|
|
کدخبر: ۱۶۱۴۴۷

تسنیم از یک دستاورد جدید دفاعی گزارش می دهد /

خبرگزاری تسنیم: ایران با دستیابی به تکنولوژی ساخت زره های مایع، به جمع معدود کشورهای دارنده این تکنولوژی پیوسته است. به گفته امیر پوردستان، این یک انقلاب در صنعت دفاعی کشور است.

به گزارش خبرنگار دفاعیخبرگزاری تسنیم، صبح امروز با حضور امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، رسماً از یک نوع زره جدید رونمایی شد. این زره که نامش زره مایع است، یک زره حفاظتی است که در بدنه تانک ها، نفربرها و حتی جلیغه های ضدگلوله به کار گرفته می شود.

ساخت زره های محافظتی جدید برای تانک ها در اکثر ارتش های دنیا، موضوعی مهم تلقی می شود چرا که روز به روز فرآیند تولید و ساخت موشک های ضدزره قدرتمند، با سرعت بیشتری به پیش می رود.

نکته مهم در تولید زره های جدید برای جایگزینی در زره های سرامیکی قدیمی، این است که گلوله ها و موشک های ضد زره نتوانند از آن عبور و جلوی از کارافتادگی احتمالی خودروهای زرهی به ویژه تانک ها در میدان نبرد را بگیرد.

سالانه هزینه بسیاز زیادی در دنیا برای ساخت چنین زره های مقاومی صرف می شود اما باز هم در میدان معمولا تانک ها و نفربرها با مشکلات فراوانی برای مقابله با موشک های ضدزره مواجه هستند.

آخرین نمونه از این دست، نابودی تانک هایمرکاوا ۳ومرکاوا ۴ارتش رژیم صهیونیستی توسط موشک های ضد زره حزب الله لبنان در جریان جنگ ۳۳روزه بود که تبلیغات اسرائیل در مورد تانک های مرکاوا(Merkava) را زیر سوال برد.

هم اکنون متخصصان کشورمان نسل جدیدی از زره های محافظتی تانک ها و خودروهای زرهی را در کشور تولید کرده اند که از قویترین و پیشرفته ترین زره های دنیا محسوب می شود.

امیر پوردستان درباره این دستاورد جدید نیروهای مسلح گفته است: یکی از تجهیزاتی که در صنعت دفاعی انقلاب ایجاد کرد، زره مایع است. به گفته وی، صنایع دفاعی ایران موفق شده که وزن جلیقه ضد گلوله را به یک دهم تقلیل دهیم.

زره های پیشرفته کامپوزیتی، اصطلاحاً زره مایع نام دارد. زره های کامپوزیتی(ترکیبی) به نسل جدید زره های نظامی گفته می شود که به سرعت در حال جایگزینی با زره های یک لایه(فولادی) و آسیب پذیر قدیمی هستند و از تفاوت های عمده آن با زره های معمولی می توان به چند لایه بودن آن اشاره کرد.

این زره که مبتنی بر فناوری زره مایع(STF) و به کارگیری الیاف منحصر به فرد ساخته شده است، در برابر گلوله های هسته فولادی ضد زره، مقاوم بوده و الزامات استانداردهای نظامی جهانی در آن به کار گرفته شده است.

این لایه های بسیار مقاوم که عمدتا از جنس استیل و سرامیک و فولاد سخت هستند، با فاصله روی هم قرار می گیرند و فضای خالی بین آنها با آلیاژهای سخت پوشانده شده و مقاومت زره را در مقابل موشک های ضدزره به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

ویژگی های زره مایع

- - استفاده از فناوری پیشرفته STF در ساخت زره

- - سبک وزن بودن زره

- - کاهش حدود ۷۶ درصد وزرن خودرو زرهی

مایع به کار رفته در این زره، همان " پلی اتیلن گلیکول " است. اساس کار به این صورت است که لایه های مورد نظرکولاررا با مایع مورد نظر که رقیق و ترکیب شده است را حرارت می دهند تا در حین بخار شدن اتانول موجود مواد اصطلاحا به خورد لایه های کولار برود.

بر اساس آزمایشات انجام شده بر روی کولار، ۴ لایه پوشش کولاری که از این مایع به عنوان پوشش بر روی خود بهره می برند توانی برابر ۱۴ لایه کولار بدون استفاده از این مایع را دارند. این مسئله یکی از مهمترین نکات مثبت مربوط به استفاده از این فناوری است که کاهش وزن را هم به همراه دارد.

کاهش چشمگیر وزن زره، در حقیقت یک انقلاب در صنعت ساخت خودروهای زرهی به شمار می آید. در حال حاضر در جهان غرب و برای نمونه در آمریکا و انگلستان از زره چابهام در تانک هایی مثل آبرامز و یا چلنجر بهره برده می شود. این تانک ها بیش از ۶۰ تن وزن داشته و این افزایش وزن باعثشده که تا حدی از تحرک این تانک ها کاسته شود.

عملکرد این زره به گونه ای است که اگر یک گلوله یا موشک به زره هوشمند اصابت کند، زره مایع هوشمند بلافاصله به آن نقطه تزریق شده و زره تبدیل به ماده سخت می شود و مقاومت آن به گونه ای افزایش می یابد که از نفوذ گلوله جلوگیری می کند. تمام این واکنش، در کمتر از یک هزارم ثانیه روی می دهد.

در حال حاضر در آمریکا از زره کولار به غیر از زره های انفرادی، در زره ناوهای هواپیمابر و رزم ناوها نیز بهره برده می شود و اصولا امکان استفاده از کولار در خودروهای زرهی و تانک ها و در همه وسایل نقلیه ممکن است. حال می توان گفت۷۶ درصدکاهش در وزن زره یک تانک که بخش عمده وزن تانک را شامل می شود، می تواند در مجموع، کاهشی حدود۵۰ درصدیدر وزن کل تانک به همراه داشته باشد.

این بدین معناست که حالا شما با داشتن همان قدرت موتور سابق، شتاب، میزان مهمات قابل حمل، سرعت خودرو زرهی، مقاومت محافظ تانک و یا خودرو را افزایش داد.

دستیابی به چنین دستاوردی، ایران را در زمره چندین کشور معدود دارنده چنین فناوری هایی قرار می دهد و به گفته فرمانده نزاجا، دستیابی به چنین دستاوردی، در صنعت دفاعی کشور انقلاب رخ داده است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار