ترکیه 10 سفارتخانه غربی را درباره پرونده کاوالا توبیخ کرد
مقاومت ترکیه برای آزادی یک نیکوکار
نمایندگان 10 کشور خواستار آزادی عثمان کاوالا که از سال 2017 بدون محکومیت در زندان به سر می برد شدند.
ترکیه سفیران 10 کشور غربی را احضار کرده است تا به دلیل بیانیه مشترک خواستار آزادی عثمان کاوالا، نیکوکار ترکیه، شکایت خود را به آنها ارائه دهند .
کاوالا ، 64 ساله، از اکتبر 2017 در زندان است و در حال حاضر به اتهامات مختلف از جمله جاسوسی و تلاش برای سرنگونی دولت، به دلیل مشارکت در اعتراضات 2013 گزی و تلاش برای کودتای 2016 محاکمه می شود. او این اتهامات را رد می کند.
محاکمه کاوالا از سوی گروه های حقوق بشری ترکیه و بین المللی محکوم شده است و دادگاه حقوق بشر اروپا (ECHR) حکم آزادی وی را صادر کرده است.
اواخر دوشنبه، چهارمین سالگرد بازداشت کاوالا، سفارتخانه های ایالات متحده، کانادا، فرانسه، فنلاند، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزلند ، نروژ و سوئد بیانیه مشترک کمیابی منتشر کردند و خواستار آزادی فوری وی شدند.
در بیانیه آمده است: "تاخیرهای مداوم در محاکمه وی ، از جمله ادغام پرونده های مختلف و ایجاد پرونده های جدید پس از تبرئه قبلی، بر احترام به دموکراسی، حاکمیت قانون و شفافیت در سیستم قضایی ترکیه سایه افکنده است."
سرزنش مشترک
وزارت امور خارجه در بیانیه ای پس از این دیدار گفت که دیپلمات ها با صدور بیانیه ای خواستار آزادی کاوالا "از خط مشی دیپلماتیک قابل قبول" عبور کردند.
"این بیانیه تلاش می کند تا روند حقوقی را سیاسی کرده و قوه قضائیه ترکیه، حاکمیت قانون و دموکراسی را تحت فشار قرار دهد، که سفیران ادعا می کنند از آن دفاع می کنند."
وزارت امور خارجه در ادامه گفت که در نحوه متمایز کردن ترکیه به دلیل عدم اجرای تصمیمات ECHR یک "استاندارد دوگانه" وجود دارد.
در فوریه 2020، یک دادگاه ترکیه کاوالا را از اتهاماتی مبنی بر اینکه وی پشت اعتراضات گزی 2013 بود تبرئه کرد. اما ساعاتی پس از این تصمیم، دادستان اتهامات جدیدی را مطرح کرد و نیکوکار و فعال حقوق بشر را متهم به مشارکت در توطئه با فتح الله گولن، دانشمند مستقر در ایالات متحده، که آنکارا مسئول سازماندهی کودتای ناموفق 2016 می داند، کرد.
ارسال نظر