اندیشکده آمریکایی:
اوباما در ماجرای ابوطالبی بدنبال جلب نظر مخالفان داخلی بود / ممکن است این اقدام خلاف امریکا تبدیل به سنت شود
مدیر عامل موسسه واشنگتن مینویسد شاید دولت اوباما با عدم صدور ویزا برای سفیر جدید ایران در سازمان ملل، به دنبال کسب رضایت مخالفان داخلی باشد اما ممکن است این اقدام علاوه بر برانگیختن مخالفت کشورهای دیگر، مذاکرات هستهای را نیز به خطر بیاندازد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مایکل سینگ مدیر عامل موسسه واشنگتن در تحلیل به بررسی عدم اعطای ویزا به حمید ابوطالبی - سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل - و تاثیرات متقابل آن بر مذاکرات هستهای پرداخته است.
وی خطر این اقدام باراک اوباما را " بیش از پیش پیچیدهتر کردنِ گفتگوی دیپلماتیک با دولت ایران " دانست و افزود: " علاوه بر این میتواند باعثخشم کشورهای دیگر - از جمله متحدانی - بشود که نگرانند این حادثه باعثتبدیل شدن به سنت بشود و آزادی عمل آنها در انتخاب نماینده در نیویورک را محدود کند. "
اما با توجه به این که ابوطالبی حضور خود را در لانه جاسوسی - هرچند با نقش ناچیز - پذیرفته، سینگ مدعی شده این مورد " بی سابقه " است.
در عین حال وی معتقد است شاید این تصمیم اوباما در راستای راهبرد وی دربرابر ایران باشد.
مدیرعامل موسسه واشنگتن اعتراضات تهران را شدید میداند و به ناقضِ وظایف دیپلماتیکِ آمریکا بودنِ آن اشاره میکند.
وی با این عبارت که " اگر مخاطرات را به کنار بگذاریم، عدم اعطای ویزا توسط دولت ممکن است به دلیل منافع تاکتیکی باشد " میافزاید که حتی برخی از متحدان اوباما نسبت به سیاستش در قبال ایران با دیده تردید مینگریستند اما با اقدام فوق، رضایت آنها و مخالفین را کسب میکند.
سینگ با یادآوری اختلاف نظرهای ماههای اخیر میان دولت و مجلس آمریکا، مینویسد: " علاوه بر این ماجرای ابوطالبی این فرصت مغتنم را برای دولت اوباما فراهم کرد تا یکی بودنِ هدف خود را با کنگره به نمایش بگذارد. "
وی در ادامه به تاثیر مخربی که عدم صدور ویزا میتواند بر مذاکرات هستهای داشته باشد، پرداخته است و احتمال داده است که مخالفان داخلی از جریان انتخاب ابوطالبی برای حمله به دولت استفاده کنند.
در پایان تحلیل موسسه واشنگتن آمده است: " بسیاری از ناظران کهنهکار روابط آمریکا - ایران نگرانند که ماجرای ابوطالبی نمونه دیگری از مسایل غیر مربوطی باشد که هر گاه نوید گشایش دیپلماتیکی وجود داشته است، باعثانحراف ماجرا شده است. اما هر مذاکره دشواری نیازمند به فایق آمدن بر چنین موانعی است. از این گذشته، هدف از مذاکرات گروه ۵ + ۱ رسید به توافقی محدود به مساله هستهای است. حتی اگر به چنین توافقی دست بابند، باید با وجود تنشهایی که درباره موضوعات بیشماری میان ایران و آمریکا و متحدانش وجود دارد، پابرجا بماند. اگر مذاکرات به دلیل این حادثه متوقف شود، باید درباره این دیدگاه محدود کردنِ موضوع بازنگری صورت گیرد. "
ارسال نظر