14 و ماده 19 اساسنامه فیفا را به روی مانیتور بیاورد که این اتفاق از سوی اتاق فرمان رخ نداد و در نهایت عادل دوباره وعده اش را تکرار کرد. بررسی موضوع در یکی دو هفته آینده.
اما در ماده 14 و 19 اساسنامه فیفا به این نکات اشاره شده است:
14: تکالیف اعضا
اعضا دارای تکالیف ذیل می باشند:
الف. رعایت کامل و همیشگی اساسنامه، مقررات ، دستورات و تصمیمات نهادهای قانونگذاری و اجرایی فیفا همچنین تصمیمات دیوان داوری ورزش (CAS) که در مرحله تجدید نظر بر اساس پاراگراف 1 ماده 57 اساسنامه فیفا اتخاذ می شوند.
ب.شرکت در رقابت هایی که توسط فیفا سازماندهی شده است؛
ج.پرداخت حق عضویت توسط آنها؛
د.الزام تمامی اعضای خود به رعایت اساسنامه، مقررات، دستورالعمل ها و تصمیمات ارکان فیفا؛
ه.تاسیس کمیته داوری که مستقیما وابسته به عضو باشد؛
و.احترام به قوانین بازی فوتبال؛
ز. اداره امور خود به طور مستقل و حصول اطمینان از اینکه فعالیت آنها تحت تاثیر هیچ شخص ثالثی نمی باشد با رعایت ماده 19 از این اساسنامه؛
ح. رعایت کامل از دیگر تکالیفی که از این اساسنامه و سایر مقررات ناشی شده است.
2. تخطی از تکالیف فوق الذکر توسط هر یک از اعضا ممکن است به اعمال مجازات های پیش بینی شده در این اساسنامه شود.
3. تخلف از پاراگراف1 بند (ز) نیز ممکن است منجر به اعمال مجازاتها شود حتی اگر نفوذ طرف سوم ناشی از قصور عضو مربوطه نباشد. هر فدراسیون عضو نسبت به تمامی رفتارهای نهادهای وابسته به خود که ناشی از قصور کلی یا سوءرفتار عامدانه اعضای خود بوده در قبال فیفا مسئول است.
19: استقلال اعضا و نهاد های آن ها
1.هر یک از اعضا باید در اداره امور خود مستقل بوده و تحت تأثیر غیر ضروری هیچ نهاد یا شخص سومی قرار نگیرد.
2.نهادهای اعضا باید در فدراسیون کشور متبوع خود انتخاب یا منصوب شده باشند. اساسنامه هر فدراسیون فوتبال باید در بردارنده روندی دمکراتیک باشد که استقلال کامل انتخاب یا انتصاب افراد زیر مجموعه عضو را تضمین کند.
3.هر یک از ارکان عضو که با رعایت کامل شرایط بند 2 انتخاب یا انتصاب نشدهاند، حتی با سمت موقت از سوی فیفا به رسمیت شناخته نخواهند شد.
4.تصمیمات اتخاذ شده از سوی ارکان اعضاء که با رعایت بند 2 انتخاب یا منصوب نشده اند از سوی فیفا فاقد اعتبار و ارزش میباشند.
جالب اینکه در روزهای اخیر یوسف نژاد، نماینده مجلس و از اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی مدعی شده این قانون شامل حال فدراسیون فوتبال هم می شود و نمی شود بین فدراسیون های ورزشی فرق گذاشت. این ادعا در حالی مطرح می شود که در اساسنامه فدراسیون فوتبال که به تایید هایت دولت رسیده است و فیفا هم آن را رویت کرده اشاره شده که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران یک نهاد غیر دولتی بشمار می رود.
در پی این فعل انفعالات اخیرا اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال در نامه ای به وزیر ورزش و جوانان از وی خواستند به طور رسمی اعلام کند فدراسیون فوتبال یک نهاد دولتی بشمار می رود با نه که این نامه بی پاسخ مانده است. قرار است در این باره اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نشستی هم با اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی داشته باشند.
مهدی تاج پیش تر اعلام کرده بود تابع قانون است اما طبیعتا هر مدیری هم جای مهدی تاج بود با توجه به حمایت فیفا دوست می داشت که در راس کار باقی بماند و از اهرم ها برای ثبات مدیریت خود استفاده می کرد.
عادل فردوسی پور در پایان ابراز امیدواری کرد این مشکل با تدبیر طرفین بخوبی حل شود.
ارسال نظر