|
|
کدخبر: ۱۵۵۱۶۰

گزارش خبرنگار اعزامی مهر /

دومین روز از مذاکرات ایران و کشورهای ۱ + ۵ در وین در سطح معاونین هیات ها به ریاست عراقچی و اشمید آغاز شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به وین، دومین روز از از سومین مذاکرات ایران و کشورهای ۱ + ۵ در وین آغاز شد.

نشست های امروز در سطح معاونین به ریاست سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و هلگا اشمید معاون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.

مذاکرات ایران و ۱ + ۵ احتمالا تا بعد از ظهر امروز در سطح معاونین ادامه دارد و با نشست خبری مشترک محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به پایان خواهد رسید.

تیم مذاکره کننده هسته از روز دوشنبه وارد وین شدند. در پی شام کاری مشترک اشتون و ظریف مذاکرات از صبح دیروز به صورت رسمی آغاز شد.

معاونین وزرای خارجه کشورمان با همتایان آمریکایی، روسی، چینی و انگلیسی خود نیز دیدارهای جداگانه ای داشتند.

در این دور از مذاکرات دو طرف ظرف دو روز قرار است همه موضوعات را یک بار مرور کنند و از مذاکرات آتی که در دهه آخر اردیبشت ماه در وین خواهد بود وارد نگارش متن توافق شوند.

سید عباس عراقچی در پایان روز اول در جمع خبرنگاران گفت: مباحثامروز در فضای خوبی مطرح شد. طرفین بر مواضع خود هستند. در بعضی از موضوعات اختلافات کم و در برخی از موضوعات فاصله زیاد است. بحثهای امروز مفید و سازنده بود و فضا هم مناسب و دوستانه بود ولی در عین حال بحثها کاملا جدی بودو از پیچیدگی خاص خود برخوردار بود.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در این باره که آیا غرب درباره اراک دیدگاه ایران را پذیرفته و به راهکار مشخصی رسیده اند، گفت: اراک یکی از موضوعات مهم دستور کار ما هست. همان طور که در توافق ژنو آمده پذیرفتیمم که نگرانی هایی که مربوط به این رآکتور تحقیقاتی می شود را به نحوی پوشش دهیم و برطرف کنیم.

عراقچی با اشاره به نگرانی های مربوط به اشاعه سلاح های هسته ای بیان کرد: ممعمولا یک نیروگاه رآکتور اب سنگین به دلیل ویژگی هایی که دارد چنین نگرانی هایی را ایجاد می کند. ما معتقدیم از طریق فنی و تغییرات استفاده از تکنولوژی های روز می توان این نگرانی ها را کاهش دادو به حداقل رساند. از نظر ما رآکتور تحقیقاتی اراک حتما به کار خود ادامه می دهد. در این زمینه دیدگاه های طرف مقابل هم مطرح است و فکر می کنیم می توان با استفاده از شیوه های جدید و فناوری های جدید نگرانی ها را پوشش داد. به هر حال دیدگاه های مختلفی که مطرح شده به تدریج به دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نزدیک تر می شود.

در پایان مذاکرات امروز قرار است کمیسیون مشترک ایران و ۱ + ۵ برای اولین بار به منظور رفع موانع توافق ژنو با حضور نمایندگان مربوطه از ایران و ۱ + ۵ برگزار شود.

یک تیم حقوقی نیز در کنار تیم هسته ای کشورمان تشکیل شده است که برخی از اعضای این تیم حقوقی از جمله زمانی نیا تیم هسته ای را در این دور همراهی می کنند.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار