فارس از دیدارهای شورای عالی استان ها با مراجع تقلید گزارش می دهد
تاکید مراجع تقلید بر خلوص نیت در خدمت به مردم و پرهیز از رابطه مندی در اداره امور
اعضای شورای عالی استان ها روز پنجشنبه با سفر به قم با علما و مراجع تقلید دیدار کرده و از رهنمودهای ایشان بهره مند شدند.
به گزارشخبرگزاری فارساز قم، مهدی چمران و هیئت همراه در سفر به شهر مقدس قم با حضرات آیات نوری همدانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، جوادی آملی، سبحانی و علوی گرگانی دیدار داشتند.
این هیئت همچنین با حجت الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه و حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی رئیس دفتر آیت الله سیستانی، حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق صالحی منش استاندار قم دیدار کردند.
بازدید از موزه موسسه آل البیت
اعضای شورا ی عالی استان ها در نخستین برنامه از دیدارهای خود در سفر به قم با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی دیدار و گفت وگو کردند.
رئیس شورای عالی استان ها در این دیدار به بیان گزارشی از برنامه ها، فعالیت ها و طرح های در دست اجرای این شورا پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نیز در این دیدار طی سخنانی به نتایج و اهمیت مصوبات و تصمیمات این شورا اشاره کرد و برخی از نکات را متذکر شد.
وی با اشاره به حضور خود در مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی، عشق مردم به امام حسین(ع) و اهل بیت را وصف ناشدنی توصیف کرد.
در پایان این دیدار اعضای شورای عالی استان ها از موزه آل البیت بازدید کردند.
بزرگ سازی و دروغ گویی در مورد مشکلات ایران شیوه غربی هاست
این هیئت در ادامه برنامه های خود با حضور در مدرسه امام سجاد(ع) با آیت الله مکارم شیرازی دیدار کرد و از رهنمودهای ایشان بهره مند شدند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با اعضای شورای عالی استان ها با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع) اظهار کرد: در این روایت ۱۱۰ صفت برای پرهیزکاران بیان کرده اند.
وی افزود: ایشان می فرمایند پرهیزکاران کسانی هستند که خدا با عظمت در دل آن ها ظهور و بروز کرده و به همین دلیل غیر خدا در نظر آن ها کوچک است.
این مرجع تقلید با بیان این که زندگی در کنار دریا و بهره مندی از مواهب آن موجب می شود انسان آب استخرها و رودخانه ها را ناچیز بداند، گفت: به همین ترتیب کسانی که عظمت خداوند را درک کرده اند، قدرت دیگری را بزرگ نمی شمارند.
وی ادامه داد: پرهیزکاران با خداوند آشنا شده اند و غیر او در نظرشان کوچک است؛ امیرالمومنین(ع) نمونه و الگوی بارزی در این زمینه هستند، ایشان فرموده اند اگر تمام آنچه در زیر آسمان ها از نعمت ها و قدرت هاست به من بدهند تا پوست جو را از دهان مورچه ای به ظلم بیرون بکشم، قبول نمی کنم.
آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم آلوده گناه نشویم و اسباب گناه ما را فریب ندهد باید عظمت خداوند را به درستی درک کنیم؛ این امر سبب می شود رشوه و تملق گویی دیگران در ما اثری نداشته باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: شما نمایندگان تمام مردم هستید و کارتان دارای ۲ اثر است؛ نخست این که مشکلات مردم را حل کنید و دیگر اینکه نام نظام جمهوری اسلامی را بالا ببرید و در واقع عمل شما می تواند تبلیغی برای اسلام باشد.
وی با بیان این که دشمنان اسلام و ایران به دنبال بزرگ سازی و دروغ گویی در مورد کوچک ترین مشکلات ما هستند، افزود: امروز مشاهده می کنیم انواع دروغ ها و سخنان مبتذل توسط اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی جریان دارد؛ در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها همه اقشار حضور حداکثری داشتند و هیچ کس هم به نتیجه آراء اعتراض نداشت ولی آن ها می گویند این انتخابات از نظر ما صحیح نبوده در حالیکه هیچ انتخاباتی در اروپا و آمریکا نبوده که در این سطح و میزان مردم در آن شرکت کنند.
آیت الله مکارم شیرازی خدمت به بندگان خدا را جزو بالاترین عبادات دانست و تصریح کرد: خلوص نیت شرط کار است؛ عمل باید برای خدا و فارغ از موقعیت افراد باشد.
این مرجع تقلید تاکید کرد: اعضای شورای عالی استان ها باید سعی کنند همه روزه خود را به خدا نزدیک کنند و از او بخواهند که لحظه ای آن ها را به خودشان وا مگذارد.
هیچ کس در انجام وظایف نباید ضابطه ها را فدای رابطه ها کند
آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی در جمع اعضای شورای عالی استان ها اظهار کرد: چمران از جمله مفاخر انقلاب هستند که از ابتدای انقلاب تاکنون یار و یاور انقلاب بوده و خواهد بود.
وی افزود: اعضای شورای عالی استان ها نمایندگان ملت ایران هستند بنابراین سخنانی هم که گفته می شود خطاب به همه ملت خواهد بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه «نساء» خاطرنشان کرد: قرآن می گوید از خداوند راستگوتر وجود ندارد و او اهل مبالغه نخواهد بود و تنها واقعیت ها را بیان می فرماید؛ خدا از کسانی که در این دنیا دارای پست و مقامی می شوند می خواهد در تمام مراحل زندگی کاری و شغلی، عدالت را رعایت کنند.
وی ادامه داد: سلمان فارسی در بیان دلیل ارتقای مقام معنوی خود گفته است حق هر مطلب را ادا کردم و هر آنچه سزاوار بوده عمل کرده ام؛ این سخن باید مورد توجه همه مردم به ویژه نمایندگان ملت قرار گیرد.
آیت الله علوی گرگانی با بیان این که انسان در هر پست و مقامی باید به فکر آخرت خویش باشد، گفت: در این صورت خداوند دنیای بندگانش را هم تامین خواهد کرد.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با تاکید بر حق گویی و حق مداری ولو به ضرر انسان باشد، افزود: هیچ کس نباید ضابطه ها را فدای رابطه ها کند و حقی را ضایع گرداند، نصب العمل هر کاری باید آیات قرآن و فرامین اسلام باشد.
شورای عالی استان ها پارلمان دوم کشور به شمار می رود
مهدی چمران نیز در این دیدار اظهار کرد: با توجه به حضور نمایندگانی از شوراهای مختلف شهرها و روستاها در شورای عالی استان ها که تعداد آن ها ۷۵ نفر است می توان گفت این شورا دومین پارلمان کشور به شمار می رود.
وی عنوان کرد: هدف از این سفر، زیارت بارگاه نورانی کریمه اهل بیت و استفاده از محضر علما و مراجع برای بهره مندی از نصایح و رهنمودهای آن هاست.
رئیس شورای عالی استان ها ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید صیاد شیرازی خاطرنشان کرد: امیدواریم خداوند ایشان و سایر شهدای اسلام و انقلاب را با شهدای کربلا محشور گرداند.
وی به خدمت خالصانه و بی منت اعضای شوراها اشاره کرد و گفت: در قانون عضویت در شورا شغل محسوب نمی شود ولی حقیقت آن است که مسئولیت های سنگینی بر دوش این افراد گذاشته می شود که شامل تعیین شهرداران، نظارت بر کار آن ها و مدیریت عملکرد در شهرها و روستاهاست.
چمران با بیان این که مردم گرفتاری های فراوانی دارند و اعضای شوراها در صدد رفع آن ها هستند، عنوان کرد: از خداوند می خواهیم بینش و توان لازم برای این کار را به ما عنایت فرماید.
رئیس شورای عالی استان ها رضایت الهی را در گرو رضایت مردم از نمایندگان خود دانست و تصریح کرد: مشورت و همکاری در میان اعضای شورا و نیز با مجلس شورای اسلامی، دولت و سایر نهادها، شیوه ای است که برای حل مشکلات برگزیده ایم و در این عرصه نیازمند عنایات ویژه الهی و دعای خوبان و صالحان هستیم.
وی افزود: از زمانی که مدیریت شهرها و روستاها به شوراها سپرده شده تغییرات و تحولات مثبت خوبی حاصل شده و موفقیت های خوبی به دست آمده است هرچند به این سطح از تحولات رضایت نداریم و در صدد رسیدن به قله های بالاتر هستیم.
چمران خاطرنشان کرد: دقت بیشتر در صرف هزینه ها و کاستن از بروکراسی های اداری در دستور کار قرار دارد و اعضای شوراها باید آماده تلاش بیشتر در این زمینه باشند.
انقلاب اسلامی ملت ایران را مقابل قیم مآبی غرب به خودباوری رساند
آیت الله حسین نوری همدانی هم در جمع اعضای شورای عالی استان ها با اشاره به سه نوع مسئولیت هر انسان اظهار کرد: توجه به این مسئولیت ها مسئله بزرگی است؛ نخستین مسئولیت شامل وظایف فردی می شود.
وی افزود: هر انسان موظف است در راه خودسازی و درون سازی گام بردارد چراکه آدمی موجودی ناقص و ناپخته است و باید برای رسیدن به کمال تلاش کند و در این میان فقط انسان های معصوم کامل بوده اند.
این مرجع تقلید با بیان این که متوجه ساختن مردم به خداوند متعال و تربیت انسان ها بر اساس جهان بینی الهی نخستین وظیفه و رسالت پیامبران الهی بوده است، گفت: این کار نیازمند اعتقادات درونی است.
وی ادامه داد: حضرت محمد(ص) در طول شب به دعا و راز و نیاز مشغول بودند و حتی زمانی که می خوابیدند مشک آبی کنارشان می نهادند تا پس از بیدار شدن وضو بگیرند؛ عبادت فکری از جمله اموری بود که ایشان به مسلمانان آموزش دادند.
آیت الله نوری همدانی با بیان این که هیچ عبادتی بالاتر از این نیست که انسان در خلقت جهان تفکر کند و از این راه خداوند را بشناسد گفت: این دنیا مملو از آثار دانایی و توانایی خداوند است و بهترین دلایل برای ایمان به آفریدگار یکتا را در اختیار انسان می گذارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم به وظایف شورای عالی استان ها اشاره کرد و افزود: اعضای این شورا تکالیف سنگینی بر دوش دارند و بحمدالله ریاست آن نیز بر عهده شخصیتی برجسته همچون چمران قرار گرفته است.
وی علم را دومین اصل و وظیفه انسانی دانست و تصریح کرد: تا زمانی که آدمی مجهز به سلاح دانش نشده باشد نمی تواند به حقایق پی ببرد؛ سومین اصل هم عقل است که منجر به خودسازی می شود و در این میان تقوا و پرهیزکاری نیز جزو اصول خودسازی به شمار می رود.
آیت الله نوری همدانی مسئولیت اجتماعی را دومین وظیفه هر انسان دانست و خاطرنشان کرد: انسان موجودی اجتماعی است و به همین دلیل وظایف و تکالیف سنگینی در این زمینه بر عهده او گذاشته شده است؛ اعمال هر شخص بر اجتماع و بر دیگران تاثیر می گذارد.
این مرجع تقلید با بیان این که انقلاب اسلامی اجتماع ملت ایران را از قرن ها سلطه استکبار و استعمار نجات داد، گفت: فقیهی مجاهد و قهرمان میدان علم و فلسفه و بیان یعنی امام خمینی(ره) توانست مردم ایران را از زیر سایه این همه ظلم نجات دهد و در مقابل کشورهای غربی به خودباوری رساند؛ غربی ها همواره به دنبال خودبرتربینی و قیم مآبی نسبت به دیگران بوده و هستند.
وی انقلاب اسلامی را زمینه ساز بیداری اسلامی در منطقه و نیز قیام مردم مغرب زمین علیه سلطه جهانی دانست و اظهار کرد: به همین دلیل استکبار جهانی علیه انقلاب بپا خاسته و می داند که این بیدارگری دنباله کار انبیای الهی است.
آیت الله نوری همدانی به سخنان رهبر معظم انقلاب در روز گذشته اشاره کرد و افزود: ایشان تاکید داشتند که دستاوردهای هسته ای کشور باید حفظ شود و ذره ای از حقوق خود عقب ننشینیم.
استاد برجسته حوزه علمیه قم به مسئولیت های شغلی به عنوان سومین وظیفه هر انسان اشاره کرد و گفت: هر مسئولیتی که انسان بر عهده می گیرد مهم است ولی در این میان وظیفه اعضای شوراها سنگین تر بوده زیرا رای مردم در حقیقت امانتی بزرگ را در اختیارتان قرار داده است.
وی با تاکید بر تلاش برای رشد فکری، فرهنگی، اقتصادی جامعه از سوی اعضای شورای عالی استان ها خاطرنشان کرد: عمران و آبادانی در همه ابعاد، مدنظر رهبری در سال جدید و تعیین شعار امسال بوده است.
آیت الله نوری همدانی توصیه های حضرت علی(ع) به فرمانداران خود به ویژه مالک اشتر را بهترین الگوی حکومت داری دانست و ادامه داد: ایشان در سفارشات خود تاکید کرده اند زمامداران باید محبت مردم را نسبت به خود جلب کنند تا بتوانند به موفقیت دست یابند.
مهدی چمران نیز در این دیدار اظهار کرد: شورای عالی استان ها دومین پارلمان کشور پس از مجلس شورای اسلامی است.
وی افزود: اعضای شورای عالی استان ها نمایندگان مردم در امور محلی و مسائل داخل شهرها و روستاها هستند.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان این که خدمت خالصانه و صادقانه بدون منت و چشم داشت نسبت به مردم وظیفه اعضای شوراهاست، عنوان کرد: مبنای کار ما بر اساس قوانین اسلامی و جاری کشور و نیز مشورت است.
وی ادامه داد: شوراهای اسلامی شهر و روستا در اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی مورد تاکید قرار گرفته اند و ما نیز بر همین اساس فعالیت خود را برنامه ریزی می کنیم.
دیدار اعضای شورای عالی استان ها با آیت الله وحیدخراسانی
اعضای شورای عالی استان ها ظهر روز پنجشنبه نیز با حضور در دفتر آیت الله حسین وحیدخراسانی با این مرجع تقلید و استاد برجسته حوزه دیدار کردند.
در این دیدار گزارشی از سوی چمران در خصوص فعالیت شورای عالی استان ها خدمت معظم له ارائه شد.
ستون فقرات ملتی که جیب خالی داشته باشد شکسته است
آیت الله عبدالله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود که با حضور اعضای شورای عالی استان ها برگزار شد به مفهوم اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به این معنا نیست که ملت جیب و کیف خالی داشته باشند چراکه چنین ملتی مقاوم نیستند.
وی با اشاره به این که ثروت ملی موجب تقویت قدرت ایستادگی می شود، اظهار کرد: البته نباید سرمایه ملت به دست افرادی بیفتد که توان اداره و مدیریت لازم را ندارند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه باید مفهوم درست فقر را بشناسیم، ادامه داد: فقر به معنای نداشتن و عدم وجود ثروت نیست بلکه فقر به معنای این است که قدرت مقاومت نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ستون فقرات ملتی که جیب خالی داشته باشد شکسته است، افزود: چنین ملتی توان حرکت و مقاومت ندارد و همانگونه که حضرت علی(ع) فرمودند چنین ملتی گرفتار تملق می شود.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این که ملت باید برای اینکه به شرق و غرب نه بگوید از هرگونه تملق و چاپلوسی پرهیز کند، ادامه داد: ایران دارای منابع بسیار غنی و گسترده است و به همین دلیل تحریم ها اثری بر این کشور ندارد.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این که کشور نیازمند نقشه جامع است، اظهار کرد: باید با تکیه بر نقشه جامع کشور در راستای پیشبرد امور برنامه ریزی شود.
نهادینه کردن مردم سالاری دینی یکی از فلسفه های تشکل شوراهاست
به گزارش فارس، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری عصر پنجشنبه در جمع اعضای شورای عالی استان ها با اشاره به تحولات چشمگیر در سطح منطقه و جهان پس از وقوع انقلاب اسلامی اظهار کرد: شیفتگان و علاقه مندان به انقلاب به دنبال این بوده و هستند که ما چه اقداماتی را در ابعاد مختلف کشورداری، عمران و آبادانی و معنویات اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: انقلاب اسلامی از غدیر و عاشورا نشات گرفته و پیام های فراوانی برای جهانیان داشته است بنابراین اینکه چه الگویی توسط جمهوری اسلامی معرفی می شود برای همگان جالب توجه بوده است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گرایش مردم به دین و معنویت پس از انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) خطاب به افراد مقابل خود فرموده بود اگر اجازه می دادید امیرالمومنین(ع) بر مسند حکومت بنشیند آنگاه مشاهده می کردید که مردم چگونه در رفاه و آسایش زندگی می کنند.
وی ادامه داد: در عهدنامه مالک اشتر نیز می بینیم که حضرت علی(ع) می فرمایند از جمله رسالت های حکومت دینی آبادانی مصر است و این نکته نشان می دهد حکومت دینی باید به ابعاد مادی و معنوی مردم توجه داشته باشد.
حسینی بوشهری گفت: امیرالمومنین(ع) در روایتی فرموده اند دین و مکتب ما به برنامه داشتن و برنامه ریزی برای همین دنیا هم دعوت کرده است؛ در برنامه های مادی این دنیایی نیز باید رویکرد آخرتی داشته باشیم تا کارهایمان ارزش یابد.
عضو مجلس خبرگان رهبری انقلاب اسلامی را از جمله برکات الهی دانست و تصریح کرد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده که خداوند دوست دارد اثر نعمت هایش را در بندگانش مشاهده کند؛ امروز عرصه ها و ظرفیت های گوناگونی در اختیار شوراهای شهر و روستا قرار دارد که باید به خوبی از آن ها بهره مند شد.
وی افزود: نخستین شورایی که در ایران تشکیل شده در دهه ۳۰ بوده است که بیشتر مربوط به کشاورزان بوده است؛ در سال ۱۳۵۵ نیز بحثدهبانی تصویب شده بود که توسط شوراها تعیین می شدند و پس از پیروزی انقلاب نیز در سال ۵۸ نخستین دوره انتخابات فراگیر شوراها برگزار شده است.
حسینی بوشهری با اشاره به فلسفه تشکیل شوراهای شهر و روستا گفت: کاهش تصدی گری دولت در برخی امور و واگذاری امور به مردم، حرکت در راستای توسعه کشور و قدرت بخشیدن به شهرداری ها از جمله این دلایل به شمار می روند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور نهادینه کردن مردم سالاری دینی در جامعه را یکی دیگر از مهمترین فلسفه های تشکیل شوراها دانست و عنوان کرد: ترویج فرهنگ شورا و مشورت در کشور باید در دستور کار قرار گیرد.
وی به اشکالاتی که در کار شوراها وجود دارد اشاره کرد و گفت: عدم ضمانت اجرایی مصوبات شوراها یکی از نگرانی های موجود است بنابراین باید فرهنگ سازی لازم برای معرفی صحیح نهاد مردمی شوراها صورت بگیرد ضمن این که عدم توجه و همکاری لازم برخی مسئولان با شوراها هم جزو مشکلات است.
حسینی بوشهری بایدها و نبایدهای شوراها را مورد توجه قرار داد و افزود: عمل به وظایف قانونی، استمرار ارتباط با مردم و ارائه گزارش کار به آن ها از طریق پایگاه های مردمی مانند مساجد، خالص کردن نیت برای خدمت، گره گشایی از کار مردم عادی، توجه به مختصات شهر اسلامی، توجه به معماری شهری بر اساس دستورات دینی، توجه به مباحثفرهنگی در همه امور شهری و روستایی، استفاده از روش های علمی، ارائه طرح برای تحقق درآمدهای پایدار شهری و روستایی، سرمایه گذاری بومی و محور بودن مساجد و حوزه های علوم دینی در همه امور جزو بایدهای شوراهای اسلامی است.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر پرهیز از اختلاف و تنش در مدیریت شهری و روستایی گفت: اختلافات کوچک نباید به نزاع و درگیری کشیده شوند، بالا بردن آستانه تحمل موجب می شود بیش از آنکه به فکر اختلاف باشیم به حل مشکلات مردم بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: نرفتن به سمت درآمدزایی از هر طریق باید مورد توجه شوراها قرار گیرند چراکه هرگونه درآمدی باید حلال و از راه مشروع باشد تا هیچگونه اثر منفی بر جای نگذارد.
دیدار چمران با آیت الله صافی گلپایگانی
مهدی چمران در ادامه دیدار با علما و مراجع تقلید عصر پنجشنبه با آیت الله صافی گلپایگانی دیدار و گفت وگو کرد.
این مرجع تقلید در این دیدار بر نقش و تاثیرگذاری شوراها و ضرورت بهره گیری از ظرفیت مردم در اداره امور تاکید کرد.
رئیس شورای عالی استان ها نیز در این دیدار گزارشی از فعالیت ها، برنامه ها و دستورالعمل های تدوین شده از سوی این شورا ارائه کرد.
وی با اشاره به این که باید همه تلاش کنند که وحدت در کشور بیش از پیش حفظ شود، اظهار کرد: وحدت در ایران اسلامی به برکت ائمه اطهار و هدایت های رهبر معظم انقلاب همواره حفظ شده است.
رئیس شورای عالی استان ها در ادامه با اشاره به اهداف سفر اعضای این شورا به شهر مقدس قم تصریح کرد: در این سفر از رهنمودهای مراجع تقلید که پیشانی نظام اسلامی به شمار می روند بهره مند شدیم.
وی همچنین رهنمودهای علما و مراجع در راستای اداره امور را بسیار راهگشا دانست و یادآور شد: شورای عالی استان ها به دنبال تحقق مدیریت یکپارچه شهری و روستایی است.
دیدار اعضای شورای عالی استان ها با آیت الله سبحانی
اعضای شورای عالی استان ها در آخرین برنامه از سفر خود به قم با حضور در دفتر آیت الله سبحانی نماز مغرب و عشا را به امامت این مرجع تقلید اقامه کرده و از رهنمودهای ایشان بهره مند شدند.
مهدی چمران رئیس شورای عالی استان ها در این دیدار هدف از سفر به قم را بهره مندی از رهنمودهای مراجع تقلید در دوره جدید این شورا عنوان کرد و گفت: مراجع عظام تقلید در دیدارهای خود همواره بر حل و فصل امور مردم تاکید داشته اند.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت ها، برنامه ها و طرح های تدوین شده از سوی شورای عالی استان ها پرداخت.
آیت الله سبحانی نیز در این دیدار ضمن بیان برخی از توصیه های اخلاقی، بر اهتمام همه مسئولان نسبت به خدمت رسانی به مردم تاکید کرد.
انتهای پیام / ۲۲۵۸ / م۴۰
ارسال نظر