روسیه و چین از روابط، در بحبوحه تنش با غرب استقبال می کنند
دست دوستی چین و روسیه
در حالی که پوتین روابط روسیه و چین را "نمونه مناسبی از همکاری بین دولتی" اعلام کرد، رهبران دو کشور نشست مجازی برگزار کردند.

در حالی که اصطکاک در روابط دو کشور با غرب ادامه دارد ، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و شی جین پینگ، همتای چینیاش، دیداری ویدئویی برگزار کردند. پوتین و شی در سخنرانی افتتاحیه خود در نشست مجازی روز چهارشنبه از روابط روسیه و چین استقبال کردند و رهبر روسیه آنها را "نمونه مناسبی از همکاری بین دولتی در قرن بیست و یکم" خواند.
«الگوی جدیدی از همکاری بین کشورهای ما شکل گرفته است که از جمله بر اصولی مانند عدم مداخله در امور داخلی، احترام به منافع یکدیگر، عزم برای تبدیل مرزهای مشترک به کمربند صلح ابدی استوار است. پوتین گفت و همسایگی خوب. شی گفت که رئیس جمهور روسیه «قویاً از تلاشهای چین برای حفاظت از منافع ملی کلیدی حمایت میکند و قاطعانه با تلاشها برای ایجاد شکاف بین کشورهایمان مخالفت میکند». رهبر چین گفت: «من از آن بسیار قدردانی می کنم.
پوتین همچنین گفت که قصد دارد در ماه فوریه در پکن شخصا با شی دیدار کند و در المپیک 2022 شرکت کند. پوتین گفت: «همانطور که توافق شد، مذاکراتی انجام خواهیم داد و سپس در مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی شرکت خواهیم کرد». تنش ها بین روسیه و کشورهای غربی در ماه های اخیر به دلیل استقرار نظامی روسیه در نزدیکی مرز با اوکراین تشدید شده است. دولت اوکراین به متهم مسکو از تجمع دهها هزار نفر از نیروهای نظامی در آماده سازی برای یک حمله نظامی در مقیاس بزرگ امکان پذیر است. کرملین برنامهاش برای حمله را رد میکند و میگوید غرب درگیر روسوفوبیا است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه گفت که دو رهبر در مورد تنش در اروپا و لفاظی های "تهاجمی" ایالات متحده و ناتو گفتگو خواهند کرد. پسکوف با اشاره به مسکو و پکن گفت: «وضعیت در روابط بینالملل، بهویژه در قاره اروپا، در حال حاضر بسیار بسیار متشنج است و نیاز به گفتگو بین متحدان دارد».
ما شاهد لفاظی های بسیار بسیار تهاجمی در طرف ناتو و ایالات متحده هستیم و این مستلزم گفتگو بین ما و چینی ها است. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که انتظار می رود این دیدار "اعتماد متقابل سطح بالا بین دو طرف را بیشتر تقویت کند". کاترینا یو، خبرنگار الجزیره که از پکن گزارش می دهد، گفت که این اجلاس سطح بالای اعتماد بین دو کشور را افزایش می دهد. یو با اشاره به سرمایه گذاری های متقابل و روابط تجاری گفت: «به نظر می رسد قدرت این روابط دوجانبه بر دو چیز استوار است... این بسیار عملی است. او همچنین با اشاره به «انتقادات رایج» که از سوی ایالات متحده و اروپا دریافت کردهاند، گفت: «آنها وقتی صحبت از جنبه دیپلماتیک مسائل به میان میآید، ارزش زیادی برای یکدیگر قائل هستند.
روسیه با بدتر شدن روابطش با غرب، روابط نزدیک تری با چین ایجاد کرده است و پوتین از این شراکت به عنوان راهی برای متعادل کردن نفوذ ایالات متحده و در عین حال انعقاد معاملات پرسود، به ویژه در زمینه انرژی، استفاده کرده است. او و شی امسال توافق کردند که یک معاهده دوستی و همکاری 20 ساله را تمدید کنند.
این نشست سال ها پس از الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به مسکو برگزار می شود که منجر به شکاف جدی با شرکای غربی خود و چرخش متعاقب آن به سمت همسایه خود در شرق شد. به گفته یو، بسیاری در غرب این رابطه را به عنوان یک "تهدید بالقوه در حال رشد برای منافع غرب" درک می کنند.