سراج در جمع دانشجویان مطرح کرد
بیانات اخیر رهبر انقلاب زیاده طلبی اروپایی ها را کم خواهد کرد
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند نباید زیر بار خواسته های غیرمعقول و غیرمنطقی برویم، گفت: این بیان اخیر رهبر انقلاب زیاده طلبی اروپایی ها را کم خواهد کرد و تا حدی اشتباهات تیم مذاکره کننده در دور قبل را جبران می کند.
به گزارش گروه دانشگاهخبرگزاری فارسو به نقل از بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رضا سراج کارشناس مسائل سیاسی، در همایش «بصیرت» در جمع دانشجویان بسیجی مجمع دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در عرصه تحولات منطقه ای، نظام سوریه تثبیت شده است و ممکن است در آینده وارد فاز سیاسی شود.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: طراحی نظام سلطه صهیونیستی و دولت های اروپایی برای سرنگونی دولت بشار اسد به شکست رسیده است و آنها سعی دارند این شکست بزرگ را کمرنگ جلوه دهند.
وی با بیان اینکه اکنون اسرائیل به دنبال شرایط سازش و یا صلح دولت سوریه با رژیم صهیونیستی است، تصریح کرد: در خصوص این تلاش نیز صهیونیست ها با شکست روبه رو شدند و درحال حاضر سه منطقه از پنج منطقه سوریه در دست دولت سوریه است.
سراج با بیان اینکه برخی حقوقدانان در ابتدای مذاکرات در خصوص نقدهایی که به آنها می شد مخالفت رژیم صهیونیستی را با مذاکرات مهر تأییدی بر کار خود می دانستند گفت: دلیل مخالفت اسرائیلی ها با مذاکرات در واقع تلاشی بود که آنها برای ایجاد محور عبری عربی در منطقه انجام می دادند و سعی داشتند در مخالفت با مذاکرات خود را به عربستان نزدیک و طرح سازش را ساماندهی کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه انتخابات عراق و افغانستان فرصت هایی پیش روی ما قرار خواهد داد، ابراز داشت: تحولات عربستان در منطقه جایگاه آمریکا را در خاورمیانه متزلزل کرده و شاید باید در انتظار پایان قدرت آمریکا در منطقه باشیم.
سراج در تحلیل روند تحولات داخلی به چالش های پیش رو اشاره کرد و افزود: فضای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اولویتی برای بیگانگان جهت بی ثبات سازی در داخل بود.
وی ادامه داد: شکل گرفتن بیش از ۹۰۰ پایگاه و سایت تبلیغاتی علیه ایران در انتخابات دور یازدهم نشان می دهد دشمن به دنبال فضاسازی برای ایجاد فعل و انفعالاتی در صحنه انتخابات بود.
سراج با بیان اینکه سناریوی بی ثبات سازی به دلیل مهیا نشدن برخی شرایط در داخل کشور به شکست انجامید یادآور شد: آنها پس از اینکه متوجه شدند شرایط هنوز برای بی ثابت سازی در کشور مهیا نیست سناریوی تغییر را پیش رو گذاشتند که بر این اساس بتوانند از فرصت ایجاد شده در کشور با روی کار آمدن دولت جدید در پیشبرد این سناریو استفاده کنند.
وی با بیان اینکه عدم احراز صلاحیت یکی از چهره های سرشناس در کنار بی توجهی مردم به این عدم احراز صلاحیت از یک سو و بی تعادلی روانی به خاطر شرایط سخت اقتصادی و معیشتی از سوی دیگر موجب شد که سناریوی تغییر به جای سناریو بی ثبات سازی در کشور از سوی دشمنان طرح ریزی شود.
سراج با بیان اینکه نکته بسیار مهم دیگر این است که برای بی ثبات سازی نیاز به فضای دو قطبی است، افزود: آمدن فرد ناشناس به انتخابات و عدم احراز صلاحیتش و هضم آن از سوی شورای نگهبان و عدم بروز احساسات از سوی افکار عمومی موجب شد که سناریوی تغییر به عنوان یک سه گانه که دارای ارتباطات منطقی می باشد شکل بگیرد.
سراج با بیان اینکه بخش اول سه گانه تغییر طراحی برای وادار کردن ایران برای تغییر در سیاست خارجی است گفت: بیس این طراحی موضوع هسته ای است که هنوز هم در جریان است.
وی ادامه داد: تلاش دوم وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به تغییر در محیط سیاسی خودش است که بیس آن موضوع نیز حقوق بشر است.
این کارشناس مسائل سیاسی بخش سوم از سه گانه سناریو تغییر دشمن را تغییر در محیط فرهنگی واجتماعی دانست و افزود: بیس این طراحی موضوع قومیت ها و فرقه های مذهبی و از طرفی هنجارشکنی است.
سراج ادامه داد: شکل گیری این سناریو برای ما تبعاتی دارد که در صورت مهار شدن آن می توانیم بخش اعظمی از چالش های خود را حل کنیم.
وی با بیان اینکه چرا قدرت های مداخله گر امیدوار شده اند به ایجاد سناریو تغییر گفت: نکته مهم در این بحثجریانی است که از درون انتخابات بیرون آمده و می خواهد شرایط را به نحو مورد نظر خود اصلاح کند.
سراج با بیان اینکه امنیت هستی شناسی در صورتی که میان مقامات یک کشور دچار اشکال شود بسیار خطرآفرین است گفت: اگر به عنوان یک اقدام نابه جا امنیت هستی شناسی در کشوری دچار اختلال شود امنیت آن کشور مختلف و آن کشور مورد تجاوز قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: تدابیر امام خامنه ای در اوج خود با بیان نرمش قهرمانانه شکل گرفت بیانی که جریان توسعه گرای اقتصاد محور را از تبدیل شدن به دوگانگی و دو قطبی سازی دور کرد.
سراج افزود: این گام اول از سوی مقام معظم رهبری زمان لازم را برای تحلیل مردم فراهم کرد و آگاهی سازی لازم را در ذهن آنها نشان داد به نحوی که در ۲۲ بهمن امسال مشاهده کردیم که نرمش قهرمانانه توانست ماهیت دشمن را نشان و تجلیلی آن در حضور پرقدرت مردم دیده شد.
وی با بیان اینکه صحبت های اخیر مقام معظم رهبری قصورات در قطعنامه اخیر را برطرف می کند ابراز داشت: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در خصوص آن قسمت های از مذاکرات که صحبت پروتکل الحاقی، یا پذیرفتن همه چیز یا هیچ چیز و محدوده حوزه فناوری و محدودیت های بسیار، در این حوزه را رفع می کند و دست غربی ها را از زیاده طلبی کوتاه خواهد کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند نباید زیر بار خواسته های غیرمعقول و غیرمنطقی برویم، گفت: این بیان اخیر رهبر انقلاب زیاده طلبی اروپایی های را کم خواهد کرد و تا حدی اشتباهات تیم مذاکره کننده در دور قبل را جبران می کند.
سراج با دادن هشدار نسبت به سناریوی تغییر در کشور خاطرنشان کرد: این بخش از سناریو هنوز مهار نشده است و ما باید جامعه را نسبت به تلاش دشمن و برخی قافله داخلی آگاه کنیم و منطق قرآن و اسلام را برای مردم باز کنیم.
وی تشکل های دانشجویی را بسیار تأثیرگذار دانست و ابراز داشت: احتمال دارد در صورت به نتیجه نرسیدن در توافقات هسته ای عده ای فرافکنی کنند و بگویند نگذاشتند تا تیم دیپلماسی کاری انجام دهد، اما ما باید تلاش کنیم تا این را در جامعه به درک همه برسانیم که طرف اروپایی مقابل ما قائل به پذیرفتن حقوق ما نیست و این مذاکرات از دست دادن همه چیز به نفع آنها است.
سراج ادامه داد: دانشجو و تشکل های بصیر دانشجویی می توانند سهم عمده ای در بیداری افکار در این خصوص داشته باشند.
سراج حمایت همه از دولت را خواستار شد و افزود: ما چه در مذاکرات نتیجه دلخواه را به دست بیاوریم و چه به آن نتیجه ای که می خواهیم دست پیدا نکنیم باید از دولت حمایت کنیم زیرا معیشت مردم در دست دولت است.
این کارشناس مسائل سیاسی به دومین بخش از سناریوی سه گانه تغییر اشاره کرد و افزود: حقوق بشر غربی که دم از احیای حقوق مردم ایران می زند در برابر کشتار فیجع در میانمار، آفریقا و سوریه نه تنها سکوت می کند بلکه با حمایت مالی و دادن سلاح به آنها کمک می کند.
وی با اشاره به جریان سکولار و غرب گرا بیان داشت: آنچه که دشمن و برخی در داخل به دنبال آن هستند احیای جریان سکولار و غرب گرایی است که در فتنه ۸۸ منزلت خود را از دست داد.
سراج ادامه داد: آنچه که موجب می شود خانم اشتون قبل از سفر به ایران اسلامی دیدار با سران فتنه را یکی از شروط خود قرار دهد نشان از طراحی این جریان و غفلت برخی افراد در داخل است.
این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه یکی از پاسخ های مناسب در برابر این جریان حرکت خودجوش دانشجویی در مقابل زیاده خواهی و ظلم گرایی است، گفت: اگر به این جریان و تلاش هایی که در جهت احیای سکولار و غرب گرایی می شود پاسخ ندهیم این امر عادی و فتنه گران به صحنه سیاسی باز خواهند گشت و شاید عجیب نباشد که روزی در عرصه انتخابات نیز حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: تغییرات فرهنگی و اجتماعی در کشور حرکت سوم در سناریو تغییر است که می توانیم به وضوح ببینم که یک روزنامه با علم بر اینکه قصاص در کشور ما یک دستور و حکم الهی است این حکم را نفی می کند و این در حالی است که این حرکت این روزنامه یک اشتباه نیست.
سراج با انتقاد شدید از توهین به ساحت مقدس پیامبر اعظم گفت: برخی مصاحبه می کنند در خصوص اینکه پیامبر اجازه دادند چهار زن بگیرند به این دلیل که این زنان در مداخل خانه بنشینند و بازی پاستور چهار برگ انجام دهند، مطمئن باشید در راستای سناریو تغییر است و حادثه ای اتفاقی نیست.
وی با بیان اینکه باید در برابر نفی مقدسات و هجمه به آن واکنش نشان داده شود، گفت: اگر در برابر اتفاقات بی تفاوت باشیم خاکریزهای بی اعتمادی یکی پس از دیگری شکل می گیرد و هجمه آن عادی شدن توهین به مقدسات در فرهنگ اسلامی است.
سراج اضافه کرد: تغییر در عرصه فرهنگی می تواند به احیای جریان غرب گرا کمک کند و تغییر در سیاست خارجی موجب تغییر در این دو حوزه می شود.
وی در پایان جوانان دانشجو را مسئول دانست و گفت: کسانی که در مقابل اتفاقات بسیار حساس در داخل کشور بی تفاوت هستند و در عرصه دانشگاه و علم حرکتی برای احیای حقوق انقلاب اسلامی نمی کنند در برابر خون شهدا مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.
انتهای پیام /
ارسال نظر