میزگرد فعالان دانشجویی در خبرگزاری تسنیم - ۴:

موضع گیری ظریف در مقابل قطعنامه پارلمان اروپا شایسته تقدیر بود

خبرگزاری تسنیم: مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف گفت: آقای ظریف آخرین نفری بود که در مقابل قطعنامه پارلمانی اروپا موضع گیری کرد و البته موضع گیری وی نسبت به موضع گیریهای قبلی شان جای تشکر دارد.

موضع گیری ظریف در مقابل قطعنامه پارلمان اروپا شایسته تقدیر بود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاهخبرگزاری تسنیم، کریمی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در میزگرد فعالان دانشجویی که امروز درخبرگزاری تسنیمبرگزار شد، با اشاره به قطعنامه پارلمان اروپا اظهار داشت: برای تحلیل صحیح از قطعنامه پارلمان اروپا باید این قطعنامه را در چارچوب و عقبه ای بررسی کنیم، چرا که به نظر می آید قطعنامه اروپا بخشی از روندی است که ریشه آن را می توان در مذاکرات ژنو پیدا کرد. یعنی روندی که بیش از ۶ ماه است که آغاز شده و به پیش می رود.

وی ادامه داد: در مورد مذاکرات هسته ای همانطور که پیش بینی می شد، مشاهده کردیم غربی ها حاضر نیستند حل مسائل و مشکلات را منحصر به مباحثهسته ای کنند. یعنی بعد از مباحثهسته ای مباحثدیگری مانند حقوق بشر توسط اروپا و آمریکا پیش کشیده شد که مصداق بارز آن اظهارنظرهای خانم شرمن جان کری و اوباما بود. یعنی مباحثغیرهسته ای را در غیر مذاکرات هسته ای مطرح کردند. غربی ها در تعاملات با ما به بهانه هسته ای می خواهند بحثهای دیگری را پیش بکشند، ولی مهم رفتار مقامات کشورما در مقابل این زیاده خواهی ها است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف افزود: آنچه ما را می رنجاند این است که در توافقات هسته ای مباحثدیگری مانند پرداختن به قطعنامه شورای عالی امنیت هم پیش کشیده شد. در قطعنامه شورای امنیت به بحثموشک های بالستیک نیز اشاره شده و در مباحثهسته ای ریشه و پایه اینگونه مباحثگذاشته شده است. این نشان می دهد در توافقات هسته ای غربی ها قانع نیستند و از این سمت نیز مقامات دیپلماتیک کشور ایستادگی کافی در مقابل این موضوع را ندارند؛ بارزترین آن بندی است که در توافقنامه هسته ای وجود دارد.

کریمی ادامه داد: اروپایی ها موارد دیگری مانند سفر هیئت های پارلمانی اروپایی به کشور و دیدار آنها با زندانیان و حقوق بشر را پیگیری می کنند و این موضوعات با مقاومت جدی دستگاه دیپلماسی کشور روبرو نمی شود. همچنین آنها ما را در این موضوعات قدم به قدم همراهی می کنند و از طرف دیگر اینکه آقای روحانی بحثحقوق شهروندی را مطرح می کند و اتکا به این مسائل نشان می دهد که انگار طرف ایرانی بنا دارد با خواسته های طرف غربی جلو بیاید. البته مسائل پشت پرده از این دست کم نیست، ولی اینکه دستگاه دیپلماسی می خواهد که رضایت طرف های غربی در تمامی موارد را تأمین کند مورد دیگری از این موضوعات است.

وی با بیان اینکه ما در مذاکرات هسته ای تثبیت حقوق خود را دنبال می کنیم، افزود: براساس متن توافقنامه و اظهارنظر غربی ها و طرف های ایرانی، غنی سازی پیش روی ما غنی سازی نمایشی خواهد بود که براساس ان پی تی تعریف نمی شود. در توافقنامه غنی سازی را منوط به نیازهای کشور و قیود دیگر کرده اند که به آن غنی سازی نمایشی گفته می شود. بنابراین نشان می دهد که غنی سازی نمادین و نمایشی کارکردی جز فریب مردم را ندارد. بهطور مثال به مردم می گویند غنی سازی داریم و شاهد آن سه هزار سانتریفیوژ است ولی چنین غنی سازی کارکردی برای کشور ندارد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف افزود: ما همواره به واسطه عقب نشینی و رفتارهای منعفلانه، هتاکی ها و بی ادبی های طرف های غربی را مشاهده کرده ایم. مانند زمانی که ایران محور شرارت خوانده شد و ما عقب نشینی کردیم یا بی ادبی پارلمان اروپا را در دو سال گذشته شاهد نبودیم، ولی هم اکنون این اتفاق افتاد. این مسائل به این دلیل است که خوی طرف مقابل بر این اساس که هر چه بنا را بر مدارا بگذاریم آنها جلوتر می آیند، قرار دارد.

کریمی با اشاره به روز فناوری هسته ای گفت: روز فناوری هسته ای به عنوان نماد مطرح می شود و ما بعنوان یک روز نمادین می توانیم توان داخل را به اثبات برسانیم و در این روز پیشرفت های خود در حوزه هسته ای را یادآور شویم ضمن اینکه اگر ما باز به توان داخل تکیه کنیم، موفق می شویم.

وی با اشاره به اخراج برخی از دانشجویان دانشگاه شریف از سازمان انرژی هسته ای تأکید کرد: ما در بحثهای فنی هسته ای شاهد هستیم که متأسفانه زمینه برای اینکه به نیروی خودی تکیه کنیم، مشاهده نمی شود؛ من مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف هستم و از دانشجویان فعلی و فارغ التحصیلان این دانشگاه افرادی را سراغ دارم که نقش جدی در رسیدن به سوخت ۲۰ درصد و راه اندازی فردو داشته اند و هم اکنون از سازمان انرژی هسته ای اخراج شدند، حقوقشان قطع شده و محافظانشان کنار گذاشته شده اند. این افراد در بحثانرژی هسته ای افراد موثری هستند و ما نباید این افراد را ببندیم و اگر بستر کار آنها را فراهم نمی کنیم، نباید جلوی پیشرفت آنها را بگیریم.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در پایان در خصوص موضع گیری دیرهنگام وزیر امور خارجه مقابل قطعنامه پارلمان اروپا خاطرنشان کرد: اگر اظهارنظری از طرف غربی ها برعلیه ما می شود، فردی که باید قبل از همه واکنش نشان دهد و از حقوق و عزت کشور دفاع کند، وزیر امور خارجه است. اما مشاهده می کنیم که آقای ظریف در این موضوع آخرین نفر بوده است. یعنی اظهار نظر جدی از طرف آقای ظریف و دستگاه دیپلماسی روز گذشته صورت گرفت و ما دیدیم بعد از اینکه مراجع، امام جمعه ها، تشکل ها و نمایندگان موضع گیری کردند پس از آن آقای ظریف که متصدی اول این موضوع است یادش آمده که باید موضع گیری کند. البته موضع گیری آقای ظریف نسبت به موضع گیریهای قبلی شان جای تشکر دارد.

انتهای پیام /

ارسال نظر

خبر‌فوری: سفر پرحاشیه معاون رئیس‌جمهور که منجر به برکناری وی شد