مهم‏ترین مؤلفه عزم ملی و مدیریت جهادی

خبرگزاری تسنیم: برای تحقق هرچه بهتر آرمانهای امام راحل(ره) و شهدای پرافتخار و به ‏ویژه نهادینه ‏سازی شعار سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» با نقشه راهی روشن و شفاف، لازم است بازتوجهی به شاخص‏های هر کدام از این دو دیدگاه داشته باشیم.

مهم‏ترین مؤلفه عزم ملی و مدیریت جهادی

به گزارشخبرگزاری تسنیم، متن یادداشت حجت الاسلام ابوالقاسم علیزاده معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با عنوان «مردم‏ سالاری دینی مهم‏ترین مؤلفه عزم ملی و مدیریت جهادی» به شرح ذیل است:

از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، همواره دو برداشت از نوع حاکمیت در داخل نظام مطرح بوده است. یکی مردم ‏سالاری سکولار و دیگر مردم‏سالاری دینی، البته چنان‏که ملاحظه می ‏فرمایید هر دو جریان یک وجه مشترکی دارند، آن‏ هم تأکید بر مردم به‏ عنوان مهم‏ترین کانون قدرت و اقتدار کشور که با عزم ملی در عرصه ‏های مختلف تجلی می ‏یابد.
اما این‏که مردم در چارچوب چه بینشی و دیدگاهی تعریف بشوند، مورد بحثو تأمل است. این همان محل نزاع و جبهه ‏گیری‏ها و مرزبندی‏ های حتی مبنایی و ریشه ‏ای در حوزه سیاسی و فرهنگ و مدیریت است، یک جهت با اصالت‏ دادن به آموزه ‏ها و آرمانهای دینی و مکتبی تحت عنوان مردم‏ سالاری دینی و دیگری با اثرپذیری از اندیشه‏ های اومانیستی و لیبرال دمکراسی غربی تحت عنوان مردم‏ سالاری سکولار، مطرح می ‏باشد. این دو نوع بینش و نگرش، هر یک منشأ نوع خاصی از مواضع، تاکتیک ها و استراتژی ها و راهبردها در عرصه‏ های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی قرار می‏ گیرد.
بعضی اصرار دارند تا اختلاف مواضع و تشتت آرا در درون حاکمیت و نظام را صرفاً سلیقه ‏ای و ذائقه‏ ای القا نمایند؛ در حالی‏ که واقعیت ‏های جاری جامعه به ‏ویژه آنچه به رنگ فتنه ۸۸ و دنباله‏ های مرموز آن ظاهر گردید، نشان از اختلاف در نظرات و دیدگاه ‏های مبنایی و بنیادین داشته و دارد؛ لذا برای تحقق هرچه بهتر آرمانهای امام راحل(ره) و شهدای پرافتخار انقلاب و به‏ ویژه نهادینه‏ سازی شعار سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» با نقشه راهی روشن و شفاف، لازم است بازتوجهی به شاخص‏های هر کدام از این دو دیدگاه داشته باشیم تا جایگاه نظریه مردم‏سالاری دینی در فرایند الگوی پیشرفت نظام و جامعه اسلامی با عزم ملی و مدیریت جهادی نمود ملموس‏ تری پیدا نماید.
الف - شاخص‏های مردم‏سالاری سکولار
۱. ترویج روحیه اشرافی‏ گری و اصالت‏ بخشی به سرمایه و ثروت؛
۲. اعتقاد به اقتصاد آزاد به‏ جای اقتصاد مقاومتی و تولید و مصرف و توزیع به هر شیوه ممکن؛
۳. ترویج تجمل‏گرایی به‏ عنوان عاملی برای ارزش‏گذاری اجتماعی؛
۴. بی ‏توجهی و بی‏ اعتقادی نسبت به عدالت اجتماعی؛
۵. بی ‏توجهی به فرهنگ عمومی و گرایش به ولنگاری فرهنگی؛
۶. مسامحه و انفعال در برابر قدرتهای خارجی؛

۷. عدم تعصب و پایبندی نسبت به آرمانها و ارزشهای دینی و مکتبی و انقلابی؛

۸. ارتجاع و واپسگرایی و معامله بر سر ارزشهای دینی و انقلابی؛

۹. مصلحت‏ اندیشی سوداگرایانه؛
۱۰. پذیرش بدون چون و چرای قواعد بین ‏المللی و عمل در چارچوب آن؛
۱۱. تعامل و سازش با نظام سلطه و…
ب - شاخص‏های مردم‏سالاری دینی‏
۱. تکلیف‏ گرایی الهی، احساس وظیفه و تکلیف مداری؛
۲. پایبندی به ولایت مطلقه فقیه، با اعتقاد به پیوستگی ولایت فقیه با ولایت ائمه معصومین(ع)؛
۳. همسان ‏بودن اختیارات ولایت فقیه با پیامبر عظیم‏ الشأن و ائمه معصومین(ع)
۴. تبعیت و اطاعت همراه با وثوق و اعتماد از ولایت و رهبری دینی؛
۵. فصل‏ الخطاب دانستن ولایت فقیه؛
۶. استکبارستیزی،(مبنایی‏ بودن و حقیقی ‏دانستن تقابل با دشمنان اسلام، نه ابزاری و صرفاً جهت دشمن‏ هراسی)؛
۷. ظلم ‏ستیزی و ظلم ‏ناپذیری؛
۸. تأکید و ترجیح مصالح اسلامی و انقلابی و منافع ملی بر هر چیز دیگر؛
۹. تأکید بر مصالح و منافع در چارچوب اصول اعتقادی و انقلابی؛
۱۰. اعتقاد به تجدیدنظر در قواعد نظام بین‏ الملل، زیرا آنچه امروز در سطح جامعه بین‏ الملل جریان دارد، جز تأمین منافع صاحبان قدرت و جریانهای استکباری، چیز دیگری نیست؛
۱۱. مقاومت و ایستادگی در برابر تعامل و سازش؛ و…
در دیداری که چندی قبل، روحانیون شاغل در نیروهای مسلح با امام خامنه ‏ای(مدظله ‏العالی) داشتند، معظم ‏له توصیه به ارتباط بیشتر با افراد و آحاد مردم به ‏ویژه ارتباط معنوی و عاطفی نمودند، چه آن‏که قوام نظام و انسجام ملی مستلزم حفظ مهم‏ترین پایه قدرت و اقتدار یعنی مردم می ‏باشد و البته مدیران خرد و کلان در نظام اسلامی وقتی توفیق خدمت صادقانه ‏تر و بیشتر می ‏یابند که علاوه بر داشتن روحیه و تفکر جهادی، از پشتوانه عزم ملی نیز برخوردار باشند و این امر با رعایت کرامت و حرمت توده ‏های مردم امکان‏ پذیر خواهد بود.
انتهای پیام / ۱

ارسال نظر

خبر‌فوری: عکس های جدید از آرشیو کاخ گلستان