ولایتی:

به زودی بیمه ورزش تأسیس می‌شود

مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور گفت: در آینده‌ای نزدیک شاهد تأسیس بیمه ورزش خواهیم بود.

به زودی بیمه ورزش تأسیس می‌شود

به گزارشامیدنیوزبه نقل از فارس، کنفرانس خبری رامین ولایتی مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در مجموعه ورزشی انقلاب برگزار شد.

در این نشست رامین ولایتی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ابتدا وظیفه خود می‌دانم از دوستانی که سابق در صندوق فعالیت‌هایی داشتند از جمله مدیران عامل سابق، آقای یاری، ‌ خزاعی، کاظمی تشکر کنم. اگر صندوق امروز جایگاهی دارد مدیون فعالیت‌های آنهاست. همچنین اگر حمایت‌های عباسی وزیر ورزش و جوانان نبود شاید اکنون نمی‌توانستیم گزارش مناسبی بدهیم. افشارزاده ریاست هیئت مدیره هم همکاری خیلی زیادی داشتند.

وی ادامه داد: تقریبا حدود یک سال اخیر در صندوق شروع به پرداخت یک سری کمک هزینه‌ها کردیم مثل کمک هزینه ازدواج و تحصیلی و شاید بعضی از دوستان در سه مقطع کمک هزینه تحصیلی دریافت کردند. همچنین کمک هزینه بیماری‌های صعب‌العلاج هم پرداخت کردیم. ما در صندوق بنا را بر این گذاشتیم که حق بیمه‌های تکمیلی که توسط خود اعضا پرداخت می‌شد را از این به بعد صندوق پرداخت کند و سقف بیمه‌ها را به حداکثر رساندیم که فکر می‌کنم بهترین نوع بیمه موجود در کشور باشد.

ولایتی افزود: به واسطه اینکه حقوق افزایش پیدا نکرده بود، حدود ۳۰ درصد افزایش حقوق داشتیم و تنها به حقوق دادن به پیشکسوتان بسنده نکردیم و نیز یاد کردن از قهرمانان و پیشکسوتان را عملیاتی کردیم و برای اعضای متاهل جشن سالگرد ازدواج گرفتیم.

وی تصریح کرد: از شروط بنده این بوده که هر رخداد ورزشی که برای ما حادثمی‌شود بلافاصله پس از آن جشن تقدیر برگزار کنیم و جوایز آنها را بدهیم. مثل تقدیر از ورزشکاران بازی‌های آسیایی و المپیک. همچنین از آنها هم بدرقه و هم استقبال کنیم و بلافاصله پس از پیروزی قدردانی کنیم.

مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور اظهار داشت: در روز دومی که به صندوق آمده بودم در یکی از رسانه‌ها خبری زده شده بود از قول یکی از دوستان که صندوق کشک است. متاسفانه در اساسنامه پیش‌بینی مطلوبی برای پیشکسوتان دیده نشده است و زمان زیادی را برای اینکه بخش عمده‌ای از آنها را تحت پوشش قرار دهیم صرف کردیم و اساسنامه را اصلاح کردیم البته حداقل استانداردهایی هم این اساسنامه دارد و تا حدودی تعریف پیشکسوت را مدنظر قرار دارد. سابق این خلا وجود داشت و تنها اسمش صندوق حمایت بود اما اکنون اساسنامه در حال اصلاح شدن است و باید این استاندارد مشخص شود که پیشکسوت کیست؟ ۱۱ هزار عضو ثبت‌نامی بدون محدودیت در صندوق داریم که استانداردهای آنها باید به طور دقیق مشخص شود.

وی در خصوص بیمه خبرنگاران ورزشی گفت: اصلاح اساسنامه نیاز به مصوبه مجلس ندارد و شاید تا چند وقت بعد یک اساسنامه جامعی را برای پیشکسوتان آماده کنیم که ۷۰-۸۰ درصد از انتظارات آنها برآورده کنم. به هر لحاظ همین ثبت صندوق نیز جای دست مریزاد دارد. آنچه که قطعی شده است دوستانی که در گروه ۵ ما قرار می‌گیرند مثل بقیه پیشکسوتان کاملا حق بیمه را می‌گیرند و کسانی که در این حوزه قرار نمی‌گیرند اگر بیش از ۳ سال در حوزه مکتوب به واسطه انجمن خبرنگاران معرفی شوند ۵۰ درصد حق بیمه با صندوق خواهد بود. اما برای خبرنگاران ۳ سال سابقه و معرفی‌نامه از سوی انجمن ورزشی‌نویسان الزامی است.

ولایتی ادامه داد: سنگ بنای صندوق در دولت خاتمی گذاشته شد و امیدواریم به این صندوق عنایت ویژه‌ای شود. کارهای ما فعلا در شان و منزلت قهرمانان و پیشکسوتان ورزش نیست و این تنها چیزی است که از دست ما برمی‌اید. امیدواریم تکامل و بهار این امر در دولت دکتر روحانی محقق شود.

وی همچنین در خصوص بیمه ورزشی گفت: از زمانی که به صندوق آمدم بزرگترین خلایی را که احساس کردم این بود که تنها صندوق بودجه‌ای را از وزارت می‌گیرد و پرداخت می‌کند و این ماهیت اصلی صندوق نبود. صندوق باید درآمدزایی کند و استارت ما تاسیس بیمه ورزشی بوده است. البته آقای احمدی‌نژاد هم حمایت‌های خوبی داشتند و در هفته‌های آتی شاهد تاسیس بیمه ورزش خواهیم بود که با این کار حداقل سالی ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان صندوق درآمدزایی خواهد داشت. بخشی از این بیمه‌ای که راه‌اندازی می‌کنیم در ایران وجود ندارد و فقط ایرانیزه شده است.

ولایتی در پاسخ به این سؤال که ملاک پرداخت‌ها به پیشکسوتان چیست، اظهار داشت: صندوق بر اساس اساسنامه و بر اساس نوع مدال ورزشکاران پرداختی خواهد داشت. بعد از المپیک گذشته تقریبا همه افراد حقوق‌شان را می‌گیرند و حتی پس از فوت عزیزان نیز عین مستمری به خانواده‌شان پرداخت می‌شود.

وی افزود: یکی از نکات در بازنگری اساسنامه این است که سابق بین دو عزیزی که به طور مثال طلای المپیک می‌گرفتند تفاوتی نبود. در بازنگری‌ها این نکته لحاظ شده که اگر ورزشکاری به طور مثال طلا می‌گیرد تا ۳ سال به وی حقوق پرداخت کنیم و بعد ببینیم اگر وضع مالی‌اش خوب است این حقوق را به شخص دیگری که نیاز دارد، پرداخت کنیم. همچنین از ورزشکارانی که خود را مستحق می‌دانند خواهش می‌کنیم در رسانه‌ها مشاهده کنند یا به گونه‌ای اعلام کنند تا بتوانیم آنها را شناسایی کنیم. به هر لحاظ باید تفاوتی بین کسی که وضع خوبی دارد و کسی که اوضاع مالی خوبی ندارد، باشد.

وی در پاسخ به سؤالی که یک سری از اماکن خاص ورزشی در سال‌های گذشته به برخی آقازاده‌ها با قراردادهای خیلی پایین واگذار شده است، اظهار داشت: برخی واگذاری‌ها از نظر ما امکان داشت و چون قرارداد منعقد شده بود به مراجع ذیصلاح ارجاع دادیم. اما شخص خاصی که مورد نظر باشد، در این بین وجود ندارد.

ولایتی در مورد برنامه برای تقدیر از والیبالیست‌ها گفت: همه معتقدیم تیم ملی والیبال بی‌سابقه‌ترین تیم ملی کشورمان بود و ما فارغ از اینکه تیم ملی والیبال در بازی با آلمان چه نتیجه‌ای بگیرد قرار است تقدیر جانانه‌ای از آنها داشته باشیم که این کار هفته آینده انجام می‌شود چرا که معتقدیم کار آنها نه تنها کمتر از صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی نبود، بلکه ارزش بیشتری هم داشت.

وی افزود: یک دوره قهرمانی بسکتبال داشتیم و بر اساس آنچه که در اساسنامه وجود دارد به بسکتبالیست‌ها حقوق می‌دهیم. در اساسنامه بین ورزش‌های تیمی و انفرادی تفاوتی وجود دارد چرا که همانطور که همه می‌دانیم نتیجه گرفتن رشته‌های تیمی سخت‌تر از انفرادی است و باید پرداختی بیشتری داشته باشند و این امر را در اساسنامه اصلاح کرده‌ایم.

وی در خصوص بحثخصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس گفت: تنها جایی که سیاست را وارد نکرده بودیم ورزش بود اما بحثاستقلال و پرسپولیس سیاسی شد. تمام اقدامات در مورد خصوصی سازی این دو باشگاه انجام شد که فعلا به دلیل مصوبه مجلس بایکوت شده است. اصل خصوصی‌سازی بر این است که اگر شرکتی وارد بورس شود، باید تراز مثبت داشته باشد اما باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس همیشه تراز منفی داشتند. ما حتی ورزشگاه‌های مرغوب‌کار و درفشی‌فر را به استقلال و پرسپولیس واگذار کردیم اما فعلا مجلس مصوب کرده که کل فرایند واگذاری باید یک جا انجام شود و به همین دلیل در حال حاضر این بحثبایکوت شده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در این خصوص که در رشته‌های انفرادی هم تبعیض وجود دارد و دسته‌بندی صندوق چگونه است، بیان کرد: بازی‌های آسیایی هر ۴ سال یک بار است و بازی‌های جهانی سالی یک بار برگزار می‌شود پس مشخص است حقوقی متفاوت دارند اما ما اصلا و به هیچ عنوان بین مدال‌آوران تفاوتی قائل نیستیم و اساسنامه بر اساس رشته نیست بلکه بر اساس نوع مدال است اما برخی رشته‌ها مثل ورزش‌های زورخانه‌ای بحثجداگانه‌ای دارد و در اصلاح اساسنامه این امر را پیش‌بینی کرده‌ایم که ورزشکارانی که پهلوان پهلوانان می‌شوند، مثل مدال‌آوران به آنها حقوق بدهیم. مشروط بر اینکه ورزش آنها قهرمانی جهان نداشته باشد. تاکنون هر کسی از صندوق برای عضو شدن ابراز تمایل کرده، ما تسهیلاتی که لازم است به آنها داده‌ایم.

ولایتی تاکید کرد: ما به تمام فدراسیون‌ها نامه زدیم و درخواست کردیم لیست پیشکسوتانشان را به ما بدهند اما دو یا سه فدراسیون بیشتر لیست ندادند. حداقل کار ما این است که می‌توانیم بیمه آنها را درست کنیم اما فدراسیون‌ها همکاری نکردند و بهتر است سریع این کار را انجام دهند چرا که پس از رخ دادن یک اتفاق مانند بروز یک بیماری صعب‌العلاج برای ورزشکار دیگر نمی‌شود کاری کرد و آن زمان بیمه هم قبول نمی‌کند. در این زمینه حتی به ادارات کل ورزشی سراسر کشور هم نامه‌ زده‌ایم.

وی در خصوص مرحوم پودنکی اظهار داشت: مرحوم پودنکی در هیچ کدام از استانداردهای ما برای پرداخت حقوق قرار نمی‌گرفت اما طی مصوبه‌ای خاص مجوزی گرفتیم که حقوق ماهانه‌ای به آن مرحوم پرداخت کنیم و از همان تاریخ آن را جاری کردیم و اکنون که ایشان فوت شده است، پرداخت ما عینا مطابق قانون جاری مستمری‌بگیران به خانواده آن مرحوم پرداخت می‌شود.

ولایتی همچنین افزود: تصویربرداران ورزشی هم می‌توانند مانند خبرنگاران ورزشی و در همان قالب تحت پوشش ما قرار بگیرند اما باید شورای عالی ورزش صدا و سیما در این زمینه با انجمن ورزشی‌نویسان تعامل داشته باشد.

مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در بخش دوم صحبت‌های خود اظهار داشت: ما نمی‌توانیم کمک‌های یک سال اخیر صندوق را با اقدامات سال‌های گذشته مقایسه کنیم اما این امر را مورد توجه داشته باشید که ما تنها به ۴ روش می‌توانیم اعضای تحت پوشش خود را شناسایی کنیم یا اینکه خود فرد باید به ما مراجعه کنند یا فدراسیون‌ها یا ادارات کل به ما معرفی کنند و یا اینکه شما اهالی رسانه آنها را به ما معرفی کنید. ما در بازنگری اساسنامه به کشورهایی که تقریبا از نظر مدال‌آوری شبیه ما هستند توجه کردیم و ذکر این نکته ضروری است که نسبت به حداقل حقوق‌ها در مقایسه با کشورهای دیگر پرداخت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم.

همچنین در این بازنگری به ورزشکارانی که اوضاع مالی خوبی دارند، پیشکسوتان، سرمربیان ورزشکاران مدال‌آور، تفاوت پاداش‌های تیمی و انفرادی، رساندن برخی ورزشکاران به قهرمانی(ورزشکاران را تا رسیدن به کسب مدال حمایت کنیم) پرداخت حق بیمه خبرنگاران و حقوق بگیرانی که المپیک ندارند، توجه کردیم.

وی در پایان اظهار داشت: چند اقدام نیز توسط صندوق در آینده انجام می‌شود و اعلام خواهد شد که می‌توان به بیمه ورزش و نیز تاسیس بیمه ورزش و نیز راه‌اندازی بانک ورزش اشاره کرد که بانک ورزش فعلا پشت درهای بسته ایجاد بانک جدید مانده است.

ارسال نظر

خبر‌فوری: سامانه پدافندی اس-300 در مراسم رژه روز ارتش