اثرات تصویب CFT
از مدتها پیش بحث تصویب یا عدم تصویب CFT در مجلس مخالفان و موافقان جدی داشت. به طوری که در صحن علنی مجلس شاهد تنشهایی بین آنها بودیم.
به گزارش امید نیوز ؛
از مدتها پیش بحث تصویب یا عدم تصویب CFT در مجلس مخالفان و موافقان جدی داشت. به طوری که در صحن علنی مجلس شاهد تنشهایی بین آنها بودیم.
اما فارغ از این مسائل، موضوعی که برای اقتصاد کشور در اولویت بوده این است که تصویب این لایحه تا چه حد میتواند بر روی اقتصاد کشور خصوصا در عرصه مبادلات تجاری اثرگذار باشد؟
موافقان و مخالفان CFT چه نظراتی دارند؟
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به ورود مجلس به لوایح مبارزه با پولشویی و احتمال تصویب آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: من تصور میکنم که اغلب نمایندگان با تصویب این لوایح موافق هستند. ولی مسالهای که در میان است، این بوده که نمایندگان طی چند روز گذشته مدام تحف فشار و تهدید بودهاند.
او با بیان اینکه تصویب CFT موضوع بسیار مهمی است، گفت: تمامی دغدغه دوستان و آقایانی که در مخالفت با این لایحه مبارزه با پولشویی صحبت میکنند طی هفت بند مورد توجه قرار گرفته است، پس دلیلی برای مخالفت وجود ندارد.
صباغیان بافقی دیگر نماینده مجلس بود که در این خصوص گفت: من الان که با شما صحبت میکنم مخالف CFT هستم.
نماینده مردم مهریز در رابطه با تبعات نپیوستن به این معاهده گفت: اگر به این معاهده بپیوندیم باید یکسری اطلاعات مالی را در اختیار شرکتهای خارجی قرار دهیم؛ درحالی که لبنان، سوریه، فلسطین و یمن محور مقاومت هستند و اگر بخواهیم به آنها کمک کنیم در اصل شفاف سازی صورت گرفته و باعث می شود که بعدا از اطلاعات ما سوء برداشت کنند.
علیرضا رحیمی که از موافقین پیوستن به CFT است با بیان اینکه عدم تصویب این لایحه ضرر قطعی برای کشور دارد، اظهار کرد: پیوستن به CFT ضرورتی برای سیستم بانکی کشور و هم ساختار پولی ما است؛ ضمن اینکه ما را به استانداردهای جهانی نزدیک میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص آثار نپیوستن به این معاهده عنوان کرد: از سوی دیگر عدم تصویب آن ضرر قطعی برای کشور دارد. مسوولین ارشد مکرر در جلسات اعلام کردند که آمریکا، عربستان سعودی و اسراییل منتظر تصویب نشدن این لایحه هستند تا بتوانند با این بهانه فشار بیشتری به ایران بیاورند.
یاسر جبرائیلی کارشناس مسائل راهبردیبا حضور در تیتر امشب درباره پیوستن به CFT گفت: دولت آقای روحانی اقتصاد روی ریل برجام قرار داد. در مقابل، تحریمهای آمریکا نیز به واسطه اجرای FATF هوشمندتر شد. تصویب پالرمو و CFT این وضعیت را وخیمتر خواهد کرد.
ارسال نظر