موتور تیم ملی فوتبال ایران در زمان مناسبی روشن شد
سایت فیفا در گزارشی اعلام کرد بازیهای درخشان تیم ملی ایران نهتنها این تیم را به جام جهانی برزیل رساند بلکه صعود ۱۵پلهای در رنکینگ فیفا را برایش بههمراه داشت.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، سایت فیفا اظهار کرد: ماه ژوئن ۲۰۱۳ که تیم ملی فوتبال ایران موفق شد جواز حضور در مرحله پایانی رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را به دست آورد در ذهن جامعه فوتبال ایران سالیان سال باقی خواهد ماند. پس از اینکه ایران از حضور در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی بازماند تیم کارلوس کیروش یک بار دیگر پیشتاز بازیهای مقدماتی جام جهانی در منطقه آسیا شد.
غیر از اینکه تیم ملی موفق شد بلیت جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را به دست بیاورد بهدلیل نتایج خوبی که در ماه ژوئن گرفت در رنکینگ فیفا نیز صعود ۱۵پلهای داشت. ایران در مجموع در جایگاه پنجاه و دوم ردهبندی فیفا جای گرفت و در ردهبندی تیمهای آسیایی نیز در رده چهارم ایستاد.
عملکرد خوبی که در ماه ژوئن توسط تیم ملی فوتبال ایران به ثبت رسید از دوحه قطر شروع شد که تکگل رضا قوچاننژاد برای غلبه بر قطر کافی بود. ایرانیها بعد از این بازی در تهران موفق شدند با نتیجه ۴ بر صفر و با گلهای رضا قوچاننژاد، محمدرضا خلعتبری، جواد نکونام(۲ گل) لبنان را از پیشِرو بردارند.
بدون شک بزرگترین پیروزی که تیم ملی در ماه ژوئن کسب کرد برد مقابل کرهجنوبی در اولسان بود. این بار نیز رضا قوچاننژاد گلزنی کرد تا پنجمین و مهمترین گل ملی این بازیکن رقم بخورد. گل قوچاننژاد باعثشد ایران با ۱۶ امتیاز بالاتر از کرهایها در صدر گروه A مسابقات انتخابی جام جهانی در قاره آسیا قرار بگیرد و به جام جهانی ۲۰۱۴ صعود کند.
این پیروزیها باعثشد تا این تیم آسیایی در یک سال گذشته به بالاترین رده در رنکینگ فیفا برسد، ایران سال ۲۰۱۲ را در مکان پنجاه و نهم این ردهبندی به پایان برد و در ماه ژوئن ۲۰۱۲ نیز در رتبه شصت و هفتم فیفا قرار داشت.
شور و شوق هواداران
حقیقتی که باید گفته شود این است که ایران در مرحله پایانی مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ شروع خوبی نداشت و از ۳ بازی خود تنها ۴ امتیاز کسب کرده بود. آنها بر ازبکستان غلبه کردند، مقابل قطر به نتیجه تساوی رضایت دادند و از لبنان شکست خوردند.
پس از اینکه ایران بر کرهجنوبی غلبه و بازی خود را به ازبکستان واگذار کرد، تیم ملی در زمان مناسبی موتورش روشن شد و ۳ بازی متوالی خود را با پیروزی پشت سر گذاشت تا برای چهارمین بار در تاریخ فوتبال این کشور به رقابتهای جام جهانی راه یابد.
در تهران، پایتخت ایران و شهرهای دیگر این کشور پس از اینکه سوت پایان بازی با کره به صدا درآمد جشنهای زیادی به راه افتاد. کارلوس کیروش، سرمربی پرتغالی ایران که از سال ۲۰۱۱ هدایت این تیم را بهعهده دارد تحتتأثیر شاهکار شاگردانش قرار گرفته بود.
کیروش پس از اینکه شاگردانش جواز حضور در رقابتهای جام جهانی را به دست آوردند، گفت: مهم این نیست که رقابت را چگونه شروع کنید، مهم این است که آن را چگونه به پایان برسانید. ما موفق به انجام کاری شدیم که هر تیمی قادر به انجام آن نیست. مایلم از تمامی بازیکنانم که تمامی تلاش خود را برای کسب سهمیه حضور در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۴ کردند تشکر کنم، همچنین باید از فدراسیون فوتبال ایران نیز قدردانی کنم.
تیم ملی ایران در زمان ورودش به تهران در جشنی که در ورزشگاه آزادی با حضور محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان و علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران و مسئولان این نهاد و حضور چندهزار نفری هواداران برگزار شد، مورد استقبال قرار گرفتند.
کیروش که از خوشحالی در پوست خود نمیگنجید، گفت: میخواهم از تمامی کسانی که در این سفر پرماجرا به ما یاری رساندند تشکر کنم. حالا ما خود را برای رقابتهای جام جهانی آماده میکنیم.
مربی ۶۰ساله ایران همچنین در پایان ماه ژوئن سفری ۲هفتهای به کشور برزیل داشت تا مقدمات انتخاب محل اقامت و زمین تمرین تیمش برای سال آینده را ترتیب دهد. حضور تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل حتی میتواند پیشرفت بیشتری برای این تیم در رنکینگ فیفا بههمراه داشته باشد.