نظر مخالفان و موافقان کلیات رتبه بندی معلمان
علیمردانی: پارتی و تبعیض هنوز ریشه کن نشده / خسروی: نگاه اساسی به معلم از محوری ترین مباحثسند تحول است
نمایندگان مخالف کلیات طرح نظام رتبه بندی معلمان معتقدند که هنوز روابط، پارتی و تبعیض در کشور ما ریشه کن نشده است و با اقداماتی که در کشور در حال انجام است، معلم باید به سمت مدرکگرایی پیش برود.

به گزارش خبرنگار پارلمانیخبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز خانه ملت کلیات طرح نظام رتبه بندی معلمان را مورد بحثو بررسی قرار داده و ۹۹ رای موافق، ۶۱ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع از ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه، به تصویب نرساندند.
در این جلسه ابوالقاسم خسروی نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس در سخنانی به عنوان موافق کلیات طرح مذکور، اظهار داشت: نگاه اساسی به معلم از محوری ترین مباحثسند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و انشاءالله نمایندگان مجلس که به نوعی معلم هستند، به کلیات این طرح رای قاطع خواهند داد، امروز روز ملی فناوری هسته ای است و ما آن را مدیون معلمان می دانیم.
وی افزود: همه خوبی ها و زیبایی ها را مدیون معلمان هستیم و جوهره حرکت ما فرهنگی است و چون معلمان زیاد هستند، باید بدانیم زیادی نیستند، چرا نگاه ما به هیات علمی با معلمان متفاوت است؟ کاهش فاصله بین دریافتی معلمان و مشاغل مشابه از اولویت های ما باید باشد و معلمان عزیز از این تبعیض ها رنج می برند.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان نیز در سخنانی به عنوان دومین موافق کلیات این طرح، اظهار داشت: همه دوستان با روح این طرح موافقند اما با برخی جزئیات مخالفت می کنند که به نظرم این جزئیات در جریان بررسی ها قابل اصلاح اند، ما حق قانون گذاری خودمان را در این طرح به کسی ندادیم، در اینجا به نظر می رسد بار مالی جدیدی برعهده دولت گذاشته نمی شود.
وی افزود: وقتی رقابت سازنده ای بین معلمان عزیز ایجاد شود، کیفیت آموزش به صورت معناداری افزایش می یابد، چگونه می خواهیم توانمندی معلمان را افزایش دهیم تا رکود از نظام آموزشی کشور برداشته شود. چطور می خواهیم نظام پرداخت در آموزش و پرورش را متحول کنیم؟ ما چالش های فراوانی در این زمینه داریم که باید آنها برطرف کنیم.
سلیمی تاکید کرد: در این طرح منزلت و جایگاه معلمان به صورت ویژه ای ارتقا می یابد و این طرح یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین تصمیمات است که می تواند تحول جدی ایجاد کند.
در ادامه این جلسه جبار کوچکی نژاد نماینده بندر لنگه در مجلس نیز در سخنانی به عنوان سومین سخنران نظام رتبه بندی معلمان، گفت: هم دولت و هم بزرگان نظام بر رتبه بندی معلمان تاکید کردند، بسیاری از نخبگانی که در داخل آموزش و پرورش علم و تجربه کسب کردند روانه دانشگاه ها می شوند چون ما نتوانستیم ماندگاری نیروها در آموزش و پرورش را تنظیم کنیم، معتقدیم تصویب این طرح گام بزرگی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری است که امسال را سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری کردند.
همچنین در این جلسه محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز در مجلس نیز در سخنانی به عنوان مخالف کلیات طرح نظام رتبه بندی معلمان، این طرح با ۳ اصل قانون اساسی مغایرت روشنی دارد، یکی اصل ۶۰ قانون اساسی که اجرا را برعهده رئیس جمهور و وزرا گذاشته است.
وی افزود: به طور گنگ و مبهمی در این طرح بار مالی جدیدی را می خواهیم به تصویب برسانیم بدون پیش بینی نحوه تامین این هزینه جدید، ما یک قانون را تصویب کردیم و اصلاح آن در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است.
وی افزود: در آن قانون نظام رتبه بندی مشخصی را برای دولت پیش بینی کردیم از جمله ابهامات طرح مذکور برطرف شده اند.
محسن علیمردانی نماینده زنجان در مجلس نیز در سخنانی به عنوان سومین مخالف کلیات طرح نظام رتبه بندی معلمان، گفت: حدود ۵۰ هزار نفر از معلمان اصلا کار نمی کنند و حقوق می گیرند، در کشور به افرادی که دکترا دارند توجه شده ولی معلمان فوق دیپلم و لیسانس که محور آموزش و پرورش هستند مورد توجه قرار نگرفته اند که براین اساس معلمان به سمت مدرک گرایی می روند که این در بسیاری از مناطق محروم اصلا امکان پذیر نیست.
وی افزود: در بسیاری از موارد، مدارک اخذ شده منطبق با دروس تدریسی نیست، این افراد با مدارک بالاتر به جای تدریس به امور حاشیه ای می پردازند اما اساتید در دانشگاه ها ۸ ساعت در هفته باید تدریس کنند ولی معلمان با حقوق کمتر، ۲۴ ساعت در هفته تدریس می کنند لذا فرصت کافی برای مطالعه و تحقیق و پژوهش ندارند، باید بپذیریم روابط و پارتی و تبعیض هنوز در کشور ما ریشه کن نشده است، اجازه دهید فعلا آرامش در کشور حاکم باشد.
انتهای پیام /