سفر به مروارید آدریاتیک / دیدار با رییس جمهور در ۸۰۰ کیلومتری پایتخت

رییس مجلس شورای اسلامی با سفر به کرواسی و دیدار با مقامات عالیرتبه این کشور، سفر شش روزه خود به سه کشور اروپایی صربستان، سوئیس و کرواسی را به پایان رساند و راهی تهران شد.

سفر به مروارید آدریاتیک / دیدار با رییس جمهور در ۸۰۰ کیلومتری پایتخت

به گزارشامیدبه نقل از فارس، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و هیئت پارلمانی همراه، به منظور انجام سفر دو روزه، عصر روز چهارشنبه وارد فرودگاه زاگرب پایتخت کرواسی شده و مورد استقبال نایب رییس و مشاور رییس پارلمان کرواسی و نیز سفیر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند.

** دیدار با رییس پارلمان کرواسی

لاریجانی در اولین برنامه کاری خود در سفر یه کرواسی، روز پنجشنبه با «یوسیپ لکو» رئیس مجلس این کشور دیدار و گفتگو کرد.

رئیس مجلس در این دیدار با تاکید بر ریشه های تاریخی بین دو ملت از کرواسی به عنوان یک دوست جدید برای ایران در اروپا نام برد.

لاریجانی با ابراز نارضایتی از ناچیز بودن حجم مبادلات تجاری بین دو کشور با توجه به ظرفیت های موجود ابراز امیدواری کرد که با همکاری دو کشور فعالیت های اقتصادی فیمابین بیش از پیش گسترش یابد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه به تشکیل گروه های دوستی پارلمانی دو کشور ایران و کرواسی اشاره کرد و خواستار ایفای نقش بیشتر این گروه ها در روابط دو کشور شد.

لاریجانی در ادامه علاقه مندی جمهوری اسلامی ایران به یافتن راه حل سیاسی برای موضوع هسته ای ایران و مذاکرات آتی با ۱ + ۵ در ژنو اشاره و ابراز امیدواری کرد که با حسن نیت طرف مقابل این موضوع نیز در اسرع وقت ممکن حل شود.

وی به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای رفع نگرانی جامعه بین الملل به اقدامات اعتمادساز ایران اشاره کرد و گفت: فتوای مقام معظم رهبری درباره منع استفاده از سلاح های کشتار جمعی و عضویت ایران در آژانس انرژی اتمی و NPTو حضور بازرسان سازمان ملل و تحت نظارت بودن مراکز هسته ای ایران از جمله اقدامات اعتمادساز ایران است.

لاریجانی معضل موجود در منطقه را افراط گرایی و تروریسم خواند و تاکید کرد: متاسفانه سیاست های غرب در منطقه موجب گسترش روزافزون این دو پدیده شوم بین المللی شد.

رئیس مجلس نهم با بیان اینکه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، تاکید کرد: باید با گفت وگوهای سیاسی میان دولت و معارضان سیاسی حکومت از طریق انتخابات مشکل سوریه حل شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در این دیدار با اشاره به موضوع افغانستان تاکید کرد: آمریکا و کشورها عضو ناتو با هدف مبارزه با تروریسم و ریشه کنی مواد مخدر به افغانستان حمله کردند که البته در هر دو مورد با شکست مواجه شدند، زیرا تولید مواد مخدر از ۲ هزار تن در سال ۲۰۰۱ به ۸ هزار تن در سال ۲۰۱۲ رسید.

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه تروریسم علاوه بر افغانستان به سایر کشورها نیز گسترش یافته است، تاکید کرد: از آقای لکو برای دعوت از هیات پارلمانی ایران تشکر می کنم، ما هم از وی برای حضور در ایران دعوت کردیم که ایشان هم از این دعوت استقبال کرد.

** تاکید روسای پارلمان ایران و کرواسی بر همکاری های بیشتر / تشریح موضوع هسته ای ایران

لاریجانی و لکو البته بعد از این دیدار و گفتگوی دوجانبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک نیز حاضر شدند.

رییس مجلس شورای اسلامی در این کنفرانس که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، با تبریک روز استقلال کرواسی به ملت، دولت و پارلمان این کشور گفت: ایران و کرواسی ریشه های عمیق تاریخی دارند و کشور ما جزو اولین کشورهایی بود که استقلال کرواسی را به رسمیت شناخت.

لاریجانی با بیان اینکه تاکنون دو کشور ایران و کرواسی همکاری های مختلفی در زمینه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با هم داشتند، تأکید کرد که مذاکرات امروز کاملاً شفاف و سازنده بود.

وی با اشاره به اینکه مذاکرات امروز در راستای گسترش هرچه بیشتر همکاری های اقتصادی، پارلمانی و فرهنگی صورت گرفت، ادامه داد: ما در موضوع تروریسم و نگرانی هایی که در منطقه وجود دارد با یکدیگر هم فکر بودیم و اعتقاد داریم باید با موضوع تروریسم به صورت جدی برخورد شود.

وی اظهار داشت: رئیس پارلمان کرواسی را در جریان مسائل هسته ای ایران قرار دادم و امیدوارم این مذاکرات کمکی برای استفاده از پتانسیل کشورهای مختلف برای حل و فصل مسائل مهم منطقه ای و جهانی باشد.

وی در پایان تأکید کرد که مذاکرات را پیگیری خواهیم کرد.

در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی، یوسیپ لکو رئیس پارلمان کرواسی نیز با ابراز خوشنودی از سفر هیئت پارلمانی کشورمان به زاگرب، گفت: در مذاکرات امروز بر گسترش همکاری های فی مابین تأکید کردیم و این گفت وگو بسیار شفاف و دوستانه بود.

لکو با اشاره به اینکه از اراده ایران برای تعامل با جامعه جهانی آگاه شدیم، تصریح کرد: ایران اصولی را دارد که یک کشور مستقل و دموکراتیک دارای آن است.

وی اظهار داشت: در این مذاکرات بر همکاری های بین ایران و کرواسی در زمینه های اقتصادی، تجاری، فرهنگی و همکاری های بیشتر دو پارلمان تأکید کردیم.

رئیس پارلمان کرواسی با تأکید بر این مطلب که هیچ جایگزینی برای گفتمان بین کشورها وجود ندارد، اظهار داشت: گفت وگو و گفتمان بهترین سیاست و اقدام خواهد بود.

** بازدید از بزرگترین بنای دینی کرواسی

پس از دیدار با ریس پارلمان کرواسی، لاریجانی و هیئت همراه برای بازدید از بزرگترین بنای دینی کرواسی، به کاتردال زاگرب(کلیسای جامع زاگرب) رفتند و رییس مجلس شورای اسلامی در این بازدید، دیداری هم با «یوسیپ بوژانیچ» اسقف اعظم کرواسی داشت.

کاتردال زاگرب به عنوان بزرگترین کلیسا در کرواسی به دو منظور ساخته شده است. اول برای صعود مریم مقدس به آسمان وقف گردیده و دوم به پادشاه امپراتوری مجار، استفان مقدس که حامی دیگر این کلیسا است اهدا شده و به همین دلیل آن را کاتردال استفان مقدس هم می نامند.

این بنای تاریخی باشکوه به سبک نئوگوتیک طراحی و ساخته شده است و دارای برج های مرتفع به بلندی ۱۰۸ متر، ساعت مکانیکی عظیم که در این ساختمان جاسازی شده، ویتراهای بیشمار و تزئینات و نقاشی های ویژه سبک نئوگوتیک است.

نمای خارجی و داخلی کاتردال در اثر گذر زمان تغییر پیدا کرده است ظاهر و شکل اولیه آن رومانتیک بوده است و از قرون ۱۱ و ۱۲ به تدریج برخی خصوصیات و جزئیات سبک معماری گوتیک را در آن اعمال نموده اند.

در اواخر قرن ۱۹ زلزله شدیدی در زاگرب رخ داد و تقریبا بخش وسیعی از کاتردال را از بین برد اما در بازسازی آن به جای اینکه کاتردال را به شکل و ظاهر سابق بازگردانند آن را به سبک نئوگوتیک ساختند که در آن دوران در اروپای مرکزی و غربی بسیار محبوب بود.

ساخت بنای جدید از سال ۱۸۸۰ تا سال ۱۹۰۶ به طول انجامید. از جمله اتفاقات تاریخی که درباره این بنا ذکر می گردد یکی اینکه در سال ۱۲۴۲ در حمله تاتارها تخریب شده است همچنین در اواخر قرن ۱۹ به خاطر حمله و تهاجم امپراتوری عثمانی های به بوسنی و کرواسی، برای حفاظت از کلیسا در محوطه خارجی آن سنگربندی کرده و دیوارهای محکمی ساخته اند.

ظرفیت کاتردال حدود ۵ هزار نفر است و در این منطقه در ۱۴ قرن گذشته به طور پیوسته مردم مومن به مسیحیت وجود داشته اند.

* دموکراسی با تروریسم و سلاح کشتار جمعی حاصل نمی شود

لاریجانی در دیدار با اسقف اعظم کرواسی، نگاه مردم ایران نسبت به مسیحیت را مثبت معرفی کرد و گفت: مسیحیان در ایران زندگی می کنند، کلیسا و مدرسه دارند و در مجلس هم نمایندگانی برای دفاع از حقوق آنها حضور دارند.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران احترام خاصی برای اقلیت های مذهبی قائل شده است، افزود: در ایران انجیل به زبان های مختلف ترجمه شده و مردم ایران بسیاری از بزرگان مسیحیت را می شناسند.

لاریجانی با اشاره به اینکه در سوریه، مسیحیان و ادیان مختلفی زندگی می کنند، تاکید کرد: تروریست های مستقر در سوریه از کشورهای مختلف همچون افغانستان، یمن، مصر، اروپا و… هستند.

وی حضور تروریست ها در سوریه را زمینه ساز ایجاد مشکلات بزرگ دانست و ادامه داد: در حوادثاخیر سوریه بسیاری از مسیحیان، علوی ها و سنی ها در حوادثاخیر سوریه سر بریده و ترور شدند.

رئیس مجلس نهم با بیان اینکه نگرانی اصلی در سوریه این است که در پشت صحنه برخی از کشورها به تروریست ها سلاح می دهند، یادآور شد: ما از اینکه دموکراسی در سوریه گسترش یابد، استقبال می کنیم، اما با تروریسم و سلاح های کشتار جمعی نمی توان دموکراسی ایجاد کرد. ما بارها به کشورها منطقه این موضوع را گوشزد کرده ایم.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی کشورها به شکل گیری جریان های تندرو در سوریه کمک کردند، گفت: آنها معتقدند موضوع باید از طریق نظامی حل شود. این مشکلی است که برخی کشورها اروپایی در دام آن گرفتار شده اند، مخصوصاً آمریکایی ها که منطقه را به خوبی نمی شناسند تصور می کنند با جنگ و نظامی گری مشکل حل می شود.

وی با بیان اینکه در قرآن کریم کتاب آسمانی مسلمانان حضرت مسیح(ع) جزو پیامبران الوالعظم است، گفت: از نظر قرآن همه ادیان الهی یک چیز را می خواهند و آن خداپرستی و سعادت انسان ها است، ما از گفت وگو در همه ادیان استقبال می کنیم و از این رو گفت وگو فیمابین کشور مسلمان ایران با مسیحیت برای ما اهمیت دارد.

* اسقف اعظم کرواسی: ارتباط بین ایران و کرواسی را ضروری می دانم

در ادامه این دیدار یوسیپ بوژانیچ اسقف اعظم کرواسی نیز خطاب به لاریجانی گفت: از حضور شما بسیار خرسند و از اینکه می بینم ایران و کرواسی به خدای واحدی ایمان دارند بسیار خوشحالم و ارتباط بین دو کشور را ضروری می دانم.

** دیدار با معاون اول نخست وزیر کرواسی

لاریجانی بعد از ظهر همان روز با حضور در محل ساختمان دولت با خانم «وسنا پوسیچ» معاون اول نخست وزیر، وزیر امور خارجه و امور اروپایی کرواسی دیدار و گفت وگو کرد.

در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی و خانم وسنا پوسیچ به رسم یادبود هدایایی را به یکدیگر تقدیم کردند.

** دیدار با مفتی اعظم کرواسی و تاکید بر اتحاد منطقه ای برای برون رفت از مشکلات

لاریجانی سپس محل ساختمان دولت را به منظور دیدار با «عزیز حسنوویچ» مفتی اعظم مسلمانان کرواسی در مرکز اسلامی زاگرب ترک کرد.

لاریجانی در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از حضور در بین مسلمانان کرواسی بر اهمیت وحدت بین تمامی مسلمانان تاکید کرد.

وی ادامه داد: تفکر اسلامی از عقلانیتی برخوردار است که می تواند با همه ادیان، زندگی مسالمت آمیز داشته باشد.

لاریجانی با اشاره به شرایط اسفبار در کشورهای منطقه به خصوص در لیبی، مصر، سوریه، عراق و افغانستان بر اتحاد بین آنها و کنار گذاشتن اختلافات کوچک به خصوص با توجه به اشتراکات زیادی که در اصول بین آنها وجود دارد، تاکید کرد.

در این دیدار که امام مرکز دینی و برخی دیگر از مسلمانان زاگرب حضور داشتند، حسنوویچ به تشریح وضعیت مسلمانان و بحثهای مختلف مرکز الهی پرداخت و از تعامل با دولت کرواسی و تسهیلات فراهم شده برای آنان ابراز رضایت کرد و آن را به عنوان نمونه ای در اروپا نام برد.

حسنوویچ از کمک های جمهوری اسلامی ایران به مسلمانان منطقه به خصوص بوسنی و هرزگوین در زمان جنگ تشکر و قدردانی کرده و خواستار ادامه این نوع کمک های معنوی شد.

لاریجانی همچنین با حضور در مقبره مسلمانانی که در جنگ کرواسی با صربستان شهید شده بودند، به مقام آنان ادای احترام کرد.

** لاریجانی: در مذاکرات آتی ژنو جدی هستیم

رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه به سفارت جمهوری اسلامی ایران در زاگرب رفت تا در ضیافت شام سفیر ایران شرکت کند.

وی طی سخنانی در این مراسم، با بیان اینکه از سال های دور گفت و گو و رایزنی سیاسی بین ایران و کرواسی وجود داشته است، گفت: در مذاکراتی که در این سفر با مقامات کرواسی داشتم درباره بهبود سطح روابط دو کشور بحثهای خوبی انجام شد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه نگاه ایران به اتحادیه اروپا به ویژه به کرواسی نگاهی مثبت است، تصریح کرد: با توجه به منافع مشترکی که بین دو کشور وجود دارد امیدواریم بتوانیم با همکاری روابط را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه در منطقه خاورمیانه تحولات زیادی وجود دارد، ادامه داد: باید این تحولات را به درستی درک کرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه گاهی اوقات رسانه ها همه حقایق را نمی گویند، گفت: انتظار این است که سیاست مداران پشت صحنه این حقایق را به دقت بشناسند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در مذاکراتی که در این سفر با مقامات کرواسی داشتیم تلاش کردیم مسایل منطقه را به درستی مورد بررسی قرار دهیم.

لاریجانی با یادآوری مساله هسته ای ایران، گفت: در مساله هسته ای ایران سنگ اندازی هایی که از سوی برخی قدرتمندان انجام شد مشکلاتی ایجاد کرد اما اکنون در شرایطی هستیم که تا حد زیادی موضوع روشن شده است.

وی با بیان اینکه تا چند روز دیگر مذاکرات هسته ای ایران در ژنو آغاز خواهد شد، گفت: ما در این مذاکرات جدی هستیم و انتظار داریم طرف های دیگر هم جدی بوده و واقعیت ها را به درستی درک کنند.

لاریجانی، ادامه داد: برداشت ما این است که می توانیم به یک راه حل دقیق برسیم و فکر می کنم دلیلی وجود ندارد که به این دور از مذاکرات بدبین باشیم.

وی یادآور شد: بسیاری از مشکلاتی که در منطقه وجود دارد باید با تشریک مساعی بین ایران و کشورهای دیگر حل و فصل شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هیچ دلیلی وجود ندارد که بین اتحادیه اروپا و ایران سایش وجود داشته باشد، تصریح کرد: ضرورت دارد نیروها برای حل مشکلات هم افزا شوند.

لاریجانی اتحادیه اروپا را شریک تجاری ایران خواند و تصریح کرد: البته در حال حاضر اتحادیه اروپا شریک تجاری ایران نیست، ایران کشوری بزرگ با ۷۰ میلیون جمعیت و امکانات بسیار خوب است، بر این اساس می توانیم با یک همکاری مشترک همه ظرفیت ها را به نفع دو طرف تحقق داد.

** دیدار با رییس جمهور در شهر تاریخی دوبرونیک

رییس مجلس شورای اسلامی در اولین برنامه از آخرین روز سفر شش روزه به سه کشور اروپایی، وارد شهر تاریخی دوبرونیک در جنوبی ترین نقطه کرواسی شد تا در آنجا با «ایوو یوسیپوویچ» رییس جمهور این کشور دیدار کند.

رییس جمهور کرواسی که از سفر به واتیکان برگشته بود، در شهر دوبرونیک پذیرای رییس مجلس شورای اسلامی و هیئت همراه بود.

دوبرونیک که به مروارید دریای آدریاتیک مشهور است به معنای شهر زیبا بوده که به عنوان زیباترین شهر در اروپا شناخته می شود.

این شهر در جنوبی ترین نقطه کرواسی یعنی در ۸۰۰ کیلومتری شهر زاگرب(پایتخت) و در ساحل دریای آدریاتیک قرار دارد.

بخش قدیمی شهر در واقع قلعه سنگی نسبتاً بزرگی است که به وسیله دیوارهای سنگی و باروهای محکمی احاطه شده که توسط دو دروازه بزرگ متحرک در شرق و غرب به خارج راه می یابد.

بنای اولیه این شهر در قرن ۷ میلادی بنا نهاده شد.

ساخت دیوار سنگی اطراف شهر که توسط یونسکو به عنوان یکی از شگفتی های معماری اروپا به ثبت رسیده است در اوایل دهه ۱۴۳۰ ساخته شده است.

قلعه و کاخ های قدیمی این شهر در زمره میراثفرهنگی این کشور و تحت نظارت سازمان یونسکو قرار دارد.

جالب است که دوبرونیک زمانی یک جمهوری مستقل و کاملا وابسته به تجارت بود و یکی از مهمترین مکان های تاریخی توریستی به شمار می آمد و از اهمیت تجارت دریایی نیز برخوردار بوده است ضمن آنکه این شهر یکی از مراکز توسعه ادبیات و زبان کرواتی بوده و شعرا و نویسندگان و مشاهیر بسیاری را عرضه کرده است.

نمایشنامه نویس مشهور(جرج برنارد شاو) گفته است: «کسانی که به دنبال بهشت روی زمین می گردند باید آن را در دوبرونیک جستجو کنند.»

پاپ ژان پل دوم از طرفداران این شهر بود و به عنوان شهروند افتخاری آن محسوب می شد.

استرادون خیابان اصلی بخش قدیمی شهر است که در بین دو دروازه واقع شده است که در ابتدا و انتهای آن دو چشمه قرار دارد.

میدان اصلی شهر با برج بلند و ساعت شهر با معماری عجیب خود جذاب ترین قسمت شهر محسوب می شود.

در این ساعت خورشیدی که از فلز ساخته شده است یکی از شعاع های نوری آن که بزرگتر از بقیه بوده زمان را نشان می دهد.

این ساعت با نواختن زنگ زمان را نیز اعلام می کند به طوری که در شب صدای این زنگ در همه جای قلعه شهر شنیده می شود.

کمی پایین تر نیز یک گوی فلزی در دیوار برج نصب شده که زمان حلول ماه را نشان می دهد کلیسای سوکی ولاخ گارد اصلی شهر، چشمه های بزرگ و کوچک، کاخ اسپونزا، ناقوس لوژا، صومعه کلاریسا، کلیسای پیروان فرانسیس ها و صومعه برادران کوچک از دیگر مکان های دیدنی بخش قدیمی این شهر است.

* تاکید بر گسترش روابط دو کشور

رییس مجلس شورای دیدار با رییس جمهور کرواسی، ضمن تبریک سالروز استقلال این کشور و نیز پیوستن کرواسی به اتحادیه اروپا، به روابط صمیمی دو کشور در طول سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: به طور قطع و با توجه به ظرفیت های موجود زمینه های خوبی برای ارتباطات اقتصادی دو کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه روابط سیاسی و پارلمانی ایران و کرواسی خیلی خوب است، تاکید کرد: ولی باید این ارتباطات و همکاری ها در زمینه های گوناگون گسترش یابد.

در ادامه این دیدار ایوو یوسیپوویچ نیز خطاب به لاریجانی با بیان اینکه فرهنگ ایران زمین کمک زیادی به تمدن جهانی کرده است، تاکید کرد: اگر فرصتی باشد به طور قطع با آن آشنا می شویم.

وی با بیان اینکه ما کشوری باز برای همکاری با همه کشورها هستیم، افزود: ما آماده همه گونه همکاری فرهنگی و اقتصادی با ایران هستیم.

رئیس جمهور کرواسی با بیان اینکه چندی پیش به عضویت اتحادیه اروپا درآمدیم، تصریح کرد: کشور کرواسی آماده هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران براساس منافع مشترک است.

یوسیپوویچ با تاکید بر اینکه کرواسی توجه خاصی به تحولات خاص کشور جمهوری اسلامی ایران دارد، یادآور شد: درباره تحولاتی که مربوط به شما در مجامع جهانی است نیز با علاقه مندی موضوعات مختلف را پیگیری می کنیم و خوشحالیم که این تحولات به سمت مثبت بودن حرکت کند.

وی با بیان اینکه ما از راه حل صلح آمیز در مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران حمایت می کنیم، گفت: کرواسی حق استفاده از تکنولوژی صلح آمیز هسته ای را برای ایران قائل است.

رئیس جمهور کرواسی با بیان اینکه خطر تروریسم برای همه مردم صلح طلب وجود دارد، تصریح کرد: نکته دیگر تحولاتی است که در منطقه خاورمیانه وجود دارد که باید در ارتباط با آنها بیشتر با هم گفت وگو کنیم.

در پایان این نشست، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور کرواسی هدایایی را به رسم یادبود به یکدیگر تقدیم کردند.

بازدید از برخی مناطق شهر تاریخی دوبرونیک، آخرین برنامه از سفر شش روزه لاریجانی به سه کشور اروپایی بود و لاریجانی و هیئت همراه کرواسی را از همین شهر به مقصد تهران ترک کردند.

انتهای پیام /

ارسال نظر

خبر‌فوری: رکورد فروش گوشتیران شکسته شد