|
|
کدخبر: ۱۶۱۹۳۴

مهم ترین اخبار ویژه روزنامه های امروز

نظرسنجی جدید شبکه فاکس نیوز نشان می دهد بیش از ۸۰ درصد از رای دهندگان آمریکایی به باراک اوباما اعتماد ندارند و معتقدند که رئیس جمهور اکثر اوقات و در خصوص مسائل مهم به مردم دروغ می گوید.

به گزارشخبرگزاری فارس، برخی از مهم ترین اخبار ویژه روزنامه های امروز صبح کشور به شرح زیر است:

*کیهان

غنی سازی ۲۰ درصد مهم نبود راکتور اراک هم مهم نیست!

در پی توافق ایران با غرب برای تغییر طراحی راکتور آب سنگین اراک، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی گفت این راکتور مشکل اصلی نیست و تغییر طراحی آن بی اهمیت است.

پیش از این علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفته بود: «قرار شده با باز طراحی راکتور آب سنگین اراک، سوخت آن را از طبیعی به سوخت غنی شده تبدیل کنیم و راکتور را به یکی از مدرن ترین راکتورهای تحقیقاتی جهان مبدل کنیم. درخصوص تولید رادیوایزوتوپ ها هم سریع تر آنها را تولید خواهیم کرد. جزئیات به اطلاع ۵ + ۱ رسیده و آنها نیز موافق هستند چون نگرانی آنها در خصوص پلوتونیوم بود و ما این مشکل را به این شیوه حل کردیم و از این پیشنهاد ایران استقبال کردند».

به گزارش رادیو فردا اما یووال اشتاینیتز وزیر اطلاعات و راهبردی اسرائیل در واکنش به این سخنان صالحی گفت اصلی ترین مشکل، ادامه توان ایران در غنی سازی اورانیوم است و از این رو، تعداد سانتریفیوژهایی که ایران با آن غنی سازی را انجام می دهد، اهمیت دارد».

اشتاینیتز که پیگیری پرونده ایران در دولت اسرائیل را در دست دارد، در گفت وگو با شبکه دوم تلویزیون اسرائیل گفت ایران با مطرح کردن این ادعاهای جدید، می خواهد توجهات را از مسئله اصلی، که غنی سازی اورانیوم است، منحرف کند ایران اگر بخواهد بمب اتم تولید کند، آن را از اورانیوم غنی شده تولید می کند نه از تولیدات نیروگاه اراک.

اشتاینیتز در حالی تغییر کارکرد نیروگاه آب سنگین اراک را «بی اهمیت» دانست که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر دولت اسرائیل بارها در ماه های گذشته بر لزوم برچیدن این نیروگاه، به عنوان یکی از شرط های مهم برای «رفع خطر» از برنامه اتمی ایران تاکید کرده بود.

نتانیاهو گفته بود: وجود سایت هسته ای اراک راه میان بر برای دستیابی به تولید بمب اتمی، از طریق تولید پلوتونیوم است.

پیش از دست یابی ایران و قدرت های جهانی به توافق هسته ای موقت، لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با حمایت از درخواست اسرائیل، بر لزوم برچیدن سایت هسته ای اراک تاکید می کرد. اصرارهای او امضای توافق را مدتی با تاخیر روبرو کرده بود.

مقامات صهیونیستی و برخی سیاستمداران پیش از این، خواستار توقف تولید اورانیوم ۲۰ درصد در تأسیسات فردو شده بودند اما وقتی طرف مذاکره کننده ایرانی توقف تولید اورانیوم ۲۰ درصد و اکسید یا رقیق کردن تمام ذخایر ۲۰ درصد را پذیرفت، همین محافل مدعی شدند این موضوع اهمیتی ندارد و آنچه مهم است ۱۹هزار سانتریفیوژ ایران است که در نطنز می چرخد! اکنون همین رفتار شیادانه بر سر راکتور آب سنگین اراک تکرار می شود.

سازهای مخالف در میان اعضای تیم اقتصادی دولت

یک روزنامه حامی دولت نسبت به ادامه ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت هشدار داد.

روزنامه جمهوری اسلامی با بیان اینکه ناهماهنگی ها و تشتت در تصمیم گیری های اقتصادی دولت به وضعیت نگران کننده ای رسیده و در صورت تداوم می تواند دولت را گرفتار مارپیچ تصمیمات متناقض و سیاست های یک شبه کند، نوشت: نمونه بارز این ناهماهنگی ها را می توان این روزها در رویکردهای به شدت متفاوت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مشاهده کرد. شبکه بانکی کشور با چراغ سبزهای عملی و با استفاده حداکثری از سکوت بانک مرکزی، وارد جاده افزایش نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی شده است. از سوی دیگر فعالان بازار سرمایه بابت افزایش جذابیت بازارهای رقیب خصوصا بانک ها برای صاحبان نقدینگی و کوچ منابع از بورس به بانک، دچار زیان های هنگفتی شده اند چرا که شاخص این بازار فقط طی چند روز گذشته حدود ۳ هزار واحد افت کرد.

این روزنامه اضافه کرد: پس از این اتفاق که به نظر می رسد معلول هم افزایی چند عامل یعنی افزایش نرخ سود سپرده های بانکی، کاهش حاشیه سود صنایع تاثیرگذار در بازار مانند شرکت های فولادی، معدنی و… و دغدغه های نشأت گرفته از اجرای قریب الوقوع مرحله دوم هدفمندی یارانه ها است، حال وزیر اقتصاد تحت فشار اهالی بورس از بررسی مجدد نرخ سود سپرده های بانکی خبر داده است تا نمونه ای تام و تمام از عدم ثبات در سیاست ها و تناقض رویکردها به نمایش دربیاید.

در ادامه تحلیل جمهوری اسلامی آمده است: ظاهرا در بر پاشنه چند ماه قبل نمی چرخد و فشار فعالان و ذی نفعان بازار سرمایه بر وزیر اقتصاد که بنا بر قانون، مسئولیت این بازار را برعهده دارد، کارگر افتاده است چرا که وزیر اقتصاد از بازنگری نرخ سود سپرده های بانکی در شورای پول و اعتبار خبر می دهد؛ اتفاقی که در صورت بروز، تیر خلاصی بر پیکر ضرورتا هماهنگ تیم اقتصادی دولت خواهد بود.

نویسنده تصریح می کند: سخن بر سر این نیست که آیا نرخ سود سپرده های بانکی باید تغییر کند یا خیر، عملکرد بانک ها و بانک مرکزی طی این چند ماه در مورد جذب سپرده ها با نرخ های بالاتر و رقابتی صحیح بوده است یا خیر، تاثیر رویکردهای مالی دولت در بودجه سال جاری که محصول تیم سازمان برنامه و بودجه تلقی می شود، بر سودآوری صنایع مختلف کم بوده است یا زیاد و… سخن در این است که چرا دولتمردان این کابینه که ادعا و استدلالشان برای ضرورت هماهنگی در رویکردها و ثبات در سیاست ها، گوش منتقدان و مدافعان را پر کرده بود، این چنین پراکنده، ناهماهنگ، غیرمنسجم و متفرق می اندیشند و عمل می کنند؟

آیا پیش بینی نتایج روش جمع آوری نقدینگی با استفاده از ابزار نرخ سود برای مسئولان دولت این قدر سخت بوده است که اکنون و با آشکار شدن همان نتایج برخی از آنان به فکر بازنگری در این روش افتاده اند؟ آیا بانک مرکزی از ظرفیت ها و اولویت های شبکه بانکی تحت نظارتش این قدر بی اطلاع بوده است که نتواند پیش بینی کند رقابت بانک ها بر سر جذب منابع بیشتر، چه پیامدهایی به دنبال دارد؟ وزیر اقتصاد که مسئول بازار سرمایه کشور است نمی توانست با تغییر در مدیران سازمان بورس، ایده هایی نو و همسو با سایر بخش های اقتصادی کشور به این بازار تزریق کند؟ آیا تیم اقتصادی دولت نمی توانست تاثیر تصمیماتی مانند وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن، افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها و بالا رفتن قیمت حامل های انرژی حاشیه سود صنایع مهم بورسی را بسنجد تا بازار سرمایه کشور این چنین از همه طرف مورد تهدید قرار نگیرد؟

جمهوری اسلامی در پایان نوشت: پاسخ این پرسش ها بر اهل فن و ناظران آگاه روشن است؛ هماهنگی و تعامل در قالب یک مرکز فرماندهی مقتدر، مدبر و مدیر در حوزه اقتصاد، چاره رهایی از تکرار این قبیل مسائل است.

فاکس نیوز: ۸۰ درصد آمریکایی ها اوباما را دروغگو می دانند

نظرسنجی های جدید حاکی از آن است که اکثر مردم آمریکا به اوباما اعتماد ندارند.

نظرسنجی جدید شبکه فاکس نیوز نشان می دهد بیش از ۸۰ درصد از رای دهندگان آمریکایی به باراک اوباما اعتماد ندارند و معتقدند که رئیس جمهور اکثر اوقات و در خصوص مسائل مهم به مردم دروغ می گوید.

وینی راجرز تحلیلگر فاکس نیوز در این باره گفت: رسانه ها از برملا کردن دروغ های اوباما خودداری می کنند به همین علت است که اوباما در میان چپ گراها محبوبیت دارد. اوباما ۲۵۲ بار به مردم آمریکا دروغ گفته است و سند آن نیز وجود دارد. او درباره طرح های خود از جمله طرح خدمات درمانی دروغ می گوید اما رسانه ها به آن نمی پردازند.

باز هم گُلی به جمال منتقدان بی سواد دولت!

به گزارش مشرق، با اینکه مسئولان دولت در ماه های اخیر به شدت به منتقدان تاخته و هر نوع نقیصه اجرایی در کار خود را ناشی از سنگ اندازی رسانه های اصولگرا دانسته اند، اما ماجرای قبوض برق که با پیگیری رسانه های اصولگرا اصلاح شد، نشان داد کدام دسته رسانه ها به سود دولتند؛ رسانه هایی که فقط تملق دولت را می گویند یا رسانه هایی که اشتباهات را گوشزد می کنند.

پس از آن که حسن روحانی منتقدان توافق ژنو را بی سواد خواند و به تدریج چند رسانه منتقد دولت، توقیف شدند و هفته گذشته نیز سخنگوی دولت، چند رسانه منتقد را به سنگ اندازی در انصراف مردم از دریافت یارانه، متهم کرد، عدم دعوت از خبرنگاران رسانه های اصولگرا به جلسات و برنامه های دولت، آخرین بی مهری دولت روحانی به منتقدان رسانه ای است. این در حالی است که از زمان آغاز به کار دولت روحانی، رسانه های اصلاح طلب به حمایت تمام قد از تمامی اقدامات و فعالیت های دولت پرداخته اند؛ حتی اگر معایب و ضعف های این طرح ها همچون سبد کالا آنچنان فاجعه بار باشد که خود دولتی ها نیز مجبور به عذرخواهی شوند.

مشرق می افزاید: در ماجرای اقدام وزارت نیرو در افزایش شدید قبوض برق، این رسانه های اصولگرا بودند که نسبت به تخطی وزارت نیرو از مصوبه دولت هشدار دادند و نوشتند: در حالی وزارت نیرو متوسط افزایش قیمت برق از اول بهمن ۹۲ را ۲۴ درصد اعلام کرده بود که با صدور اولین قبض برق در سال جدید مشخص شد قیمت هر کیلووات ساعت برق در ۷ پله مصرفی از ۳۴ تا ۹۰ درصد گران شده است.

پس از انتشار این خبر در رسانه های اصولگرا، رئیس دولت نیز به آن واکنش نشان داد و با دستور روحانی، پنجشنبه گذشته اقدام وزارت نیرو اصلاح شد. روحانی با اشاره به مصوبه دولت برای افزایش قیمت آب و برق تا ۲۴ درصد گفت: در اجرا به محض اینکه گزارش هایی به من رسید، روز پنجشنبه مسئولان وزارت نیرو را خواستم و دیدم که تفسیر دیگری از مصوبه دولت برای افزایش قیمت برق صورت گرفته است.

چرا ۹۰ درصد مردم از دریافت یارانه انصراف ندادند؟

با پایان گرفتن ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه ها، آمارها و تحلیل های مختلفی در این باره منتشر شده است.

هر چند مقامات رسمی دولت هنوز آمار روشنی منتشر نکرده اند اما خبرگزاری مهر اعلام کرد حدود ۷۰ میلیون نفر ثبت نام کرده و حدود ۷ میلیون نفر انصراف داده اند.

وبسایت خبر نیز که به دولت نزدیک است و دو تن از گردانندگان آن معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و معاون اطلاع رسانی و ارتباطات دفتر رئیس جمهور هستند، اعلام کرد حدود ۹۰ درصد مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف نداده اند. خبر آنلاین می نویسد: در حالی که تلاش های دولت و رسانه ها برای کمتر شدن افراد ثبت نام کننده دریافت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد، خبرهای رسمی نشان می دهد بیش از ۷۰ میلیون نفر برای دریافت یارانه ها ثبت نام کرده اند.

خبر آنلاین همچنین از مخاطبان خود علت عدم انصراف ۹۰ درصدی مردم را جویا شده که در پاسخ به نکاتی نظیر عدم برنامه ریزی مدون، عدم اطمینان، عدم کنترل تورم و… اشاره کرده اند.

روز گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده بود منتظر نیستیم تا ۳۰ الی ۴۰ درصد مردم انصراف دهند. بلکه به هر میزان که باشد فرصتی برای دولت فراهم می شود تا بتواند در درمان و سلامت کشور از آن استفاده کند.

وی همچنین اشاره کرده: راه انصراف را در خصوص دریافت یارانه نقدی تا پایان سال ۹۳ باز خواهیم گذاشت.

تابناک در این باره نوشت: این سخنان جهانگیری بیانگر یک امر واضح است، و آن اینکه رقم انصراف دهندگان از یارانه نقدی چندان بزرگ نیست و شاید در حد همان ده درصدی است که در اخبار غیررسمی به آن اشاره شده است. بیان صریح جهانگیری در این باره که امکان انصراف از یارانه تا پایان سال ۹۳ ادامه دارد نشانی از آن است که دولت هنوز هم امیدوار به انصراف متقاضیان از دریافت یارانه نقدی است. گویا ارقام انصرافی ها کمتر از میزان پیش بینی دولت بوده است.

در این میان روزنامه دولتی ایران نوشت: باید پذیرفت که نحوه اطلاع رسانی درخصوص مرحله دوم هدفمندی یارانه ها با دو ضعف عمده روبه رو بوده است. نخستین ضعف اطلاع رسانی در این بخش، گسترده و جامع نبودن آن است. ضرورت دارد برای اجرای این قانون مهم و تاثیرگذار در زندگی تک تک ایرانی ها، ضمن اطلاع رسانی از نحوه ثبت نام متقاضیان به تمام سؤال ها و ابهام های بی شمار مردم پاسخ داده شود. در این میان دولت و وزارتخانه های مسئول تلاش کردند تا با صدور اطلاعیه ها و بسته های خبررسانی این کار را انجام دهند ولی تا حدودی خلأ موجود در این بخش قابل لمس بود.

روزنامه دولت، دومین نقطه ضعف استراتژی اطلاع رسانی دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را «به هنگام نبودن اطلاعاتی» دانست که در اختیار مخاطبان قرار می گیرد. با وجودی که میزان انصراف از دریافت یارانه نقدی در این مرحله از هدفمندی یارانه ها نقش مهمی دارد ولی اعلام برنامه های جبرانی دیر هنگام صورت گرفت.

روزنامه ایران همچنین از عدم اعلام میزان افزایش قیمت ها نیز انتقاد کرده و نوشته است: «از سوی دیگر تعیین اعلام قیمت بنزین وگازوئیل مورد دیگری بود که مردم انتظار داشتند آن را زودتر و پیش از آغاز ثبت نام بشنوند که با وجود شایعات گسترده مخالفان دولت همچنان در ابهام باقی مانده است.»

در همین حال عبدالله ناصری مدیر عامل اسبق ایران در مصاحبه با تدبیر گفت: انصراف یا عدم انصراف از دریافت یارانه مبنای محبوبیت یا رفراندوم برای دولت نیست و پرونده رفراندوم ۲۴ خرداد بسته شده است.

او ضمن انتقاد از دولت ادامه می دهد: دولت باید در آینده در زمینه یارانه ها افکارسازی عمومی داشته باشد که به نظر می رسد متاسفانه دولت در این زمینه و در حوزه رسانه ای منفعل هستند. ما شاهد بودیم که در فاز دوم هدفمندی یارانه ها هیچ حرکت سازنده منسجم و قابل دفاعی در حوزه رسانه ای از سوی دولت صورت نگرفت.

* جام جم

در حالی که برخی اخبار، نشان از احتمال زنده بودن جمشید دانایی فر، مرزبان ربوده شده کشورمان دارد، سیدباقر حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نگه داشته شدن دانایی فر به دست گروه تروریستی جیش العدل را نوعی گروگانگیری قومیتی مذهبی دانسته و به ایسنا گفته است که گروهبان دانایی فر، فردی سیستانی و از شیعیان استان سیستان و بلوچستان است؛ به همین دلیل گروه تروریستی جیش العدل با نگه داشتن وی در تلاش است تا هم از نظر سیاسی و هم از نظر قومی مذهبی به مقامات جمهوری اسلامی ایران فشار وارد کند.

او همچنین درباره پاره ای اخبار درباره احتمال همکاری دانایی فر با تروریست ها تاکید کرد که اخبار منتشره بر ضد گروهبان دانایی فر کذب است.

همچنین حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در رابطه با برخی اظهارنظرها پیرامون وضع دانایی فر ضمن اعلام بی اطلاعی از سرنوشت وی گفت: باید در رابطه با مسائل امنیتی با دقت بیشتری اظهارنظر شود، بویژه زمانی که این اظهارنظرها با آبروی افراد در ارتباط باشد.

«فرای»، موضوع نامه ۲۳۳ استاد دانشگاه به روحانی

۲۳۳ استاد ایرانی از دانشگاه های مختلف، در نامه ای خطاب به رئیس جمهور از او خواستند تا به وصیت ریچارد فرای، ایران شناس آمریکایی و دفن او در کنار زاینده رود اصفهان عمل کند. این در حالی است که پیش از این عده ای با برگزاری تجمع اعتراض آمیز، خواهان ممانعت از دفن فرای شده بودند.

تهیه فهرست «مجتهدان مصلح و مبتکر» برای انتخابات خبرگان

سایت دانا از دورخیز انتخاباتی برخی چهره های نزدیک به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری خبر داده است. به گزارش این سایت اصولگرا، طیف هاشمی در تهران فهرست انتخاباتی مجلس خبرگان را با نام «مجتهدان مصلح و مبتکر» منتشر می کند و اکنون در حال تکمیل آن در شهرستان هاست.

براساس ادعای این سایت، احتمالا حسن روحانی، هاشمی رفسنجانی، محقق داماد، سیدحسن خمینی و مجید انصاری در این فهرست حضور دارند. انتخابات خبرگان همزمان با انتخابات مجلس، اواخر سال آینده برگزار می شود.

ضیافت همسر رئیس جمهور برای زنان دولت

همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه(س) و روز زن، همسر رئیس جمهور برای زنان کابینه ضیافت شامی را در تالار حافظیه کاخ سعدآباد برگزار کرد. به گزارش فارس، غیر از زنان عضو دولت برخی فعالان امور زنان، بازیگران، کارگردانان و نویسندگان زن نیز در این ضیافت حضور داشتند. برگزاری کنسرت موسیقی، از جمله برنامه های این ضیافت عنوان شده است.

نامه حائری شیرازی به موسوی و کروبی

آیت الله محی الدین حائری شیرازی نامه ای خطاب به میرحسین موسوی و مهدی کروبی منتشر کرد و ضمن بیان این که «در پرونده شما خدمات بزرگی به اسلام و انقلاب را می توان مشاهده کرد»، خطاب به آنان یادآور شد: دعوت مردم به آمدن در خیابان میوه ای است که در دامن آمریکا و اسرائیل افتاده و با اصرار بر مشی گذشته بازهم خواهد افتاد.

در بخشی دیگر از این نامه آمده است: با اصرار شما، فتنه انتخابات ۸۸ آتش زیر خاکستر خواهد ماند و نظام نسبت به آن نمی تواند بی تفاوت بماند. جمع شدن فتنه، خاموش شدن مشعل است و خاموش شدن مشعل غیر از خاموشی شمعک است. پذیرش خطا از طرف شما، شمعک را خاموش خواهد کرد… این کار بزرگ فقط و فقط از دست شما برمی آید پس از اجر عظیم آن نیز غافل نشوید.

او در این نامه خطاب به دو نامزد انتخابات ۸۸ خاطرنشان کرده است: اجانب به پس از مرگ شما می اندیشند که بیش از زمان حیاتتان از شما بهره ها ببرند، شما به چنین کاری راضی نشوید.

دفاع وزیر خارجه عمان از میانجیگری

یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان با تائید میانجیگری این کشور بین ایران و آمریکا، تاکید کرد که میانجیگری کشورش به نفع همه کشورهای منطقه بوده است.

به گزارش عصر ایران، وی در گفت وگو با روزنامه الحیات چاپ لندن افزوده که هریک از طرفین ایران و آمریکا قانع شدند گزینه های پیش رویشان محدود است یا باید وارد یک گفت وگوی واقعی شوند یا یک درگیری مرگبار و کشنده. این مساله باعثشده که آنها «گفت وگوی مستقیم و با واسطه» را ترجیح بدهند… جورج بوش و محمود احمدی نژاد آمادگی این را نداشتند که بپذیرند باید با هم اتفاق نظر داشته باشند، اما باراک اوباما و حسن روحانی نظر متفاوتی دارند.

تذکر نماینده زاهدان به دولت

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان با بیان این که در زاهدان شاهد نسل کشی هستیم، گفته است: ما از دولت انتظار داریم که امنیت تمام اقوام و مذاهب را حفظ کند و اگر دولت این توان را ندارد این کار را به دست مردم بسپارد.

او با اشاره به شهادت معلم شهید نوروزی و سرباز شهید خندان که در روز اول سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان از سوی نیروهای تکفیری کشته شدند، افزوده است: مردم این استان سال هاست که به دست نیروهای تکفیری و وهابی در این استان به شهادت می رسند، باید مشخص شود که این افراد در کدام حوزه های علمیه درس خوانده اند و استادان آنها چه کسانی بودند که این تفکر را به آنها القا کردند.

* ایران

درخواست ۲۳۳ استاد دانشگاه از روحانی

خبر اول این که۲۳۳ استاد ایرانی از دانشگاه های مختلف، در نامه ای خطاب به رئیس جمهوری خواستند تا به اجرایی شدن وصیت «ریچارد فرای» - ایران شناس امریکایی - و دفن او در کنار زاینده رود اصفهان کمک کند.

در این نامه خطاب به حسن روحانی آمده است: «استاد ریچارد فرای، ایران شناس مشهور و خدمتگزار صادق تاریخ و فرهنگ ایران که در ۶۰ سال گذشته، خدمات درخشانی در شناساندن فرهنگ و تاریخ ایران و بخصوص نقش آن در بسط تمدن اسلامی داشته است، اخیرا به رحمت ایزدی پیوست. بنا به وصیت آن مرحوم، قرار است پیکر او در شهر اصفهان و در کنار زاینده رود به خاک سپرده شود.» امضا کنندگان نامه می افزایند: «کوشش های این گونه افراد در چند دهه ی اخیر باعثشده است که علی رغم تبلیغات بسیار نامساعد رسانه ها، مفهومی به عنوان فرهنگ غنی ایرانی در جوامع غربی شکل گرفته و گسترش یابد، به طوری که حتی سیاستمداران دنیای غرب نیز همواره با احترام فراوان از فرهنگ غنی ایران یاد می کنند.» استادان دانشگاه در پایان تاکید کردند: «جامعه ی دانشگاهی ایران با توجه به سال فرهنگ، از جنابعالی و دولت محترم انتظار دارد که نسبت به اجرای وصیت نامه ی استاد ریچارد فرای با احترام و تشریفاتی که شایسته ی آن خدمتگزار عزیز است، اقدام لازم انجام شود. طبیعی است که تعلل در این امر، نتایج ناگواری برای منافع ملی و سابقه ی فرهنگی کشور خواهد داشت.»

به گزارش ایسنا، امضای استادان دانشگاه های «صنعتی شریف»، «تهران»، «امیرکبیر»، «علم و صنعت»، «صنعتی اصفهان»، «یاسوج»، «شیراز»، «فردوسی مشهد» و… پای این نامه دیده می شود. تقاضا برای عمل به وصیت ریچارد فرای در شرایطی است که برخی رسانه ها و نمایندگان مجلس با طرح ادعای «جاسوسی» وی درباره دفن او در حاشیه زاینده رود هشدار داده اند. «احمد سالک» رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از این نمایندگان بود که روز گذشته به تسنیم گفت: «اسناد جاسوس بودن ریچارد فرای را داشته و آن را منتشر می کنم.»

ادامه دردسرهای طرح مهرآفرین

خبر دیگر این کهروز گذشته تعدادی از بازرسان وزارت صنعت و معدن برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند. نمایندگان این عده نیز وارد مجلس شده و در راهرو ها با نمایندگان به گفت وگو پرداختند. «طرح مهر آفرین» از مصوبه های دولت قبل بود که براساس آن تعداد زیادی از نیروهای شرکتی به وضعیت قراردادی تبدیل می شدند اما در پی ابطال این مصوبه از سوی رئیس مجلس نیروهای قراردادی از جمله ۳۸۰۰ بازرس این وزارتخانه باید به وضعیت قبل برگردند. همین موضوع باعثاعتراض و تجمع مشمولان شده است. یکی از نمایندگان معترضان به خبرنگار پارلمانی ایران گفت این بازرسان که اکثرشان هم از اعضای فعال بسیج بودند از سال ۸۷ و پیش از قانون مهر آفرین وارد بدنه وزارت صنعت شدند. یکی از نمایندگان مجلس هم که مسائل کارگران را دنبال می کند، در توضیحات خود به معترضان تأکید می کرد که این موضوع ارتباطی با دولت ندارد و باید از طریق مجلس حل و فصل شود.

ادامه خبرسازی علیه خانواده رئیس جمهوری

شنیدیم که چند روز بعد از انتشار اخبار کذب از «دیدار دختر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان با خانواده مولوی عبدالحمید» این بار برخی منابع خبری حضور همسر رئیس جمهوری در مراسم بزرگداشت مقام زن در تالار حافظیه کاخ سعدآباد را آماج «تهمت» و «افترا» قرار داده و مدعی شدند در این مراسم شئونات اخلاقی رعایت نشده است.

این در حالی است که بنا بر همین گزارش ها مهمانان مراسم که همگی خانم بودند به محض ورود گوشی های تلفن و دوربین های عکاسی خود را تحویل می دادند تا دستاویزی برای خلق حاشیه به وجود نیاید اما به نظر می رسد برخی مخالفان دولت، این بار خانواده رئیس جمهوری را نشانه رفته اند.

ایران، در صدر اخبار جهان

با خبر شدیم که ویزا ندادن امریکا به نماینده پیشنهادی ایران به سازمان ملل، مصادره ساختمان خیریه بنیاد علوی در نیویورک و سخنان اخیر «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره تأسیسات هسته ای کشورمان سه موضوعی است که روز گذشته در روزنامه ها و خبرگزاری های جهان انعکاس داده شد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» و مجموعه دیگری از مطبوعات و رسانه ها، بخشی از سخنان صالحی را مورد توجه قرار داده اند که از حل و فصل مسائل مربوط به رآکتور آب سنگین اراک سخن گفته است. خبرگزاری کویت و روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز به تحلیل سخنان صالحی پرداختند. روزنامه «گالف تودی» و مجله «فارین پالسی»، خودداری امریکا از صدور روادید برای حمید ابوطالبی را موضوع گزارش خود قرار دادند و روزنامه «گاردین» نیز واکنش ایران به مصادره اموال بنیاد خیریه علوی را منتشر کرده است.

درخواست وزارت کشور از برخی نمایندگان

خبر رسیده که سخنگوی وزارت کشور در واکنش به برخی «اتهام های» علیه پنجمین مرزبان ایرانی درخواست کرد اظهار نظر و انتشار اخبار در این باره با توجه به موازین اخلاقی، شرعی و قانونی باشد. حسینعلی امیری در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان درباره گروهبان جمشید دانایی فر گفت: باید در رابطه با مسائل امنیتی با دقت بیشتری اظهارنظر شود. بویژه زمانی که این اظهارنظرها با آبروی افراد در ارتباط باشد. از نظر اخلاقی، قانونی و شرعی باید ملاحظه آبروی افراد را کرد. دانایی فر، یکی از پنج مرزبان ربوده شده از سوی «جیش العدل» است که این گروهک مدعی است وی را به شهادت رسانده اما وزارت کشور اعلام کرد چون پیکر وی تحویل نشده و شواهد دیگری نیز وجود ندارد، شهادت وی را تأیید نمی کند. اخیراً برخی از نمایندگان مجلس مدعی پیوستن او به «گروهک جیش العدل» شده اند.

آمار سازی برای انصرافی ها

یک خبر دیگر این که همزمان با اتمام مهلت قانونی سازمان هدفمندی ها برای ثبت نام متقاضیان دریافت یارانه برخی خبرگزاری های رسمی و سایت های غیر رسمی اقدام به انتشار آمار «غیر واقعی» انصراف دهندگان کرده اند. این منابع خبری در گزارش های خود آمارهای متفاوتی از میزان انصراف مردم ارائه می دهند. این در حالی است که تنها منبع رسمی و مورد وثوق سازمان هدفمندی یارانه هاست که اعلام آمار نهایی را به اتمام وقت اضافه ای موکول کرده است که برای ثبت نام در نظر گرفته شده.

تفاضل گل منفی مجلس نهم

مطلع شدیم که سایت «الف» وابسته به احمد توکلی نماینده اصولگرای تهران در گزارشی درباره مصوبات مجلس نهم، تصویب هر قانون جامع را «یک گل زده» و اصلاحیه های قوانین را «یک گل خورده» توصیف کرده و نتیجه گرفته: «تفاضل گل مجلس با اختلاف قابل توجهی منفی است». سایت الف از نمایندگان خواسته اولویت را به لوایح دولت بدهند و تأکید کرده: «این که مجلس نهم در بین مجالس پس از انقلاب رکورد دار ارائه طرح باشد و از سوی دیگر، رکورد دار تبدیل نشدن طرح ها به قانون باشد، یعنی مجلس نهم از داشتن بدنه کارشناسی قدرتمند رنج می برد»

تکذیبیه بانک مرکزی

دست آخر این کهیک مقام آگاه در بانک مرکزی در پی اظهارات قاضی پور نماینده مجلس شورای اسلامی که اعلام کرده بود بانک پاسارگاد از بانک مرکزی ۸ میلیارد دلار وام دریافت کرد و در دبی سرمایه گذاری کرده است، واکنش نشان داد.

به گزارش صباایران، این مقام آگاه گفت: به طور کلی بانکی که از بانک مرکزی وام ریالی یا ارزی دریافت کند وجود ندارد و در ارتباط با ریال، خط اعتباری برای بانک ها در نظر می گیرند که آن هم با سود بالایی که دارد، بانک ها سعی می کنند سریعاً نسبت به بازپرداخت مبلغی که از خط اعتباری خود استفاده کرده اند اقدام کنند. ضمن این که بانک پاسارگاد هیچگونه خط اعتباری ریالی هم از بانک مرکزی درخواست نکرده است.

وی ادامه داد: بنابراین پرداخت ۸ میلیارد دلار وام به یک بانک خصوصی و سرمایه گذاری آن در دبی تکذیب می شود.

* جمهوری

* خبرهای غیررسمی از جمع بندی ثبت نام های مربوط به متقاضیان یارانه، حکایت از انصراف حدود ۳ میلیون نفر دارد. اگر سخن وزیر امور اقتصادی و دارائی که گفت ۱۰ میلیون نفر شناسائی شده اند که نیازی به یارانه ندارند و دولت به آنها یارانه نخواهد داد ملاک عمل قرار گیرد، طبعاً تعداد یارانه بگیران در مرحله دوم حدود ۱۳ میلیون نفر کاهش خواهد یافت. ضمناً اگر این خبرها که تعداد یارانه بگیران در مرحله اول از تعداد جمعیت کشور بیشتر بوده و حتی تعداد زیادی کارت ملی اضافه بر آمار جمعیت صادر شده بود صحت داشته باشد، دولت یازدهم می تواند با پالایش های لازم، تعداد یارانه بگیران را بسیار بیش از این رقم کاهش دهد.

* پلیس اتریش عملیات جستجو برای یافتن دو دختر نوجوان اتریشی که احتمالاً برای جهاد نکاح با تروریست ها عازم سوریه شده اند را آغاز کرد. به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه دیلی میل، " سامرا کسینوویچ " ۱۶ ساله و " سابینا سلیموویچ " ۱۵ ساله در ۲۱ فروردین از خانه های خود در " وین " مرکز اتریش ناپدید شدند. با اینحال والدین این دو دختر نوشته هایی از جانب دخترانشان در شبکه های اجتماعی پیدا کردند که نوشته شده بود آنها برای جهاد به سوریه می روند. والدین این دختران که در اصل پناهندگان بوسنیایی هستند و بعد از درگیری های قومی دهه ۱۳۷۰ به اتریش رفته بودند اعلام کردند که این پیام هایی که به دخترانشان نسبت داده شده، توسط آنها نوشته نشده است. گزارش ها حاکی از آن است که پدران این دو دختر از کشور خارج شده اند تا دخترانشان را پیدا کنند و تصاویری از این دو دختر در شبکه های اجتماعی نمایش داده شده که نشان می دهد سلاح " AK۴۷ " به دست دارند. در پست هایی که از این دو دختر در فیس بوک قرار داده شده، یکی از آنها گفته که می خواهند جهاد نکاح انجام دهند و جنگجویان مقدسی شوند و یکی دیگر گفته که مرگ هدف آنها است. مقامات اتریشی گفته اند که این دو دختر احتمالا در کمپ آموزشی هستند و با مردان تروریست جهاد نکاح کرده اند.

* اعضای هیئت منتظران بهار، هفته گذشته برای درگذشت چاوز مراسم سالگرد گرفتند و تصاویری از این هیئت در صفحات فضای مجازی پخش کردند. به گزارش پارس، این اقدام حامیان محمود احمدی نژاد به این دلیل است که وی روز ۱۶ اسفند ماه سال ۹۱ به مناسبت درگذشت هوگو چاوز با شهید خطاب کردن وی در پیام تسلیتش نوشته بود: " چاوز شهید راه پاسداری از ارزش های انسانی و انقلابی است و تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح(ع) و تنها باقیمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد. " این پیام تسلیت احمدی نژاد برای چاوز و شهید خطاب کردن وی با اعتراضات گسترده ای در داخل مواجه شد و حواشی زیادی را به همراه داشت.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار