سنگنوردی، ورزشی مهیج و پاک

سنگنوردی نوعی ورزش و تفریح در فضای باز است که با استفاده از طناب و ابزار صورت می گیرد و برای بالا رفتن از صخره های طبیعی و یا دردیواره های سالنی انجام می شود.

سنگنوردی، ورزشی مهیج و پاک
به گزارشگروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، این ورزش بصورت دیواره نوردی: که درآن صعود چند مرحله ای با ابزار گذاری به بالای دیواره های مرتفع که معمولأ به زمانی بیش از یک روز نیاز دارد انجام می شود دیواره نوردی خود دارای انواع متفاوتی ازقبیل صعود مصنوعی وصعود کلاسیک است این سبک ها از لحاظ نوع حمایت میانی ومیزانی اتکا صعود کننده به ابزارهایی توان بدنی خود ازهم متمایزندیوسیمیتی یکی از مشهورترین مکانهای دیواره نوردی می باشد - سنگنوردی اسپورت که با حمایت طناب از زمین که صعود کننده تنها به توان بدنی خود متکی است - بولدرینگ که درآن صعود مسیرهای کوتاه ولی بسیار تکنیکی ومهارتی صورت می گیرد و با حمایت طناب انجام نمی شود و در عوض ازتشکلهای مخصوص استفاده می شود - سنگنوردی سالنی که در ابتدا شبیه سازی اسپورت در طبیعت بودکه به تدریج به رشته ورزشی مستقل تبدیل شد ودیواره های سنگنوردی سالنی ازجنس فایبر گلاس یا چوب هستند وگیره های مصنوعی به وسیله پیچ ومهره روی این دیواره های سنگنوردی نصب می شوند.

رشته اصلیIFSCدرحال حاضر تحت نظر فدراسیون جهانی صعودهای ورزشی به صعود های ورزشی عبارتند از:

سنگنوردی سرطناب یا سختی مسیر عمده ترین رشته سنگنوردی سالنی است ودراین رشته فردمسیری روی دیواره بلند راصعودمی کند ودرحین صعود، طناب متصل به هارنس ۱صندلی صعود رایک به یک درحمایت های میانی امتیاز فرد با تعداد گیره هایی که گرفته است مشخص می شود.


سرعت: دراین رشته فرد مسیر سرعت استاندارد تعیین شده توسط فدراسیون جهانی روی دیواره ی ۱۵متری را با حمایت ازبالا به سرعت صعود می کند ورکورد جهانی دربخش مردان هم اکنون ۲۶/۶ثانیه است بولدرینگ همانند بولدرینگ طبیعی، فردمسیر کوتاه ومهارتی راروی دیواره صعودمی کندحمایت با طناب انجام نمی شودوصعود کننده روی تشک می افتد دررقابتهای بولدرینگ برخلاف سرطناب فرد می تواند بیشتر ازیک تلاش روی مسیر داشته باشد امتیاز فرد باتعداد مسیرهای کامل شده و تعدادتلاش های لازم مشخص است.


درجه سختی مسیر: مسیرهای اسپورت طبیعی ومسیرهای بلند سالنی با عدد ۵وبعد درجه سختی برای تقسیم بندی هرعدد به کار می رود. برایa. b. c. dازآن عددی بین ۹تا ۱۵مشخص می شود.


در آخر حروف برای آموزش به مبتدیان به کارمی روند، ۵.۱۱. ۵.۱۰کمی پیشرفته ترند و برای مسیرهای ۵.۹. Cد رمسابقات سطح پائین استفاده می شود و۵.۱۳. ۵.۱۲مخصوص مسابقات سطح بالاترند و۵.۱۵. ۵.۱۴ سخت ترین مسیرهای صعودشده هستند.


*
سنگنوردی درایران


رشته صعودهای ورزشی در ایران تحت نظر فدراسیون کوهنوردی و صعود های ورزشی فعالیت می شود در مرداد سال ۹۰برای اولین بار تیم ملی بزرگسالان متشکل از هفت مرد و ۳ زن به رقابتهای جهانی در آرکو، ایتالیا اعزام شدند و حمیدرضا توزند خانی رتبه دوازدهم سرعت و داوود رکابی رتبه ۲۱سرطناب رابدست آوردند.


سنگنوردی در کشورمان علاقمندان زیادی دارد و در طی سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی بدست آورده است و ورزشکاران این حوزه به مسابقات برون مرزی اعزام می شوند و مقام های خوبی نیز کسب می کنند البته درداخل ایران نیز مسابقات بین المللی برگزار می شود و این رفت وآمدها باعثمی شود سنگنوردان باتجربه تر و پخته تر شوند و تاثیرات مثبتی داشته باشند.


فردی که به این رشته ورزشی می پردازد باید آموزشهای مناسب را ببیند و در هنگام امکانات کافی و لازم را داشته باشند و نباید بدون این تجهیزات انجام به سنگنوردی کنند چرا که در کوهستان و یا حتی در سالنی یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی را به دنبال خواهد داشت.

ارسال نظر

خبر‌فوری: رکورد فروش گوشتیران شکسته شد