|
|
کدخبر: ۱۶۰۳۱۴

صفار هرندی در اجلاس ملی " اصحاب عشق ":

خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی ضمن ابراز تاسف از برخی فعالیت های فرهنگی جزیره ای گفت: برخی جزیره های پراکنده اصرار دارند که خودشان کار جدا انجام دهند که خطرناک است و یکی از خطرات آن این است که طعمه گرگ های عقیدتی می شوند.

به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از ستاد خبری اولین اجلاس ملی «اصحاب عشق» صفار هرندی کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در این اجلاس در سخنانی گفت: تجمع شما مصداق کوثری است که حتما به مذاق طعنه زنان خوش نمی آید. باید خدا را شاکر باشیم البته بی آنکه بخواهیم به مسئولیت های بزرگی که در پیش رو داریم، مغرور شویم و نسبت به آن غافل شده و برداشت های فعلی خود دلخوش باشیم.

وی ادامه داد: نقش برجسته فردی مانند آقای یکتا در به وجود آمدن چنین شاکله ای حتما غیرقابل انکار است. اگر در دیداری که عزیزانمان سال گذشته با حضرت آقا داشتند، کمی تامل کنیم، می بینیم که جای بالیدن و غره شدن هم دارد. به طوری که حضرت آقا می فرمایند من مدتهاست که منتظر شما هستم که این جمله تاثیر عجیبی دارد.

صفارهرندی ادامه داد: امیدارم که این خلاء همانطور که تا الان پر شده در آینده نیز بیش از اینها جبران مافات کند.

وی تصریح کرد: باید بدانیم که مدیریت جهادی در مقابل چه مدیریتی مطرح می شود. مدیریت جهادی یعنی در فضایی عمل کردن که یک طرف آن اراده دشمن در تقابل حضور دارد. البته تعاریف مختلفی در این زمینه وجود دارد.

صفارهرندی تصریح کرد: آنچه مورد عنایت حضرت آقاست این است که در عمل جهادی یک طرف دشمن است که بدون لحاظ کردن آن جهاد شکل نمی گیرد.

وی با بیان اینکه در سال های دهه ۶۰ به دلیل مسائلی نظیر جنگ و دوران دفاع مقدس که پیش آمد ناگزیر به ورود در مدیریت جهادی بودیم، گفت: وقتی جنگ تمام شد عده ای معتقد بودند که جهاد به پایان رسیده است، اما جلوه های تازه ای از جهاد پیش روی ما بود و با اعلام پایان جهاد مجموعه ای از اقدامات را انجام دادند.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در همین زمینه ادامه داد: یک تفکر معتقد بود که حالا که جنگ تمام شده باید دفتر جهاد راتعطیل کنیم و دور جدیدی را آغاز کنیم که حتی به این دوره جدید وجهه تئوریک هم می دادند. یکی از مقالاتی که در آن زمان منتشر شد مدیریت فقهی و مدیریت علمی نام گرفت.

برخی می خواستند مدیریت جهادی را محکوم به بی منطقی کنند

صفارهرندی در ادامه تاکید کرد: آنها قصد داشتند طوری مدیریت کنند که مدیریت جهادی به بی منطقی محکوم شود. افراد تعابیری نظیر فرارسیدن فصل خرد را مطرح کردند و اقداماتی در حوزه های فرهنگ، اقتصاد و سیاست بر مبنای تجدیدپذیری در آنها صورت گرفت.

وی ادامه داد: کسانی که نظریه پرداز نگاه عدالت پیشه در انقلاب بودند، تئوری پرداز جریان رفاه زده شدند که در خطبه های نماز جمعه نیز آن را مطرح کردند و مردم را به دنیاطلبی و دنیاخواهی تشبیه می کردند و از این طریق فرهنگ رفاه زدگی و مصرف گرایی را ترویج می دادند. دست دراز کردن به صندوق بین المللی پول یکی از اقداماتی بود که برای گسترش فرهنگ و رفاه زدگی انجام شد. البته این اقدامات با اهداف اولیه انقلاب در تعارض است اما آنها به بهانه برخاستن در حوزه اقتصاد، وارونگی فرهنگی ایجاد کردند که باید آن را تحمل می کردیم.

صفارهرندی تصریح کرد: آنها می گفتند باید به مردمی که از جنگ خسته هستند تنفس داد و کمی تفنن و تفریح لازم است و باید فضا را از عصبانیت جنگ خارج کنیم که این مسئله در آثار فرهنگی ما در فیلم ها دیده می شد.

وی در ادامه اظهار داشت: در سیاست نیز با این تئوری که باید از همه ظرفیت ها استفاده کنیم، کوتاه آمدند و آمادگی معامله کردن ارزش های انقلاب با اغیار را پیدا کردند.

صفارهرندی ادامه داد: ما از یک دوره ای که ناگزیر به مدیریت جهادی بودیم، به دوره ای وارد شدیم که نسبت به گذشته های خودمان تصمیم گرفتیم و این کار توسط دست اندرکاران ایجاد شد.

وی در ادامه افزود: در این شرایط رهبری از یک طرف می خواهند کشور و نظام مستقر را حمایت کنند و از طرفی نیز باید در برابر این ناهنجاری ها موضع می گرفتند که در این مقابله و ایستادگی هشدار دادند و از مردم می خواستند که نگذارند که وارونگی فرهنگی اتفاق بیفتد.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در ادامه ایمان به خداوند و اعتماد به او را یکی از شاخص های مدیریت جهادی دانست و گفت: گاهی اوقات ما به ظاهر به خداوند ایمان داریم اما اعتماد نداریم. بنابر این در مواقعی که می گوییم توکل به خدا، به دنبال کانال باز کردن از آدم ها می گردیم که راه را باز کنیم.

پرهیز از یاس و ناامیدی از شاخص های مدیریت جهادی

صفارهرندی در ادامه افزود: امیدواری و پرهیز از یاس و ناامیدی یکی از شاخص های مدیریت جهادی است. رهبر انقلاب مکرر در طول سال های تصدی مسئولیت خطیرشان همواره بر امیدواری بین همه اقشار مردم و به خصوص جوانان تاکید کردند. نباید هیچگاه بگذاریم که امیدها کشته شود. اگر امید از بین برود آمادگی برای ذلت آغاز می شود.

وی تصریح کرد: همه کسانی که در جبهه مقدم مبارزه حضور داشتند، پس از اینکه امیدهایشان متزلزل شد مغلوب شدند. یکی از اهداف دشمن متزلزل کردن امید هاست که باید به آن توجه کرد.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش خودباوری را یکی دیگر ازشاخص های مدیریت جهادی دانست و افزود: البته خودباوری در درون خودش آسیب خودشیفتگی را نیز دارد. انسان در خودباوری نباید دچار خودشیفتگی شود، اما باید قبول کنیم که ظرفیت ها و توانمندی های بسیاری داریم. باید خودمان را باور کنیم و بدانیم که خیلی بیشتر از اینها هستیم.

صفارهرندی تاکید کرد: تردید به دل راه ندادن و مستقیم ماندن یکی دیگر از شاخص های مدیریت جهادی است. در این مسیر انگیزه هایی ممکن است انسان را دچار تردید کند. گاهی اوقات انسان در مسائل معنوی و منطقی دچار تردید و تزلزل می شود. گاهی اوقات معنویات انسان خوب است، اما شک او کارش را خراب می کند.

وی افزود: باید خودمان را تجهیز کنیم و در برابر تهدیدها که با ظاهری منطقی می آیند، مقاوم باشیم و در ایمان دچار تزلزل نشویم.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی ادامه داد: برخی از فعالان فرهنگی اسیر عملیات فرهنگی هستند، اما به درستی بهره ای از معارف نبردند. آنها باید بدانند که قطعا در جاها و مقاطعی کم می آورند.

صفارهرندی در ادامه اخلاص را یکی دیگر از شاخص های مدیریت جهادی دانست و گفت: اگر همه مواردی که برای مدیریت جهادی عنوان کردیم موجود باشد، ولی اخلاص نباشد، هر روز ممکن است که به گوشه ای از کار لطمه وارد شود. اگر اخلاص در کار نباشد از مسیر حق و الهی منحرف می شویم.

وی در ادامه اظهارداشت: اعتقاد به آموزه های الهی و سیره پیامبر اسلام در اخلاص مهم است که این موضوع در حوزه فرهنگ بیشتر خودشان را نشان می دهد.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در ادامه به داشتن غیرت دینی، اعتقادی و انقلابی را یکی دیگر از شاخص های مدیریت جهادی دانست و گفت: داشتن غیرت دینی، اعتقاد و انقلابی در برابر دشمنان خدا به هیچ وجه منافاتی با روحیه رافت و رحمت در برابر مومنین و دوستان خدا ندارد. ما گاهی اوقات در این موارد کم می آوریم.

صفارهرندی ادامه داد: افرادی مانند بازرگان به آیاتی از قرآن استناد می کرد که احساس می کرد باید با کافرین نیز رافت داشته باشد.

نرمش قهرمانانه به معنای کوتاه آمدن از ارزش ها نیست

وی تاکید کرد: استفاده کردن از روش های علمی و با تدبیر و برنامه عمل کردن منافاتی با پایبندی به ارزشهای اسلامی، دینی و اعتقادی ندارد. ما در تئوری به اندازه سر سوزنی از آرمانهای مان کوتاه نمی آییم، اما ممکن است در بعضی از جاها به نظر بیاید که کوتاه آمده ایم که رهبر انقلاب نیز از آن به نرمش قهرمانانه تعبیر می کنند، اما این بدان معنا نیست که ما از آرمانهای مان کوتاه آمده ایم.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در همین زمینه گفت: امام خمینی(ره) پس از پذیرش قطعنامه فرمودند که ما قطعنامه را پذیرفتیم و واقعا این کار را انجام داده ایم، اما سرسوزنی نباید از کینه مردم انقلابی مان نسبت به آمریکا کاهش یابد.

صفارهرندی در ادامه اعتقاد به عمل جبهه ای را یکی دیگر از شاخص های تحقق مدیریت جهادی دانست و گفت: عمل جبهه ای در حوزه فرهنگ به مراتب ضروری تر از عمل جبهه ای در حوزه نظامی است که ما به آن باید واقف باشیم.

انتقاد از فعالیت های فرهنگی " جزیره ای "

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در ادامه ضمن ابراز تاسف از برخی فعالیت های فرهنگی به صورت جزیره ای گفت: برخی جزیره های پراکنده در بعضی اوقات اصرار دارند که خودشان کار جدایی انجام دهند که این خطرناک است و یکی از خطرات آن این است که اینها طعمه گرگ های عقیدتی و تشکیلاتی می شوند.

صفارهرندی ادامه داد: کسانی ادعای خط امامی بودن می کردند، اما از دایره منویات امام خارج شدند. کسانی مدعی ورود در سلک یاران امام عصر بودند، اما از دایره منتظران واقعی خارج شدند و یا حتی روبروی آن حضرت نیز قرار گرفتند. هر کس از دایره عمل جبهه ای خارج شود به دنبال فرقه است.

وی پرکاری و خستگی ناپذیری را یکی دیگر از شاخص مدیریت جهادی دانست و گفت: ساعت ۸ صبح به سر کار آمدن و ۲ عصر از کار برگشتن عملی جهادی نیست. ما باید روحیه ای خستگی ناپذیری و پرکاری داشته باشیم.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی در ادامه افزود: آمادگی اخذ تصمیم یکی دیگر از شاخص های اقتصاد مقاومتی است. بعضی از ماها ده ها جلسه می گذاریم و مشورت می کنیم، اما به تصمیم نمی رسیم. جلسه باید به تصمیم و عزم منجر شود.

صفارهرندی افزود: ابتکار و روحیه جوان داشتن این نیست که قانون را کنار بگذارند.

نباید به اسم انقلابی بودن قانون شکنی کنیم

وی ادامه داد: در مواقعی فهم افرادی از روحیه جهادی این بود که باید قوانین و قواعد را لگدکوب کنیم. اینطور نیست و نباید به اسم انقلابی بودن قانون شکنی کنیم.

کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی داشتن روحیه مردمی، سعه صدر و تواضع را یکی از دیگر از شاخص های مدیریت جهادی دانست و گفت: آمادگی برای قبول انتقاد یکی دیگر از شاخص های مدیریت جهادی است. مردمداری نباید به مردم خدایی منجر شود. بعضی ها برای اینکه دل مردم را به دست آورند، همه آرمانهایشان را فدای مردم می کنند. البته در ظاهر اینگونه است.

صفارهرندی در ادامه ولایتمداری و اعتقاد به ولایت را یکی از شاخص های مدیریت جهادی دانست و گفت: افراد باید به نظام ولایت اعتقاد داشته باشند. ما ولایتی هایی پیش از انقلاب داشتیم که ولایتی که آنها از آن دم می زدند امام فرمودند که آنها دیانت هم نداشتند. کسی که وارد ولایت الهی می شود، باید به سلسله مراتب این ولایت توجه کند. نمی شود مرید امام زمان باشی ولی در مقابل نایب امام زمان بایستی.

وی ادامه داد: کسانی را در سالهای اخیر داشتیم که دم از ولایت می زدند، اما بعد معلوم شد که منظورشان این است که ولایتی که آنها به آن وصل هستند و معتقد بودند که این ولایت این امکان را به آنها داده که مقابل ولی امر منصوب از ناحیه امام عصر شاخ و شانه بکشند و مقابلش بایستند. ما چنین ولایتی را قبول نداریم، باید به نظام ولایت اعتقاد داشته باشیم.

صفار هرندی در ادامه اظهارداشت: باید مراقب باشیم که اگر پول بیت المال به دستمان رسید، در شناخت مصالح نظام و دست بردن به بیت المال و پول ریختن به پای این و آن و اینطرف و آن طرف دقت کنیم. مدیریت جهادی با وسواس به دست می آید.

وی تاکید کرد: نباید خودمان را طلبکار بدانیم بلکه دائم باید احساس دین کنیم. یکی از عوامل سقوط از مدیریت جهادی پس از جنگ و دوران دفاع مقدس این بود که بعضی ها طلبکار شدند و به دنبال طلب هایشان بودند که بعضی از همین " از معراج برگشتگان " به مطالبه گری افتادند. کسی که مسلح به نگاه جهادی است، هیچگاه احساس مدیون بودن را از دست نمی دهد.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار