|
|
کدخبر: ۱۷۶۰۱۹

خبرگزاری تسنیم: مهم‏ترین دغدغه امروز رهبری حکیم و فرزانه انقلاب، امام خامنه ‏ای(مدظله ‏العالی)، موضوع بسیار مهم جمعیت است، چه آن‏که جمعیت و موضوعات مرتبط با آن، مسأله اول هر جامعه و نظام و حاکمیتی می ‏باشد.

به گزارشخبرگزاری تسنیم، متن یادداشت حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با عنوان «جمعیت، مسأله اول‏» به شرح ذیل است:


مهم‏ترین دغدغه امروز رهبری حکیم و فرزانه انقلاب، امام خامنه ‏ای(مدظله ‏العالی)، موضوع بسیار مهم جمعیت است، چه آن‏که جمعیت و موضوعات مرتبط با آن، مسأله اول هر جامعه و نظام و حاکمیتی می‏باشد.
جمعیت که یکی از سه مؤلفه و یا سه عامل اصلی توسعه و پیشرفت در هر جامعه ‏ای است(سرزمین، سرمایه و نیروی انسانی)؛ مهم‏ترین پایه ‏های قوام و پایداری جامعه بشری محسوب می‏ گردد و از میان تمامی این عوامل، این جمعیت است که به دیگر مؤلفه‏ ها معنی و ارزش می‏بخشد و لذا می‏ توان گفت موضوع و مسأله اصلی جامعه، نیروی انسانی و یا جمعیت می ‏باشد و لذا از جهات و ابعاد مختلف باید مورد توجه دولتمردان و بلکه آحاد مردم قرار گیرد.
رشد جمعیت، پویایی و کارآمدی نیروی انسانی، پویایی و جوان‏بودن جامعه، سیاستهای تنظیم خانواده و کنترل جمعیت، جمعیت و اقتصاد و فرهنگ، بحران کاهش جمعیت، خانواده کانون تربیت نیروی انسانی شایسته، خانواده و جمعیت و موضوعاتی از این قبیل… از مهم‏ترین دغدغه‏ های امروز جامعه است.
با وجود تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از سیاستهای غلط کاهش جمعیت و ضرورت جبران اشتباهات گذشته و جلوگیری از تحدید نسل، باز هم شاهد بی ‏توجهی برخی شرکتها و نهادهای داخلی در این خصوص هستیم که البته نبود نظارتی تأثیرگذار و بازدارنده را حکایت دارد. نظارتی که البته در عرصه ‏های دیگر جامعه انقلابی ما نیز متأسفانه کم‏رنگ و یا اصلاً وجود ندارد و لذا خسارتهای سنگینی از این رهگذر به انقلاب و نظام اسلامی تحمیل می‏ گردد. این در حالی است که عنصر نظارت در ابعاد مختلف از ضروریات می ‏باشد چنان‏که حضرت علی(ع) نیز در عهدنامه مالک ‏اشتر به ‏روشنی از آن سخن به‏ میان آورده است و وجود نظارتی پاک و مؤثر و یا شبکه عیون کارآمدی را جزو الزامات و ضروریات جامعه اسلامی مطرح می‏ فرمایند.
پس از تأکیدات جدی مقام معظم رهبری در خصوص تحدید نسل و آفت و خطر پیرشدن جمعیت کشور و اشتباه ‏بودن سیاستهای کنترل و کاهش جمعیت، شرکتی در داخل روی بسته ‏های فروش خود، عبارت «رشد بی‏رویه جمعیت بر مشکلات اقتصادی می ‏افزاید» را به ‏چاپ می ‏رساند و شرکتی دیگر که محصولات غذایی تولید و توزیع می‏ کند، شعار تبلیغاتی فرزند کمتر، زندگی بهتر را بر روی محصولات خود قرار می‏ دهد و یا برخی مراکز بهداشت و درمان هم‏چنان سیاستهای کنترلی و کاهشی جمعیت را در خدمات و یا ارائه ملزومات و حتی آموزشها و جلسات توجیهی خود ادامه می‏دهند. این در حالی است که اگر با همین وضعیت اسفناک پیش برویم، جمعیتی با ۴۷% سالمند، پیش روی ما خواهد بود.
البته عوامل دخیل در کاهش جمعیت فراوانند که از آن‏ جمله است، توسعه مهاجرت از روستاها به شهرها و رشد نرخ شهرنشینی و عوارض و مشکلات عارضه از آن که اصلی‏ ترین آن، پرهیز از فرزند بیشتر و در نهایت بروز آفت مرموز کاهش جمعیت است و یا تغییراتی در سبک زندگی که منجر به ایجاد تغییرات خانواده و در نهایت کاهش جمعیت در ایران اسلامی گردیده است در حالی‏ که خانواده یکی از اصلی‏ترین و مؤثرترین نهادهای اجتماعی است و اولین هسته ‏ی زندگی اجتماعی بشر از خانواده آغاز می ‏گردد، رشد جمعیت و پویایی و تربیت صحیح نیروی انسانی قابل و شایسته برای جامعه به نهاد مقدس خانواده بستگی دارد.
با بررسی علل کاهش فرزندآوری و یا اکتفاکردن به زندگی ‏های تک‏فرزندی که بیشتر با القائات و تبلیغات سوء بیگانگان نیز همراه می ‏باشد، می ‏توان به ‏خوبی نقش نهاد خانواده در خصوص مهم‏ترین عامل قدرت و عزت جامعه و نظام را درک نمود.
عدم گرایش جوانان به زندگی مشترک و به مخاطره افتادن سنت پیامبر اسلام(ص) یعنی ازدواج و نیز بالارفتن سِن ازدواج و عدم احساس مسؤولیت برخی دختران و پسران نسبت به خانه و خانواده نیز عوارض سوئی است که سیاستهای کنترل جمعیت یا تنظیم خانواده به ‏بار آورده است و باید با حساس‏ نمودن جوانان و تن‏ دادن به ارزشهای دینی و ملی و انقلابی، ارزشهای خانواده‏محور را رواج داد تا بدین سان بتوان از بحران پیرشدن جامعه جلوگیری نمود. البته این حرکت بزرگ عزم ملی می‏ خواهد و مدیریتی جهادی تا بتوان هم با تجمل‏گرایی و اشرافی ‏گری مبارزه کرد و هم سطح انتظارات و توقعات را به سطحی منطقی و متناسب با اقتضائات و ظرفیت‏های اقتصادی خانواده ‏ها رسانید، گرایش به ازدواجهای سهل و آسان و کم ‏هزینه در کنار ایجاد تحول در سبک زندگی، می‏ تواند انگیزه‏ ها را برای ازدیاد جمعیت و پیش‏گیری از بحران‏های احتمالی تقویت نماید.

اصول حاکم بر اندیشه‏ های دفاعی رهبر معظم انقلاب‏
هدف اساسی و غیر قابل تغییر هر حکومتی، حفظ بقای ملی، نظام سیاسی، استقلال و تمامیت ارضی و سرزمینی یک کشور، منافع و ارزش‏های حیاتی و هویت ملی آن کشور و ملت است و در این میان آن ‏چیزی که می‏ تواند این هدف‏های اساسی را مورد خطر جدی قرار دهد، انواع تهدیدات است.
هم ‏اکنون طیف، نوع و هویت تهدیدات دگرگون شده و از جنگ سایبری تا جنگ نرم نیمه ‏سخت یا سخت، تهدیدات زیست ‏محیطی و جنگ اقتصادی را در بر می ‏گیرد که هدف‏های اساسی را می‏ تواند مورد اصابت قرار دهد. این تهدیدات ممکن است ارزش‏های اساسی یک نظام را تغییر دهد یا استحاله کند یا سقوط نظام سیاسی کشورها را به ‏وجود آورد و یا در امنیت ملی و تمامیت ارضی کشورها رخنه به ‏وجود آورد.
برای مقابله با تهدیدات مختلف نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران، اصولی به ‏عنوان تدابیر دفاعی فرمانده کل قوا بر کشور حاکم بوده که بخش‏هایی از آن تدابیر به این شرح می ‏باشد:
اولین اصل دفاعی که رهبر معظم انقلاب بر آن همواره تأکید داشته ‏اند، اصل نفی سلطه ‏گری و سلطه ‏پذیری و مقابله با امپریالیسم جهانی، ناظر بر قاعده نفی سبیل است. مقام معظم رهبری در دیدار با فرماندهان سپاه در ۲۶ شهریور سال گذشته، این قاعده نفی سبیل را از دیدگاه قرآن و عترت به ‏خوبی بیان کردند. مقام معظم رهبری می‏فرمایند: «شاخص سیاست خارجی ایران نفی رابطه سلطه‏ گری و سلطه ‏پذیری و مقابله عاقلانه و هوشمندانه با نظام سلطه جهانی است».
نفی استثمار، نفی سلطه‏ پذیری، نفی تحقیر ملت‏ها از سوی قدرت‏های جهانی، نفی وابستگی سیاسی و نفی سکولاریسم اخلاقی و نفی اباحی ‏گری همه نفی‏ های قطعی جمهوری اسلامی ایران است که این مطلب را نیز مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۷۶ فرمودند.
اصل دوم اندیشه دفاعی مقام معظم رهبری، دفاع از کیان اسلام و مسلمانان با تأکید بر وحدت جهان اسلام است و می‏ فرمایند که جمهوری اسلامی دست برادری به‏ سوی همه ملت‏ها و دولت‏های مسلمان دراز می‏ کند. جمهوری اسلامی ایران از بن دندان معتقد به اتحاد اسلامی است که این به‏ معنای همدلی ملت‏ها و همکاری دولت‏هاست و بحمدالله ملت‏ها با هم همدلند و اختلافات طایفه ‏ای و قومی نمی ‏تواند وحدت آن‏ها را به ‏هم بزند، مگر به وسوسه ‏های دشمن، اما متأسفانه دولت‏ها را دست دشمنان به این طرف و آن طرف می ‏برند که این مطالب را مقام معظم رهبری در ۱۰ مرداد ۱۳۸۷ فرمودند.


اصل سوم، تعامل برترساز مبتنی بر احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر است که مقام معظم رهبری می ‏فرمایند؛ ما با همه کشورهای منطقه و غرب آسیا روابط دوستانه داریم و روابط با دنیای عرب نیز بهتر می‏ شود و در این رابطه مهم‏ترین مسأله، فلسطین است و ما آنچه را که آن‏ها در دلشان است، بر زبان می‏ آوریم.
اصل چهارم، اصل حمایت از مظلومین جهان است که می ‏فرمایند؛ مقاومت و صبر مردم فلسطین و حمایت و کمک همه‏ جانبه به آن‏ها از سراسر کشورهای اسلامی، طلسم شیطانی غاصبان فلسطین را می ‏تواند بشکند.
اصل پنجم، استمرار نه شرقی نه غربی است، مقام معظم هبری در این رابطه می‏ فرمایند؛ اولین انقلابی که با مردم شروع کرد و با مردم ادامه داد، حرف خود را عوض نکرد، راه خود را تغییر نداد و اهداف خود را کم و زیاد نکرد، انقلاب اسلامی ایران بود که برای مردم، عدالت، استقلال و آزادی آغاز شد و این راه را ادامه خواهیم داد.
مقام معظم رهبری در دیدار نمایشگاه هوافضای سپاه نیز فرمودند که هدف تهدیدات دشمن، استقلال و اسلامیت ما است، لذا سخنان حضرت آقا اندیشه ‏های دفاعی ایشان را نشان می‏دهد.
اصل ششم، خودباوری ملی و خوداتکایی و دفاع هوشمندانه در مقابل تهدیدات جدید اعم از جنگ سایبری، جنگ نرم تا تهدیدات زیست ‏محیطی است که رهبر معظم انقلاب در این رابطه می ‏فرمایند؛ علم را برای قدرت، معنویت، پیشرفت و فضایل انسانی و دفاع حقیقی از حقوق انسان به ‏کار می ‏گیریم تا این ملت بتواند برخلاف سنت رایج جهان در شرایط قدرتمندی، پرچم عدالت را به ‏دست بگیرد و به کسی زور نگوییم و از مظلوم دفاع کنیم و جلوی ظالم را بگیریم و در مقابل او بایستیم.
هم‏چنین تلفیق قدرت نرم و قدرت سخت و پشتوانه ‏سازی قدرت دفاعی با فعال‏سازی مؤلفه ‏های قدرت ملی از تدابیر مقام معظم رهبری است. اندیشه ‏های دفاعی امام خامنه ‏ای مبتنی بر قرآن، عترت و تجارب تاریخی صدر اسلام، تاریخ منطقه و تاریخ ایران است که همراه با عشق به جهاد و شهادت و آگاهی‏ بخشی و الهام ‏بخشی به ملت‏های جهان اسلام است.
از دیگر ثمرات اندیشه ‏های مقام معظم رهبری، عمق ‏بخشی دفاع از انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان ایران به فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران و ارتقای قدرت بازدارندگی در مقابل تهدیدات احتمالی صهیونیست‏ها و آمریکایی‏ ها است. از این‏رو شکست راهبردها و سیاست‏های غربی، عربی و رژیم صهیونیستی در تغییر و تحولات فعلی منطقه غرب آسیا به ‏طور خاص در سوریه، عراق و لبنان را باید ناشی از انعکاس اندیشه‏ های دفاعی رهبر معظم انقلاب بدانیم.
تدابیر دفاعی مقام معظم رهبری مهم‏ترین رکن اقتداربخشی و ظرفیتی است برای تأمین امنیت ملی و منافع ملی ایران، لذا تدابیر حکیمانه و آینده ‏نگری معظم‏له در مقیاس بین ‏المللی می ‏تواند به‏ عنوان تدابیر دفاعی برای دفاع از بلاد و امت‏های اسلامی مطرح شود.
اندیشه ‏های نافذ و عمیق دفاعی مقام معظم رهبری با ظرفیت‏ها و قابلیت‏های برتری ‏ساز خود قادر است جهان اسلام را به ساحل پیروزی و غلبه بر دشمنان مسلمین و نظام کفر و الحاد جهانی و قدرت‏های سلطه ‏گر و قلدر برساند به شرط آن‏که بتوانیم این اندیشه ‏های ناب را برای جهان اسلام تبیین نماییم.
اگر امروز جمهوری اسلامی ایران به قدرت برتر منطقه ‏ای تبدیل شده و در تولید محصولات متنوع دفاعی و تهاجمی در میان کشورهای برتر دنیاست، بدون ‏تردید این موفقیت‏ها مرهون تدابیر و اندیشه ‏های ناب فرماندهی کل قوا حضرت آیت ‏الله خامنه ‏ای است که متأسفانه رسانه ‏ها و تحلیل‏گران به این زاویه از شخصیت ایشان کمتر پرداخته‏ اند که امیدواریم در فرصتی دیگر به‏ صورت مشروح به آن بپردازیم.
انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار