|
|
کدخبر: ۳۰۷۳

روز گذشته رییس سابق سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم تودیع خود در گفت‌وگویی با خبرنگاران آمار و اطلاعاتی داده است که جنجال جدیدی علیه کشورمان در رسانه‌های غربی ایجاد کرده است

به گزارشامید، افکار نیوز در بخشی از گزارش خود در این زمینه می‌نویسد: همانگونه که انتظار می‌رفت بیان آمار دقیق فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان آنهم توسط مقام اول اتمی ایران(فریدون عباسی) حاشیه‌های زیادی را در رسانه‌های معارض ایجاد کرده و زمینه ساز فشارهای جدیدتری به کشورمان شد چنانچه سایت شبکه خبری «فاکس نیوز» در این زمینه به نقل از عباسی می‌نویسد ایران در مجموع هجده هزار سانتریفیوژ ‌دارد.

این سایت اشاره می‌کند که این تعداد سانتریفیوژ سه برابر بیش از آن چیزی است که تاکنون برآورد می‌شد و مدعی شده که این می‌تواند راهی برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد.

همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس بر مبنای همین سخنان عباسی نوشت که آمریکا و متحدانش بیم دارند ایران درصدد تولید تسلیحات اتمی برآید!

در همین راستا رسانه‌هایی چون صدای فرانسه، دویچه وله، بی‌بی سی، ایران گلوبال، بالا‌ترین و… ضمن بازتاب گسترده سخنان اخیر رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشورمان و بخصوص قسمت مربوط به تعداد سانتریفیوژ‌ها در ایران به بهره برداری از سوژه جدید خود در هجمه به کشورمان اقدام کردند.

تکرار یک اشتباه بزرگ

البته بیان سخنانی از این دست از سوی آقای عباسی مسبوق به سابقه بود و وی برای نخستین بار نیست که با اعلام برخی مسائل و آمار نسبتا محرمانه ناخواسته زمینه ساز فضای روانی علیه جمهوری اسلامی می‌شود. مهرماه سال ۹۱ بود که فریدون عباسی در گفتگو با روزنامه «الحیات» تصریح کرده بود که به علت عدم امانت‌داری آژانس بین‌المللی اتمی و درز اطلاعات محرمانه، جمهوری اسلامی گاهی اطلاعات غلط به کار‌شناسان این سازمان می‌دهند! وی در این مصاحبه گفته بود: سرویس‌های اطلاعاتی غربی، به‌ویژه سرویس امنیتی بریتانیا، در حال جمع‌آوری اطلاعات درباره اشخاص مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران هستند، از جمله درباره دانشمندانی که مأموران اسرائیل آن‌ها را به قتل رساندند.

او گفته بود: «از آنجا که هیچ چاره‌ای نداشتیم، گاهی برای گمراه کردن سازمان‌های امنیتی دیگر، اطلاعات اشتباه در اختیارشان می‌گذاشتیم. برخی اوقات خودمان را ضعیف جلوه می‌دادیم و گاهی نیز مسائلی را گزارش‌ می‌کردیم که ما را قدرتمند‌تر از آن‌چه واقعأ بودیم، نشان می‌داد!»

بیان این سخنان عجیب و دور از انتظار در‌ همان زمان واکنش‌هایی در داخل به دنبال داشت. از جمله حسین شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان نوشت: «وقتی می‌فرمایند برخی اطلاعات ارائه‌شده غلط بوده است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به خود حق می‌دهد بگوید از کجا معلوم اطلاعاتی که اکنون ارائه می‌شود، نادرست و گمراه‌کننده نباشد؟!»

به تصریح این چهره اصولگرا با توجه به اینگونه خطاهای فاحش، آنهم در پرونده هسته‌ای کشورمان، اولین و ابتدایی‌ترین گام ضروری آن است که اظهارنظر در این باره تنها برعهده مسئول تیم هسته‌ای، سخنگوی تیم و یا شخصیت‌هایی که جایگاه آنان از قبل تعریف شده است، باشد.»

در پایان انتظار می‌رود با ریاست علی اکبر صالحی بر مسند سازمان انرژی اتمی که از دیپلمات‌های کهنه کار ایرانی بوده و ظرافت‌های این عرصه خطیر را به خوبی درک می‌کند شاهد پایان مسائلی از این دست که برای جمهوری اسلامی هزینه درست می‌کند بوده و با اتخاذ تدبیری درست تمامی موضع گیری‌های رسمی در این خصوص صرفا به تیم هسته‌ای و یا سخنگوی وزارت امور خارجه محول گردد.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار