|
|
کدخبر: ۱۸۴۷۹۵

درون‌گراها، ابرقدرت‌هایی هستند که سایر تیپ‌های شخصیتی فقط می‌توانند آرزوی داشتن آن‌ها را داشته باشند.

 

اگر فردی درون‌گرا هستید، احتمالا تاکنون چندین بار از سوی دیگران به اینکه خجالتی، گوشه‌گیر، غیر اجتماعی و… هستید، متهم شده‌اید! اما ممکن است واقعا از درون خود چنین احساسی نداشته باشید.

فرقی نمی‌کند خودتان درون‌گرا باشید یا فردی را بشناسید که درون‌گراست، مطمئن باشید که درون‌گرایی چیز عجیبی نیست. درون‌گراها از نظر عاطفی یا اجتماعی ناتوان نیستند. در واقع، نقاط قوت درون‌گراها ابرقدرت‌هایی هستند که سایر تیپ‌های شخصیتی فقط می‌توانند آرزوی داشتن آن‌ها را داشته باشند! در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید، بیشتر به بررسی این نقاط قوت خواهیم پرداخت.

 

 

درون‌گرایی چیست؟

اولا، یک فرد درون‌گرا لزوما فردی خجالتی، متنفر از مردم یا پر از اضطراب اجتماعی نیست. شاید فرزند، عضوی از خانواده یا دوستی داشته باشید که سعی کرده این موضوع را برای دیگران توضیح دهد. درست است که یک درون‌گرا ممکن است خجالتی باشد اما هر تیپ شخصیتی دیگری هم ممکن است این ویژگی را داشته باشد.

درون‌گرایی خیلی بیشتر از آن چیزی است که دیگران در ظاهر می‌بینند. درون‌گرایی یک تیپ شخصیتی است که علایق و تمایلاتی متضاد با برون‌گرایی را شامل می‌‌شود. در واقع به این معنی است که در حالی که یک برون‌گرا به‌دنبال تعاملات اجتماعی است و در یک محیط شلوغ پیشرفت می‌کند، یک فرد درون‌گرا به‌دنبال چنین شرایطی نیست.

۵ کتاب داستانی و غیرداستانی عالی برای افراد درون‌گرا

در عوض، فرد درون‌گرا در محیطی آرام با بار حسی کمتر یا بدون وجود هیچ‌گونه بار حسی اضافه‌ای، رشد می‌کند. در واقع آ‌ن‌ها از گذراندن اوقات تنهایی خود لذت می‌برند.

در تعریف یک درون‌گرا، نگاهی به چند ویژگی اصلی می‌کنیم.

به لحظات تنهایی زیادی نیاز دارند.

معاشرت کردن باعث تخلیه‌ی انرژی آن‌ها می‌شود.

هنگامی که تنها هستند، بهره‌وری بیشتری دارند.

نیازی به مرکز توجه بودن ندارند.

دایره‌ی دوستان نزدیکشان محدود است.

روابط آن‌ها در سطح عمیق‌تری استوار است.

فرآیند فکری درونی بسیار فعالی دارند.

نوشتن را به صحبت‌ کردن ترجیح می‌دهند.

احساساتشان عمیق است.

انواع افراد درون‌گرا

تعریف درون‌گرایی هم بسته به نوع آن متفاوت خواهد بود.

یک درون‌گرای اجتماعی، تعامل در گروه‌های کوچک را ترجیح می‌دهد.

یک درون‌گرای متفکر، مدت زمان زیادی را صرف تفکر یا تخیل خود می‌کند.

یک درون‌گرای مضطرب، به‌دلیل خجالتی بودن یا نداشتن اعتماد‌به‌نفس، به زمان‌های تنهایی نیاز دارد.

یک درون‌گرای طرد شده، تعاملات محتاطانه و حساب شده‌ای دارد و افکار و احساساتش را برای خودش نگه می‌دارد.

این نوع از درون‌گراها ممکن است با درجات مختلف ترکیب شوند یا حتی با تمایلات برون‌گرایی هم‌پوشانی داشته باشند. از آن‌جایی که هر فردی منحصر‌به‌فرد است، شخصیت و ویژگی‌های او هم خاص خواهد بود.

با وجود اینکه افراد درون‌گرا دائما با افراد برون‌گرا مقایسه می‌شوند، نقاط قوت زیادی خواهند داشت. به‌عنوان یک درون‌گرا، ممکن است هنوز ندانید اما برخی از قدرتمندترین موهبت‌ها را درون خود دارید. در ادامه ۱۱ قدرت پنهان درون‌گراها که به آن‌ها در زندگی کمک می‌کند، خواهیم گفت. توجه داشته باشید که ویژگی‌هایی که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود، لزوما در همه‌ی افراد درون‌گرا وجود ندارد.

 

 

تفکر عمیق

فرآیند عصبی متفاوتی در مغز افراد درون‌گرا نسبت به افراد برون‌گرا اتفاق می‌افتد. به این معنی که اطلاعات، مسیر طولانی‌تری را در مغز یک درون‌گرا طی می‌کنند. این خصوصیت به فرد اجازه می‌دهد تا زمان خود را در تفکر عمیق، ارزیابی و آماده‌سازی صرف کند. یک درون‌گرا در پاسخ به هر سؤال احتمالی که ممکن است پیش بیاید، فکر می‌کند و آماده است تا پاسخی قاطع به سؤال بدهد.

چند شغل که ممکن است برای یک درون‌گرای متفکر مناسب باشد در ادامه آورده شده است.

استاد دانشگاه

مشاور مدیریتی

اقتصاد دان

دانشمند سیاسی

دانشمند پزشکی

نویسنده

روزنامه‌نگار

مهندس

فیلسوف

 

 

 برقراری ارتباط نوشتاری

از آنجایی که درون‌گراها با تفکرات عمیق خود مشکلات را حل می‌کنند، معمولا در ارتباطات کتبی عالی عمل می‌کنند. آن‌ها در سازمان‌دهی و نوشتن افکار خود بسیار خوب عمل می‌کنند. با وجود ماده‌ی خاکستری بیشتر در لایه‌ی جلویی مغز و انبوهی از نورون‌های فعال، یک درون‌گرا فرآیندهای تفکر و سازمان‌د‌هی آن‌ها را به‌خوبی انجام می‌دهد.

 

چند ترفند روانشناسی برای افزایش خلاقیت

نوشتن، تفکر شناختی را افزایش می‌دهد و فرصت‌های زیادی برای تقویت مهارت‌ها را فراهم می‌کند. شغل‌هایی که به یک درون‌گرا کمک می‌کند تا از مهارت نوشتاری خود به بهترین نحو استفاده کند، شامل کارهای زیر می‌شود.

نویسنده

محقق

نویسنده‌ی فنی

 

 

تفکر خلاقانه

تفکر خلاق در افراد درون‌گرا ذهن آن‌ها را برای کشف باز می‌گذارد و نبوغ درون‌گراهای خلاق تقریبا در هر زمینه‌ی شغلی یا نقشی در زندگی حاکم است. در ادامه به معرفی چند شغل برای درون‌گراهای خلاق می‌پردازیم.

نویسنده

هنرمند

مخترع

فیلم‌ساز

فیلم‌بردار

گرافیست یا طراح

انیماتور

توسعه دهنده‌ی وب

 

 

 مهارت گوش دادن فعال به‌همراه همدلی

یک درون‌گرا به‌طور طبیعی، یک شنونده‌ی عالی است. او اطلاعات را دریافت می‌کند، آن را با دقت بررسی می‌کند و پاسخی متفکرانه و همدلانه ارائه می‌دهد. گوش دادن فعال در هر موقعیتی، چه در زندگی شخصی و چه در کار، مهارتی کمیاب و ارزشمند است. تعداد کمی از مردم می‌دانند که چگونه روی آنچه گفته می‌شود تمرکز کنند، بدون اینکه نظرات خود را در میانه‌ی مکالمه دخالت دهند.

 

مشاغلی که برای افراد درو‌ن‌گرا با مهارت‌های شنیداری مناسب است، می‌تواند مربوط به فروش، ارتباط مستقیم با مشتریان یا منابع انسانی باشد. سایر فرصت‌های شغلی شامل مربی‌گری، مشاوره یا کار درمانی هم می‌توانند مناسب باشند.

 

 

دوست وفادار و قابل اعتماد

یک درون‌گرا می‌تواند دوستی به‌شدت وفادار، همدل و قابل اعتماد باشد و به همین دلیل دایره‌ی دوستان خود را محدود انتخاب می‌کند. درون‌گراها شنوندگان بسیار خوبی هستند و تفکر عمیقشان منجر به همدلی زیادی می‌شود. آن‌ها دوستی‌ها را جدی می‌گیرند و فقط روی آن‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که معتقدند پیوندهایی طولانی مدتی خواهند بود.

فرصت‌های شغلی مختلفی که یک درون‌گرای قابل اعتماد و وفادار می‌تواند داشته باشد، ممکن است شامل کارهای زیر باشد.

 

مشاغل مرتبط با مجوز امنیتی

خدمات مشتری آنلاین

مشاور، درمانگر یا کارشناس سلامت روان

 

 

 مهارت نظاره‌گری ‌‌متمرکز

یک فرد درو‌ن‌گرا در محیط اطراف خود کوچک‌ترین جزئیات را مشاهده می‌کند و اطلاعات را از طریق تفکرش پردازش می‌کند. در حالی که یک برون‌گرا با صدای بلند در حال تعامل و معاشرت است، درون‌گرا آرام می‌نشیند و رفتارها، واکنش‌ها و ارتباطات را ارزیابی می‌کند. این ویژگی به درون‌گرا اطلاعات، دانش و قدرت بیشتری می‌دهد.

اگر درون‌گرایی با مهارت نظاره‌گری متمرکز و دقیق هستید، مشاغلی مانند مربی، مشاور، محقق، دانشمند، تحلیلگر، تصحیح کننده یا ویراستار می‌توانند برای شما مناسب باشند. به خاطر داشته باشید، یک درون‌گرا که می‌تواند زبان بدن را نیز بخواند، دروغ‌ها را تشخیص دهد یا حالات چهره را ارزیابی کند، یک فرد کمیاب است و در دنیای تجارت بسیار ارزشمند است.

 

 

 مهارت خودانگیختگی مستقل

از آنجایی که درون‌گراها نیازی به مرکز توجه بودن ندارند، وقتی به‌تنهایی کار می‌کنند، فوق‌العاده سازنده هستند. عمدتا نیازی به نظارت شخص دیگری ندارند و کارهای خود را بر طبق برنامه‌ریزی و نظم انجام می‌دهند.

 

در زندگی شخصی و شغلی درون‌گراها، باید به آن‌ها زمان و فضای لازم برای عملکرد مطابق با نقاط قوت فردی خود داده شود. یک درون‌گرا حتی در زندگی شخصی خود هم به‌شدت به زمان تنهایی برای شارژ شدن مجدد نیاز دارد. به همین دلیل درون‌گراها از اینکه شخص مقابلشان به زمان تنهایی نیاز داشته باشد، ناراحت نمی‌شوند.

 

 

 مهارت رهبری

علاوه بر اینکه یک درون‌گرا شنونده‌ی فوق‌العاده‌ای است، یک رهبر عالی هم هست و اعتماد‌به‌نفس را به کل تیم منتقل می‌کند. همان‌طور که گفته شد، نیازی به بودن در مرکز توجه ندارد، بنابراین انرژی خود را روی گوش دادن به ایده‌های دیگران، عیب‌یابی، استراتژی ‌گذاری، حفظ آرامش، برقراری ارتباط و اطمینان دادن به تیم خود متمرکز می‌کند. حذف منیت رهبر، به پیشرفت اعضای تیم کمک خواهد کرد.

یک درون‌گرا اغلب در زندگی شخصی و شغلی خود هم رهبری می‌کند. بینش متفکرانه، گوش دادن همدلانه و برخورد دلسوزانه آن‌ها، درون‌گراها را به رهبری تبدیل می‌کند که توسط کل تیم تحسین و قدردانی می‌شود. همین مسأله معمولا در رابطه با روابط شخصی افراد درون‌گرا هم وجود دارد. چندین شغل مناسب برای یک درون‌گرای رهبر به شرح زیر است.

رهبر

سرپرست

استراتژیست

درمانگر

حسابدار

ممیز، مامور رسیدگی

ویرایشگر

 

PicsArt_01-25-11.23.12

 

 

 فعالیت سازنده در تنهایی

یک درون‌گرای سخت‌کوش که در زمان تنهایی خود کارآمد عمل می‌کند، بهره‌وری بسیار بالایی را تجربه خواهد کرد. او با دقت انرژی خود را صرف انجام تفکر عمیق و سازمان‌دهی افکار خود می‌کند تا هیچ تلاش و زمانی تلف نشود. این خصوصیت به‌طور طبیعی برای برخی از درون‌گراها به‌وجود می‌آید و اغلب مهارتی نیست که بتوان آن را آموزش داد.

افراد درونگرا در هنگام کار به تنهایی، استاد بهره‌وری هستند. بسیاری از مشاغل مناسب برای این افراد به صورت زیر است.

فریلنسر

نویسنده

معامله‌گر

هنرمند

مخترع

 

 

 آرام ‌کننده شرایط در مواقع استرس‌زا

درون‌گراها میانجی‌گرهای آرامی هستند که می‌دانند چگونه عقب‌نشینی کنند، موقعیت را ارزیابی کنند، گوش دهند و در میان هرج و مرج شرایط را آرام کنند. از آنجایی که درون‌گراها در درون خود مستحکم هستند، ثبات شخصیت و رویکرد آن‌ها چراغی برای دیگران و آرامشی برای کسانی است که این ویژگی‌ها را ندارند.

برخی از مشاغلی که برای این دسته از درون‌گراها مناسب است، قاضی، وکیل، رهبر، سرپرست یا سایر نقش‌های رهبری است. فرصت‌های شغلی دیگر شامل کار با بازار سهام، برنامه‌ ریزی املاک، مشاوره‌ی ازدواج، مشاوره‌ی خانواده، فیلم‌سازی و… می‌تواند باشد.

 

 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار