طالبان از کنگره آمریکا خواست تا دارایی های مسدود شده افغانستان را آزاد کند
آمریکا، اموال افغانستان را مسدود کرده است
به گفته این گروه، 9.5 میلیارد دلار دارایی ها و وام های مسدود شده تهدیدی برای بدتر شدن بحران انسانی در کشور است.
طالبان از اعضای کنگره ایالات متحده خواسته است تا برای آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان پس از تصرف این کشور در ماه اوت اقدام کنند.
امیرخان متقی وزیر امور خارجه طالبان روز چهارشنبه در نامه ای سرگشاده گفته است که بزرگترین چالش پیش روی افغانستان ناامنی مالی است و "ریشه های این نگرانی به مسدود شدن دارایی های مردم ما توسط دولت آمریکا بازمی گردد." او نوشت: «من درخواست می کنم که درهای روابط آینده باز شود، دارایی های بانک مرکزی افغانستان مسدود شود و تحریم ها بر بانک های ما برداشته شود. در نتیجه مسائل انسانی و اقتصادی بیشتری ایجاد خواهد کرد.
واشنگتن از زمان به قدرت رسیدن طالبان، نزدیک به 9.5 میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی افغانستان را ضبط کرده است. در ماه اکتبر، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده، ولی آدیمو، به کمیته سنای ایالات متحده گفت که او هیچ موقعیتی را نمی بیند که در آن طالبان اجازه دسترسی به ذخایر بانک مرکزی افغانستان را داشته باشند. در همین حال، اقتصاد افغانستان که وابسته به کمک است، عملاً سقوط کرده است - کارمندان دولتی ماهها حقوق نگرفتهاند و خزانهداری قادر به پرداخت هزینه واردات نیست. در حالی که کشورهای نگران صدها میلیون دلار کمک متعهد شدهاند، بسیاری از آنها تمایلی به اختصاص بودجه ندارند، مگر اینکه طالبان با حکومتی فراگیرتر و تضمین حقوق زنان و اقلیتها موافقت کنند.
متقی با اشاره به اینکه سال 2021 صدمین سالگرد به رسمیت شناختن استقلال افغانستان توسط واشنگتن بود، نوشت: «تعریفات خود را به شما تقدیم می کنم و می خواهم نظراتی را در مورد روابط دوجانبه خود به اشتراک بگذارم». وی با کم اهمیت جلوه دادن جنگ 20 ساله بین نیروهای خارجی به رهبری آمریکا و این گروه در کشور، افزود: روابط دوجانبه ما نیز مانند سایر کشورهای جهان فراز و نشیب هایی را تجربه کرده است. تا به امروز، واشنگتن طالبان را به عنوان دولت قانونی در افغانستان به رسمیت نشناخت، هرچند هفته گذشته دولت جو بایدن، رئیس جمهور قطر اعلام کرد که قطر به عنوان نماینده دیپلماتیک آن در این کشور خدمت خواهد کرد .
ارسال نظر