|
|
کدخبر: ۱۸۴۵۲۵

سفارت چین در واشنگتن تحریم آمریکا را «دستکاری سیاسی» توصیف کرد

هدف از تحریم المپیک توسط آمریکا تحت فشار قرار دادن چین در مورد نقض حقوق بشر است.

ایالات متحده بایکوت دیپلماتیک المپیک زمستانی آتی در پکن را به دلیل نقض "فحش" حقوق چین اعلام کرده است، اقدامی که دولت چین گفته است با "اقدامات متقابل قاطعانه" مواجه خواهد شد. کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که ایالات متحده در اعتراض به نقض حقوق بشر چین، از جمله رفتار پکن با مسلمانان اویغور در منطقه غربی سین کیانگ، هیأتی رسمی به این بازی ها اعزام نخواهد کرد.

جن، سخنگوی کاخ سفید، « دولت بایدن هیچ نمایندگی دیپلماتیک یا رسمی به بازی‌های المپیک زمستانی و پارالمپیک پکن ۲۰۲۲ نخواهد فرستاد، با توجه به نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت در سین‌کیانگ و سایر موارد نقض حقوق بشر». ساکی به خبرنگاران گفت. او گفت: «نمایندگی دیپلماتیک یا رسمی ایالات متحده با این بازی‌ها مانند کارهای معمول رفتار می‌کند... و ما به سادگی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم».

سفارت چین در واشنگتن تحریم آمریکا را «دستکاری سیاسی» توصیف کرد. لیو پنگیو، سخنگوی سفارت آمریکا در بیانیه ای به خبرگزاری رویترز گفت: «هیچ دعوتی برای سیاستمداران ایالات متحده انجام نشده است، بنابراین این «بایکوت دیپلماتیک» به سادگی از جایی خارج می شود. او گفت: "چنین اقدام مدعیانه تنها یک دستکاری سیاسی و تحریف شدید روح منشور المپیک است."

روز سه‌شنبه، بریتانیا گفت که در نظر خواهد گرفت که آیا تحریم خود را در تاریخ بعدی اعمال کند یا خیر. از من پرسیده شد که آیا می روم یا نه. من نخواهم رفت و ما آن را (سطح نمایندگی گسترده تر) در زمان مناسب در نظر خواهیم گرفت.» معاون نخست وزیر دومینیک راب گفت.

ساکی گفت تحریم ایالات متحده، که ماه ها توسط برخی از اعضای کنگره تشویق شده است، بر حضور ورزشکاران آمریکایی که از "حمایت کامل" دولت بایدن برخوردار هستند، تأثیری نخواهد گذاشت. این اقدام پیش از «اجلاس سران برای دموکراسی» رئیس جمهور ایالات متحده، جو بایدن، در روزهای پنجشنبه و جمعه صورت گرفت، که یک گردهمایی مجازی از رهبران و بازیگران جامعه مدنی از بیش از 100 کشور جهان بود.

مقامات آمریکایی گفته اند بایدن از این گردهمایی برای اعلام تعهدات فردی و جمعی، اصلاحات و ابتکارات برای دفاع از دموکراسی و حقوق بشر در داخل و خارج از کشور استفاده خواهد کرد. عینار تانگن، یک تحلیلگر سیاسی در پکن، تحریم آمریکا را رد کرد. او به الجزیره گفت: «این کار چیزی جز ایجاد خون بد بین دو ملتی که باید برای مقابله با مشکلات جهان گرد هم آیند، محقق نخواهد کرد.

روابط ایالات متحده و چین در سال های اخیر به دلیل مسائلی از جمله رفتار تایوان، هنگ کنگ و چین با اویغورها تیره شده است ، اما بایدن و رئیس جمهور چین شی جین پینگ ماه گذشته طی یک تماس مجازی بر روابط نزدیک خود تأکید کردند.

 

 

 
 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار