وزیر سابق اطلاع رسانی سوریه:
تقویت کشورهای متحد تهران با توافق ایران با ۱ + ۵
وزیر سابق اطلاع رسانی سوریه گفت: این توافقنامه به تقویت موقعیت کشورهای دوست و متحد ایران در محورمقاومت منجر می شود.

به گزارشامیدبه نقل از تسنیم، " مهدی دخل الله " درارتباط با سفرنخست وزیر سوریه به ایران گفت: این سفر در زمانی صورت گرفته که جایگاه منطقهای و بینالمللی ایران بخاطر امضای توافق هستهای با ۱ + ۵ تقویت شدهاست. این موضوع به تقویت موقعیت کشورهای دوست ومتحد ایران در محورمقاومت منجر می شود. به علاوه، هدف سفر " وائل الحلقی " به ایران تقویت روابط اقتصادی و سیاسی در تمام زمینه هاست. شما می دانید که دولت دمشق درحال نبرد با گروههای تروریستی است و قدرت اقتصادی دراین جنگ نقش تعیین کننده دارد.
تغییر در توازن قوا
وزیرسابق اطلاع رسانی سوریه درباره تاثیر توافق ایران با ۱ + ۵ برتحولات خاورمیانه گفت: این توافق تاثیر زیادی درتحولات منطقه دارد زیرا یک برنامه هستهای صلح آمیز مستقل درتاریخ معاصر موفق شد موافقت جهانی را برای ادامه حیات خود کسب کند. دومین، دستاورد این توافق آن است که اگر بحران های جهانی بخوبی مدیریت شوند، می توان این بحران ها را از راههای مسالمت آمیز حل وفصل کرد. به علاوه، با امضای توافقنامه ژنو توازن قوا در خاورمیانه تغییر کرده بصورتی که هم اکنون ایران یکی از قدرتهای منطقهای به شمار می رود. این قدرت حامی مقاومت است که نقش آن در تحولات خاورمیانه هر روز
پررنگ تر می شود.
مقاومت یک فرهنگ است
این فعال سیاسی تصریح کرد: ایران با امضای توافقنامه ژنو نشان داد که مقاومت تنها به سلاح نیست بلکه مقاومت یک فرهنگ است. مقاومت، سیاست و تدبیر امور است. مقاومت، دیپلماسی است که بدنبال یافتن راهکارهایی است تا حقوق ملتها از بین نرود و بحرانها مدیریت شود. برهمین اساس، می توان گفت، توافق ایران با ۱ + ۵ به سود تمام ملت های منطقه از جمله ملت فلسطین است همچنین این توافق نشان داد، سرنگونی یک نظام که مردمش حامی آن هستند، غیرممکن است. این مسئله تاثیر زیادی در منطقه به جای خواهد گذاشت چرا که نمایانگر آن است که آمریکا دیگر نمی تواند هرکاری که خواست انجام دهد.
ضرورت حضور ایران در نشست ژنو
وی درخصوص تاثیر سفر وائل الحلقی برنشست ژنو۲ گفت: این سفر درچارچوب روابط گسترده سیاسی تهران و دمشق صورت گرفته است. درحقیقت؛ ایران و سوریه موضع مشترکی درخصوص نشست ژنو ۲ دارند بنابراین، باید ایران دراین نشست حضور داشته باشد. این نشست بستری را برای گفتوگوهای سوری - سوری فراهم می کند که باید بدون دخالت کشورهای بیگانه برگزار شود اما از آنجایی که ایران همواره به عنوان حامی ملت سوریه است لذا حضورش دراین نشست بسیار مهم است.
مذاکرات سوری - سوری
سفیر سابق سوریه در ریاض درارتباط با نامه اخیر " عبدالحلیم خدام " به معارضان سوری مبنی برعدم مشارکت درنشست ژنو۲ به دلیل حضور بشاراسد دردولت انتقالی آینده سوریه گفت: موضع دمشق در خصوص نشست ژنو ۲ روشن است. این نشست هنگامی مهم است که بسترهای لازم را برای گفت وگوی سوری - سوری فراهم کند. ملت سوریه براساس اصول دموکراسی و از طریق صندوق رای تعیین می کنند که چه نوع حکومتی باید زمام امور کشورشان را بدست بگیرد. بنابراین، هرشخص یا گروهی که درنشست ژنو۲ شرکت نکند، این مشکل خودش است نه مشکل ملت سوریه. دراینجا باید به این نکته اشاره کنم که بیشتر گروههای معارض سوری برنامه ها
و دستورات خود را از کشورهای بیگانه می گیرند لذا آنها خود تصمیم گیرنده نیستند بلکه دولت های بیگانه برایشان تصمیم گیری می کنند.
عدم حمایت از تروریستها
این سیاستمدار سوری درپایان درباره تاثیرات سرکوبی گروههای تروریستی توسط ارتش سوریه بر نشست ژنو ۲ گفت: دمشق اعلام کرده دولتهای حامی گروههای تروریستی باید پیش از برگزاری این نشست باید از حمایتهای مالی، تسلیحاتی گروههای مزبور دست بردارند. زیرا درنشست ژنو۲ تصریح خواهد شد که باید اقدامات خشونت آمیز متوقف شود. این درحالی است که جنگجویان زیادی در سوریه وجود دارد که بیشتر آنان از کشورهای دیگر به سوریه آمده اند. اکنون بیش از ۱۰۰ هزارمزدور در سوریه حضور دارند که بیشتر آنان توسط کشورهایی نظیر فرانسه، ترکیه، عربستان و قطر حمایت مالی و تسلیحاتی می شوند. این
کشورها باید حمایت های خود را از گروه های تروریستی سوریه متوقف سازند تا سوری ها بتوانند در نشست ژنو ۲ بحران داخلی کشورخود را حل و فصل کنند.