تجزیه کشورهای عربی خاورمیانه تا پیش از سال ۲۰۱۵
بهتازگی پژوهش خطرناکی از وزارت دفاع آمریکا، «پنتاگون» به بیرون درز پیدا کرده است که بر تجزیه کشورهای عربی منطقه خاورمیانه از جمله عراق، مصر، سوریه، عربستان و سودان تا پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی تأکید میکند.
به گزارشامیدنیوز، تسنیم به نقل از پایگاه خبری الاوسط، بهتازگی پژوهش خطرناکی از درهای وزارت دفاع آمریکا، «پنتاگون» به بیرون درز پیدا کرده است که بر تجزیه کشورهای عربی منطقه خاورمیانه تا پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی تأکید میکند.
این طرح تقسیم که پژوهشی ۱۷۳۶ صفحهای را در میگیرد، در واقع برآورد دقیق از اوضاع جاری در کشورهای عربی از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
این در حالی است که اظهار شده، ۱۹۰۰ صفحه از این پژوهش تحلیلها، بررسیها، پژوهشها و توصیههایی را شامل میشود که براساس تحلیلهای میدانی به دست آمده و اندیشکدهها و دانشگاههای سیاسی و مراکز نظامی دست به آن زدهاند.
برای اجرای این پژوهش چهار گروه تحقیقاتی و پژوهشی اشراف و نظارت داشتند که ۱۲۰ کارشناس امور استراتژیک، سیاسی و نظامی را در برمیگرفت که اکثر آنها دارای تابعیت آمریکایی بودند.
این پژوهشگران در طول انجام تحقیق؛ طرحها، پیشنهادات و سناریوهایی را ارائه دادهاند که به نظر آنها از زمان آغاز طرح تا پایان آن و تحقق هدف مورد نظر باید به اجرا گذاشته شوند.
این پژوهش ارتشهای ایران، سوریه، مصر، عربستان سعودی و ارتش پاکستان و همچنین عراق پیش از اشغال توسط نظامیان آمریکایی را بهعنوان قدرتمندترین ارتشهای منطقه به شمار میآورد و در پژوهشی ۴۳۲ صفحهای دیدگاهها و نظرات و توصیههای خود را درباره نحوه تفکیک و تضعیف این ارتشها بهعنوان مقدمهای برای اشغال کشورهایشان بهعنوان گام دومارائه میدهد و در این خصوص اظهار میکند، ارتش سوریه بهدنبال بحرانی که دو سال و نیم است، این کشور را درگیر خود کرده است، تا اواخر فوریه گذشته ۷۰ درصد از قدرت و اقتدار خود را از دست داده است.
این پژوهش همچنین به تاکتیک و برنامههای مورد استفاده برای تضعیف و تجزیه ارتش مصر اشاره میکند که در رویارو قرار دادن آن با مردم مصر خلاصه میشود و تأکید میکند، در صورت اجرای این تاکتیک باید ظرف کمتر از ۱۰ ماه در انتظار تجزیه و تضعیف ارتش مصر بود.
پژوهش فوق الذکر درباره ایران ادعا میکند، ارتش ایرانکنار جنگهای خیابانی که علیه حکومت سعودی در خیابانهای یمن و بحرین و منطقه الشرقیه، در شرق عربستان سعودی آغاز و ارتش عربستان سعودی برای سرکوب آنها وارد عمل میشود، رودرروی یکدیگر قرار میگیرند. در این میان باید به این درگیریها و اعتراضها تا جای ممکن دامن زد، چراکه رویارویی ارتش ایران و ارتش عربستان سعودی تضعیف اولی و فروپاشی کامل دومی را بههمراه خواهد داشت و این موجب میشود.
این پژوهش بیش از ۶۹ سناریوی مورد انتظار برای رویارویی با ملل منطقه را ظرف ۷۵۰ روز آینده و پیش از تقسیم جهان عربیارائه میدهد که کشورهای عراق و سوریه و مصر و سودان و عربستان سعودی را در برمیگیرد و پس از آن پیشبینی میکند که این کشورها به کشورهای کوچکی بهاندازه و مساحت امارات متحده عربی و قطر و کویت تقسیم خواهند شد.
این پژوهش شرطبندی میکند که با وجود مدت اندک و کم موجود طرح تقسیم کشورهای عربی با موفقیت همراه شود و در این میان وجود اختلافها و شکافهای ایدئولوژیکی و فکری و نژادی و طایفهای به اجرای این طرح کمک بسیاری میکند، در حالی که در حال حاضر نیز این اختلاف بهشکل عمیقی در ملل منطقه ریشه دوانده است.
همچنین این تحقیق به شخصیتهای سیاسی و نظامی و تجار و بازرگانان و لابیهای مشخص و مورد اعتماد از سوی ملل خود در داخل کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و بهطور مشخص مصر و سوریه اشاره میکند که بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به اجرای این طرح و هدف مورد نظر از آن کمک بسیاری میکنند.
این تحقیق مرحله کنونی حاکم بر منطقه عربی را بهترین مرحله برای آغاز حمله و اجرای طرح میداند، چراکه اوضاع جاری در برخی کشورها بسیار آشفته و بحرانی است و بسیاری از کشورهای این منطقه نیز بهشدت درگیر امور داخلی خود هستند.
پژوهش فوق در ۲۱۴ صفحه به بررسی و پیشبینی واکنشهای منطقهای در صورت تقسیم کشورهای عربی به کشورهای کردی و علوی و دروزی و مسیحی و شیعی میپردازد.
همچنین این تحقیق پیشبینی کرد که تقسیم عربستان سعودی به این جهت که «مکه مکرمه» و «مدینه منوره» در آن قرار دارد، واکنشهای عاطفی و احساساتی تند و گستردهای از سوی ملل منطقه و خارج از منطقه از جمله ترکها، اندونزیها، پاکستانیها و غیره را بهدنبال داشته باشد.
اما ۶۰۰ صفحه این پژوهش به راهها و شیوههای فریب دادن و گمراه کردن ملل منطقه با شعارهایی از قبیل «بهار عربی» و «انقلاب» و «حمله رسانهای و تبلیغاتی» از سوی بیش از ۳۸ شبکه تصویری و صوتی و پایگاههای مختلف اجتماعی اینترنتی میپردازد.
اما هزینه مالی اجرای چنین طرحی از سوی برخی کشورهای منطقه علیه کشورهای دیگر منطقه و داراییها و اموال توقیف شده برخی از رهبران و سران و بازرگانان و تجار منطقه و همچنین بستن بودجههای واهی تأمین خواهد شد.
راهکارها و سناریوهای مطرح شده در این پژوهش بر عدم دخالت کشورها و طرفهای اروپایی و آمریکایی در امور منطقه بهصورت مستقیم تا سال ۲۰۱۵ اشاره میکند که بنابر تأکید این پژوهش «ساعت صفر» به شمار میآید.
ارسال نظر