کواکبیان در دیدار سفیر آلمان:
بهبود روابط ایران و آلمان نباید به نتایج مذاکرات هسته ای گره بخورد
خبرگزاری تسنیم: دبیرکل حزب مردم سالاری در دیدار سفیر آلمان در ایران گفت: نباید بهبود روابط ایران و آلمان به نتایج مذاکرات هسته ای گره بخورد و باید موانع گسترش روابط را به صورت دو جانبه حل کنیم.
به گزارش حوزه احزابخبرگزاری تسنیم، میکائیل بارون فون اونگرن اشترنبرگ سفیر جمهوری فدرال آلمان در ایران با حضور در محل روزنامه مردم سالاری با مصطفی مدیر مسوول روزنامه مردم سالاری دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار سفیر آلمان با ابراز علاقمندی برای گفت وگو با رسانه ها و مطبوعات و شخصیت های سیاسی در موضوعات مختلف، گفت: در یک سال گذشته افکار عمومی آلمان نسبت به ایران علاقمندتر شده است که قطعا رسانه های آلمان در این زمینه نقش قابل توجه داشته اند.
فون اونگرن اشترنبرگ با اشاره به افزایش درخواست گردشگران و شهروندان آلمانی برای سفر به ایران گفت: بالا رفتن ظرفیت توریسم برای سفر به ایران بیانگر گسترش روابط ایران و آلمان است.
وی افزود: زمینه های خوبی در خصوص گسترش روابط دو کشور داریم. به طور نمونه اتاق بازرگانی مستقل در ایران و آلمان وجود دارد و یا موسسه باستان شناسی و مدرسه زبان وجود دارد. این ساختارهای خوب می تواند به بهبود روابط کمک کند.
سفیر جمهوری فدرال آلمان در ایران اظهار داشت: طی ماه های اخیر از مجلس آلمان هم هیات هایی به ایران سفر کردند که این سفرهای دیپلماتیک قابل توجه است.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با حل مساله هسته ای زمینه برای روابط بیشتر فراهم تر شود.
فون اونگرن اشترنبرگ با اشاره به نقش برجسته ایران در منطقه از اهمیت و محوریت ایران در ثبات منطقه سخن گفت و افزود: ایران در کنفرانس های متعدد مربوط به افغانستان نقش مهمی داشته است.
سفیر جمهوری فدرال آلمان در ایران در ادامه گفت: امیدواریم مذاکرات هسته ای در آینده به نتیجه برسد و همه کسانی که پای میز مذاکره هستند، باید تلاش کنند تا این موضوع به نتیجه مطلوب برسد.
وی تمایل از سفر روزنامه نگاران و خبرنگاران رسانه های ایران به آلمان جهت آشنایی با موسسات مطبوعاتی آلمان و همچنین سفر روزنامه نگاران آلمانی به ایران، مسائلی مربوط به حقوق بشر مطرح کرد و با اشاره به تحصیلات خویش در رشته حقوق بر ضرورت گفت وگوها و نشست ها و تبادل هیات های مختلف جهت رفع سوءتفاهم ها تاکید کرد و گفت: سازمان ملل از جمله مراکز و موسسات بین المللی خوبی است که ما می توانیم از طریق آن برای حقوق بشر و سایر موضوعات تلاش کنیم.
فون اونگرن در پایان بار دیگر از حضور در روزنامه مردم سالاری تشکر و قدردانی کرد و با ابراز امیدواری از حضور در کنگره سیزدهم حزب مردم سالاری اظهار داشت: امروز گفت وگوی جالبی داشتیم. بسیار مایلم بتوانم در دوره ماموریتم زمینه های ارتقای روابط صمیمانه دو کشور را فراهم سازم.
** باید تحریم های سازمان ملل برداشته شود
مصطفی کواکبیان نیز در این نشست با بیان خیرمقدم به سفیر جمهوری فدرال آلمان و با اشاره به قدمت و سوابق تاریخی روابط دو کشور ایران و آلمان از قبل جنگ جهانی اول، گفت: خوشبختانه نگاه مثبت آقای سفیر در موضوعات مربوط به ایران موجب چنین نشستی بوده است. کما اینکه سابقه طولانی روابط و اشتراکات فرهنگی می طلبد تا ایران و آلمان، روابط بسیار خوبی داشته باشند، اگر چه در سال های اخیر علی رغم این سابقه بسیار طولانی، شاهد یک رکود در روابط هستیم.
وی افزود: ایران و آلمان، همکاری های خوبی در بخش های مختلف فرهنگی، هنری، دانشگاهی و باستان شناسی دارند و امیدواریم تا در دوره جدید با حضور جناب سفیر، این همکاری های مشترک افزایش یابد و شاهد گسترش روز افزون روابط دو کشور باشیم.
دبیرکل حزب مردم سالاری با اشاره به تاسیس انجمن روزنامه های غیردولتی در ایران گفت: آماده هستیم با رسانه های آلمانی جهت تبادل دیدگاه همکاری داشته باشیم.
کواکبیان افزود: ایران و آلمان به لحاظ فرهنگی، علایق مشترکی دارند که می توانند جهت بهبود روابط از آنها استفاده کنند.
وی با اشاره به شخصیت های فرهنگی آلمان از کتاب آناماری شیمل مورخ آلمانی که در خصوص عرفان علامه اقبال تحقیق کرده، یاد کرد و گفت: در خصوص تبادل فرهنگی مصادیق زیادی وجود دارد، کما اینکه گوته، شاعر آلمانی در بین ایرانیان، از جایگاه خاصی برخوردار است و شعرهای حافظ و فردوسی و سعدی به زبان آلمانی توسط شعرای آلمانی ترجمه شده اند که بسیار تاثیرگذار بوده است.
مدیر مسوول روزنامه مردم سالاری در ادامه خاطر نشان کرد: نباید بهبود روابط ایران و آلمان به نتایج مذاکرات هسته ای گره بخورد و باید موانع گسترش روابط را به صورت دو جانبه حل کنیم.
کواکبیان افزود: جمهوری فدرال آلمان به عنوان یکی از کشورهای محوری در اروپا و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار در آسیا و خاورمیانه، می توانند روابط گسترده و بهتری با هم داشته باشند.
وی گفت: ما از مواضع منطقی و مثبت آلمان در مذاکرات هسته ای ایران و ۱ + ۵ استقبال می کنیم.
مدیرمسئول روزنامه مردم سالاری افزود: آلمان ها در افکار عمومی ایران، وجهه مثبتی دارند و به همین خاطر دولت آلمان می تواند از این فرصت استفاده کند.
کواکبیان در ادامه با اشاره به نقش رسانه ها در افکار عمومی، گفت: انتظار داریم، رسانه های آلمان، واقعیت های مربوط به جامعه ایران را منتشر کنند، ولی متاسفانه شایعات واهی و برخی اتهام ها سبب شده تا نگرانی هایی در برخی مسوولان اروپایی پیدا شود که یکی از هدف های مذاکرات کنونی هسته ای رفع این نگرانی و اعتمادسازی است.
وی با انتقاد از تحریم ها علیه ایران گفت: تحریم های ظالمانه علیه ایران اگرچه خوشبختانه گام هایی برای رفع آنها برداشته شده است اما ما معتقدیم در تفاهم نامه جامع باید تمامی تحریم ها از جمله تحریم های سازمان ملل برداشته شود تا بتوان روابط خوبی را پدید آورد.
مدیر مسوول روزنامه مردم سالاری در ادامه به بیانیه پارلمان اروپا اشاره کرد و گفت: در شرایطی که مذاکرات در حال پیگیری است معنا ندارد که چنین بیانیه تند و غیرمنطقی ای منتشر شود.
کواکبیان در ادامه به مباحثهسته ای پرداخت و خاطرنشان کرد: تصور ما این است که جمهوری اسلامی ایران هیچ مشکلی در این خصوص ندارد. فتوای مقام معظم رهبری درباره حرام بودن سلاح هسته ای به عنوان یک دستورالعمل شرعی مذهبی و قانونی نصب العین مسوولان نظام است و براساس آموزه های دینی مان، اساسا هرگز ما دنبال سلاح های هسته ای و کشتار جمعی، نخواهیم بود.
وی گفت: ما معتقدیم در بحثهسته ای، سوءتفاهم هایی وجود دارد، لذا در حال حاضر پذیرفته ایم بازرسان آژانس برای بازدید مراکز هسته ای به ایران بیایند، اما به هر حال این سوءتفاهم باید رفع شود وتحریم ها لغو گردد و روابط دو جانبه و چند جانبه گسترش یابد.
دبیرکل حزب مردم سالاری در ادامه با اشاره به معاهدات بین المللی، گفت: باید بررسی کرد که آیا کسی این معاهدات را نقض کرده است. اگر موردی به عنوان مصداق پیدا شود، قابل بررسی است. ما سراغ نداریم که در بحثهسته ای تخلف ویژه ای صورت داده باشیم که بخواهیم تحریم شویم.
کواکبیان افزود: شکایت جدی مردم از کشورهای مدعی حقوق بشر همین است که براساس چه منطقی تحریم ها مصوب شده است.
وی با اشاره به روابط خوب فرهنگی و سیاسی با آلمان گفت: ما در بین کشورهای اروپایی یک نگاه ویژه به آلمان داریم و مایلیم آلمان هم چنین جایگاهی برای ایران قایل باشد و مثل برخی کشورهای اروپایی، دنباله رو کشورهای خارج اروپا نباشد. البته ما چنین تصوری از آلمان نداریم.
دبیرکل حزب مردم سالاری افزود: می پذیریم که پارلمان اروپا مستقل از دولت است، ولی بالاخره مشورت های دولت برای تنظیم بیانیه ها بسیار کمک می کند.
کواکبیان خاطرنشان کرد: متوسط مشارکت مردم در انتخابات پارلمان در طول ۳۵ سال بعد از انقلاب در ایران، بالای ۵۵ درصد بوده است کما اینکه متوسط حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری در ۱۱ دوره هم بالای ۶۵ درصد بوده است، ولی قطعا نمایندگان اتحادیه اروپا با آرای کمتری انتخاب شده اند و لذا ایراد به انتخابات در ایران نوعی دخالت در امور ایران است کما اینکه در این بیانیه بر آزادی همجنس بازی تاکید شد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که این موضوع اساسا در دین و آیین ما مطرود است. شاید این موضوع در اروپا یک امر عادی باشد، اما در ایران غیرقابل پذیرش است. لذا باید به درک مشترک از ویژگی های هر کشوری رسید.
مدیرمسئول روزنامه مردم سالاری افزود: این بیانیه باعثشد تا سفر نمایندگان ایران به اروپا به تاخیر بیفتد. هر چند امیدواریم این سفرها به زودی انجام شود.
کواکبیان همچنین با اشاره به دیدارهای بدون هماهنگی مقامات اروپایی در تهران گفت: اگر برای ملاقات ها با وزارت امور خارجه ایران هماهنگی صورت گیرد، اشکالی ندارد حتی برای دیدار برخی اشخاص به عنوان اپوزیسیون، اما وقتی بدون هماهنگی برخی دیدارها انجام می شود، چندان موجه و مطلوب نیست.
وی با اشاره به برخی لابی های ضد ایران و جوسازی های حقوق بشری از برخوردهای خشن علیه مهاجران و اقلیت ها و رنگین پوست ها در کشورهای غربی و موضوع زندان گوانتانامو و امثال آن سخن گفت و بر منطق استوار دین مبین اسلام جهت رعایت دقیق حقوق بشر تاکید کرد و گزارش های امثال احمد شهید را برگرفته از شایعات همان لابی های مخالف و کاملا یکسویه دانست.
مدیرمسئول روزنامه مردم سالاری در ادامه افزود: به دلیل آن که روزنامه و حزب مردم سالاری برای روی کار آمدن دولت روحانی بسیار تلاش کرد، جزو طرفداران آن به حساب می آید، اما این حمایت به معنای آن نیست که همه اقدامات دولت کنونی بدون انتقاد می باشد.
کواکبیان تصریح کرد: به طور طبیعی ممکن است نسبت به عملکرد وزارتخانه ها، انتقاداتی وجود داشته باشد. به طور نمونه در موضوع هدفمندی یارانه ها، حزب مردم سالاری خواستار آن شده که به ۳ دهک بالا که حدود ۱۰ میلیون نفر از ۷۳ میلیون ثبت نامی دریافت یارانه می باشند براساس قانون، یارانه پرداخت نشود و یا به نیازمندان که به هر دلیلی انصراف داده اند، یارانه داده شود.
در پایان این نشست کتاب هایی از سوی کواکبیان به سفیر آلمان هدیه داده شد.
انتهای پیان /
ارسال نظر