روحانی با میراثاحمدینژاد چه خواهد کرد؟
حذف مشاوران جوان از کنار مدیران دولتی تنها حاشیه این «ابتکار احمدینژاد» در دولت روحانی نیست و انتصاب یکی از خویشاوندان رئیسجمهور در این سمت، احتمال بروز حواشی جدید را بالا برده است.
به گزارشامیدبه نقل از فارس، «مشاورین جوان»؛ این عنوان همان ابتکاری بود که رئیس جمهور دولت نهم پیش از انتخابات وعده تحقق آن را به مردم داده بود.
هدف گذاری محمود احمدی نژاد برای مشاورین جوان بر مبنای شعار جوانگرایی بود که ششمین رئیس جمهور ایران آن را به عنوان یکی از وعده های انتخاباتی خود مطرح کرد و قرار بر این بود که مشاورین جوان، دولت در سایه دولت نهم شوند.
اما سرگذشت مشاورین جوان و آینده آن موضوعی است که می تواند ادعای توجه به جوانان در هر دولتی را اثبات یا رد کند.
این روزها ولی روزهای سکوت در حوزه مشاورین جوان ریاست جمهوری است و تنها خبر قابل توجه در اطراف این حوزه گاها پر حاشیه در دولت تدبیر و امید، انتصاب «اسماعیل سماوی» خواهر زاده رئیس جمهور به عنوان سرپرست مشاورین جوان ریاست جمهوری است.
مشاورین جوان؛ مولود دولت نهم
تقویم مرداد ماه سال ۸۴ را نشان می داد، رئیس جمهور جدید ایران در آن ایام نشان داد که خیلی جدی به دنبال محقق کردن شعارهای انتخاباتی خود است و برپایی جمعی به عنوان مشاورین جوان ریاست جمهوری در صدر عمل به وعده ها قرار داشت.
۲۷ مرداد ماه سال ۸۴ حکم رئیس جمهور برای رئیس گروه مشاورین جوان بر روی خروجی پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری قرار گرفت.
«مهرداد بذرپاش» که این روزها به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مشغول فعالیت است و در آن زمان از نزدیکان احمدی نژاد در شهرداری محسوب می شد، به عنوان اولین رئیس مشاورین جوان ریاست جمهوری منصوب شد.
احمدینژاد در حکم بذرپاش نوشت: انتظار دارد در پرتو اهتمام ویژه و مجدانه جنابعالی و همکارانتان و توجه بهرهگیری از فرهنگ ایثارگری که میراثگرانقدر شهیدان از جمله پدر بزرگوارتان است و زمینهسازی برای ایفای نقش تعالی، پویا و سازنده و موثر جوانان در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، به سهم خویش بتوانید بستر مناسبی را برای حضور جوانان مستعد و کارآمد در عرصههای مختلف فراهم آورید.
پس از این حکم رئیس جمهور کار مشاورین جوان رسمیت بیشتری گرفت و مشاورین جوان به طور جدی در بدنه ادارات دولتی تزریق شدند.
قرار شد مشاورین جوان که بیشتر از میان دانشجویان مستعد و اعضای تشکل های دانشجویی انتخاب شده بودند نه تنها در اطراف رئیس جمهور بلکه در کنار جزئیترین مسئولان ادارات، استانداریها و فرمانداریها فعالیت کنند.
اولین حاشیه جوانان مشاور
مشاورین جوان البته دارای یک پیشینه زمانی بود، «دوران شهرداری احمدی نژاد»؛ دورانی که احمدی نژاد هستههای اولیه مشاورین جوان را در آنجا تشکیل داده بود.
بعد از انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیسجمهور و برگزیده شدن قالیباف رقیب انتخاباتی وی به عنوان شهردار تهران، کار برای ادامه راه مشاورین جوان در شهرداری تهران سخت شد.
زمزمه های اختلاف رئیس جمهور جدید و شهردار جدید بر سر طرح «مونو ریل تهران» که از طرح های احمدینژاد در دوران شهرداریاش بود، دامن مشاورین جوان را زودتر از دیگر تصمیمات اقدامات زمان دوران دوساله شهرداری احمدی نژاد گرفت.
همان زمان خبرهایی مبنی بر انحلال گروه مشاورین جوان شهرداری به گوش رسید البته در کنار این شایعه ها گفته می شد که قرار است مشاورین جوان در شهرداری به فعالیت خود ادامه دهند اما با یک نام دیگر!
«شهریاران جوان» همان نام جدیدی بود که قالیباف برای مشاورین جوان شهرداری تعریف کرد و حتی در ادامه مراکزی با عنوان خانه شهریاران جوان در شهرداری تهران ایجاد شد.
شاید راه ندادن شهردار تهران به جلسات هیات دولت که از زمان ریاست جمهوری خاتمی و شهرداری احمدی نژاد رسم شده بود، به دلیل انحلال ابتکاراتی نظیر منور ریل و مشاورین جوان بود.
مشاورین جوان؛ درگیرو دار تغییر رئیس تا ایستگاه مشایی!
فعالیت مشاورین جوان تا دو سال پس از آغاز تشکیل خود، فعالیتش را ادامه می داد و اعضای این گروه تقریبا در جزئیترین بخش های دولتی در کنار مدیران مشغول به فعالیت شدند.
پس از حدود یک سال و نیم از انتصاب مهرداد بذرپاش در مشاورین جوان، وی برای شرکت در انتخابات شورای شهر از سمت خود استعفا داد و این آغاز دوران «بدون رئیس» بودن مشاورین جوان ریاست جمهوری بود.
بالاخره در اردیبهشت ماه سال ۸۶ احمدی نژاد تصمیم گرفت رئیس دفتر وقت خود یعنی حسین شیخ الاسلام را به عنوان رئیس گروه مشاورین جوان منصوب کند و تا حدودی به فعالیت های صورت گرفته در این مجموعه سامان دهی کند.
اما عملکرد شورای مشاورین جوان ریاست جمهوری ظاهرا آنگونه که احمدی نژاد انتظار داشت پیش نمی رفت، حتی زمانی که وی، رئیسدفترش را در این سمت به کار گرفته بود.
اولین انتقاد احمدی نژاد از مشاوران جوانش
رئیس دولت نهم حدود ۷ ماه پس از انتصاب دومین رئیس گروه مشاورین جوان ریاست جمهوری بالاخره لب به انتقاد از گروهی که به گفته مشایی «از ابتکارات احمدی نژادی است» گشود.
رئیس جمهور وقت که برای دیدار با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در تاریخ ۲۲ آبان ۸۶ به دانشگاه محل تحصیل و تدریسش رفته بود با اشاره به عملکرد شورای مشاورین جوان گفت: «آنچه را از مشاوران جوان میخواستیم تاکنون اجرایی نشده است.»
وی البته هدفش از اجرای طرح مشاورین جوان را نیز اینگونه توصیف کرد: «هدفم از تشکیل گروه مشاوران جوان این بود که آنها پلی برای ورود جوانان به سیستم اجرایی کشور باشند که موفق نبودیم.»
رئیس جمهور وقت با بیان اینکه حتی یک سوم انتظارم نیز از مشاوران جوان برآورده نشده است، روی صحبتش را به سوی رئیس دفتر و رئیس گروه مشاورین جوان چرخاند وگفت:: آنچه که ما از مشاوران جوان میخواستیم تاکنون اجرایی نشده است و من از آقای شیخ الاسلام میخواهم جلساتی خاص در دانشگاه ها بگذارند تا به صورت مستقیم با دانشجویان ارتباط داشته باشم.
ولی ظاهرا مشاورین جوان به روسای خود زیاد وفادار نماند و شیخ الاسلام نیز مهمان دو سال و نیمه این «ابتکار احمدی نژادی» بود و بالاخره مشاورین جوان به ایستگاه اسفندیار رحیم مشایی رسید؛ ایستگاهی که سه سال پایانی عمر مشاوران جوان در دولت دهم را با حاشیه گره زد.
اسفندیار رحیم مشایی در جلسه مشاورین جوان با رئیس جمهور در آخرین روزهای سال ۱۳۸۸ به عنوان رئیس گروه مشاورین جوان ریاست جمهوری منصوب شد و شیخ الاسلام با این سمت خداحافظی کرد.
روزهای پرحاشیه مشاورین جوان احمدی نژاد / همایش های میلیاردی جوان ها!
انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان رئیس گروه مشاورین جوان ریاست جمهوری آغاز یک دوره همایشهای دنبالهدار در استانهای مختلف کشور به ویژه استان های خوش آب و هوا و توریستی بود.
اما اوج این تنش ها و حاشیه سازی ها با افشای یک نامه کلیدی به نقطه اوج خود رسید.
یکی از سایت های خبری ۲۴ مهرماه سال ۹۰ سندی منتشر کرد که حمید رضا افراشته داماد خواهر محمود احمدی نژاد که مسئول امور استان های گروه مشاورین جوان بود، طی نامهای درخواست مبلغ ۵۱ میلیارد تومان برای برگزاری همایش کرده بود.
این سند که بعدها بارها از سوی حامیان و مخالفان دولت تائید و تکذیب شد و هیچگاه پیگیری جدی بر روی آن صورت نگرفت تنها حاشیه مشاورین جوان نبود.
بهمن ماه سال ۹۰ همایشی ۵ هزار نفری از سوی مشاورین جوان در سالن بزرگ و وزارت کشور از سوی مشاورین جوان ترتیب داده شد.
در هنگام سخنرانی افراشته و به دنبال آن پخش کلیپی از سخنرانی مشایی این همایش به حاشیه کشیده شد و برخی حضار با «هوو» کردن افراشته به سخنان و کلیپ پخش شده اعتراض کردند.
تلاش برای برگزاری همایش در کیش و شیراز برای حدود ۳ هزار نفر از مشاورین جوان از جمله حاشیه هایی بود که در میان حاشیه های دو سال پایانی دولت احمدی نژاد گم شد.
روحانی با میراثاحمدی نژاد چه می کند؟ / آیا رئیس جمهور به وعده اش عمل خواهد کرد؟
با اتمام دولت احمدی نژاد خیلی ها احساس می کردند که مشاورین جوان، به سرنوشت دیگر ابتکارات احمدینژاد مانند معاونت امور بین الملل، دچار شود.
اما تیم دولت ظاهرا برنامه خاصی برای حوزه مشاورین جوان دنبال می کند و گویا قرار است این حوزه برای همیشه پرحاشیه بماند.
قرعه قرار گرفتن در جایگاه نخست مشاورین جوان در دولت تدبیر و امید به نیز به نام یکی از نزدیکان رئیس جمهور خورد و «اسماعیل سماوی» خواهر زاده روحانی در جایگاه سرپرستی این گروه قرار گرفت.
البته حکم سماوی در ۱۶ شهریور ماه سال جاری بر خلاف حکم روسای قبلی که توسط رئیس جمهور امضا می شد، به امضای محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور رسید.
در روزهای گذشته اما زمزمه های حذف پست های مشاورین جوان در کنار تعدادی دیگر از پست های مشاوره ای از سطح وزارتخانه ها و ادارات دولتی به گوش رسید و روز گذشته این خبر قطعیت پیدا کرد و فعلا مشاورین جوان با سمت های دولتی خود خداحافظی کردند.
روحانیکه در روزهای ابتدایی دولتش و در مراسم تودیع و معارفه وزیر کشور گفته بود که «در اولین جلسه دولت تدبیر و امید به وزرا توصیه کردم که از جوانان، بانوان و نخبگان در امور و برنامههای خود استفاده کنند؛ کما اینکه بنده نیز در سطح دولت و نهاد ریاست جمهوری این کار را انجام خواهم داد.» به وعدهاش وفا نکرد و این روزها فرد جوانی در کابینه اش ندارد.
شاید رئیس جمهور که در روزهای پیش از انتخابات از نقش جوانان در پیش برد کارهای کشور زیاد سخن گفته، در آینده برنامههایی برای گروه مشاورین جوانش داشته باشد، اما تجربه انتصاب های فامیلی در حوزه مشاورین جوان تجربه خوش آیندی در سال های گذشته نبوده است.
ارسال نظر